görümcem pikniğe gidelimmi diye aradı (yinemi hesabı kitleyecek)

ya ben çok şey söylerimde aman büyüktür aman tatsızlık olmasın. neyse bu seferlik böyle olsun diye diye bu hale geldik.

İyi de 4 kilo eti alıp, sebze meyve alıp depoyu da fulledikten sonra geriye ne kaldı ki? Para almasalar ne olur yanlarına? Zaten pikniğe gidiyorlar, piknikte parayı ne yapacaklar?

Yazdığımı bir daha okuyun. Anlamamışsınız.

açık açık söylesene suzi?
aç telefonu geçen sefer kızının kutlama yemeğinde ödediğimiz hesaptan dolayı bizde para yok desene?
ben de teee buralardan sinir olan üyelerden biriyim.

Eşiniz de durumun farkında önce onunla konuşmakla iyi yapmışsınız. Şimdi öğlen gorumceyi arayıp alttan alta söyleyeceklerinizi söyleyin. Çok borcumuz var gereksiz yere para harcadığımız da zorlanıyoruz mesela gecenki yemek hiç hesapta yoktu odeyemedik hala gerçi siz davet etmiştiniz ama... Piknik ve yol parası için bütçemiz yok siz ailecek gidin kafaniza göre takilin deyin:))

Bu geçen olayı gorumcenize mal etmenizi anlayamıyorum.
Borç varsa ikinizin borcu , dolayısıyla hesapsız davranan eşiniz.

Hesap geldiği anda sorabilirdi , " ne yapıyoruz , ortak mi ödüyoruz " diyebilirdi.

Anında kartı çıkarıp veren eşiniz.

Bu piknigede araba hesabı yapmaya gerek yok. Siz ve çocuklarınız da eğleneceksiniz sonuçta.

Cidden gorumceniz cok terbiyesizlik yapmis 480 lra hesabi siz odedikten sonra onun telafi amacli sizi arayip piknige gidelim siz bisi getrmeyn et bizden demesi gerekti o bunu yaparken cekinmiyor ama siz tatsizlik olmasin die piknige gelmicez demek icin kirk takla atiyorsunuz.durumlari olmasa neyse durumlarida varmis bildiginiz kullanmis sizi bu piknik meselesindede araba icin kullaniyor demekki.esinize sunu diyebilirdi benzini ortaklasa atariz gecen yaptigindan hic utanmamis hatta demekki aklindada hesabi zaten size kakalamak varmis belkide esini de ogretti yenek oncesi elini cebine atma onlar odesin die.size tavsiyem kavgasiz patirtisiz o yemegin lafini sokun.gecen sefer hesapta yokken gereksizce iyi bir para cikti bizden bi sure biyere gitmesek iyidir deyin hatta belki size sunu der sirf arabaniza otlanmak icin etler bizden olsn falan gerek yok hafta sonu baska plan yapmayi dusunuyrm de gec yuz verme soguk olki bidaha ayni seylere kalkismasinlar

@suzi0713 bence görümcenizi arayıp geçenki balık muhabbetini yaparsanız ve masrafları söyleyip açıktan laf sokarsanız o kadın utanmaz. eşinizi arar ya da beraberken bir şekilde eşinize söyler bunun muhabetini yaptığınızı. sizin sokacağınız laftan alınacak olsa o hesabı size kitleyip bir de üzerine piknik muhabbeti yapmazdı. 2 kg etin lafını ediyor, yarı yarıya paylaşalım vs.
e nolur sonra eşiniz de "niye öyle söyledin ne gerek vardı olan olmuştu" vs gibisinden size kızar. yok yere huzurunuz kaçar. değer mi bu insanlara?
bence "gelemeyeceğiz" deyin. sebeplere çok girmeyin. sonra da haftasonu çekirdek ailenizle yakın bir yere pikniğe gidin. ve sosyal medyaya filan foto koyarak gittiğinizi belli edin. sorarlarsa, "e hani müsait değildiniz" derlerse, ki bence yüzleri olmaz ama "mavi göl uzak geldi, git-gel bir dünya masraf. bu ay çok açılmıştık o yüzden gelmek istemedik. sonra da evde sıkıldık, çıktık öyle yakıncacık gittik geldik" dersiniz. zaten o kadar insan arabaya nasıl sığacaksınız onu da anlamadım.

Bence senin görümcenin canı bişey yapmak istediği zaman eşini değil, kardeşini arar olmuş...
Allah akıl fikir versin...
Sen biliyorsun yapacağını

kızlar aradım görümceyi. dedim abla x i arayıp pikniğe davet etmişsin oda çekinmiş sana bişey diyememiş. ama biliyorsun araba borcuna girdik bu ayda epey açıldık. daha maaşlarda yatmadı elimizde hiç nakit kalmadı bırak iki kilo et almayı arabaya 10 liralık benzin koyamayacak durumdayız dedim. o nedenle biz gelemiyoruz dedim. size iyi eğlenceler dedim. hmmm dedi tamam siz bilirsiniz dedi. kapattı telefonu. yani demediki ablacım ne olcak sizde yoksa bizde var gidelim gezelim güzel bir gün geçirelim demedi. eşimede aynen anlattım. yazık oda ohh be diyor üstümden koca bir yük kalktı diyor.

Vay yüzsüz

ya bu ne yaa... önceki mesajlarda kardeşler arasında böyle olabilir normal diyenler görüyor mu? abla diyeydi tamam canım birlikte hallederiz. ben alırım bişeyler. amaç eğlenmek birlikte olmak diyebilirdi. bunu düşünen tek kardeş senin eşin mi.. yazık valla. iyi yapmışsın. yoksa yine yolunacak olan sen olacaktın. bak ne güzel derdini anlattın.. ohh bee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…