Görümcem ve Çocuklarım

Ne muhtesem bir baba , ne sansli bir kadinsiniz
Bayildim , keske tum babalar sizinki gibi olsa , o zaman ne kadar guclu ve ruh sagligi yerinde kadinlarla dolardi ortalik
Gerçekten şanslıyım ve farkındayım .Size de masajınız için çok teşekkür ederim.
Belki bizim yaş gurubumuzda herkes böyle babaya sahip olmadan büyüdü ama bizler çocuklarımızı böyle yetiştirmeliyiz. Baskılayarak değil özgüvenle .

bence sonuna kadar haklısınız. her şeyin bir usulü vardır sevmenin bile. hala olarak ve bir kadın olarak en az sizin kadar düşünceli ve hassas davranmaları gerek. kız çocuk olsun erkek çocuk olsun, bu tarz vücutlarına dokunulması, resimlerinin internet ortamında paylaşılması ( anne babanın da paylaşması dahil) dudaktan öpülmesi, kız çocuklarına oje sürülmesi vs. bunlara sonuna kadar karşıyım. devir kötü, devir rezalet insanlarla dolu, düşünceleri davranışları rezil insanlarla dolu. siz evladınızı en yakınınızdan dahi koruyacaksınız. bu gayet normal bir şey. onlar sizin canınız. gereken uyarıları yapmakta da sonuna kadar haklısınız.

Konu sahibi , isteklerinizde haklisiniz , benim cocuklarimi da kimse dudagindan opemez , kimse ozel bolgelerine dokunamaz , bende cok sert tepki veririm bu duruma
Ancak konudaki diger yorumlarinizi okudugumda fazla takintili geldiniz

Evet bu devirde cocuk yetistirmek zor , ortalik pedofili kayniyor ancak bu konu uzerine bu kadar dusunmek saglikli degil

Ebeveyn olarak mahremiyet egitimi vermeli ve cocuklarimizi gozumuzun onunden ayirmamaliyiz ( belli bir yasa kadar ) ama bu dusunceler surekli kafanizin icinde yer aliyorsa destek alin , cunku biz anneler korkularimizi cocuklara yansitiyoruz ve cocuklarda bu bambadka travmalara sebep oluyor , korku duymamali onlem almaliyiz ve cocuklara bunun travmasini yasatmamaliyiz

Gorumceniz belli ki cahil bir kadin , sirf sizinle inatlasmasi bile cehalet gostergesi bana gore , bunun cozumu de onu egitmek olabilir , buldugunuz makaleleri ona okumasi icin gonderebilirsiniz ve icten bir sekilde bak bu yuzden korkuyorum , yanlis anlama sorun sen diilsin ama cocuklarimin bunu bu yasta ogrenmesi gerekir vs gibi icten ve samimi bir konusma yapabilirsiniz , sizinle inatlasmasinin altinda baska bir neden var , belki de sizi samimi bulmuyor , tepkinizin kendiaine yonelik oldugunu dusunuyor , iletisim sorununuzu cozerseniz bu problemi de cozersiniz bence

Kesinlikle oyle , benim esim simdiden markette ben ped alirken bakiniyo bunlarin genc kiz icin olani var mi , nasil oluyor diye sorup kizimiz icin ogrenmeye calisiyor :)
Boyle babalarin artmasi dilegiyle..

Gorumcem ve kayinvalidem de evladi gibi sever ve ayirmazlar. Benim yegenim olsa, onu da evladimi sevdigim gibi severdim. Sorun sevmek degil, sevme sekli. Hala da sapik degil kayinvalidem de. Ancak konu boyle anlasiliyor. Beni uzen kisim da bu.
Siz kullandığınız kelimeleri tekrar gözden geçirin bence
Gerçekten bir şeylere takan anne babalara çok üzülüyorum dikkat ayrı bişey takmak ayrı bişey siz dikkat etmiyorsunuz takmışsınız

Babanıza hayran kaldım doğrusu... Bilinçli ebeveyn olmak böyle bir şey

Neyse... Herkesin farkli bir dusuncesi var. Ben bu sorunu yanliz dert sahibi oldugum insanlara gizel bir dille anlatabilirsem cozebilirim.

Hanimefendi, buyuduklerinde ben de konusurum. Su an bunlar icin erken. Farkli anladiginizi dusunuyorum. Benim babam da bana ped almistir. Istemeye utandigimda, "babanim ben senin, bunda utanilacak bisey yok" demistir. Konunun bununla ilgisi yok. Ailem beni o derece kapali yetistirmedi.

Herkes istedigi gibi anlamakta ozgur.. Benim derdim ifade ettigim gibi. Ister takinti deyin, ister onlem. Ister abarti.. Ben sorunumu cozecegim insaallah. Tek derdim buradaki bazi insanlar gibi gorumcemin dusunmemesi.

+1

Gerçekten bir şeylere takan anne babalara çok üzülüyorum dikkat ayrı bişey takmak ayrı bişey siz dikkat etmiyorsunuz takmışsınız

Cok garip degil konu sahibinin buna takmasi! Kadin kendisi cocukken tacize ugramis.. bana kalirsa konu sahibi az bile dusunuyo..iyi cesaret etmis cocuk yapmaya.. birseyin var oldugunu bilnek var birde yasamak cok baskadir.. heleki 12 yasindaydan

İşte tatlım kaynana ne derse desin lafını kendin verip oturacaksın. Eş kişisi kararlı olduğunu gördüğünde illede annem annem diyemiyo

Ben öyle olsam beni aramazlar da görmek zorunda kaldıklarında ise surat asarlar,nefret ederler. Yapmacık da olsa iyi davranıyorum ama kaynanamın arkamdan konuştuğuna eminim. Ne yapmaliyim
Yapmacıkta olsa iyi davranmaya devam et. Kaynana sana kötü davrandığında sende ona kötü davranırsın

Kendi çocuğunu koruyacaksın arkadaş, bizim toplumda hayret birşey popoya vurup sev öp sev vur sev bu ne be, düzgün sevince de mesafeli oluyorsun, insan gibi sevmeyi bilmiyoruz.
Haklısınız kafasına vura vura öğretin saçma sapan sevmesin 6 yaşındaki çocuğun dudağından öpmesi de ayrıca zeka geriliği yaşadığının göstergesi

Evet olur. Mahremiyet eğitimi doğumdan hemen sonra başlar. Pardon kıçınıza vurulup dudaktan öpmekle öz güveniniz mi gelişiyor sizin? Pedagoga siz gidin bence, gitmeden de sakın çocuk yetiştirmeyin.

Hmm neye takalım mesela? Siz neye takıyor sunuz çocuk büyütürken? Bende mahremiyetin ne olduğunu bilmeyen ana babaya üzülüyorum, onların büyüttüğü çocuklara çok üzülüyorum.

Hmm neye takalım mesela? Siz neye takıyor sunuz çocuk büyütürken? Bende mahremiyetin ne olduğunu bilmeyen ana babaya üzülüyorum, onların büyüttüğü çocuklara çok üzülüyorum.
Halasının babannesinin sevmesine takmayın yeter
Gerisini kendiniz bilirsiniz Zaten eniyisini siz biliyorsunuz

Konunuza cevap veriyorum. Kizim tek degil, kucuk bi evladim daha var. Kizim hastanede kaldi, gorumcem basinda durdu. Ben dogum yaptim, babaanneso, halalari ilgilendi. 2 hafta kadar hastanede kaldim. Bazen birlikte is yerine gidiyorlar, halasi bezini degistiriyor. Zaruri durumlar disinda bezini ben degistiriyoeum. Surekli bir arada yasamiyoruz, yilda 1 ay kadar beraberiz. kucuk de buyuyor aetik. Kizim da bezi birakacak, krese gidecek. Ona altini degistirirken sorun olmadigini anlatiyorum. Ama soruyorum da haricen dokunan oldu mu, olursa soyle diyorum.

Evet olur. Mahremiyet eğitimi doğumdan hemen sonra başlar. Pardon kıçınıza vurulup dudaktan öpmekle öz güveniniz mi gelişiyor sizin? Pedagoga siz gidin bence, gitmeden de sakın çocuk yetiştirmeyin.

Ben dudak öpmesini doğru bulmuyorum elbette. Ve kiç vurmakta bir beis görmüyorum, tabiki çocuk karşi gelmediği süreçte. Ben daha çok konu sahibin kizinin giyimini bile kisitlamasindan bahs etmiştim.

Ben burda mahrem eğitimin ne olduğunu düşündüğümü açikladim. Kendimi tekrarlamak istemiyorum.

Ha şu an çok tatli bir kiz büyütüyorum bile :)

Konu sahibi başka bebekleri paylaşırken hassas davranıldığını, yüzünü emoji ile kapattığını, kendi kızını beziyle paylaştığını söylüyor. Benim çocuğuma bu hassasiyet neden gösterilmiyor diyor. Kaldı ki çocuk benim, ben izin vermiyorsam yapılmayacak, bu kadar. Evet canı halası, ama her evin kuralları var (ki haklı kurallar) bunlara uyulacak. İnatlaşmaya gerek var mı?

Çocuğun karşı gelmesi önemli mi pardon? O zaman karşı gelmedikleri herşeye izin verelim, bu nasıl bir bakış açışı? Onu biz korumak zorundayız. Konu halasının poposuna vurması değil, bu davranışın çocuk tarafın normalleştirilip, ileri de poposuna biri ellediği ve ya vurduğu zaman bunu normal karşılaması.

Allah bağışlasın yavrunuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…