- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Saygı bizden daha neler öğreneceğim ben bu kk da:)))))size göre alakasız görünebilir psikolojide karşıt tepki geliştirme diye bir durum vardır alaka burdan kaynaklanıyor ayrıca benim yorumum budur saygılar sevgiler esen kalınız
Dayanamadim konunun sonunuda okudum. ( cok uzun olunca araya isim girdi)Çok üzgünüm kızlar anlatamam.2 gorumcem var ikisiyle de çok iyi anlasiriz zaten benden kucukler boşanacak gorumcem benden 12 yaş küçük.daha 8 ay önce evlenmişti.ama bu gorumcem zaten baya sorunlu bir gençti evlenmeden önce de.kp im biraz zor bir babaymis ondan kaynaklı.aslinda çok severim kendisini bana karşı çok iyi ama ailesine gercekten dusunceli davranmiyor söz hakkı hiç tanımamış falan.benim eşim de çok zorluk çekmiş.bir kere burda konu acmistim gorumcemle ilgili.esiyle bir suru sorun yasadı evlendi evleneli.resmen kendinden kaynaklı,bir kere evi terk etmişti eşimle çok korktuk çok kötü şeyler mi oldu acaba diye bir konuştuk ki çok ilgisiz, dayanamıyorum deyip duruyor.bu yüzden bir suru sinir krizleri geciriyormus bir kere eve polis gelmiş .sonra eşinden dinledik ne yapsam olmuyor ilgi gostersem ben dedim diye gösterdin diye yine kriz geçiriyor dedi.b alayında tekne gezisindeyken bir kıza baktın diye bağırıp çağırmış tekneyi durdurun diye,durdurup koşa koşa çıkmış tekneden.
Terkettiginde eşimle evine goturduk eşi geldi seni seviyorum diyor sariliyor defol git evden diye nasıl bağırıyor,biz ısrar edince eşimle beni de itekleyerek evden kovdu.b en bu kıza ablalık yaptım kardeşim gibi gordum hep o da allah için bana her zaman abla gibi davrandi severim kendisini ama bu durumu benim de evliliğimi etkiliyor ,eşim mahvoluyor ,çocuklara sabri kalmıyor .inanın zor durumda olsa eşinden çekse her zaman yanında olurum ama kendi simarikligindan olması beni çileden çıkarıyor.psikologa goturmustu esi,psikolog ne dediyse bağırıp çağırıp çıkmış psikologtan.diger gorumcemle de kusmuş bu arada. O yapma böyle deyince ona da bağırıp çağırmış.h er neyse biraz olaylar duruldu saniyorduk bugün kv mlere gittik.bir baktım orda kv m bizi odaya çekti x dun eve geldi bir daha gondermiycez boşanacak dedi şok oldum eşim bayilacak oldu.lutfen birşey demeyin çok kotu dedi demedim artık.kp imle konuştuk diyor ki , bana ne olur oraya geri git deme asla gitmiycem beni böyle kabul edin dedi bana ben ne yapayım bosansin artık zorla mı gondereyim.sonradan gorumcrm yanımıza geldi abi ben dayanamiycam artık benimle hiç ilgilenmiyor biktim onun ilgisizliğinden ben cocukmusum daha okgunlasmamisim diyor bana ,ipe sapa gelmez şeyler söylüyor tamam bunlar sorun tabi de bir evliliği bitirecek kadar mı sizce.kendisinin davranışlarını dusununce iyi dayandı yine diyorum tabi soyleyemedim ama çok kotu oldum.gecen gorumcemin esi işi dolayısıyla 2 günlüğüne şehir dışındaydı ,gorumcem de diğer gorumcemdeymis o da şehir dışından gelince oraya değil de hali saha maçına gitmiş.evet bu kötü birşey, ilgisizlik ama bunun için kıyameti koparmış o da maçı bırakmış oraya gitmiş,ablasiyla eşinin yanında adamın ailesine etmedik küfür ,adama etmedik küfür bırakmamış.bunu yapması normal mi Allah aşkına.k v m gayet iyi biliyor bunları ama kızına kıyamıyor yine oğlanı kotuluyor.kv mi çok severim bu arada bulunmaz bir kv dır anlatsam sasarsiniz ama bu davranışı beni çok kızdırdı.kp imin bunları bilmesi lazım.o da bilmeyince kızının çok şeyler çektiğini dusunuyor yine de söyledi tek taraflı bakmamak lazım aslında benim kizim da çok geçimli biri değil diye.ama gorumcem asla olmaz deyince onlar da kararı vermişler.ne yapsam diyorum ,aslında kendisi istemezse zorla döndürecek değiliz o zaman daha kötü olur ama resmen pisi pisine bitiyor bu kız boşanıp huzurlu olcak olsa neyse iyice psikolojisi bozulacak biliyorum.kimseyle geçinmeyecek anca huzursuzluk yaratacak.ben de eskisi gibi hissetmiyorum o yakinligi gosterecegimi sanmiyorum.baskasi da olamaz kimseyle gecinemiyor o anlaşıldı mümkün degil.esim de hiç iyi değil ,bir huzurumuz vardı o da kalmayacak.onun için de üzülüyorum hiç yoktan yaşanıyor bunlar.magdur olsa eşinden eziyet çekse uzulur yanında olurdum herşeyi kendi mahvetti.
yansıtma derken düşünceli biridir eşim ama mesela o kadar kötü oluyor ki onlarla oyun oynar mesela oynayamiyor yeterince ilgilenmiyor benim oğlum çok zor bir çocuk 2 kişi zor bahsediyoruz ama zorlaniyor simdiKocasinin yasi yerinde.konusup psikologa gotursun.gorumcenizede aile terapisi alalim evliligimiz kurtulsun desin.tedavi bitene kadar boşanmayı ertelesinler.suz kendi kocanizla konusun.tabiki kardesidir üzülür durumuna ama bunu ne size nede günahsız cocuklariniza yansitmaya hakki yok
Cunku aledeki mutsuzluk herkesi etkiliyor esimin çocuğu gibi 13 yaş kucuk esimden kıyamıyor ona gece sabaha kadar uyumadi.Benim anlamadığım siz neden bu kadar kötü oluyorsunuz? Eşiniz neden ayılıp bayılıyor? Sizin evinizdeki huzur görümcenizin ruh haline göre mi şekilleniyor?
Siz doktora götürmüşsünüz, eşiyle barıştırmaya çalışmışsınız. Annesi babası var bu kızın başında. Bir şekilde tedavi olmaya ikna etsinler kızlarını. Size ne bu kadar ben anlamadım ki.. Herkesin kendi hayatı. Bu kadar yüz göz olmaya ne gerek var?
İşte karismiyoruz zaten karissak sinir krizi gecirecek.e sim ailesine çok düşkün ama sorunumuz yok bana tepki vermez zaten ailesiyle hiç sorunumuz olmadikiEsiniz normalde de boyle mi? Mesela normal zamanda ailesiyle ilgili yorum yaptiginiz zaman tepkisi ne oluyor? Asiri aileci degilse, esinize biraz zaman verip daha sonra karsiniza alip konusabilirsiniz. "Kardesin anlasmasi zor biri, kaldi ki tepkileri gercekten normal degil, yardim alsa kendisi de daha huzurlu olur yuvasi da, yardim almasni kabul etmesi icin kendi hallerini gormesi lazim bence" gibi bi konusma yapabilirsiniz. Simdi her sey yeni olduysa cok ustune gitmeyin.
Baktiniz yine faydasi olmadi daha fazla karismaniz hos olmaz sanki.
Aslında evet ya olabilir ama keşke öyle olsa da tedavi olsa.simdi onlara baktiracak zaman değil tabiBelki tamamen psikolojik fakat şunu da bir gözden geçirmekte fayda var böyle her şeye sinirli,tepkileri aşırı ise bir endokrinoloji uzmanı görse tahlil yapsa şeker ya da troid rahatsızlığı olanlarda asabiyet yerli yersiz sinir olduğunu biliyorum . Nacizane fikir ...yoksa dertsiz başına dert aradığı aşikar
Eşim çok duskun kardeşine zaten 13 yaş kucuk esimden .çok üzülüyor.eşiniz niye bayılacak duruma geliyor ?
insanlar anlaşamayabilir kaldı ki görümceyide en iyi abisi tanır şaşırılacak ayılıp bayılacak bir sonuç değil beklenen bir durum olduğu açıkça belli..
sizin aile içinizin etkilemesini istemiyorsanız eşinizin güçlü olması lazım..
adamcağız içinde sevindim ..
Esimin çocuklara eziyet ettiği yok da kendini bırakıyor resmen yeterince ilgilenemiyor o anlamda.gece sabaha kadar uyumadi uyuyamaz artık kolay kolayDamat adına sevindim.Böyle birisine kim sabır gösterir.Biran önce boşanmaları herkesin hayrına.Sizde fazla karışmayın bence.Kızın psikoloji kötü zaten, iyi deseniz kötü anlar sizede kırıcı konuşur işler sarpa sarar.
Kızı boşverin kocanıza moral verin fazla duygusal .Çocuklarıyla ilişkisini evliliğimizi etkiliyor diyorsunuz.Aklını başına alsın.Çocukların ne günahı var.Herkesin başına gelebilir herkes boşanabilir deyin.O kız tedavi olmadıkça düzelmez.
Evet kp im sorunlu biriymiş özellikle geçmişte ama kv m de eşinden çektiği için çocuklarına fazla korumacı biri aslında.İçimden bir his kızın ailesiyle bir sorunu var diyor ,annede sorunu görmezden gelen birisi
Ah bir dayanabilse çok üzülüyor işte.cok duskun kardesine ailesi için de üzülüyor.bazı insanlar evlilik insanı değildir. benim de bir kardeşim öyle. gelip bana sorsalar mesela söylerim.
günah değil mi başkasının hayatını mahvetmek. keşke başında damat adayına anlatsaymışsınız. sorunlu bir insan evlenince ya da boşanınca düzelmez.
bence karışmayın. o zaten her zaman mutsuz bir insan olacak. bari adamcağız hayatına baksın. evet eşinin kardeşi ama onun da bir ailesi var. kendi ailesine odaklanacak o kızla kafayı bozmayacak. velev ki huzurunuzu bozdurttu eşiniz. o zaman eşinizin tedavi olması gerek. sonuçta yetişkin insan kendi hayatına bakabilir kadın. eşinin bu kadar kafa patlatması anormal.
Evet kp e birşeyler söylemek isterdim ama söyleyemiyorum tabi onun yüzünden çoğu seyİlk konunu hatırladım adama o zaman da acimıştım şimdi de acıdım. İyi olmuş görümceye. Kocası hic ipe sapa gelmez konusmuyor. Adam haklı gorumceniz çocuk ve daha olgunlaşmamış. Bundan sonra da baskasi ile evlendirmeyin. başka adamın başını yakmayın. Eşiniz de üzülmesin çünkü kardesi kendi etmiş kendi bulmuş. Annesi de zor geçimsiz babaya çocuklarını ezdirdigi için o suçlu. Ya da çocukları simarttigi için. Artık sebep ne bilemiyorum. O da bu sonuçtan bir pay biçsin kendine bir zahmet. Kızını da alsın doktora götürsün.
işte ona da dikkat etmek istiyor farkındayım o yüzden çok sikismis durumda beni de üzmek istemiyor ama bu hali uzuyor beniValla o saçma düşünceler ile ilgili konusmaya basladigi zaman bizim aile düzenimiz de mi bozulsun istiyorsun diye konuş.
Of ilk gorumcem deAllah allah niye berbat haldeyim ne oluyormuş kardeşi bosaninca?
Sana be ki ne görümcenden anlamadım.. tamam kocanın kardeşi olabilir ama seninle ne alakası var anlamadım. Boşanmaması için direnip canınızı neden sıkıyorsunuz onu hiç anlamadım. Aynı evde mi yaşıyorsunuz ki böylesine sanki en yakınınız ölmüş davranışında bulunuyorsunz????
Benimde görünce boşanmış arada saçma sapan davranıyor evet ama banane ondan ne yaparsa yapsın ne karışırım nede canımı sıkarım
bir iki arkadas soylemis bende soyluyeyim kizin basinda anasi var babasi var, bosanirsa sizin evinize de gelmeyecek.. davranislari cok yanlis olabilir ruh hastasida olabilir de siz niye kizin hayatina bu kadar burnunuzu sokuyorsunuz. kimseyle anlasamazsa evlenmez bir daha olur biter... herkes evlensin diye bir kaide mi var ???
birakin insanlari rahat bildigi gibi yasasin kararlarini alsin.. bu ne vicik vicik gorumcemde gorumcem abiside abisi muhabbeti...
İşte bugün kvmle konustum diyor ki ne yapayım kızım biliyorum benim kızım suçlu ama psikolojisi berbat evliliği sürdüremez yanımda kalsın iyilessin istiyorum artık diyorDamat ,kız ve annesi konusunda aynı fikirdeyim.
Ailede babayla ne yaşamışlarsa çocukların sonraki hayatınıda etkilemiş.
Setanayda evliliğinin başında kocasıyla ilgili sorunlar yaşamıştı.Düzelttiler .
Şimdide bu kız benimle ilgilenmiyorsun diye veryansın ediyor kocasını herkesin içinde pespaye ediyor .Aşırı ilgi isteği var .Sorunun kocandan kaynaklıysada eve geçer bunu kendi aranda halledersin.Olmadı terapiste gidersin.Şımarıkça çocukça davranmazsın.
Annesi ya çok yüz verdi şımarttı ya da çok büyük bir ihtimal babanın yaptıklarına gözyumdu.Şimdide ceremesini çekiyor.Damada laf edeceğine alsın kızını doktora götürsün.
Ne kıskanması canım ya yazık kıskanılacak bir hali olsaydı keske berbat halde,o mutlu olsa ben de mutlu olurum bunun bilincindeyim.benim boşanmak istedigim falan yok nerdn çıkarsınız.size ne anlamadım kız istemiyorsa boşansın aileside destek oluyor bence siz kıskanıyorsunuz belki sizde boşanmak isteyip cesaret edemiyorsunuz görümceniz cesaret edince hemde size göre küçük nedenlerle sizde cesaretini kıskanıyorsunuz
Tabiki çok seviyorsun hep yanında oldum onun abla gibi her problemini beracozmeye çalıştım ,eşime hep onun yanında olalimki yalniz hissetmesin destegimizi bilsin dedim ama evet şu anda ona çok kizginim o kadar cabamiza rağmen hiç umursamadi hayatını kendi mahvetti.esime de cok haksızlık yaptığını dusunuyorum bir abi bu kadar dusunceli olamazdı ama hiç saymadı bile.o mağdur olsaydi da bosansaydi en çok destek verenlerden biri olurdum ama şu an haketmedigini düşünüyorum evet kizginim.diger gorumcem de ettiğini bulsun diyor ona da neler söylemiş cok bencil halbuki o kadar onemserdim ki onuKonunun sonunu okuyamadim. Ya size sastim kaldim desem. Kardes gibi seviyordunuz oyle mi su yazdiklariniz tam bir dert yanma.
Tek suclu gorumcem kocasi seviyor olmuyor ilgi gosteriyor olmuyor simarikliligindan evi terk etti. Daha neler yazmışsınız
Ikili iliskilerde ASLA tek taraf suclu degildir. Ne yasanirsa iki kisi yasar hata yuzdesi degisir. Siz enisteyi nirvanaya cikarmissiniz. Gorumceyi gömmüssun resmen.
Yazik kadina cevresinde onu anlayip dinleyecek kimseye yok. Akil vermek yerine karar vermeye calismak yrd degil.
Esinizin kardesi ve esinizde uzulecek sizde etkileneceksiniz. kusuura bakmayin kardeslik boyle bir sey.
Keşke barissalar mutlu olmasını çok isterim ama olmuyorsa olmayacak zaten.benim mudahale ettiğim yok ama bencil davranışlarıyla herkesi kırdı evliliğini de mahvettiSureklı gorumcenızı sıkayet edıp esıne karsı davranıslarını sorgulayıp durmussunuz
Karı koca arasında ne oldugunu bıtek onlar bılır sıze soyledıklerı ve duydugunuzdan ıbaret degıl evlılıklerı
Sız bı akraba olarak yerınızı bılerek yanında olun gerısıne karısıp yorum yapmamalısınız bence
Hem onlar bıgun barısır sız kotu olursunuz hemde karsıdan bakınca gorumcenızı ırdelemenız hos durmuyor
Hayırlısı olsun haklarında
Ne kıskanması bunu nasıl çıkardınız sasıyorum.+1
Konu sahibi bilinc altinda gorumcesini kiskaniyor. Ilk konularini okuyunca bunu daha iyi anladim. Burdada gorumceye linç kampanyasi baslatmis gibi
İlgisizdir mutlaka ama nasıl yalvardigini ben gordum ,bana neler söylediğini ben dinledim.o kadar mantıklı anlayışlı biri ki.bosanmak bu kadar kolay olmamalı cok fazla hata yaptı çoğu erkek dayanmazdi. buna.Bosanmak icin illa aldatma siddet mi olmasi lazim? Ilgisiz bir koca ne kadar kotu siz biliyor musunuz? Hem de yeni evliyken ilgisiz olmasi. Zavalli kim bilir ne sorunlari vardir da anlatamadigi.
O yuzden siz karismayin herkes kendi hayatini yasar, demekki boyle mutlu degil neden mutsuz olmasini istiyorsunuz? Dunyada tek bosanan o mu? Esinize ne oluyor anlamadim. ?
onlar da çok iyi biliyor aslında zaten.su an psikologa goturmwyi planliyorlar.Eşiniz neden bu kadar ah vah ediyor ki. Bırakın da damat bey kendini kurtarsın. Bu tip şımarık kadınla ömür geçmez. Onların sahip olacağı çocuklar da ona benzer.
Siz de aileyle kötü olmamak için ses çıkarmıyor görümcenize ve kp in yüzüne doğruları konuşmuyorsunuz. Ben olsam 'fikrim sorulursa' açık açık görümcenin psikolojisinin bozuk olduğunu söylerim.
Tabi evet kendimi de düşünüyorum bu doğru .o gerçekten mağdur olsa ben onun için herşeyi yapardım aslında o kadar çok şey yaptım o kadar fedakarlık yaptım ki burda tek tek yazılmaz.ama hiç umursamadi ,hatalı olduğunun herkes farkında,inan birseyi saklayacak bir tip değil ne olsa anında annesini abisini arayıp anlatıyordu zatenK.b ama ben sizi gorumcenizi suclar buldum.Siz esiniz etkilendi diye mutsuzsunuz gorumceniz ayrildi diye degil.Gencecik bir kiz mutsuz .Bilrmeyiz ki tam ne yasadi. Esi belki insafsiz birisi bilemeyiz.Empati kurun ve baskalarinin hayatina mudahol olmayin tavsiyem.
bunu çok yazdım ama o kadar severdim ki ona her turlu fedakarlığı yaptım hep üzüldüm sorunlu diye .evlenmeden önce de en yakiniydim neredeyse ama çok kizdim artık bu kadar bencil olmasına .herkese karşı bencillik etti ablasina söylediği laflara inanamadim o kadar kırmış ki onu .benim yaptığım söylediğim hiçbirşeyi de takmadi resmen ben ve abisini evinden kovdu iyice abartti artık.cok ağır şeyler yaşasa anlarım çoğu kişinin ilk zamanlar yaşadığı şeyler yaniNedense siz bana hiç samimi gelmediz .Cok severim ,cok anlaşiriz diyorsunuz bir taraftan da gorumcenizi kişilik bozukluğu olan,kimsenin tahammül edemeyeceği biri gibi anlatiyorsunuz. Eşiniz niye bayilip ayiliyor onu hiç anlamadım. Herkes kendi hayatına evliliğine baksın. Bu kadar olaylara dahil olmayın.
Once sunu kabul edin bodanmak icin illaki MAGDUR olmaya gerek yok. Gorumcenizin kendince bosanma nedenleri var ve bunlari size yada baskasina kabullendirmek zorunda degil. Isterse sikildim bu adamdan der boşanir ya sebepten kime ne!İşte bugün kvmle konustum diyor ki ne yapayım kızım biliyorum benim kızım suçlu ama psikolojisi berbat evliliği sürdüremez yanımda kalsın iyilessin istiyorum artık diyor
Ne kıskanması canım ya yazık kıskanılacak bir hali olsaydı keske berbat halde,o mutlu olsa ben de mutlu olurum bunun bilincindeyim.benim boşanmak istedigim falan yok nerdn çıkarsınız.
Tabiki çok seviyorsun hep yanında oldum onun abla gibi her problemini beracozmeye çalıştım ,eşime hep onun yanında olalimki yalniz hissetmesin destegimizi bilsin dedim ama evet şu anda ona çok kizginim o kadar cabamiza rağmen hiç umursamadi hayatını kendi mahvetti.esime de cok haksızlık yaptığını dusunuyorum bir abi bu kadar dusunceli olamazdı ama hiç saymadı bile.o mağdur olsaydi da bosansaydi en çok destek verenlerden biri olurdum ama şu an haketmedigini düşünüyorum evet kizginim.diger gorumcem de ettiğini bulsun diyor ona da neler söylemiş cok bencil halbuki o kadar onemserdim ki onu
Keşke barissalar mutlu olmasını çok isterim ama olmuyorsa olmayacak zaten.benim mudahale ettiğim yok ama bencil davranışlarıyla herkesi kırdı evliliğini de mahvetti
Ne kıskanması bunu nasıl çıkardınız sasıyorum.
İlgisizdir mutlaka ama nasıl yalvardigini ben gordum ,bana neler söylediğini ben dinledim.o kadar mantıklı anlayışlı biri ki.bosanmak bu kadar kolay olmamalı cok fazla hata yaptı çoğu erkek dayanmazdi. buna.
onlar da çok iyi biliyor aslında zaten.su an psikologa goturmwyi planliyorlar.
Tabi evet kendimi de düşünüyorum bu doğru .o gerçekten mağdur olsa ben onun için herşeyi yapardım aslında o kadar çok şey yaptım o kadar fedakarlık yaptım ki burda tek tek yazılmaz.ama hiç umursamadi ,hatalı olduğunun herkes farkında,inan birseyi saklayacak bir tip değil ne olsa anında annesini abisini arayıp anlatıyordu zaten
bunu çok yazdım ama o kadar severdim ki ona her turlu fedakarlığı yaptım hep üzüldüm sorunlu diye .evlenmeden önce de en yakiniydim neredeyse ama çok kizdim artık bu kadar bencil olmasına .herkese karşı bencillik etti ablasina söylediği laflara inanamadim o kadar kırmış ki onu .benim yaptığım söylediğim hiçbirşeyi de takmadi resmen ben ve abisini evinden kovdu iyice abartti artık.cok ağır şeyler yaşasa anlarım çoğu kişinin ilk zamanlar yaşadığı şeyler yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?