Görümcem çocuklarını bana bırakıp gidiyor

Biz abimle 7-8 yaşındaydık, ailem başka memlekette memurken babam kalp krizi geçirdi, annem onunla hastanede kaldı ve bize aileden birileri gelene kadar çocuğu olmayan yeni evli, ikisi de çalışan bir çift çok güzel bakmıştı bir kaç gün, hala hatırlarım, omlet hazırlamışlardı vs :) daha sonra annem babam ameliyat için istanbula gittiklerinde de bir halam kendi çocuklarını bırakıp geldi, bir de teyzem küçük çocuğuyla geldi beraber baktılar bize, haklarını ödeyemem. Böyle anılarım çoktur benim, insanlara ağır gelmezdi böyle şeyler eskiden. Ben de bugünkü halimle ihtiyacı olan çocuğa evimi soframı açarım diye düşünüyorum. Bir de şurda yazılanları okuyorum, çok acımasız olmuşuz. Biraz vicdanlı olun, incileriniz dökülmez, yazık.

17 yaşında kız kendinede bakar kardeşinede..bakamam çocuklarına dersin..anlat şımarıklık yapıp seni üzdüklerini..anlaşılan görümce denen o kadın çocuklarına seni hizmetçi bakıcı yapmış..

Aklıma 11 yaşında iken annemin beni halamın yanına bırakıp 1 hafta ev tadilatı için şehirdışına gittiği geldi nedense...
Asık ve yediğim yemeği bile küçülerek izleyen bir yüz geliyor aklıma. Ve de kendisinin de 2 çocuğu olmasına rağmen bana 'sen de bu evde yaşıyorsun, yıkayacaksın' diye elime tutuşturulan bulaşık.
Siz de Bu şekilde bir misafirperverlik yapacaksanız bakamam deyip işin içinden çıkın.
İki türlü de insaniyetiniz sorgulanacak şu tavrınız ile.

Bir de anne olduktan sonra vicdan daha da çok olması gerekirken....

Bu "çocuk bakma" muhabbeti nedir yav bu konuda? Neyin bakımıymış bu arkadaş, altını mı bağlıyorsunuz, ayağınızda mi pışpışlıyorsunuz, mamasını ağzına mı veriyorsunuz, parka götürüp başını mı bekliyorsunuz, nedir yani? Hamilelikle filan amma demagoji yapılmış. Yav biri 12, diğeri 17 yaşında kazık kadar insan bunlar. Durumu az zorlasan onlar sana bakar be :) Yapacağın şey yemeğe ve çamaşıra 2 kişilik daha pay eklemek, yatacak yer göstermek. Aman ne abartılmış, ne abartılmış... Pes. Ha anladım. Anneleri "görümce" diyedir, kendi kardeşinin çocuğu olsa durum değişirdi.
Ha bana kalsa bu yaştaki koca çocukların birine emanet edilmeye de ihtiyacı yok ya, anneleri fazla evhamlıdır belki.

Birincisi görümce denen o kadın diyeceğiniz kadar ne yapmış bu kadın? Ikincisi iti var uğursuzu var sapığı var. Siz 17 yaşındaki kızınızı 10 gün yalnız bırakır mıydınız kardeşiyle?

Biraz merhamet edin,empati yapın ya.

Yaa hamilelik diye ne kadar abartiyorsunuz ? Doguruncaya kadar canim cikarcasina calistim. Iki cocuguma hamileyken de.
Bu kadar citkirildim olmaya luzum yok. Hareketle hem dogum kolaylasir.

"Görümce denen o kadın"? Bu ne nefrettir arkadaş ya. Sanki analarını babalarını öldürmüş bu insanlar. Allah merhamet versin hakkatten.

Aynen katılıyorum hırsızı var sapigi var bu çocuklar nasılsa evde tek diye ya bir sapık peslerine takilsa ne olacak yada bir hırsız girse o çocukların psikolojisi nasıl bozulur kim bilir.
Benim evime hırsız girdi. 4_5 sene önce evde yoktuk ama ona rağmen psikolojim alt üst oldu ya tekrar gelirse ya bizi takip ederse ki bir komsumuzun kızı banyoda iken evine hırsız girdi 5 yıl önce evi boş sanmislar büyük ihtimal çünkü aile disariya gitmiş hırsız girmiş eve Allahtan kızı fark etmemisler.

ha ha süpersiniz.

aslında konu sahibi bu kadar bakamam edemem yazmamış sadece kavga ettikleri için istememiş ilk başlarda, çok da hakkını yememek lazım.

Yaa hamilelik diye ne kadar abartiyorsunuz ? Doguruncaya kadar canim cikarcasina calistim. Iki cocuguma hamileyken de.
Bu kadar citkirildim olmaya luzum yok. Hareketle hem dogum kolaylasir.

Çıtkırıldım olmaya lüzum yok tabii. Ama bu stres olan birine olma demek. O stres oluyorsa illa olacaktır. Ve bu hamilelikte zararlı. Kimi bir çocuğa bakıp stres olur, kimi on taneye bakar olmaz. Kişisel farklılıklar var.

Konu sahibi de stresini azaltacak bir çözüm bulmuş zaten. Çocukları alacakmış ama kendi anne ve babası da gelecekmiş. Herkesi mutlu edecek bir çözüm bulmasına sevindim. Hayırlı ve rahat bir doğum diliyorum.

Aaa oyle demeyin ama "hamisler, kocisler ve bebisler" dururken kim dusunur iki babasiz yavrucagi??

17 yaşındaki misafir kıza bakılmaz ki, kendine bakabilir o. Türkiyede yengelerin yarısı resmen üvey anne gibi davranıyor eşlerinin yeğenlerine ama kendi yeğenleri gelince deliriyorlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar ayıptır bu. Kendi yeğeni gelse canım yeğenim hoş geldin keyfine bak diye nasıl rahat ettirecekti. Hamileyim bahanesi koca ailesine işliyor nedense. Eğer o kıza üvey anne gibi değil kendi yeğeni gibi muamele etse her şey farklı olabilir (kızın saçma sapan davranışlarda bulunmayan, her şeye terslenmeyip sorun çıkarmayan biri olduğunu varsayıyorum) Bir kere doğuracak konu sahibi tamam da evde hamileye gayet de yardımcı olabilir 17 yaşında biri. Sırtını yıkayabilir, koltuktan kaldırabilir, suyunu getirebilir, üstünü değiştirmesine yardım edebilir. Ayrıca doğuma gitse ne olur, kız evde kardeşiyle ve konu sahibinin çocuklarıyla ilgilenir. Olmadı hastaneye gider koridorda oturur yani dayısı iki höt dese susacaklar kavga etseler bile. 17 ve 12 yaşlarında çocuklar bakılmaya muhtaç değil, dolaptan yiyecek ve su alabilirler yataklarını toplayabilirler. Ben 8-9 yaşlarımdan itibaren yengemin kızına, 13 yaşında da komşunun bebeğine baktım. 17 ve 12 koca çocuklar yani.

Son düzenleme:
Bu ne vicdansızlıktır yahu? Kadın gezmeye gitmiyor iş için gidiyor ne yapsın okul zamanı çocukları da mı götürsün? Masaya 2 tabak yemek koymak, bir koltuğun üstüne çarşaf ve battaniye bırakmak bu kadar mı zor oldu? Ablanızın çocukları gelse cadı gibi olsa da etrafında uçuşursunuz yeğenim de yeğenim diye. Kavga ediyor olabilirler ama dayıları gereken uyarıları yapabilir, görümce denen o kadın diyorsunuz da konu sahibinin görümcesi hakkında ne biliyorsunuz? Allah kimseyi sizin gibi insanların eline düşürmesin. 17 yaşında gencecik ve savunmasız bir kızı evde tek başına kardeşiyle bırakmayı hangi vicdana sığdırabiliyorsunuz?

Ne kadar acımasız yorumlar gelmiş mecburiyetten iki çocuğu evde agirlamak çokmu zor üstelik bebek değiller sadece iki tabak fazla koyulcak.konu sahibi hamileliği hiç bahane etmesin bende üçüncü doğumumu yeni yapmıştım kv eltimin çocukları na bakiyordu cenazeleri oldu ve memlekete gitmeleri gerekti eltiminde işinden izin alma şansı yoktu ve bir hafta ben baktım çocukları da 7 ve 10 yaşında ayrıca hergün okula bile goturdum birgün senin başına da böyle birşey gelebilir. 10 gün idare edin ömür boyu değil sonuçta

Yorumların bi çoğu o kadar acimazsiz ki... İnsan evladı yahu bunlar. Canavar degil. Kaldı ki düşmez kalkmaz bir Allah! Yarın öbür gün benim başıma bi iş gelse oğluma halası 10 gün bakmayi reddetse ben insanlık ölmüş diye üzülürüm her şeyden önce. 17 yaşında kız kalsin evde diyen var. O kızın annesinin yerine koyun kendinizi ve dün ki haberlerde yolda tacize uğrayan ve bayılan kızı düşünüp bi empati yapın hanımlar! Eşimin teyzesi köylerine gidecek ve 17 yaşına bi kızı var. Ben evde yanlız kalmasın diye onu davet ettim yarindan itibaren gelip kalacak. Konuyu okuyunca ne kaybederim dedim bi an. Ha sanmayın ki cok kolay bi hamilelik geçiriyorum. Tansiyon düşüklüğü taşikardi hipotroidi halsizlik sıkıntı ve daha bi sürü sey var. Üstelik 3 yaşında bi de çocuğum var. Gencecik kız en fazla ne kadar zarar verebilir? Faydası olur hatta. Sen pişirirsin o yıkar bulaşığı. Yok öyle işler yapmaz o dersen de eşine dersin onlar gelince daylari olarak konuşur. Yengenize destek olun durumu malum diye.

Şöyle bi bakınca diyorum ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...

Vay be...ben 17 yasimdayken hem okula gider hem evi siler supurur hemde kardeslerime bakardim...annem babam olmadigi zamanlarda...degil 17 12 yasinda baslamistim buna...
Ben 13 yaşında okuldan gelip ödevimi yaptıktan sonra komşuya gidip bebeğine bakıyordum. Düşün kadın ne çaresiz durumda hiç kimse yok bakacak ben gidiyordum evine tek başıma oyuncakla oynayıp bebeğe göz kulak oluyordum. 10 yaşında, kuzenimi öğle uykusuna yatırmak için 1.5 saat kitap okuyordum. Banyosunu yaptırıyordum, üstünü giydirip oyun oynatıyordum, ödevi olunca yaptırıyordum, akşamları yatağına yatırıyordum. Yengem işini halletmeye çıktığında ona ben baktım hep. Yüz verme diyen olmuş, ne biçim görümce olmuş, stres olur erken doğurursun diyen olmuş...

Sorun gorumcenin 17 yasindaki kizi bebekmis gibi emanet etmesinde.
O kiz pekala okulunada gider kardesiylede ilgilenebilecek yasta.konu sahibinede goz kulak ol diyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…