• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ne demek istiyor?

İnşallah canım sağol Bende kendimi daha çok geliştirmek için is seçiyorum markette herkes çalışabilir bana bişey kaymaz diye düşünüyorum evet para kazanırım her zaman alin teriyel kazanılan para güzeldir ama bazıları çarpitiyo söylediğimi bişey demiyorum
Aciliyeti yoksa seçici olmakta haklisiniz,boş durup sıkılana kadar da çalışabilirsiniz ya da onun yerine mesleki şeyler de öğrenebilirsiniz. Size kalmış. İnsanlar konuşmayı sever,boşverin siz.

Sen parcaladin herhalde öğretirsen bende parçalarım

Hayir kuzum. İşsiz köskös oturduğum zaman kendi marketde calişan bir insan bana kendi cevresinden iş önerdiği zaman afra tafra yapmıyorum.

Cok bılıyorsan görümceye danışmak yerine kendin bul. Marketde calişan bir kadın size Price waterhouse coopers'da iş bulacak değil.

Hayir kuzum. İşsiz köskös oturduğum zaman kendi marketde calişan bir insan bana kendi cevresinden iş önerdiği zaman afra tafra yapmıyorum.

Cok bılıyorsan görümceye danışmak yerine kendin bul. Marketde calişan bir kadın size Price waterhouse coopers'da iş bulacak değil.
Ben gorumcemden is istemedim sadece bunaldim dedim.hayırlı bi is çıkar inşallah dedim ben afra tafra yapmadım ki kaç kere de yazdım bana diyo bibyerde beden işçiliği varmış onu söylüyor ilkokul mezunları da gidip çalışıyor ben niye üniversite okudum o zaman diyorum kendimi beğenmek değil bu ben zaten istesem heryerde is bulurum seçtiğim için duruyorum su an bana birseyler katmasını istiyorum anliyo musun

Aciliyeti yoksa seçici olmakta haklisiniz,boş durup sıkılana kadar da çalışabilirsiniz ya da onun yerine mesleki şeyler de öğrenebilirsiniz. Size kalmış. İnsanlar konuşmayı sever,boşverin siz.
Evet gerçekten öyle canları sıkılıyor burda rahatlıyor insanlar laf sokmaya çalışarak teşekkür ederim canım herkes için hayırlısı olsun

Kendinizi begeniyor,üniversite mezunuyum markete mi kaldım diyerek gorumcenizi ezmeye çalışıyorsunuz. Fikirlerini beğenmiyorsanız dertte yanmayın bunaldım bilmemne diye

Boğaziçi Odtü tarzı sağlam üniversitelerden mezun değilseniz işletme mezunu olmanın hiçbir cazibesi Yok artık. İş bulamadığınıza göre dile hakim ve iyi bir üniversite mezunu Da değilsiniz sanırım. Görümceniz kapasitesi ölçüsünde iyilik yapmaya çalışmış bence.

İş beğenmemek değil ben markette çalıştım zaten daha önce bi tane çocuğum var evli ve çocuklu bayan için değil market işi
market isi evli cocuklu kadina uygun degil demissiniz de istediginiz alandaki isler daha cok zaman ve dikkat istiyor ;hatta belki istedigi saatte sizi ise bile cagirabilir

Ben de sıkıldığını için çalışmak istiyorum aç ve açıkta değiliz çok şükür çalışmak zorunda olsam heryerde çalışırım bende bunu anlatmak istiyorum

Ona buna aglamayin o zaman ne diyim. Is bulamiyorum kendi alanimda hem sıkıldm derseniz insanlar size akternatifler sunar biz de bunu anlatmaya calisiyoruz

Öyle her ile bir üniversite diye bütün köşe başlarını tabelalı binalarla doldurdukları için yakında memlekette iş yaptırmaya adam bulamayacaklar. Ne olmuş üniversite okumuşsanız? Azıcık azmi olan, azıcık merakı olan bir insan üniversite yolu aşındırmadan da kendini geliştirebiliyor artık bilgi çağındayız. Bu kadar böbürlenip de iyi niyetle size öneride bulunan kadını buralara kadar taşımanın alemi yokmuş. Buradan bakınca pek kalifiye görünmüyorsunuz.

Sen bence kendini aşağılanmış gibi görüyorsun.
İstediğin gibi bir iş bulana kadar girip çalışabilirsinde yani ne var ki bunda .

Maalesef gençlerde zamanımızın hastalığı bu (konu sahibi sizi ayrı tutarak söylüyorum). Kıytırık bir 2 Yıllık bile olsa okuyup vayyyy benÜNİVERSİTE mezunuyum deyip iş beğenmemek.

Bende niyetinin iyi olmadığını düşünüyorum niye herkes benim bildiğim program için kurslara gidip para dokerken is olanağı çok çünkü ve kaç yerden de arandim daha kurumsal bi yer olmasını istiyorum market bana tecrübe mi katicak ve kendi de ordan çıkmak istiyor niye benim.çalışmamı istiyor ben ona takıldım @demetooo
Hanımefendi kaç yerden arandıysanız kabul etseydiniz hayret bir şeysiniz uğraşacak bir şeyiniz yok herhalde görümceye sardınız. Kadın iyi niyetle iş önermiş. Kadının karşısında sızlanmayın madem o da yardımcı olmaya çalışmasın.

Maalesef gençlerde zamanımızın hastalığı bu (konu sahibi sizi ayrı tutarak söylüyorum). Kıytırık bir 2 Yıllık bile olsa okuyup vayyyy benÜNİVERSİTE mezunuyum deyip iş beğenmemek.
Hayır bir de kendi okudukları bölümü dünyanın en iyi bölümü sanıyorlarya ifrit oluyorum. Ya arkadaş şimdi her yerde üni. var bu tarz bölümler yüz binlerce öğrenci alıyor. Gerçekten bu bölümlere giderken hop diye iş bulabileceklerini mi zannediyorlar, bu kadar mı hayalperestler anlamıyorum. Hadi okudun bitirdin iş beğen bari o da yok. Azim yok çalışma yok emek yok oturduğu yerde iş beğenmiyorlar bir de.

Şahsen matematik öğretmeniyim. Arkadaşım var okuldan oda öyle. Diyarbakır'da eşinin işi dolayısıyla. Çok yere girmeye çalıştı giremedi. KPSS olmadı,içişleri bi denedi olmadı,PTT denedi olmadı. Zaten Diyarbakır kapasite olarak çok yüksek değil Çünkü belli semtlerde çalışabiliyor. Geçen gün bana çok bunaldım çalışmak istiyorum deyince bende geçici bi süre markete yada tezgaktarlığa girebileceğini bunun anın şartlarını değerlendirmek olduğunu anlattım . Ve iyi niyetliydim.

Ben uygun bi is arıyorum bunu biliyor ve kaç yerden arandim seçici davranıyoruz diyorum kendisi çıkmak istediği yere beni niye teşvik ediyor peki
Bunu ona söyleseydiniz.
Neden demediniz "x sende memnun değilsin,ayrılmak istiyordun en son"diye.
Ayrıca art niyet aramayın,piyasanın durumu belli,herkes maalesef kendi kalemi işlerde çalışmıyor. Teklif etmiş iş aradığınızı duyunca,zorla kolunuzdan tutup illaki çalış diye götürmemiş sizi. Hayır ilgilenmiyorum dersiniz olur biter. Kimse birşey demeye çalışmıyor. Gereksiz alınganlık göstermişsiniz.

Hayır bir de kendi okudukları bölümü dünyanın en iyi bölümü sanıyorlarya ifrit oluyorum. Ya arkadaş şimdi her yerde üni. var bu tarz bölümler yüz binlerce öğrenci alıyor. Gerçekten bu bölümlere giderken hop diye iş bulabileceklerini mi zannediyorlar, bu kadar mı hayalperestler anlamıyorum. Hadi okudun bitirdin iş beğen bari o da yok. Azim yok çalışma yok emek yok oturduğu yerde iş beğenmiyorlar bir de.

Anne, baba koca parasına muhtaç, embesil yaşamayı tercih ediyorlar. Ben oğlumu bulunduğumuz şehirdeki en iyi anadolu lisesine puanı yetmesine rağmen meslek lisesine gönderdim. Çalışmayı öğrenmesi için. Okul birincisi olarak son sınıfa kadar geldi. Başlarda hiç istemedi ama sonradan o da mutlu oldu.

Fikrini sorma o zaman. Ya da seni alıp zorla işe sokacak hali yok istemiyorum kendime yakıştıramıyorum de olsun bitsin. Ayrıca o tarz işleride çok küçümsemeyin derim insanın yarın ne olacağı belli değil gün gelir burun çevirdiğiniz işe muhtaç olursunuz. Ben buna mı layığım triplerinizden sıyrılıp ona da bize anlattığınız gibi anlatırsanız anlayacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar görümceme dedim ki bunaldım artık çalışmak istiyorum sana is buluyorum begenmiyorsun diyo ne işi buldun dedim markette çalışıyor kendisi markette çalış diyo ben işletme mezunuyum daha önce muhasebede tecrübelerim var bide beden işçiliği varmış bi fabrikada onu söylemişti ben kendi mesleğimi yapmak istiyorun dedim yapmak zorunda değilsin ki dedi önüne gelen girip bi fabrikada çalışabilir öyle değil mi ben program biliyorum tecrübem var is bakıyorum o yüzden bana dediği sizce iyi niyetli mi?
bulabılıyorsan çalış o zaman. burnunuzu aşagıya ındırın ama bence bıraz okadar mezun işsizken sizi işletme bılmem kaç program bılıyor dıye havada kapıcaklarını sanmayın

Back
X