Gerçekten şanslıyım ve farkındayım .Size de masajınız için çok teşekkür ederim.Ne muhtesem bir baba , ne sansli bir kadinsiniz
Bayildim , keske tum babalar sizinki gibi olsa , o zaman ne kadar guclu ve ruh sagligi yerinde kadinlarla dolardi ortalik
bence sonuna kadar haklısınız. her şeyin bir usulü vardır sevmenin bile. hala olarak ve bir kadın olarak en az sizin kadar düşünceli ve hassas davranmaları gerek. kız çocuk olsun erkek çocuk olsun, bu tarz vücutlarına dokunulması, resimlerinin internet ortamında paylaşılması ( anne babanın da paylaşması dahil) dudaktan öpülmesi, kız çocuklarına oje sürülmesi vs. bunlara sonuna kadar karşıyım. devir kötü, devir rezalet insanlarla dolu, düşünceleri davranışları rezil insanlarla dolu. siz evladınızı en yakınınızdan dahi koruyacaksınız. bu gayet normal bir şey. onlar sizin canınız. gereken uyarıları yapmakta da sonuna kadar haklısınız.Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.
Buraya kadar her şey normal.
Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.
Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.
Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.
Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.
Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.
Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.
Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.
Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.
"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.
Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.
Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
Kesinlikle oyle , benim esim simdiden markette ben ped alirken bakiniyo bunlarin genc kiz icin olani var mi , nasil oluyor diye sorup kizimiz icin ogrenmeye calisiyor :)Gerçekten şanslıyım ve farkındayım .Size de masajınız için çok teşekkür ederim.
Belki bizim yaş gurubumuzda herkes böyle babaya sahip olmadan büyüdü ama bizler çocuklarımızı böyle yetiştirmeliyiz. Baskılayarak değil özgüvenle .
Siz kullandığınız kelimeleri tekrar gözden geçirin benceGorumcem ve kayinvalidem de evladi gibi sever ve ayirmazlar. Benim yegenim olsa, onu da evladimi sevdigim gibi severdim. Sorun sevmek degil, sevme sekli. Hala da sapik degil kayinvalidem de. Ancak konu boyle anlasiliyor. Beni uzen kisim da bu.
Babanıza hayran kaldım doğrusu... Bilinçli ebeveyn olmak böyle bir şeyBakın ben size küçük bir eğitim örneği vereyim .
Ki bunun anne baba olmakla bile alakası yok
11 yaşındayken babamla sefere çıktım .Babam kaptan . Annem ve kardeşimle seferden döndü.İtalya seferine giderken beni yanına aldı . Gemide ben ve 31 yetişkin erkek var .Ve kocaman bir havuz . Ben bayılırım yüzmeye . Ailecek kuzenlerle kız erkek fark etmez tabi ki yüzeriz . Babam o zaman bana dedi ki biz seninle ayrı yüzelim vakit geçirmiş oluruz . Şu cümleyi kurmadı ama aslında içten içe korktu "kızım bu adamlar sana zarar verebilir . Sen havuza tek girmelisin demedi bana "
Olacak ya bir gün baktım iç çamaşırımda leke var . 10-11 yaşındayım.Bu arada geminin rotası İtalya'dan arabistan'a döndü .
Baba dedim sanırım ben altıma kaçırmışım . Olsun kızım temizleriz dedi .ama dedim galiba büyük tuvaletimi kaçırmışım . Hala aklıma geldikçe kendi kendime "ne mükemmel bir adam senin baban derim "
Çamaşırını çıkar bana ver bakayım dedi .
REGL OLMUŞUM. 11 YAŞINDA OKYANUS ORTASINDA YANIMDA SADECE BABAMLA
Bak Deniz'cim dedi ;
aslında bu konuşmayı bir kaç yıl daha geç yaparız diye tahmin etmiştim .
Ve bunu engellemek , durdurmak adına ilk limanda seni bir doktora götürmem gerekecek .Çünkü doğanın sana tanıdığı zamandan önce başına geldi bu durum
BU DURUM SENİN İLERİDE ÇOK AMA ÇOK SAĞLIKLI ÇOCUKLAR DÜNYAYA GETİREBİLECEĞİNİN BİR İŞARETİ
SEN ARTIK GENÇ BİR KIZ OLDUN
BAZI İNSANLAR BUNA KİRLENMEK DER AMA ASLINDA BU ALLAHIN BİR MUCİZESİ
SEN ASLA BÖYLE BİR CÜMLE KURMA .
Ve bana pamuklardan orkid yaptı babam .
Hiç korkmadım
Ve lanet arabistan da buna müdehale edemeyiz deyip bana ilaç vermediler . Çünkü orası baskılayıcı rezil bir yer . İtalya'ya gidene kadar 2. regl mi oldum . Ve orada bana bir hormon iğnesi yaparak hem boyumun uzamasına hem reglimin 3 yıl daha geciktirilmesine yardımcı oldular .
Kİ bu babam . Annemin nasıl yardımcı olduğuna hiç girmeyeyim .
Cinsel eğitim de verdiler bu arada . Her şeyi konuştular hem de açık açık . İki oğlum var ve ben de konuşuyorum
Doğrusu bu ...
Bakın ben size küçük bir eğitim örneği vereyim .
Ki bunun anne baba olmakla bile alakası yok
11 yaşındayken babamla sefere çıktım .Babam kaptan . Annem ve kardeşimle seferden döndü.İtalya seferine giderken beni yanına aldı . Gemide ben ve 31 yetişkin erkek var .Ve kocaman bir havuz . Ben bayılırım yüzmeye . Ailecek kuzenlerle kız erkek fark etmez tabi ki yüzeriz . Babam o zaman bana dedi ki biz seninle ayrı yüzelim vakit geçirmiş oluruz . Şu cümleyi kurmadı ama aslında içten içe korktu "kızım bu adamlar sana zarar verebilir . Sen havuza tek girmelisin demedi bana "
Olacak ya bir gün baktım iç çamaşırımda leke var . 10-11 yaşındayım.Bu arada geminin rotası İtalya'dan arabistan'a döndü .
Baba dedim sanırım ben altıma kaçırmışım . Olsun kızım temizleriz dedi .ama dedim galiba büyük tuvaletimi kaçırmışım . Hala aklıma geldikçe kendi kendime "ne mükemmel bir adam senin baban derim "
Çamaşırını çıkar bana ver bakayım dedi .
REGL OLMUŞUM. 11 YAŞINDA OKYANUS ORTASINDA YANIMDA SADECE BABAMLA
Bak Deniz'cim dedi ;
aslında bu konuşmayı bir kaç yıl daha geç yaparız diye tahmin etmiştim .
Ve bunu engellemek , durdurmak adına ilk limanda seni bir doktora götürmem gerekecek .Çünkü doğanın sana tanıdığı zamandan önce başına geldi bu durum
BU DURUM SENİN İLERİDE ÇOK AMA ÇOK SAĞLIKLI ÇOCUKLAR DÜNYAYA GETİREBİLECEĞİNİN BİR İŞARETİ
SEN ARTIK GENÇ BİR KIZ OLDUN
BAZI İNSANLAR BUNA KİRLENMEK DER AMA ASLINDA BU ALLAHIN BİR MUCİZESİ
SEN ASLA BÖYLE BİR CÜMLE KURMA .
Ve bana pamuklardan orkid yaptı babam .
Hiç korkmadım
Ve lanet arabistan da buna müdehale edemeyiz deyip bana ilaç vermediler . Çünkü orası baskılayıcı rezil bir yer . İtalya'ya gidene kadar 2. regl mi oldum . Ve orada bana bir hormon iğnesi yaparak hem boyumun uzamasına hem reglimin 3 yıl daha geciktirilmesine yardımcı oldular .
Kİ bu babam . Annemin nasıl yardımcı olduğuna hiç girmeyeyim .
Cinsel eğitim de verdiler bu arada . Her şeyi konuştular hem de açık açık . İki oğlum var ve ben de konuşuyorum
Doğrusu bu ...
Teşekkür ederim . Hala içime dokunan bir hatıradır . Ve hala "kirlendim" demem :)Babanıza hayran kaldım doğrusu... Bilinçli ebeveyn olmak böyle bir şey
+1O normal bu normal demeyeceğim ama abarttığınızı düşünüyorum.
Çocuğun bezi görünüyor fotoğrafta utanmadan onu koymuş olayı biraz fazla değil mi?
Çocuk giyinikken poposuna vurması da benim için aşırı bir olay değil.
Sizi biraz takıntılı buldum
Siz kullandığınız kelimeleri tekrar gözden geçirin bence
Gerçekten bir şeylere takan anne babalara çok üzülüyorum dikkat ayrı bişey takmak ayrı bişey siz dikkat etmiyorsunuz takmışsınız
İşte tatlım kaynana ne derse desin lafını kendin verip oturacaksın. Eş kişisi kararlı olduğunu gördüğünde illede annem annem diyemiyoKeşke arada bazı sorunlar olana kadar baştan tatlıya bağlanabilse ,bir de eşi araya katmamak fikrine katılıyorum hemen bi kafaları sisiyo ne çok konuşuyorsun oluyo.Sorunlu bi de karşı tarafken yaşananları anlatmak yüzünden suçlu muamelesi gösteriyorlar
Yapmacıkta olsa iyi davranmaya devam et. Kaynana sana kötü davrandığında sende ona kötü davranırsınBen öyle olsam beni aramazlar da görmek zorunda kaldıklarında ise surat asarlar,nefret ederler. Yapmacık da olsa iyi davranıyorum ama kaynanamın arkamdan konuştuğuna eminim. Ne yapmaliyim
Ya o yasta erojen bölgemi olur?!! Dedigim gibi bu sekilde cocuk kendini savunmasini ögrenemez. Özgüveni gelismez.
Sadece vücüdündan utanir.
Amacin nedir burda? Sadece görümceye gicik olmakmi ? Cidden kizini korumak istiyorsan önce kendin psikolojik tedavi gör gecmisteki yasadiklarindan ötürü. Ve ondan sonra iyi bir pedagog ile görüs. Bu sekilde devam edersen kizini yarar degil, zarar verirsin.
Siz kullandığınız kelimeleri tekrar gözden geçirin bence
Gerçekten bir şeylere takan anne babalara çok üzülüyorum dikkat ayrı bişey takmak ayrı bişey siz dikkat etmiyorsunuz takmışsınız
Halasının babannesinin sevmesine takmayın yeterHmm neye takalım mesela? Siz neye takıyor sunuz çocuk büyütürken? Bende mahremiyetin ne olduğunu bilmeyen ana babaya üzülüyorum, onların büyüttüğü çocuklara çok üzülüyorum.
Ben atılmasını istemediğim fotoğrafı kimseyle paylaşmıyorum. Kendileri çekerkende sorun olmayacak kıyafetler giydirmiş oluyorum zaten. Dudaktan öpme olayı da, nerde kimin yanında görsem uyarırım bir daha yüzü olmaz zaten.
Alt değiştirmenizi anlayamadım. Cinsel eğitimin başlangıç noktası; bakım veren dışında kimsenin bebeğin özel bölgelerini görmemesi ve dokunmamasıdır. Siz bunu çiğneyip başka şeylere takmışsınız. Yapmaya çalıştığınız bebeğe bir şeyler empoze etmek mi, görümcenize set çekmek mi? İlkiyse her şeyine dikkat edin.
Evet olur. Mahremiyet eğitimi doğumdan hemen sonra başlar. Pardon kıçınıza vurulup dudaktan öpmekle öz güveniniz mi gelişiyor sizin? Pedagoga siz gidin bence, gitmeden de sakın çocuk yetiştirmeyin.
Ben dudak öpmesini doğru bulmuyorum elbette. Ve kiç vurmakta bir beis görmüyorum, tabiki çocuk karşi gelmediği süreçte. Ben daha çok konu sahibin kizinin giyimini bile kisitlamasindan bahs etmiştim.
Ben burda mahrem eğitimin ne olduğunu düşündüğümü açikladim. Kendimi tekrarlamak istemiyorum.
Ha şu an çok tatli bir kiz büyütüyorum bile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?