Arkadaşım 24 sayfa olmuş. Tüm yorumları elbette okumadım. Yazdığını yazıyorum sana, nerede yazıyor göster diyorsun.
O an o çocuk kızıma ne yapacaktı bilemiyorum demek ne demek? Gayet de sapikliktan bahsediyorsun işte ki sonraki mesajında siz hiç sapık insana denk gelmemişsiniz, sizin çocuğunuzun yanına gelse ne yapardınız diye devam ediyorsunuz.
Tabiki çocuk sizin, dilediğiniz şekilde yetistirebilirsiniz ama buraya bir konu açıyorsanız biz de kendimizce, aldığımız eğitime ve hayat tarzımıza göre yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Yani burda bi anne çıksa "annemiz bizi döverdik, bu sayede hata yapmadık. Ben de çocuğumu öyle yetiştireceğim" dese ona kalkıp diyemeyiz ki çocuk senin, karar senin.
Sizinki de aynı mevzu. Neden sizinle aynı fikirde olmayanlara celallendiniz anlamadim
Ilk mesajımda da yazdim. Dudaktan öpmek konusunda haklı olduğunuz kadar, diğer tüm konularda haksızsınız. Tabi siz bilirsiniz.
Ben cocuk deyince yanlislikla yazdiniz sandim. Siz o konudan bajsediyorsunuz.
Tekrar anlatayim. Kimsenin cocuga bakmadigi, ilgilenmedigi bir anda bu kisi yaklasmaya calisti, eli koluna dogru uzandi. Kizimi cagirmama ragmen gozumun icine baka baka ona hizli adimlarla yaklasmaya devam etti. Tam yakalayacakti, kizim bana dogru kostu. Anneler hisseder. Normal degildi.
Cocugumun fotografinin paylasilmasini istemiyorum. Evet, siz anlamayabilirsiniz tecrubeyle sabitledim. Nazar degiyor, bu 1. Ikinci kisim var, cocuk tecavuz vakasindaki Himmet Aslan, Irmak'a tecavuzu gerceklesrirmeden once bir suru cocugun fotografini cekmisti. Mahalle halki "o yapmaz" drdigi halde, adam demeye utaniyorum, zanli kendisi cikti. Muge Anli: "Cocuklarin fotograflarini paylasmayin, paylastirmayin, cekilmesine musade etmeyin" dedi. Ben halasina ya da kardesime cekmeyin demiyorum. Cekin ama paylasmayin ditorum. Esimle de konustuk, o da paylasmiyor ben de.
Bir de pedegog yazisi vardi, cocuklarin fotograf ve videolarini internet ortamina aktaranlara dair.
Kim pedofili kim degil bilmiyorsak, buna karsi onlem almak zorundayiz.
Kizimin karsilastigi kisi kesin sapikti demiyorum ama olma olasiligi var.
Ben bir sapikla karsilastim. Adam 5 cocuk babasi, babamdan buyuk, doktordu. Bana temkinli olmayi ogretti.
Siz hic karsilasmamissiniz, Allah da karsilastirmasin. Karsilasmis olsaniz boyle rahat olmazsiniz.
Rahat olmak demek, cocugum saldim cayira buyusun demek de degil. Cogu cocuk, istismarci tarafindan tacize ya da tecavuze ugradiginda yasi kucukse anlamiyor. Istismarci tarafindan baskilaniyor ya da, cogu cocuk bu gercrgi kimseye anlatamiyor. Sustukca, katlanarak devam ediyor.
Daha 2 ay kadar once 8 yasinda bi cocuk, bisikletiyle dolasmaya ciktiginda komsulari tarafindan tecavuze ugrayip, katledildi. O cocuk, adamin niyetinin kotu oldugunu anlayip, bisikletine binip kacsaydi, bunlar belki de hic yasanmayacakti. Kicuk Irmak bi sekere kanip gitmese, belki bu sekilde olmeyecekti.
Kimse benimle ayni fikirde de olmak zorunda degil tabi ki, haksiz elestirilere cok sinirleniyorum.