- 13 Kasım 2016
- 144
- 121
- 23
- 35
Ya o yasta erojen bölgemi olur?!! Dedigim gibi bu sekilde cocuk kendini savunmasini ögrenemez. Özgüveni gelismez.
Sadece vücüdündan utanir.
Amacin nedir burda? Sadece görümceye gicik olmakmi ? Cidden kizini korumak istiyorsan önce kendin psikolojik tedavi gör gecmisteki yasadiklarindan ötürü. Ve ondan sonra iyi bir pedagog ile görüs. Bu sekilde devam edersen kizini yarar degil, zarar verirsin.
Poposuna vurarak sevmeyin’
- İyi dokunma, kötü dokunmayı anlatmak için ne demeliyiz?
Biri annenin dokunması gibi, güvende hissettirir. Ama bazı dokunmalar, iyi hissetirmeyebilir. Bunu bir büyüğüne söylemelisin.
Çocuğa kimsenin cinsel organlarına dokunmaması gerektiği öğretilmeli. Oysa kültürümüzde tam tersi var... Televizyonda ünlü bir sanatçımız, küçük yaşta çocuğa sevgisini onun poposunu ısırarak gösterdi. Çocuğa “Popo ısırmak sevgi ifadesidir, popo ısırılabilir” mesajı veriyor. Kamereların önünde çocuğun hayır diyebilme şansı da yok. Aileler, çocuklarını poposuna vura vura seviyor. Cinsel bölgelerine dokunarak sevgi göstermek hata. Üstüne bir de çocuğa “Seviyorum ama canın acıyor” mesajı veriyorsun. Çocuk, bunu genelleyebilir. Çocuğun kendi bireyselliğine, vücut bütünlüğüne saygı göstermemiz gerekiyor.
ALINTIDIR
Ben sorunlarımı asmasam, evlenip cocuk sahibi olamazdim. Hep baskalarinin basina geliyor degil mi taciz tecavuz vakalari? Bir gun sizin ya da benim farketmez, baska cocuklari bulmayacagi malum mu? Egitim kucuklukten baslar.