Görümcem meğerse evliliğimi kıskanmış.

3 yıllık evliyim..
Haziran 2013 yılında evlendik. Görümcemde 2013 mart ayında eşinden ayrıldı bir tane kızı var. Benim bebğim olmazken ona sarılır ağlardım kızını çok severdim.
Neyse gelelim ki 2015 kasımda bebeğim oldu bir kızım oldu. Ama yavrum yaşamadı 20 günlük melek oldu. ( Kalp anomalisi vardı )

Doğal olarak daha hassas oluyorsun, etrafa sonra görümcem kızını benim yanımda çok sevmeye başladı kucağından indirmemeye canım yavrum kuzum balım demeye başladı.

Önceden ben derdim böyle kelimeler kızına ben sevmem öyle şeyleri neden öyle konuşuyorsun kızla derdi.
Şimdi böyle yapınca yanımda çok sevince dedim ki "ablacım bak biliyorsun durumu benim yanımda çok sevme üzülüyorum, hepimiz insanız nazarım değer bişey olur sevme." tamam dedi.

Ama hiç ona bişey dememişim gibi devam etti. Bir keresinde o kızını içerde severken abartılı bi şekilde öteki odaya gidip hıçkıra hıçkıra ağladığımı biliyorum.

Dün akşam artık dayanamadım Abla benim yanımda bu kadar sevme diyorum nedne yapıyorsun dedim. Hepimiz insanız nazar değer bişey olur Allah korusun dedim. ( Kızını sadece hafta sonu görüyor, Kv bakıyor görümcemde çalışıyor. Ve aynı iş yerinde çalışıyoruz. 2 ay sonra ben çıkıcam )

Ve bana verdiği cevap şu.
-
"BENİM KİMSENİN EVLİLİĞİNE NAZARIM DEĞMEDİ, SENİNDE NAZARIN DEĞMEZ DEDİ."

Nasıl yani ?
-Sen yeni evlendiğinde ben yeni boşanmıştım sen benim yanımda kocanı şapur şapur öptün hep dedi.

-Bilerek mi yapıyorsun kısasa kısas mı yapıyorsun yani ?
- Hayır ama kimse düşünmedi dedi.
- Ben o zaman evlendiğimde 19-20 yaşındaydım ve farkında değildim, sen şu an 30 yaşındasın ve bu giden evlat dedim. Çok koca istiyorsan bulursun bi tane koluna takarsın dedim.
- Ama benimde giden kocam gelmicek, kızım parklarda babası olanlara bakıyor ne kadar zor biliyor musun sen dedi.
- O zaman çok düşünüyorsan kızını ayrılmasaydın abla dedim. ( Eşi aldatmıştı boşanma sebebleri bu )
- Her şey o kadar basit değil bak senin bi tane gitti ama ni tane daha gelecek dedi.

Bu konuşmalar bu tarzda uzayıp gidiyor. Ama inan ki hiç bu şekil düşünmemiştim. Çok üzüldüm çok kırıldım beynimden vurulmuşa döndüm. Ben onu çok seviyordum ama o benim evliliğimi içten içe kıskanmış. Hep yüz yüze bakıyoruz nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. :KK61:
okurken tam sizi haklı buluyordum ki sonlara giderken amannn dedimm sizde çok normal laflar etmemişsisnz kusura bakmayın ama.. herkesi acısı derdi başka... o da istemezdi belki eşinden ayrılmayı aldatılmış sonuççta... siz kendi üzüntünüzün hırsını görümcenizden çıkarmaya çalışmıssınız resmen

bunu söylemeye hakkın var mı işte mesele bu.
şahsen bana denilse tepkim sert olurdu.
kasten yaptığını düşünüyorsun.
o halde hiç bir araya gelmemeliydin.
uzak duracaktın.
kızını benim yanımda sevme de ne demek
sanırım yaşın küçük.
böyle şeylerin dile gelmesi incitici işte.
hessap edememişssiniz karşılıklı
Şu an 23 yaşındayım o 31 bilmem size göre küçük olabilirim belkide.

Görümce masum değil ama siz de değilsiniz.
Başınız sağolsun ama sadece haftasonu görüyormuş sevmesi doğal.

Davranışlarınız çok çiğ ve yersiz. Art niyetlisiniz demiyorum ama tek taraflı bakıyorsunuz. Üstelik hamilesiniz ve inşallah yakında çok tatlı bir bebeğiniz olacak.

Hem ithamlarinizi hem de davranışlarınızı çok yanlış buldum. Siz onun bosanmasiyla ilgili kötü düşünmediğinize göre onunda kötü düşünmediği çok açık. Siz hala evliliğimi kıskanmış diyorsunuz. Çok ayıp. Ayrıca annesi babası ayrı, hafta içi anneye de hasret bir çocuğun sevilmesi, size abartı şekilde gelen sevilmesi de garip değil. Hem çok şükür çocuğunuz olmayacak diye bir şey de yok. Keza hamilesiniz. Hem aldatılan ve birçok hemcinsimin davranmadığı gibi onurlu ve grurlu davranan bir hanıma karşı daha naif olmanızı beklerdim. Ne demek o zaman boşanmasaydın.

Zaten karşılıklı atışmalariniz ilkokul düzeyinde olmuş. Kusura bakmayın. Çok haksızsınız. Birde üstüne siz kızmışsınız.

Madem sevdiğiniz insanlar, onları da uzmeyin, hem yavrunuzu inşallah kucağınıza aldığınızda tüm sıkıntılarınızı unutacaksiniz. Bebişinizin belki de en yakın arkadaşı o babasından ayrı yavrucak olacak. Boşuna kendinizi doldurmayın. Size karşı yapılan bir kötü davranış yok. Aranizi düzeltin bence.

İyi dogumlar.

Son düzenleme:
Her ne olursa olsun, tamam belki de o her konuda haksız vs ama...

Sevme kızını yanımda ne demektir ya?
Böyle bi kısıtlama var mı??
OLMAZ.
BEN ONA SEVME KIZINI YANIMDA DEMİYORUM.
BEN ONLARIN YANINDA KALIYORUM 1-2 SAAT

Biraz dikkat et benim acım var diyorum. Ben gittikten sonra isterse başında gezdirsin.

İnsan ilişkileri çoğunlukla böyle abidik gubidik zanlardan bozuluyor.

Eskiden böyle değildi şimdi oldu demişsin .

Belki daha önceden tutuyordu kendini senin acına istinaden , şimdi yeni bir bebeğin olacak belki artık o kötü psikoloji bir nebze üzerinden kalkmış , yeni bebekle tekrar morallenmişsindir diye kadında kızını rahat sevmeye başladı .

Olamaz mı ?

Beni anlamışsınız, Ben bilerek yapmadım o zaman ama o bu gün bunları bilerek ve farkında olarak yapıyor. Ve Ayrıca giden evlat.
Anliyorum seni.
Evlat bambaska birsey.
Ama dursut cevap ver. Bosandigi zaman ben yeni bosandim. Abimle mutlu olmaniz beni sevindiriyor ama ben varken itinali davranirsan sevinirim dese ne dusunurdunuz?
Nasil tepki verirdin yani. Yada benim yazdigim.kadar kibar degil ama ben yeni bosandim biraz kocanla mesafeli oksan yanimda demis olsa nasil dusunur ne tepki verirdin?

Birde sana hak verdigim kismi, normalde oyle sevmiyor olmasi ve senin uyarindan sonra oyle sevmeye baslamasi nisbet yapmak istemesinden oldugunu ortaya koyuyor. Demeseydiniz fark etmeyecek oyle davranmayacakti belki.
Ama sizde bundan sonra cevrenizdeki insanlarin pozisyonunu durumunu gozeterek harket edin.

Ornegin annesi veya babasi vefat etmis biri yaninda ben anneme yada babama cok yilismazdim normalde cok yilisirim. Annemi 7/24 gidip gelip öpen biriydim. Ama annesiz yada babasiz birilerinin yaninda dikkat ederdim.kisi gurbette olsa bile... yani aikesi yasiyor ama ailesinden uzak olan kisi yaninda bile dikakt ederdim.

ALLAH hayirli evlat nasip etsin.

BEN ONA SEVME KIZINI YANIMDA DEMİYORUM.
BEN ONLARIN YANINDA KALIYORUM 1-2 SAAT

Biraz dikkat et benim acım var diyorum. Ben gittikten sonra isterse başında gezdirsin.
Peki ne kadar süre yanınızda dikkat edecek ben bunu merak ediyorum.
9 ay olmuş ve tekrar hamilesiniz.

Daha kaç ay sürecek bu tutumunuz?

Bakın ben o sırada o olayın farkında değildim yani onun bu konuya içerleneceğine. Ben yeni evlenmiş altı üstlü oturan her anımızı gören bi insandı.
Ama o bu konuyu bilerek ve farkında olarak yapıyor.

Zamanında çok canı yanı yanmış olduğundan olabilir mi?
Boşanmak büyük bir trawmadır evlatla kıyaslanmasa da..
Kadının yuvası yıkılmış çocuğuyla kalmış ve siz farkında değilim diyorsunuz..
Olmalıydınız..
Bunu düşünmeniz çok zor olmamalıydı..
Kısasa kısası doğru bulmasam da o kadın da canı yanmış bir kadın..

Bi de siz niye surekli ayni ortamdasiniz ya. Eviniz yok mu

İnsan ilişkileri çoğunlukla böyle abidik gubidik zanlardan bozuluyor.

Eskiden böyle değildi şimdi oldu demişsin .

Belki daha önceden tutuyordu kendini senin acına istinaden , şimdi yeni bir bebeğin olacak belki artık o kötü psikoloji bir nebze üzerinden kalkmış , yeni bebekle tekrar morallenmişsindir diye kadında kızını rahat sevmeye başladı .

Olamaz mı ?
Eskiden böyle sevmiyordan kastım , benim bebeğim olmazken onun kızı daha ufakken. 2013-2014 yılları arası diyeyim.

Hayatta herşeyin nasip olduğunu kabul edersek senin acın benimkini yer modundan çıkarız.
Ikiniz de acimasizsiniz bence. Siz çocukla ilgili bunu dusunecek kadar inceyseniz onunda eşi ile ilgili böyle şeyler düşünüp uzulecegini hesap etmeniz gerekir. Tabi gorunceninde tavrı asla doğru demiyorum.
Allah sonunuzu Hayır etsin diye bir dua ile yorumumu bitireyim.

Şu an 23 yaşındayım o 31 bilmem size göre küçük olabilirim belkide.
bana göre çok küçüksün evet:))
bu sana ders olsun işte.
ağır konuşulmuş karşılıklı.
sen başlatmışssın ama.
kimsenin çocuğunu sevmesine ambargo koyamazssın.
sen hamilesin bebek bekliyorsun.
ee daha ne kadar sana ihtimam göstersinler ki.
hep bana hep bana olmuyor işte.
sen de onu çok incitmişssin.
bu işler böyle.
herkesin yeri gelir dilinin kemiği olmaz.

O zaman çok düşünüyorsan kızını ayrılmasaydın abla dedim. ( Eşi aldatmıştı boşanma sebebleri bu )

Ayıp çok çok çok ayıp.

İnsanlar neden hiç korkmuyor anlamıyorum. İster Allah'a inanın ister karmaya şu lafların size geri dönüşü olur mu diye nasıl korkmuyorsunuz bilmiyorum.
Hadi o diyelim sizi acıtmak için seviyor. O da nasıl korkmuyor onu da anlamıyorum. Allah korusun ben de evladımla sınanırım diye korkmadan bu kadar basit hareketler nasıl yapılıyor?

Siz bu kadını tanıdığınızda eşinden yeni boşanmış evladı ile annesine sığınmış bir kadındı. O zamanki duygu durumu ile çocuğunu çok şapır şupur sevememiş olabilir, size öyle sevme demiş olabilir. Kafasında neler geçiyordu bilinmez. Belki şu anda toparlamış ve çocuğuna sevgisini daha farklı gösteriyor olabilir. Size de sadece zamanında sizin yaptığınız hatırlatarak o zaman benim canım acıdığında sizin evililğinize bir şey olmuyorsa şimdi sen kıskandın diye benim çocuğuma bir şey olmaz merak etme demek istemiş olabilir. (Ki aşa bunu da nerden bilecek) Olabilir de olabilir.

Ama siz... Siz o zaman boşanmasaydın lafını bilerek isteyerek arkasında durarak söylemişsiniz. Ayıp, çok ayıp.İnşallah hiç bir kadın gibi siz de bir gün evladınız için aldatıldığınız bir evliliği sürdürmekle boşanmak arasında bocalayacağınız o ana düşmezsiniz.

Back
X