görümcem sıktı artık

Gel demesi kolay ama git demesi zor olur gelirse zaten kötü olacaksınız başta kötü olmak daha iyi bence kabul etmeyin

Ne kadar düşünecesiz bir görümce sanki abisi bekar ve tek yasıyorda kendi kendine karar alıyor kardeş bile olsa evli abisine bu kadar rahat olmamalı artık kabul etmeliki evli ve bir eşi var.Yengesini arayıp hadi o olmadı abi yanınızda is bulup yasamak istiyorum yengem ne der rahat ederimi diye bir fikrini almalı ne kadar bencilce davranış ve görümce laf tasiyirsa size gelip yerleşirse bütün aileyi birbirine katabilir pişman olursunuz eve kabul ettiğinize.kendi düzeniniz bozulacak yeri gelir eşimizle oturup bir makarna yemeniz size yeterli gelebilirken birde görümce için yemek beğendirmeye çalışacaksınız daha neler neler siz evinizi açıp rahatınızdan düzeninizden fedakarlık yapacaksınız en sonunda görümce size nankörlük yapacak bi şekilde bu açık ve net.Esinizin kalbini kirmadan usulüyle söyleyin çocukta olacak vs. Nedenlerinizi açık açık kabul etmeyin kesinlikle.sonradan daha çok üzücü şeyler yaşarsınız kabul ederseniz.

Direk reddedin

ağlayasım geliyo ya.
Canım sen niye ağlıyorsun ki istemiyorum diceksin bu kadar net.Eşine anlat güzelce minnacık evde olmaz de ,ben yeni evliyim de ,tadını cikaricam evliliğin de.Hem sana ne faydası olacak ,hanım efendi çalışacak parayı cebe atacak.Yemegi sen yapicaksin,temizliği sen ,e bide stres sıkıntı hiçççç gerek yok tatlı canını üzmene hiççç

Doğruca reddetmek ters tepebilir. Benzer durumu yasadim. kp iş bulun dedi. Biź de gelsin kendi baksin dedik. Tanidik vs adi vermis babasi. Geldi basvurdu kabul gormeyince gerisin geri gitti. Biz calisiyorduk. Yemek, temizlik vs cok yardimci oldu sağ olsun. Ben yine de temizlige kadin aliyordum. O da evdeki her seyi anasina anlatirdi. Ama istemiyorum vs deseydim eminim ters teperdi, gelmeyecekse bile gelirdi diye dusunuyorum. Ayni evde olmaz vs diyordu sesimi cikarmiyordum. Abisiyle cok tartisiyorlardi. Simdi memleketinde evli , hala is ariyor. Bu olayin uzerinden bayaa zaman gecti.

eşim de ablasının yanında kaldı bekarken bunu savunacak bana
Napalim yani.
O kaldi diye kardesi de kalmak zorunda degil
Kucucuk ev
Illa ki sorun olur
Yasadigi yerde girsin ise bir zahmet.

Kizlari sizde diye kv ve kp de surekli gelirler haberin olsun.

Esine acikca soyle.

Duzenimin bozulmasini istemiyorum anasinin babasinin yaninda girsin ise ..de

Cok pisman olursun.
Evlenene kadar gitmez yerlesirse

eşim de ablasının yanında kaldı bekarken bunu savunacak bana
Aynı şey değil ki. Ablası kardeşinin çamaşırını yıkarken darlanmaz.

Ama görümcen gelince yemeği temizliği eşin mi düşünecek sen mi??

Senin kardeşin gelse neyse. Ama eşininki gelince sorun olur. Çünkü yatağı nevresimi bile sen düşüneceksin.

Evin triplex olsa bile aman diyim. İnsanlar (biri de bendim) aynı apartmanda aynı mahallede kapısı ayrıyken başka yere taşınıyolar sen 60m2nin içinde kocanın tripli kardesıyle mı yasayacaksın. Belkı bugun evde kılotla gezmek ıstıyorum belkı dus alıp oylece yatacam belkı yemek yapmıcam camasır yıkamıcam. Bunları dusun ve ne olursa olsun kabul etme. Sonra bı bakarsın görümcenın gomleklerını utuleyıp ıse yolluyorsun

Kilotla gezicem diyince bir anım geldi aklıma :))
Kv evindeyken kızın kırkı yeni çikmis. Carsida isimiz var ciktik, epey vakit oldu cocuk acikti eve donduk. Cocuk bas bas agliyor ustumu pantolonu cikardigim gb emzirmeye koyuldum:) komsu bebek gormeye gelmis kv yukari cik demis. Kadim kapilari tek tek acip geliyor yaninda da iki cocuk var. Cocuk kucagimda kapiyi kilitledim hemen. Asagi inmis gelin kapiyi kilitlemis demis. Kv hesap soruyo. Cocugu emziriyordum, kadinin karsisina ciplak mi ciksaydim dedim. Musait mi degil mi diye kapi calmadan pat pat acip geliyordu kadin. Cok yadirgamistim. Aslinda kv den aliskin olmam gerek ama bir turlu kapi calmadan girme isine alisamam. Esim bile olsa odadaki kapi calarim ben.

Canım herkes bızım gıbı ınce fıkırlı olamıyor malesef. Terbıyesız komsu ve onun saz arkadası da kaynanan

Kv ve kp de anlayışsız imiş kızlarının bu düşüncesine kızım olmaz öyle abin ve yengenin rahatını bozma zaten ev küçük boşuna böyle bişey isteme çalışmak istiyorsan önce burda is bul vs. diyip engellemesi lazim kızını bide huzur bozan ise aman aman tam engellenmeli.kizlari çalışacak diye oğlunun ve gelinin huzurunu bozmaya hakları yok yani.nerdee düşünceli ky ve kp ancak işlerine geldiği gibi davranıyorlar genelde.

Kimseyle kötü olmak istemiyorsunuzdur eşinizle konusun istemediğinizi belirtin eşimizde anne ve babasıyla konuşsun kardeşimi kirmak istemiyorum ben kalma dersem yanlış anlar üzülür vs.zaten yerimiz dar çocuk düşünüyoruz sizde bizim iyiliğimizi istiyorsanız annem ve babam olarak siz kardeşimi ikna edin kalmaması için diye.kardeşinin haberi olmadan annesi ve babası ikna etsin görümcenizi. abinlerde kalma bak böyle böyle vs anlatsınlar güzelce sebebi hem siz hem eşiniz kötü de olmazsınız uzaktan onlarla iyi geçinir gidersiniz.

Her şey bir yana da bir başkasının abi kardeş bile olsa uzun süreli olarak kalmaya gidemem yanlarına.
Asla rahat edemem..
Bir başkasını rahatsız etme fikri gelir sürekli aklıma.
İnsanlar nasıl bu kadar rahat anlayamiyorum..

Insanlardaki bu rahatlık nedir anlayamıyorum. Boynunuza kadar borc varmış,kendiniz evlenmişsiniz yardımsız,ben yeni evli olduğunuzu düşündüm. Yeni evli birinin evinde,heryeri dedikodu taşıyan birinin ne isi var?
Ev ev üstüne olmaz
Yardima muhtac haldedir,ya da atıyorum geçici bir dönemdir ( sinava hazırlanmak gibi) insan belki kabul eder 1 2 aylığına ama yerlesmek nedir.
Herkesin evi ayrı
Anne babası ilgilensin.
Kac yasinda bu görümce?
Bir de eviniz küçükmüş 60 metrekare yani citiniz ciksa duyacak
Hic gerek yok bas ağrıtmaya bence.
Esinizden de çekinmeyin.
Söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…