• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve Çocuklarım

Ama işte mahremiyet konusunda bu kadar hassassanız bebegın altını yalnızca annenin degıstırmesı gerektiğinin cocugun mahremiyet egıtımınde ne kadar onemli oldugunu bılırdınız.Cocugun poposuna vurarak sevince özel bölge ama altını degıstırınce değil mi.Çocuk poposuna vurulunca orasının mahrem olmadigini dusunur art niyetli kişilerle karsılasırsa falan gibi bir cumlenız de var. Peki ya cocuk art niyetli kişilerin altını acıp bakmasını normal karsılarsa dıye niye düşünmediniz.

7/24 basinda duramiyorum cunku. Yukarida da yazmistim, hastanede kaldigim oldu. Kizimin hastanede ayrica kaldigi oldu. Hala ve babaannesiyle vakit geciedigi oldu. Ayni swkilde ywri geldi annem, kardesim degistirdi. Ben bunlari kizima acikladim. Bunlari konusuyorum. Eger o kadar da kasarsam, deliririm. Gwrek yok, bunlar asilabilir. Kizim babaannesiyle baskasinin alt degistirmesini ayirt edebilir. Her zaman olan bieswy degil.

7/24 basinda duramiyorum cunku. Yukarida da yazmistim, hastanede kaldigim oldu. Kizimin hastanede ayrica kaldigi oldu. Hala ve babaannesiyle vakit geciedigi oldu. Ayni swkilde ywri geldi annem, kardesim degistirdi. Ben bunlari kizima acikladim. Bunlari konusuyorum. Eger o kadar da kasarsam, deliririm. Gwrek yok, bunlar asilabilir. Kizim babaannesiyle baskasinin alt degistirmesini ayirt edebilir. Her zaman olan bieswy degil.
Ben sadece altini degistirirken vuracakti demenizden bahsediyorum.Zaruri haller dışında da siz yanindayken de degistiriyor demek ki.Afedersiniz ama cocugun altini temizletip bu cesareti bu yakinligi siz tanıyorsunuz.Bu kadar hassassaniz buna izin vermeyin

Bu

Bu sekilde davranarak cocugunuzu daha kotu etkileyebilirsiniz.Bilincaltinda sürekli tehkikedeymis gibi hissedip pasif bir cocuk haline gelebilir.

Ben korku vermiyorum. Ona mahrem bolgelerini anlqtiyorum. Tanimadigi kisilerden bisey almamasini soyluyorum. Kizimi korkutmuyorum, oyle bir anne degilim. Kizim da oglum da hem anne hem baba tarafiyla vakit geciriyor. Cocuklarimi kimseden kacirmiyorum.

Ben sadece altini degistirirken vuracakti demenizden bahsediyorum.Zaruri haller dışında da siz yanindayken de degistiriyor demek ki.Afedersiniz ama cocugun altini temizletip bu cesareti bu yakinligi siz tanıyorsunuz.Bu kadar hassassaniz buna izin vermeyin

Degistirirken mi yazmisim degistirdiktwn sonra mi??? Iyi okuyun lutfen. Size laf anlatmakla ugrasmayacagim. Sartlarimi bilmiyorsuniz ordan konusmak kolay

Ne alaka ya? Etegin altina kulotlu corap giyince, kisa sort giyince niye pasif olsun??
Bak nerelere cekiyorsunuz konuyu.Fotografta bezi gozukmus diyorsunuz sonra da sort giyse diyorsunuz.Giydirmemissiniz ki gozukmus.Neyse Allah selamet versin

Bak nerelere cekiyorsunuz konuyu.Fotografta bezi gozukmus diyorsunuz sonra da sort giyse diyorsunuz.Giydirmemissiniz ki gozukmus.Neyse Allah selamet versin

Fotograf evde cekilecekti elbise uzundu. Havaya kaldirinca gorunmus bezi. Allah size selamet versin, cimbizla secip secip onume getiriyorsunuz.

Bana ablam çocuğumla foto koyma dese alınırım açıkçası. Sanki yedik derim. Bir bebeğin altında bez olmasından daha doğal ne olabilir? Dudaktan öpme konusunda hak veriyorum fakat kucağına aldığında ister istemez herkes poposuna dokunacak, eğer bu kadar ince düşünmeye devam ederseniz çok paronayak olursunuz. Bu düşüncelerinizi sebebi yaşadığınız olay diye düşünüyorum. Bir arkadaş çocuğunuz pasif olur demiş. Şöyle haklı, bebekken bunlara dikkat ediyorsunuz ilerde çocuğunuz tek başına arkadaşlarıyla bi yere çıkmak istediğinde peşine takılacaksınız, erkek arkadaşı olmasına müsade etmeyeceksiniz vs.

Aman yarabbiiimmm, siz bu korkuyla nasıl yaşıyorsunuz? Kimse çocuğunuzun yanına dahi yaklaşmasın istiyorsunuz. İyi de, onu 7/24 koruyamazsınız. Siz yaşadığınız travmayı çocuğunuza da yaşatıyorsunuz. Çocuklarınızın mahremiyet eğitimini bir pedagogla beraber yürütseniz? En doğrusunu onlar bilir, bizim bu konudaki bilgimiz eksik olabilir. Az bilen doktor candan, az bilen hoca imandan eder derler. Bu kadar garip bir nesli Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye izleyerek psikoloji öğrenen anneler yetiştirdi. Bir iki kitap okumak yeterli olmuyor, sizin durumunuzda profesyonel yardım şart görünüyor.

Güzel kızınızın bahtı da kendi gibi güzel olsun, Allah nazarlardan korusun.

Kimse yaklasmasin istesem, cok daha farkli seyler yapardim. Buraya gelip konu acmazdim.

Esimin tarafinin karakteri, biseye gicik olurlarsa ustune giderler.

Beni bu noktada yanlis anliyorlar. Daha once kotu insanlara denk gelmeyip, kuzen ve enisteleriyle huzur guven icinde buyuyenler beni anlayamazlar.

Cocuklarima biraz daha buyuyunce savunma sporlari ogretecegim. Su an icin yazildigi gibi disarda ve miaafirlikte gozumun onunden ayirmiyorum.

Evlatlarimin kimseyle iliskisini sinirlamak da istemiyorum. Ancak, ben kotu bir olay yasadim. Bundan da dersler cikardim. Cocuklarimi bu dogrultuda yetistirmek istiyorum. Benim penceremden biraz olsun bakabilirseniz, anlamaya calisirsaniz hak vereceginize inaniyorum.

Pedegoglara gitme ihtiyaci duymuyorum. Bunu egomdan da soylemiyorum.

Ben taciz vakasini astim. Buna nelerin sebep oldugunu, neden boyle bisey yasadigimi, bunu bana yasatan kisiyi etraflica dusundum.

Dediginiz gibi daima cocuklarimin yaninda olamam. Ama onlara "hayir" demeyi ve bagirmayi, bana soylemelerini ogretebilirim. Kacmayi ogutleyebilirim. Su an icin bunlar erken. Zaman zaman soylerim buyudukce onlar, korkutmadan tabi.

Ben tacize ugramis biriyim 12 yasindayken. Annem bana bu konuda aahip cikmadi. Bu kadar cok tecavuz ve taciz olayi var cocuklara karsi. O yuzden hassasim ama hassasiyetimi de belli ediyorum. Saygi duyiyorum, herkesin cocuk yetistirmesi farkli. Ben cocuklarimi herkesten korumak istiyorum. Onlarin bu bilince sahip olmasi icin de yakinlarimin destegi sart. Devir artik eski devir degil. Kotu bi zamanda yasiyoruz. Sapiklar aramizda kol geziyor. Gorumcem cocuklari art niyetle sevmiyor tabi ki ama sevmenin de bi mahremiyeti olmali.
Abarttiginizi dusunmustum simdi sebebini anladim.gercekten cok zor bir olay yasamissiniz.ama olayin etkisiyle bazi seyleri buyutmemeye calisin.tabiki tedbirli olcaz mahremiyet egitimi onemli ama ayarini kacirirsak zarar da verebiliriz.mesela bezinin gozukmesine kadar takiyorsan sikinti var demektir.istersen bir pedagogtan yardim al belki daha iyi yonlendirir seni

Bana ablam çocuğumla foto koyma dese alınırım açıkçası. Sanki yedik derim. Bir bebeğin altında bez olmasından daha doğal ne olabilir? Dudaktan öpme konusunda hak veriyorum fakat kucağına aldığında ister istemez herkes poposuna dokunacak, eğer bu kadar ince düşünmeye devam ederseniz çok paronayak olursunuz. Bu düşüncelerinizi sebebi yaşadığınız olay diye düşünüyorum. Bir arkadaş çocuğunuz pasif olur demiş. Şöyle haklı, bebekken bunlara dikkat ediyorsunuz ilerde çocuğunuz tek başına arkadaşlarıyla bi yere çıkmak istediğinde peşine takılacaksınız, erkek arkadaşı olmasına müsade etmeyeceksiniz vs.

Kiz kardesim bana anlayis gosterdi. Ben soylemeden o kendisi paylasmadi. Arada paylastigim oldu, kizdi hatta bana. Biri teyze biri hala...

Abarttiginizi dusunmustum simdi sebebini anladim.gercekten cok zor bir olay yasamissiniz.ama olayin etkisiyle bazi seyleri buyutmemeye calisin.tabiki tedbirli olcaz mahremiyet egitimi onemli ama ayarini kacirirsak zarar da verebiliriz.mesela bezinin gozukmesine kadar takiyorsan sikinti var demektir.istersen bir pedagogtan yardim al belki daha iyi yonlendirir seni

Gorumcem, kizimi altina bisey giydirmeden disari cikarmak istemedigimi biliyordu. Fotograf paylasmasini istemesigimi de biliyirdu. Ona ragmen hep paylasti. Baska birinin cocugunun yuzunu kapatip, benim cocugumu bu sekilde paylasmasi zoruma gitti. Pwdofili olanlar, cocugun bezinden dahi etkilenebiliyor. Onlar normal degilken, ben nasil normal dusuneyim?

Anlayis gosterdiginiz icin cok tesekkur ederim :)

Kiz kardesim bana anlayis gosterdi. Ben soylemeden o kendisi paylasmadi. Arada paylastigim oldu, kizdi hatta bana. Biri teyze biri hala...
Ben yeğenimi bir gün görmesem gözümde tütüyor. Ablam bana da koyma dese koymam ama içimden geçenler böyle olur. Hadi konu komşu uzak akraba olur ona derim koymanızı istemiyorum yabancı çevrenin görmesine gerek yok diye.

Ben yeğenimi bir gün görmesem gözümde tütüyor. Ablam bana da koyma dese koymam ama içimden geçenler böyle olur. Hadi konu komşu uzak akraba olur ona derim koymanızı istemiyorum yabancı çevrenin görmesine gerek yok diye.

Kimin ne oldugunu malesef bilemiyoruz. Bu sizin dusunceniz, saygi duyuyorum. Gorumcemin 250 den fazla arkadasi var. Tanimiyorum kimseyi. Bi pedegogun yazisi vardi, onu paylasacagim sizinle, bulursam eger. Belki daha iyi anlarsiniz

Her seyin yeri ve zamani var. Once arkadaslarini evime davet eder, sonra aileleriyle tanisirim. Zarar gelmeyecegine inandigim kisilerle gorusmesine musade ederim. Izin vermem, nereye gitmek istedigine bagli.

Erkek arkadasa gelince.. Belli bir yasa ve olgunluga geldiginde, evlenmeye niyetli oldugu biriyle gorusmesine izin veririm. Kizima zarar verecekse gorustugu kisi, istemem. Hixbir anne de istemez.

Biz esimle 3 sene gorusup evlendik. Ilk annemle tanistirdim. O olmaz deseydi, kabul etmeyecektim. Esim, gorundugu gibi biri cikti, cok sukur.

Gorumcem, kizimi altina bisey giydirmeden disari cikarmak istemedigimi biliyordu. Fotograf paylasmasini istemesigimi de biliyirdu. Ona ragmen hep paylasti. Baska birinin cocugunun yuzunu kapatip, benim cocugumu bu sekilde paylasmasi zoruma gitti. Pwdofili olanlar, cocugun bezinden dahi etkilenebiliyor. Onlar normal degilken, ben nasil normal dusuneyim?

Anlayis gosterdiginiz icin cok tesekkur ederim :)
Aslinda cok haklisiniz siz foto paylasmiyorsaniz bunu dusunebilmesi gerekir ,o da paylasmamali bu kadar cok.benim de yegenim var. kardesimle esi ilk dogdugu siralar foto paylasmamisti daha ,ben de birgun paylasmayi dusunmustum aklima bu geldi ve cekindim dogru olmaz diye.hele boyle hic paylasmasalar ben de asla paylasmam.
Ama senin durumun cok normal degil yine de .boyle yaziyorum ama yanlis anlama.farkina varman icin.bu kadar aklini yorma bu durumlara.senin icin de zor olur.bu kadar kafani taktigini buyudukce cocuk da hisseder ona da kotu etkileri olur

Her seyin yeri ve zamani var. Once arkadaslarini evime davet eder, sonra aileleriyle tanisirim. Zarar gelmeyecegine inandigim kisilerle gorusmesine musade ederim. Izin vermem, nereye gitmek istedigine bagli.

Erkek arkadasa gelince.. Belli bir yasa ve olgunluga geldiginde, evlenmeye niyetli oldugu biriyle gorusmesine izin veririm. Kizima zarar verecekse gorustugu kisi, istemem. Hixbir anne de istemez.

Biz esimle 3 sene gorusup evlendik. Ilk annemle tanistirdim. O olmaz deseydi, kabul etmeyecektim. Esim, gorundugu gibi biri cikti, cok sukur.

Çocuğum yok sizi sizin kadar anlamam mümkün değil, büyük konuşmaktan da korkarım. Şuan söyledikleriniz normalden biraz daha fazla ayrıntı duruyor. Gün olur ben kat kat üstünü yaşatırım belki çocuğuma. Şuan ki fikrim bu şekilde, Allah kötülüklerden korusun yavrunuzu.

Back
X