- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
Siz zaten görümce olmasada eski eşi takıntı yapmışsınız kendinize..Merhabalar, eşimle okul ortamında tanıştık ikimiz de öğretmeniz. Eşim yeni boşanmıştı tanıştığımızda eski evliliğinden bir kızı var. Biz çok hızlı bir şekilde evlendik. Yaşım 27 bu arada. Şimdi 3 aydır evliyiz. Herhangi bir tartışma ya da kötü bir olay yaşamadık. Ancak ilk evliliğini ben bir türlü aşamıyorum içimde. Ne yaşıyorsak onu daha önceden başkasıyla yaşamış olduğunu düşünüyorum o an. Tam anlamıyla mutlu olamıyorum. Kafam çok karışık. Sizce aşabilir miyim bu durumu
Olabilir, öyledir belki. BilmiyorumSiz zaten görümce olmasada eski eşi takıntı yapmışsınız kendinize..
Tamam ben gerçekten derinlemesine düşünmediğini farkettim ve ciddi yazacağım şu an. Bize desen ki yalan söylüyor, çocuğu bahane ediyor mesela desen, tamam deriz. Ama sen çocuğun sağlık durumunu kullanarak yalan söyleyen aşağılık bir kadın profili çiziyorsun. Yada psikolojik problemlerden ayrılmışlar desen tamam ,ama bipolarmış dengesizmiş falan diyorsun. Aşırı fazla detay vererek durumu hem kötüleştirip hemde kadını çok daha kötü anlatıyorsun. Biz asla tanımayan insanlar olarak bunu direk senin eski eşe olan kıskançlığından karalama olarak algılıyoruz. Ama farkettim ki detay verme huyun var. Verdiğin detaylar burada ki sana bakış açısını değiştiriyor. Bu konuda yaşadığın sıkıntı bu oldu.O mesajımı hangi yoruma yazmışım baktınız mı peki? Sormuş nasıl kullanıyor diye. Allah aşkına birini de biri sormadan yazmış mıyım gözden geçirin. Niye size karalayayım ben hala anlamıyorum. Aklım almıyor. Çok iyi bir insandı desem bu sefer de eşin niye boşanmış o zaman deyip dalga geçeceksiniz. Gerçekliğiyle anlattım işte olayı. Konu eski eş bile değil onunla ilgili sorular gelince de cevap verdim hepsi bu.
Nasıl yani ne hissettiğini bilmiyormusunuz ?Olabilir, öyledir belki. Bilmiyorum
Başak burcuyum detaylara dikkat eden bir tipim var maalesef bu da detay vermeye dönüştü burada sanırım. Ben olayları ayrıştırırken detayları kullanırım çünkü. Dediğin gibi öyle bir profil çizmişim istemeden. Bipoları özellikle yazmam etrafında bipolar olanlar bilir diğer psikolojik sorunlardan farklıdır. O yüzden. Dengesiz diye bir sözcük kullanmadım. Sağlık durumunu da neyi kullanabilir ki diye bir yoruma dayanarak yazdım.Tamam ben gerçekten derinlemesine düşünmediğini farkettim ve ciddi yazacağım şu an. Bize desen ki yalan söylüyor, çocuğu bahane ediyor mesela desen, tamam deriz. Ama sen çocuğun sağlık durumunu kullanarak yalan söyleyen aşağılık bir kadın profili çiziyorsun. Yada psikolojik problemlerden ayrılmışlar desen tamam ,ama bipolarmış dengesizmiş falan diyorsun. Aşırı fazla detay vererek durumu hem kötüleştirip hemde kadını çok daha kötü anlatıyorsun. Biz asla tanımayan insanlar olarak bunu direk senin eski eşe olan kıskançlığından karalama olarak algılıyoruz. Ama farkettim ki detay verme huyun var. Verdiğin detaylar burada ki sana bakış açısını değiştiriyor. Bu konuda yaşadığın sıkıntı bu oldu.
Eski eşini hala unutmamış ve mutluluğuna gölge düşürmeye çalışan bir kadın var ortada. Sizce görüşmeli mi?
Tabi ki etmiş. Öncelikle bunu söyleyeyim. Detay vermeyeceğim bununla ilgili. Sonra niye bu kadar detay veriyorsun deniyor. Mesajlaşmadığımı onun benim hesabımı bulup mesaj yazdığını söylemiştim.Eşinizin eski hayatının niye bu kadar içindesiniz..niye incik cinciğine kadar öğrenmeye çalıştınız. Hatta hala peşindesiniz? Görümce görüşüyor mu,görüşmüyor mu ya kadar? Eski eşe mesaj atıp sorsam mı diyeni okumustim ama cidden mesajlaslasani ilk defa gördüm. Işiniz zor. Kıskanıyor musunuz? Kendinizi mı kıyasliyorsunuz? Umarım eşi rahatsizken eşiniz doktora falan gitmesi ilaçları alması için teşvik etmiştir?
Eski eşi eşimi unutamamış. Tabi bu benim çıkarımım. Öyle olup olmadığını ondan duymadım. Sonrasındaki tutumlarından çıkardım.kim unutmamış eski eşini eşiniz mi?
Kadın kendi gecimsizligini mı anlattı 10 sayfa boyunca, o zaman ondan zarar gelmez dürüst insan..kötülük yapmak istese bile yalan söylemediği için yapamaz. Eşiniz de pek mantıklı biri değilmiş sanki pek düşünmeden ilişkilere başlıyor sanırım.Tabi ki etmiş. Öncelikle bunu söyleyeyim. Detay vermeyeceğim bununla ilgili. Sonra niye bu kadar detay veriyorsun deniyor. Mesajlaşmadığımı onun benim hesabımı bulup mesaj yazdığını söylemiştim.
Yok eşimi kötülemişti kendini değil.Kadın kendi gecimsizligini mı anlattı 10 sayfa boyunca, o zaman ondan zarar gelmez dürüst insan..kötülük yapmak istese bile yalan söylemediği için yapamaz. Eşiniz de pek mantıklı biri değilmiş sanki pek düşünmeden ilişkilere başlıyor sanırım.
Iki taraflı dinledim karar verdim deyince. Yani her iki taraf da karşıdakini kötülemişse nasıl emin olunuyor anlamadım. Neyse vardır bir bildiginiz. Sonuçta eşinizin tarafı da onukötülemiş kimi kötüleyecekti başka. Sonra gidip hala konuşuyor ama ve çocukla da ilgisi yok. Değişik işler bunlar boşverin. Eşiniz kotuledigi gibi biri çıkmasın da.Yok eşimi kötülemişti kendini değil.
Yok çok şükür eşim öyle çıkmadı. Mesajlarını okuduğumda tahlil ettim kendimce. Aynı dönem eşime attığı mesajları da gördüm. O yüzden gerçekliği de kalmamıştı söylediklerinin zaten.I
Iki taraflı dinledim karar verdim deyince. Yani her iki taraf da karşıdakini kötülemişse nasıl emin olunuyor anlamadım. Neyse vardır bir bildiginiz. Sonuçta eşinizin tarafı da onukötülemiş kimi kötüleyecekti başka. Sonra gidip hala konuşuyor ama ve çocukla da ilgisi yok. Değişik işler bunlar boşverin. Eşiniz kotuledigi gibi biri çıkmasın da.
Eşinizle eski eşi boşanmış onların bir bağı yok.. Fakat eşinizin kız kardeşi ile arasındaki arkadaşlığı baki kalmış olay tamamen bu.. Ve çıkıp da kimseye bu arkadaşınla görüşmen hoş değil, ben bu arkadaşınla görüşmeni uygun bulmuyorum ve istemiyorum diyemez.. Yani bende şuan eşimden boşanmış olsam görümcem ile düşman olmadığım ve çok iyi anlaştığımız için sadece görümcem ile görüşebilirim gibi düşünüyorum.. Tabi görümcem ile görüşürken eşim ve onun yeni hayatına asla dahil olmam alakalı da olmam.. Eğer olursa yanlışlık orada başlar.. Bence sizde sizin hayatınıza dahil olmadığı sürece görümcenizin kimle görüştüğünü kafanıza takmayın.. Kocaman insanlar sonuçta..Merhaba hanımlar. Benim de böyle bir derdim var. Görümcem eşimin eski eşiyle görüşmeye devam ediyor galiba. Olayı şöyle özetleyeyim. Eşim benden önce nir evlilik yaptı ve bir kızı var. Bu evlilikte eşim çok zarar görmüş. Tek taraflı dinledin diyeceksiniz. Hayır iki taraflı dinledim. Eski eşi de anlattı sayfalarca mesajla. Eski eşi geçimi zor bir kadın. Bipolar aynı zamanda. Eşimin de hataları olmuştur elbet ayrılıl varsa tek taraflı değildir hiçbir zaman bence. Neyse konumuza gelelim. Biz nişanlandıktan sonra eski eş herkesi arayıp mesaj atıp engel olmaya çalıştı. Buna da görümcem dahil. Zaten henüz unutamadığı da çok belli. O dönemde herkes engelledi çünkü işi bozmasını kimse istemedi. Ama bu görümcem hala bağlantılı. Birbirlerini takip ediyorlar. Yine bana sen kardeşimin sabrının mükafatısın diyen görümcem de yine o. Sizce ben mi abartıyorum hanımlar;(
Haklısınız valla:)Eşinizle eski eşi boşanmış onların bir bağı yok.. Fakat eşinizin kız kardeşi ile arasındaki arkadaşlığı baki kalmış olay tamamen bu.. Ve çıkıp da kimseye bu arkadaşınla görüşmen hoş değil, ben bu arkadaşınla görüşmeni uygun bulmuyorum ve istemiyorum diyemez.. Yani bende şuan eşimden boşanmış olsam görümcem ile düşman olmadığım ve çok iyi anlaştığımız için sadece görümcem ile görüşebilirim gibi düşünüyorum.. Tabi görümcem ile görüşürken eşim ve onun yeni hayatına asla dahil olmam alakalı da olmam.. Eğer olursa yanlışlık orada başlar.. Bence sizde sizin hayatınıza dahil olmadığı sürece görümcenizin kimle görüştüğünü kafanıza takmayın.. Kocaman insanlar sonuçta..
Sizin birlikteliğinizi istemiyorlarsa da bırakın iki dert ortağı bir araya gelip dövünüp dursunlar mademsize bulaşmadıktan sonra bir köşede çatlayıp dursunlar
Vallahi beklediğim yorum buydu. Allah razı olsun sizdenYorumları okurken vallahi ben sinir oldum, konu sahibinde iyi sabır varmış. Görümce istediğiyle elbette görüşebilir kadın görümcenin herhangi biriyle görüşmesine müdahale etmiyo. Eşinin eski eşiyle görüşmesi de evet gayet normal, yeğenden ötürü. Ama teraziyi çok iyi ayarlamak gerekiyo bunlar hassas konular. Bir tarafla diyaloğu koparmamaya çalışırken diğer taraf da alınır mı, kırılır mı, kıskanır mı ona göre davranmak lazım. Çocuklu adamla evlendin sus, otur, hiçbir şeye karışma gibi bir tavırla tüm ihaleyi konu sahibine yıkmak ne kadar adil? Herkes haddini, çizgisini bilecek mıç mıç olmaya gerek yok yeğen annesi diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?