• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve Çocuklarım

Ger
Fotograf evde cekilecekti elbise uzundu. Havaya kaldirinca gorunmus bezi. Allah size selamet versin, cimbizla secip secip onume getiriyorsunuz.
Gercekten iyiliginiz icin söylüyorum tartismak icin degil.Agır bir şey yasamıssınız gecmıste belli.Allah herkesin yavrusunu korusun sizinkileri de tabi.

Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.

Buraya kadar her şey normal.

Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.

Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.

Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.

Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.

Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.

Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.

Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.

Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.

"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.

Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.

Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
bide agzindakini verenler var ki sorma gitsin bence siz haklisiniz nasil bir cagda yasiyoruz goruyorsunuz bende cocuklarima anlatmaya calisiyorm geri adim atmayin lutfen

Abarti sacmalik bunlar. dudaktan opme disinda gerisi sacmalik.evet halasi ve bazi seylere onunda hakki var.abartili anlatim

Evet, bir çocukla ne yaparsak yapalım annesinden izin almamız gerekiyor...

Annesi paylaşım yapmıyorsa izin almalısınız evet. Derecede farketmiyor bebekle paylaşım yapmak isteyen bir adet bebek yapıp bol bol paylaşabilir

Peki bundan sonra bende sorarım , 1. dereceden yeğenim fln olursa foto paylaşmak için bu görgü dersi için teşekkürler.

Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.

Buraya kadar her şey normal.

Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.

Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.

Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.

Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.

Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.

Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.

Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.

Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.

"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.

Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.

Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
Kesinlikle sonuna kadar haklısınız. Bu dudaktan öpmek nedir ya?

Ben korku vermiyorum. Ona mahrem bolgelerini anlqtiyorum. Tanimadigi kisilerden bisey almamasini soyluyorum. Kizimi korkutmuyorum, oyle bir anne degilim. Kizim da oglum da hem anne hem baba tarafiyla vakit geciriyor. Cocuklarimi kimseden kacirmiyorum.
Siz korku vermediğinizi düşünüyorsunuz. Bunları sürekli tekrar ederseniz çocuğunuza korku verirsiniz. Çok belirgin olmadan anlatılmalı.

Sır versem saklar mısın isimli kitap bize bu konuda yardımcı olmuştu.

Soykediklerinize katiliyorum ama babanenin poposune vurup opmesi bana anormal gelmedi cunku ben oyle sevenler gordum ki ozellille karadeniz bolgesinde :))
Cocugu dover gibi sevip 'yerum senun cotiniiiiiii" diye bagiranlar cocuga saplak atip sevenler. Yani insanlarin her birini egitemezsiniz ama gorumcenizle biraz zitlasmissiniz farkettim. Cok zittiniza giderse umursamiyor gibi yapin belki durulur. Ama sizin hassasiyetinizj anliyorum . Cunku 12 yasindaki malesef kotu aniniz sizi bu konuda hassas yapmis. Acikcasi ben de kendi aileme bazi konularda bazi seyleri ne sekilde soylersem bozulmazlar diye dusunmuyor degilim simdiden . Cunku insan cocugunu kendi egitimine gore yetistirmek istiyor. Yapabileceginiz en iyi sey gorumcenizden km lerce uzaga tasinin ve kirk yilin basinda gelip sevince de umursamayin. Ama sevince umursamayi . Birde dudaktan opmeye ne olursa olsun karsiyim anneler bile var boyle. Annelere bile cok kiziyorum. Cok yanlis buluyorum. Icinizi cok karartmayin. Sevmediklerinizden uzak kalmak en dogrusu bence. Sunu nasil yapsam diye dusunmezsiniz

Her seyin yeri ve zamani var. Once arkadaslarini evime davet eder, sonra aileleriyle tanisirim. Zarar gelmeyecegine inandigim kisilerle gorusmesine musade ederim. Izin vermem, nereye gitmek istedigine bagli.

Erkek arkadasa gelince.. Belli bir yasa ve olgunluga geldiginde, evlenmeye niyetli oldugu biriyle gorusmesine izin veririm. Kizima zarar verecekse gorustugu kisi, istemem. Hixbir anne de istemez.

Biz esimle 3 sene gorusup evlendik. Ilk annemle tanistirdim. O olmaz deseydi, kabul etmeyecektim. Esim, gorundugu gibi biri cikti, cok sukur.
Bir şey merak ettim.
Arkadaşlarıyla gorusebilmesi için ilk olarak evime davet ederim bakarım ederim diyorsunuz da, sizin güvenip çocuğunuzu gönderemediniz yere millet sizi bilmeden neden göndersin çocuklarını?

Siz korku vermiyorum diyorsunuz da verirsiniz. Bunu siz bilemezsiniz. Mahremiyet eğitimi bu olmamakla birlikte, çocuğunu toplumda koruyup kollamak da bu değil. Siz çok yanlış anlamışsınız.

Öyle bir anlatmışsınız ki çocuğunuza doğru giden sanki genç bi çocuk değil de, akbaba gelmiş de kapıp kaçacak gibi.

Bu şekilde düşünen bi akrabam vardı ve sülalenin en pasif çocukları onunkiler oldu çünkü hiç arkadaşları olamadı ve 20 küsür yaşına kadar aman herkes bana zarar verecek korkusuyla otobüsle 20 dk bir yere gidecek olsa önce otobüsün plakasıni annesine mesaj atıyor. Hangi duraklarda, inince indiğini. Yazık çocukları da öyle takıntılı oldular ama psikologa gidiyorlardı en son. Kaç aydır görmedim. Umarım duzelmislerdir.

Bir şey merak ettim.
Arkadaşlarıyla gorusebilmesi için ilk olarak evime davet ederim bakarım ederim diyorsunuz da, sizin güvenip çocuğunuzu gönderemediniz yere millet sizi bilmeden neden göndersin çocuklarını?

Siz korku vermiyorum diyorsunuz da verirsiniz. Bunu siz bilemezsiniz. Mahremiyet eğitimi bu olmamakla birlikte, çocuğunu toplumda koruyup kollamak da bu değil. Siz çok yanlış anlamışsınız.

Öyle bir anlatmışsınız ki çocuğunuza doğru giden sanki genç bi çocuk değil de, akbaba gelmiş de kapıp kaçacak gibi.

Bu şekilde düşünen bi akrabam vardı ve sülalenin en pasif çocukları onunkiler oldu çünkü hiç arkadaşları olamadı ve 20 küsür yaşına kadar aman herkes bana zarar verecek korkusuyla otobüsle 20 dk bir yere gidecek olsa önce otobüsün plakasıni annesine mesaj atıyor. Hangi duraklarda, inince indiğini. Yazık çocukları da öyle takıntılı oldular ama psikologa gidiyorlardı en son. Kaç aydır görmedim. Umarım duzelmislerdir.
Bir şey merak ettim.

Siz yazdiklarimi bastan sona okumamissiniz. Evime gelmiyorlarsa ben giderim. Herkes cocuguma zarar verecek demiyorum, iyi insablar kadar kotu insanlar da var. Kotu insablarla karsilastiklarinda bunu anlayabilmeliler.

Tek baslarina her seyi yapabilmeliler. Bu dogrultuda cesaretlendiriyorum. Insanlarla aralarina mesafe koymak, onlari soyutlastirir. Ben bunu istemiyorum.

Yapmiyorum da. Anlatim seklim size korkunc gelmis olabilir.

Ben baskalarina saygi duyan biriyim. Gorimcem biseyleri sevmediginde ona saygi duyup sevmedigi seyleri yapmiyorum. Ayrica onunla anlasamadigimiz tek nokta bu.

Karakterinde birine bi sebepten gicik oldugunda kotu davranmak var. O bu karakterde biri.

Bundan haric bana yardim eder, birlikte film izleriz, yemek yapariz. Kotu biri degildir ama anlayislarimiz farkli.

Siz yetistirme bicimimi dogru bulmayip, bana on yargiyla yaklasabilirsiniz. Buradaki cogu insan anlamiyor neyi neden nasil dusundugumu ve yapacagimi.

Etrafinizda hic sapik inaqna denk gelmemissiniz. Cocugunuz boyle birine denk gelecek olsa (Allah kimseyle karsilastormasin) siz ne yapardiniz?

Çocuğu dudaktan öpme haricinde bir abeslik göremedim görümcede fakat bana biri çocuğuma şöyle şöyle yapma dese, bir daha o çocuğa elimi bile sürmem her ne kadar yakınım olsa da. Benim değil sonuçta. Anne-babadan izinsiz çıplak ya,da giyinik fotoğraf paylaşılmasına da, annesi yapsa dahi çocukların çıplak fotolarının paylaşılmasına karşıyım.

Soykediklerinize katiliyorum ama babanenin poposune vurup opmesi bana anormal gelmedi cunku ben oyle sevenler gordum ki ozellille karadeniz bolgesinde :))
Cocugu dover gibi sevip 'yerum senun cotiniiiiiii" diye bagiranlar cocuga saplak atip sevenler. Yani insanlarin her birini egitemezsiniz ama gorumcenizle biraz zitlasmissiniz farkettim. Cok zittiniza giderse umursamiyor gibi yapin belki durulur. Ama sizin hassasiyetinizj anliyorum . Cunku 12 yasindaki malesef kotu aniniz sizi bu konuda hassas yapmis. Acikcasi ben de kendi aileme bazi konularda bazi seyleri ne sekilde soylersem bozulmazlar diye dusunmuyor degilim simdiden . Cunku insan cocugunu kendi egitimine gore yetistirmek istiyor. Yapabileceginiz en iyi sey gorumcenizden km lerce uzaga tasinin ve kirk yilin basinda gelip sevince de umursamayin. Ama sevince umursamayi . Birde dudaktan opmeye ne olursa olsun karsiyim anneler bile var boyle. Annelere bile cok kiziyorum. Cok yanlis buluyorum. Icinizi cok karartmayin. Sevmediklerinizden uzak kalmak en dogrusu bence. Sunu nasil yapsam diye dusunmezsiniz

Uzagiz zaten, yakin da degiliz. Birbirleeiyle rahat vakit gecirmelerine izin veriyorum. Sevmedigim biri de degil. Zaten bundan dolayi sıkıntı cekiyorum. Belki hoslanmadigim biri olsa daha kolay olurdi. Aralarina girmek de hic istemiyorum, derdimi de anlatamiyorum..

Siz korku vermediğinizi düşünüyorsunuz. Bunları sürekli tekrar ederseniz çocuğunuza korku verirsiniz. Çok belirgin olmadan anlatılmalı.

Sır versem saklar mısın isimli kitap bize bu konuda yardımcı olmuştu.

Kitap adi icin cok tesekkur ederim. Belki de bazi seyleri fazla abartiyorumdur. Keske konusabilsem, anlatabilsem..

Katiliyorum size ben de gorumceyim gorumcemin kizini kucukken akli pek ermiyoken derlerya o zamanlar minik minik operdim buyudu 5 yasinda opup sarilmak icin izin aliyorum kendisinden sarilabilir miyim sana diyorum tabiki dieyip sariliyo resmi gelebilir kimisine ama bu konularda ben de hassasim

Siz yazdiklarimi bastan sona okumamissiniz. Evime gelmiyorlarsa ben giderim. Herkes cocuguma zarar verecek demiyorum, iyi insablar kadar kotu insanlar da var. Kotu insablarla karsilastiklarinda bunu anlayabilmeliler.

Tek baslarina her seyi yapabilmeliler. Bu dogrultuda cesaretlendiriyorum. Insanlarla aralarina mesafe koymak, onlari soyutlastirir. Ben bunu istemiyorum.

Ben baskalarina saygi duyan biriyim. Gorimcem biseyleri sevmediginde ona saygi duyup sevmedigi seyleri yapmiyorum. Ayrica onunla anlasamadigimiz tek nokta bu.

Karakterinde birine bi sebepten gicik oldugunda kotu davranmak var. O bu karakterde biri.

Bundan haric bana yardim eder, birlikte film izleriz, yemek yapariz. Kotu biri degildir ama anlayislarimiz farkli.

Siz yetistirme bicimimi dogru bulmayip, bana on yargiyla yaklasabilirsiniz. Buradaki cogu insan anlamiyor neyi neden nasil dusundugumu ve yapacagimi.

Etrafinizda hic sapik inaqna denk gelmemissiniz. Cocugunuz boyle birine denk gelecek olsa (Allah kimseyle karsilastormasin) siz ne yapardiniz?
Çocuğun sapık olduğunu bakışından mi anladın?

Etrafımda hiç sapık insana denk gelmediğimi sanmaniz doğru değil bence. Zira çoğu pedofili ile iç içe yaşıyoruz ve cidden hiç anlamıyoruz. Keşke gerçekten bilsek ve toplum olarak uzaklastirsak hepsini.

Ya kimse bile bile çocuğumu salarım. Gelen gecenin pesine takılsın gezsin demez.

Sorun bence şu ki, sizin bakışını veya hareketini beğenmediğiniz herkese sapık muamelesi yapmanız.

Çocuğun sapık olduğunu bakışından mi anladın?

Etrafımda hiç sapık insana denk gelmediğimi sanmaniz doğru değil bence. Zira çoğu pedofili ile iç içe yaşıyoruz ve cidden hiç anlamıyoruz. Keşke gerçekten bilsek ve toplum olarak uzaklastirsak hepsini.

Ya kimse bile bile çocuğumu salarım. Gelen gecenin pesine takılsın gezsin demez.

Sorun bence şu ki, sizin bakışını veya hareketini beğenmediğiniz herkese sapık muamelesi yapmanız.

Tum mesajlarimi okuyun, sapik nerede yaziyor gosterin bana?? Defalarca yazdim yine yaziyorum. Herkesin sevgi anlayisi farklidir. Esimin tarafi cocuklari bu sekilde seviyor. Bunu art niyetle degil, iclerinden oyle geldigi icin yapiyorlar. Ancak, yasadigim zaman ve insanlar dogrultusunda bu sevme bicimi bana uygun gelmiyor. Dogru duzgun okumayip , ancak elestiriyorsunuz. Ben bunlari kabul etmiyorum. Zaten o da boyle algiliyor. Sevdigim bi insan, kotu biri de degil. Ama hwrkesin kotu bir yani vardir. Herkesin anlayis gosterdigi ya da gosteremedigi durumlar vardir. Hepimiz farkli seyler yasadik, farkli cevrelerde buyuduk. Her annenin, cocugunu istedigi sekilde buyutmeye de hakki vardir.

Titiz olabilirsiniz ama tavrınız çok aşırı geldi bana
Bende bebeğimin bezini kimseye degistirtmem ( annem ve ablam dışinda onlarda cok nadir) kimsenin yanında da değişmem.
Fotoğraf koymam ve koydurtmam
Ama poposuna vurarak severim
bilemedim ki şimdi

Bez olayini da anlatayim. Kizima kisa bi etek giydirmistim. Kalabalik ortamdaydik. K4ndi kendine dans ediyirdu. Cok sicakti, gece uyku uyumamiatik. Asiri yorgunduk. Esimle diger gorumcem aralarinda sohbet ediyordu. Kizim, bi dedeyle torunun yanina gitti az ilerimizde. Torun elinde bebekle oynuyirdu. Kizim da oynamak istedi. Dede ve torunu umursamadi hic. Tam o anda genc biri kizima dogru yaklasiyordu. Hic iyi de bakmiyordu. Kizima seslendim ve ona dogru kostum. Eger kizim bana kosmasaydi o an o adam ne yapacakti bilmiyorum. Kizim cok guzel ve dikkat cekiyor. Dikkat ceksin istemiyorum.

Nazar cok degiyor. Cok huysuz oluyor, bagirsakla alakali problem yasiyor. Bu sebeplerden kaygilarim var.

Tum mesajlarimi okuyun, sapik nerede yaziyor gosterin bana?? Defalarca yazdim yine yaziyorum. Herkesin sevgi anlayisi farklidir. Esimin tarafi cocuklari bu sekilde seviyor. Bunu art niyetle degil, iclerinden oyle geldigi icin yapiyorlar. Ancak, yasadigim zaman ve insanlar dogrultusunda bu sevme bicimi bana uygun gelmiyor. Dogru duzgun okumayip , ancak elestiriyorsunuz. Ben bunlari kabul etmiyorum. Zaten o da boyle algiliyor. Sevdigim bi insan, kotu biri de degil. Ama hwrkesin kotu bir yani vardir. Herkesin anlayis gosterdigi ya da gosteremedigi durumlar vardir. Hepimiz farkli seyler yasadik, farkli cevrelerde buyuduk. Her annenin, cocugunu istedigi sekilde buyutmeye de hakki vardir.
Arkadaşım 24 sayfa olmuş. Tüm yorumları elbette okumadım. Yazdığını yazıyorum sana, nerede yazıyor göster diyorsun.

O an o çocuk kızıma ne yapacaktı bilemiyorum demek ne demek? Gayet de sapikliktan bahsediyorsun işte ki sonraki mesajında siz hiç sapık insana denk gelmemişsiniz, sizin çocuğunuzun yanına gelse ne yapardınız diye devam ediyorsunuz.

Tabiki çocuk sizin, dilediğiniz şekilde yetistirebilirsiniz ama buraya bir konu açıyorsanız biz de kendimizce, aldığımız eğitime ve hayat tarzımıza göre yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Yani burda bi anne çıksa "annemiz bizi döverdik, bu sayede hata yapmadık. Ben de çocuğumu öyle yetiştireceğim" dese ona kalkıp diyemeyiz ki çocuk senin, karar senin.

Sizinki de aynı mevzu. Neden sizinle aynı fikirde olmayanlara celallendiniz anlamadim

Ilk mesajımda da yazdim. Dudaktan öpmek konusunda haklı olduğunuz kadar, diğer tüm konularda haksızsınız. Tabi siz bilirsiniz.

Bende halayim yigenimde bana çok düşkündür ama asla öyle poposuna falan sevmem o ne öyle ya.Hatta üstü açıkken bile bakmam özellikle mahremiyet algısı oluşsun diye.Gorumcenizle net konuşmanız çok iyi olmuş net olun sizden cekinsinler.Siz sonuçta annesisiniz buarada keşke yengemde sizin gb olsa o tam tersi çocuğa popo sallamayı öğretmiş. Kardesimle sinir olduk erkek çocuğuna popo sallatirmayi öğretmek nedir.Annem yaptı diyo :110:

Düşündüğünüz karşı çıktığınız herseyde haklısınız sonuçta öyle bi hale geldik ki herkesten cekinir olduk çocuklarımıza nasıl davrancagımızı neyi ögretcemizi şaşırdık.

Ama eşime desim konuştu eşime bunu da dedim konuştu durumu bana biraz tuhaf geldi.Bazen hakkatten diyorum adamlar nasıl arada gidip geliyo

Arkadaşım 24 sayfa olmuş. Tüm yorumları elbette okumadım. Yazdığını yazıyorum sana, nerede yazıyor göster diyorsun.

O an o çocuk kızıma ne yapacaktı bilemiyorum demek ne demek? Gayet de sapikliktan bahsediyorsun işte ki sonraki mesajında siz hiç sapık insana denk gelmemişsiniz, sizin çocuğunuzun yanına gelse ne yapardınız diye devam ediyorsunuz.

Tabiki çocuk sizin, dilediğiniz şekilde yetistirebilirsiniz ama buraya bir konu açıyorsanız biz de kendimizce, aldığımız eğitime ve hayat tarzımıza göre yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Yani burda bi anne çıksa "annemiz bizi döverdik, bu sayede hata yapmadık. Ben de çocuğumu öyle yetiştireceğim" dese ona kalkıp diyemeyiz ki çocuk senin, karar senin.

Sizinki de aynı mevzu. Neden sizinle aynı fikirde olmayanlara celallendiniz anlamadim

Ilk mesajımda da yazdim. Dudaktan öpmek konusunda haklı olduğunuz kadar, diğer tüm konularda haksızsınız. Tabi siz bilirsiniz.

Ben cocuk deyince yanlislikla yazdiniz sandim. Siz o konudan bajsediyorsunuz.

Tekrar anlatayim. Kimsenin cocuga bakmadigi, ilgilenmedigi bir anda bu kisi yaklasmaya calisti, eli koluna dogru uzandi. Kizimi cagirmama ragmen gozumun icine baka baka ona hizli adimlarla yaklasmaya devam etti. Tam yakalayacakti, kizim bana dogru kostu. Anneler hisseder. Normal degildi.

Cocugumun fotografinin paylasilmasini istemiyorum. Evet, siz anlamayabilirsiniz tecrubeyle sabitledim. Nazar degiyor, bu 1. Ikinci kisim var, cocuk tecavuz vakasindaki Himmet Aslan, Irmak'a tecavuzu gerceklesrirmeden once bir suru cocugun fotografini cekmisti. Mahalle halki "o yapmaz" drdigi halde, adam demeye utaniyorum, zanli kendisi cikti. Muge Anli: "Cocuklarin fotograflarini paylasmayin, paylastirmayin, cekilmesine musade etmeyin" dedi. Ben halasina ya da kardesime cekmeyin demiyorum. Cekin ama paylasmayin ditorum. Esimle de konustuk, o da paylasmiyor ben de.

Bir de pedegog yazisi vardi, cocuklarin fotograf ve videolarini internet ortamina aktaranlara dair.

Kim pedofili kim degil bilmiyorsak, buna karsi onlem almak zorundayiz.

Kizimin karsilastigi kisi kesin sapikti demiyorum ama olma olasiligi var.

Ben bir sapikla karsilastim. Adam 5 cocuk babasi, babamdan buyuk, doktordu. Bana temkinli olmayi ogretti.

Siz hic karsilasmamissiniz, Allah da karsilastirmasin. Karsilasmis olsaniz boyle rahat olmazsiniz.

Rahat olmak demek, cocugum saldim cayira buyusun demek de degil. Cogu cocuk, istismarci tarafindan tacize ya da tecavuze ugradiginda yasi kucukse anlamiyor. Istismarci tarafindan baskilaniyor ya da, cogu cocuk bu gercrgi kimseye anlatamiyor. Sustukca, katlanarak devam ediyor.

Daha 2 ay kadar once 8 yasinda bi cocuk, bisikletiyle dolasmaya ciktiginda komsulari tarafindan tecavuze ugrayip, katledildi. O cocuk, adamin niyetinin kotu oldugunu anlayip, bisikletine binip kacsaydi, bunlar belki de hic yasanmayacakti. Kicuk Irmak bi sekere kanip gitmese, belki bu sekilde olmeyecekti.

Kimse benimle ayni fikirde de olmak zorunda degil tabi ki, haksiz elestirilere cok sinirleniyorum.

Back
X