böyle bir mantık olamaz çok yanlış
o zaman hırsız,psikopat,sapık,şiddet eğilimli vs vs bir sürü çocuk salınsın etrafa herkes istediği gibi büyütecek ya nasılsa
bazı yanlış ve doğrular vardır ve bunlar genel kabul edilen şeylerdir örneğin ne diyorsunuz kimse çocuğumu dudağından öpemez ve poposuna dokunamaz siz böyle yetiştirirken diğer tarafta başka bir anne tam tersi yetiştirebilir sizin mantığınıza göre öyle mi?
ama çocuğunuz bir gün o çocuklarla da karşılaşacak sonuçta
Iyi insanlar ve kotu insanlar vardir. Yanlisi soylemek gerekir tabi ki. Ancak bana dogru olan size gore yanlistir. Benim hassasiyetim, baskasinin umru degildir. Napalim kavga mi edelim?
insanlar kavga etmeden de konuşabilir,anlaşabilir,tartışabilir
Annenizin size kısa giydirmemesi tacize uğramanızı engellememiş. Enteresan .Yaşayarak tecrübe etmek baya işe yarar aslında ...Ya siz gidin oyle yetistirirn. Piposunu orasini burasini opun. Umrumda degil. Bana da karismayin, saygi duyun. Benim nazarimda onemli. Annem de kisa giydirmezdi. Vajinusmus filan da olmadim, bedenimden de utanmadim.
Annem bana iyi dokunma ve kotu dokunmayi ogretmedi. Karsidaki kisinin niyetini gec anladim. Ben evladima bunu asilamak istiyorum. Siz nasil istiyorsaniz oyle yetistirin, ben de dogru buldugum sekilde yetistireyim.
Okuduktan sonra sizin adınıza çok üzüldüm bende halayım çocukların evlatlarımdan hiç farkı yok
Siz resmen halayı sapık yerine koymuşsunuz gerçekten iyi idare ediyorlar diye düşünüyorum görümceleriniz ve kayınvalideniz
Annenizin size kısa giydirmemesi tacize uğramanızı engellememiş. Enteresan .Yaşayarak tecrübe etmek baya işe yarar aslında ...
Derdimi acikca soyluyorum. Dert ettiklerim sorgulaniyor. Herkes anlamak istedigi gibi anliyor. Eski guven ortami yok, o yuzden cocuklari bu gunun sartlarina gore yetistirmek lazim.
Altina sort giydiriyorum diye, kapattigimi dusunenler oldu. Sanki hep utanilacak seylerin ustu ortulurmus gibi.. Kiymetli seyler de saklanir.
Ben bu sekilde yetistim, evlendim, hemen cocuk sahibi oldum. Vajinismus filan nedir bilmedim. Evlilik oncesi kimseyle birliktelik yasamadim.
Taciz vakasi beni cok uzdu. Ama esime guvendim, onunla evlendim. Iyi ki de evlenmisim.
Bunlar benim icin sorun olmadi. Guvenebiliyorum. Herkes kotu degil ancak kotu insanlarin var olma ihtimali her zaman var.
Ay için şişti bu nedir arkadaşım.
Başka konularda da bu kadar takintili misin bilmiyorum ama böyle takıntılı annelerin çocukları da tacize uğruyor bu mahremiyet eğitimi falan değil.
Yegenimin poposuna da vururum. Altını da değişirim. Kolunu bacağını öperim. Bir tek dudaktan öpmek hoş gelmiyor bana ki bunu yapan anne babalara bile sinir olurum.
Ama gorumcenin yerinde olsam bir daha cocuklarina dokunmam. Hatta sizin gibi birini misafir etmekten bile hiç hoşlanmam uzgunum
Bu konuyla ilgili pedagogla görüştüm geçen sene, kızım ilkokula başlayacaktı. Endişelerimi aktardım, adam bana kabataslak şunları söyledi; çocuğa mahrem bölgelerini öğretin, iyi dokunuş ve kötü dokunuşu ayırt edebilir. Medyaya yansıyan birçok olay çocuğun bilinçsizliği değil karşısındakilerin sapıklığından kaynaklanıyor. O olaylardaki çocuklar her şeyin farkında olsa da yine de karşı koyamazlardı. Çocuğa sık sık bunları anlatmak da doğru değil.
Bu yazdıklarım bire bir doktorun söyledikleri değil onun cümlelerini unuttum, aklımda kalan şekliyle anlattım.
Bir ara kızıma sürekli bunlardan bahsediyordum en sonunda beni korkutuyorsun anne rüyama giriyor dedi. Gerçekten kendi korkularımızla çocukları boğmak da doğru değil
haklı olduğunuz yerler tabiki var ama korkularınızı çocuğunuza korku olarak değil tecrübe olarak yansıtın buna dikkat edin yani çocuğunuzu koruyacaksınız elbette ama öz güvenini cesaretini kırmadan yapın bunu
Kizim halasiyla uyuyor. Bisey demiyorum. Gorumcelerimle is yerine gidiyor, parka gidiyor. Birlikte vakit gecirmelerini destekliyorum. Bir kez daha okuyun isterseniz. Derdimi cok yanlis anlamissiniz.
Bu ne simdi?
Siz bildiginiz bodoslama mahremiyet egitimi veriyorsunuz.
Cocugun yabancilarla - ki bence buna yakin akrabalar dahil- ayni yataga girmesi oldukca sakat.
Poposuna vurduyu dert edene kadar bu durumu duzeltin.
Iki cocugumda benden baska biriyle ayni yataga girmemistir, ne munasebet.
Saldırgan tavrınızı hakedecek bir şey yazdığımı düşünmüyorum.Size laf anlatmak zorunda degilim. Haklisiniz herkes melek, bu ulkede kacirma, taciz, tecaviz vakalari gorylmuyor. Ben uyduruyorum!!!
Bakın ben size küçük bir eğitim örneği vereyim .Annemin hatasi bana iyi ve kotu davranma seklini anlatmamak oldu. Kapali ya da acik giydirmesi degil. Konuyu carpitmayalim.
Bakın ben size küçük bir eğitim örneği vereyim .
Ki bunun anne baba olmakla bile alakası yok
11 yaşındayken babamla sefere çıktım .Babam kaptan . Annem ve kardeşimle seferden döndü.İtalya seferine giderken beni yanına aldı . Gemide ben ve 31 yetişkin erkek var .Ve kocaman bir havuz . Ben bayılırım yüzmeye . Ailecek kuzenlerle kız erkek fark etmez tabi ki yüzeriz . Babam o zaman bana dedi ki biz seninle ayrı yüzelim vakit geçirmiş oluruz . Şu cümleyi kurmadı ama aslında içten içe korktu "kızım bu adamlar sana zarar verebilir . Sen havuza tek girmelisin demedi bana "
Olacak ya bir gün baktım iç çamaşırımda leke var . 10-11 yaşındayım.Bu arada geminin rotası İtalya'dan arabistan'a döndü .
Baba dedim sanırım ben altıma kaçırmışım . Olsun kızım temizleriz dedi .ama dedim galiba büyük tuvaletimi kaçırmışım . Hala aklıma geldikçe kendi kendime "ne mükemmel bir adam senin baban derim "
Çamaşırını çıkar bana ver bakayım dedi .
REGL OLMUŞUM. 11 YAŞINDA OKYANUS ORTASINDA YANIMDA SADECE BABAMLA
Bak Deniz'cim dedi ;
aslında bu konuşmayı bir kaç yıl daha geç yaparız diye tahmin etmiştim .
Ve bunu engellemek , durdurmak adına ilk limanda seni bir doktora götürmem gerekecek .Çünkü doğanın sana tanıdığı zamandan önce başına geldi bu durum
BU DURUM SENİN İLERİDE ÇOK AMA ÇOK SAĞLIKLI ÇOCUKLAR DÜNYAYA GETİREBİLECEĞİNİN BİR İŞARETİ
SEN ARTIK GENÇ BİR KIZ OLDUN
BAZI İNSANLAR BUNA KİRLENMEK DER AMA ASLINDA BU ALLAHIN BİR MUCİZESİ
SEN ASLA BÖYLE BİR CÜMLE KURMA .
Ve bana pamuklardan orkid yaptı babam .
Hiç korkmadım
Ve lanet arabistan da buna müdehale edemeyiz deyip bana ilaç vermediler . Çünkü orası baskılayıcı rezil bir yer . İtalya'ya gidene kadar 2. regl mi oldum . Ve orada bana bir hormon iğnesi yaparak hem boyumun uzamasına hem reglimin 3 yıl daha geciktirilmesine yardımcı oldular .
Kİ bu babam . Annemin nasıl yardımcı olduğuna hiç girmeyeyim .
Cinsel eğitim de verdiler bu arada . Her şeyi konuştular hem de açık açık . İki oğlum var ve ben de konuşuyorum
Doğrusu bu ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?