- 18 Ekim 2022
- 2.100
- 1.160
- 63
- Konu Sahibi agresifpollyanna
-
Hayir abartmadiniz. Hamileyken bekar kaynim grip olmus, sesleri falan gitmis, yataktan kalkamiyor. K.valideme gidecekken bir isimiz cikti iptal ettik. Hem k.validem hem hasta kaynim arayip niye gelmiyorsunuz, gelin diye diretti. Okadar kizmistim ki. Kaynimi arayip hasta oldugunda soylemen lazim, ya bilmeden gelseydik dedim. K.valideme de kizdim. Gorumceme bile laf arasinda nasil dusuncesizlik bu evde hasta var gelme diyeceklerine gel diye tutturdular dedim. Bende 37.haftamdaydim. Hasta olsam ilac kullanamam, dogumum olsa sıkıntı. Boyle dusuncesizlikleri hic sevmiyorum. Hasta olan uzak dursun.Görümcemi çok severim gerçekten çok ilgili alakalı biridir ve yakın arkadaşız. Ben şuanda 32 haftalık gebeyim ve daha önceleri 3 gebelik kaybım var maalesef birinin enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Neyse görümcem buzluk hazırlığı için bana gelmek istiyor. Doğum yaptığımda gelen misafirlere ikramlıklar hazırlayacakmış ben direkt pişireyim diye. Açıkçası lohusayken ilk 40 gün kimseyi kabul etmeyeceğim, sonrasında da lohusa halimle gelen için uğraşacak değilim diye düşündüm. Kabul ettim ama doğrusu doğumdan sonra kendime pişiririm diye düşünerek.Bilmiyorum bunu görümceme de söylemeli miydim.
Planımızın üzerinden hafta geçti bugün gelecekti normalde. İki gündür konuşuyoruz bayağı grip olmuş. Gripken gelme dedim açık açık. Sonuçta bebeğimi de düşünmek zorundayım. Cevaben ağzında yuvarladı net olarak tamam gelmem demedi ama neyse dinleneyim o zaman biraz falan dedi. Akşam kayınvalidemle konuştuk da görümcemin yarın geleceğini söyledi. Ben de hasta olduğu için gelmemesini söylediğimi ilettim. O da dedi ki ben yeni konuştum kesin gelecek. Aşırı öfkelendim duruma. Tamam bana yardıma gelecek ama ben hastalık bulaşmasından korkuyorum zaten kendi hazırlığımı kendim de yapabilirim. Kayınvalidem de gereksiz tepkiler veriyorsun ne olacak falan gibisinden konuşuyor. Daha çok sinirlendim bu sefer onun da kalbini biraz kırdım siz düşüncesiz misiniz diye. Eşim de onlara hak veriyor diye onunla da tartıştık devamında. Çünkü onun böyle sorumsuz davranması benim daha çok asabımı bozdu. Sonuçta benim kadar onun da evladını düşünmesi lazım, neticede tüm sıkıntıları birlikte çektik ve ben bebeğime bi zarar gelmesinden korkuyorum.
Velhasıl herkes konuyu abarttığımı söylüyor. Etrafımdaki herkes böyle söyleyince doğru yanlış ayırt edemez oldum. Siz daha objektif yorumlarsınız, gerçekten korkularım yersiz mi yoksa hassasiyet göstermeye devam mı etmeliyim? Yardımcı olur musunuz?
daha doğurmamış amaEvlilikten soğutan yine bir konu daha. Gerçekten evlilik malesef cümbür cemaat bir şey, bundan nefret ediyorum. İnsan doğumdan sonra sadece eşi ve bebeği olsun ister, birlikte ne yapabilirlerse yapsınlar. Yok görümce, kaynana, misafiri offff. Fenalık bastı, aslında görümceniz size yardım etmeye geliyor ama böyle şeyler beni bunaltır mesela. Ben çağırdığım , iyi olduğum zaman insanlar gelsin.
Yakin arkadasi oldugundanda bahsediyor, arkadaslik boyle birsey degil, gonlum istedi yakinim, canim istemedi hadi naş naş yapilacak birsey degil.Gelmeyin diyor tamam deniliyor arkadan iş ceviriliyor. Şimdi böyle yapan çocuk doğunca neler yapmaz? Hir gur bazen işe yarar laf anlamayanlara karşı dik durmak gerekir.
Görümcemi çok severim gerçekten çok ilgili alakalı biridir ve yakın arkadaşız. Ben şuanda 32 haftalık gebeyim ve daha önceleri 3 gebelik kaybım var maalesef birinin enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Neyse görümcem buzluk hazırlığı için bana gelmek istiyor. Doğum yaptığımda gelen misafirlere ikramlıklar hazırlayacakmış ben direkt pişireyim diye. Açıkçası lohusayken ilk 40 gün kimseyi kabul etmeyeceğim, sonrasında da lohusa halimle gelen için uğraşacak değilim diye düşündüm. Kabul ettim ama doğrusu doğumdan sonra kendime pişiririm diye düşünerek.Bilmiyorum bunu görümceme de söylemeli miydim.
Planımızın üzerinden hafta geçti bugün gelecekti normalde. İki gündür konuşuyoruz bayağı grip olmuş. Gripken gelme dedim açık açık. Sonuçta bebeğimi de düşünmek zorundayım. Cevaben ağzında yuvarladı net olarak tamam gelmem demedi ama neyse dinleneyim o zaman biraz falan dedi. Akşam kayınvalidemle konuştuk da görümcemin yarın geleceğini söyledi. Ben de hasta olduğu için gelmemesini söylediğimi ilettim. O da dedi ki ben yeni konuştum kesin gelecek. Aşırı öfkelendim duruma. Tamam bana yardıma gelecek ama ben hastalık bulaşmasından korkuyorum zaten kendi hazırlığımı kendim de yapabilirim. Kayınvalidem de gereksiz tepkiler veriyorsun ne olacak falan gibisinden konuşuyor. Daha çok sinirlendim bu sefer onun da kalbini biraz kırdım siz düşüncesiz misiniz diye. Eşim de onlara hak veriyor diye onunla da tartıştık devamında. Çünkü onun böyle sorumsuz davranması benim daha çok asabımı bozdu. Sonuçta benim kadar onun da evladını düşünmesi lazım, neticede tüm sıkıntıları birlikte çektik ve ben bebeğime bi zarar gelmesinden korkuyorum.
Velhasıl herkes konuyu abarttığımı söylüyor. Etrafımdaki herkes böyle söyleyince doğru yanlış ayırt edemez oldum. Siz daha objektif yorumlarsınız, gerçekten korkularım yersiz mi yoksa hassasiyet göstermeye devam mı etmeliyim? Yardımcı olur musunuz?
Arkadaşım ne anlatıyorsun cevap dahi vermedim katılmadığım halde. Sen karşıt fikir veriyorsun diye bu fikrinin ille de doğru olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca yorumuna katılmıyorum ama asıl katılmadığım nokta fikrinin bana aykırı gelmesi değil sanki her bebek hastalığı kolay atlatabilecekmiş düşüncesiyle yazman. Bebeğinle hasta da olmuşsun dilin yanmış yine de ders almamışsın. Her neyse yine de seninle tartışmaya girmiyorum kırk tane daha yorum atıyorsun kendi kendine. Kusura bakma engelHiçbir şeyi kabul etmeyip bizi yoruyorsunuz arkadaşlar hiçbir şey demeyin anlamıyor güç almak için yandaş olmanızı istiyor benden bu kadar
9 ay değil 32 haftalık hamileymiş. Neden durduk yere grip olsun ya kolay mı hamileyken emzirirken hasta olmak. Gitmeyin hastayken böyle birinin yanına bu kadar basit aslında.9 ay izole bir yaşammı sürmek istiyorsun grip yahu sana yakın durmaz grip sana bulaşcak oradan bebeğine
eee me oldu geldi mi görümceArkadaşım ne anlatıyorsun cevap dahi vermedim katılmadığım halde. Sen karşıt fikir veriyorsun diye bu fikrinin ille de doğru olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca yorumuna katılmıyorum ama asıl katılmadığım nokta fikrinin bana aykırı gelmesi değil sanki her bebek hastalığı kolay atlatabilecekmiş düşüncesiyle yazman. Bebeğinle hasta da olmuşsun dilin yanmış yine de ders almamışsın. Her neyse yine de seninle tartışmaya girmiyorum kırk tane daha yorum atıyorsun kendi kendine. Kusura bakma engel
gelse de hızlı gelemezdi uzak oturuyor ama gelmeyecek çünkü arayıp gelmemesini söyledim son haftalarımda hasta olmak istemiyorum malum ilaç kullanamıyorum hazırlık yapmak da istemiyorum zaten kimseyi yemekli ağırlamayacağım sen de boşu boşuna hasta hasta kendini yormamış olursun dedim. o da tmm dedi mecbureee me oldu geldi mi görümce
Iptal etmissin anlamamislar , o gün bir bahane bul evde bulunma isim cikti de . Grip olabilir ama herkes farkli geciriyor ufacik bir grip yüzünden tam 2 hafta hastanede kaldim cigerlerime indi ölüyordum az kala. Suan sen bebek tasiyorsun. Tabi ki de düsüncesizlik cahillik. Baska ne olabilir.Görümcemi çok severim gerçekten çok ilgili alakalı biridir ve yakın arkadaşız. Ben şuanda 32 haftalık gebeyim ve daha önceleri 3 gebelik kaybım var maalesef birinin enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Neyse görümcem buzluk hazırlığı için bana gelmek istiyor. Doğum yaptığımda gelen misafirlere ikramlıklar hazırlayacakmış ben direkt pişireyim diye. Açıkçası lohusayken ilk 40 gün kimseyi kabul etmeyeceğim, sonrasında da lohusa halimle gelen için uğraşacak değilim diye düşündüm. Kabul ettim ama doğrusu doğumdan sonra kendime pişiririm diye düşünerek.Bilmiyorum bunu görümceme de söylemeli miydim.
Okuldan bir öğretmen arkadaşım enfeksiyon kaptığı için iki aylık bebeğinin kalbi durdu.Haklısınız endişelenmekte.Aslında sadece ben grip olsam problem değil de bebeğime bir şey olur diye korkuyorum. Yine grip biri gelmişti 3 aylık gebeliğimde bulaştı enfeksiyon geçirdiğim hafta bebeğimin kalbi durdu. Sonra bayağı sıkıntı yaşadım bende biraz travma oldu bu durum haliyle
ben de enfeksiyon olmuştum 3 aylık bebeğimin kalbi durmuştu. tam olarak ondandır demediler ama aynı hafta içinde olduğu için ben içimde ona bağladım hep.Okuldan bir öğretmen arkadaşım enfeksiyon kaptığı için iki aylık bebeğinin kalbi durdu.Haklısınız endişelenmekte.
Şahsen ben eş tarafı ne yapsın ne minnet etsin modundayım.Doğumdan sonra gelecek olanlara ne ikram edileceğini bıraksın da siz düşünün.Eşiniz dışardan alır gereken neyse.Doğum yapmış halinizle onu mu düşüneceksiniz.ben de enfeksiyon olmuştum 3 aylık bebeğimin kalbi durmuştu. tam olarak ondandır demediler ama aynı hafta içinde olduğu için ben içimde ona bağladım hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?