Görümcem ve Çocuklarım

Iyi insanlar ve kotu insanlar vardir. Yanlisi soylemek gerekir tabi ki. Ancak bana dogru olan size gore yanlistir. Benim hassasiyetim, baskasinin umru degildir. Napalim kavga mi edelim?

Konu sahibi size hak verdim,ben yegenlerimi paylaşırken izin alıyorum,üstelik teyze olmama rağmen ablamdan değil eniştem den izin alıyorum en fazla WhatsApp duruma koyarım Instagram'da paylaşmam,öpme olayına girmiyorum bile

Dudaktan opme konusunda haklisin. Ben iki kiz cocugunun, ilkokula giden birbirini dudaktan optugunu gordum annelerinin yaninda. Gayet normal gibi.. bana gore bu sacmaliktir. O kuzenin biri erkek olsaydi ona izin verir miydi annesi acaba? Bana gore fark yok. Ben bile cocuklarimi dudagindan opmem.. ki evladim onlar tiksinmem soz konusu bile olamaz.

insanlar kavga etmeden de konuşabilir,anlaşabilir,tartışabilir

Derdimi acikca soyluyorum. Dert ettiklerim sorgulaniyor. Herkes anlamak istedigi gibi anliyor. Eski guven ortami yok, o yuzden cocuklari bu gunun sartlarina gore yetistirmek lazim.

Altina sort giydiriyorum diye, kapattigimi dusunenler oldu. Sanki hep utanilacak seylerin ustu ortulurmus gibi.. Kiymetli seyler de saklanir.

Ben bu sekilde yetistim, evlendim, hemen cocuk sahibi oldum. Vajinismus filan nedir bilmedim. Evlilik oncesi kimseyle birliktelik yasamadim.

Taciz vakasi beni cok uzdu. Ama esime guvendim, onunla evlendim. Iyi ki de evlenmisim.

Bunlar benim icin sorun olmadi. Guvenebiliyorum. Herkes kotu degil ancak kotu insanlarin var olma ihtimali her zaman var.

Annenizin size kısa giydirmemesi tacize uğramanızı engellememiş. Enteresan .Yaşayarak tecrübe etmek baya işe yarar aslında ...

Gorumcem ve kayinvalidem de evladi gibi sever ve ayirmazlar. Benim yegenim olsa, onu da evladimi sevdigim gibi severdim. Sorun sevmek degil, sevme sekli. Hala da sapik degil kayinvalidem de. Ancak konu boyle anlasiliyor. Beni uzen kisim da bu.

Ay için şişti bu nedir arkadaşım.
Başka konularda da bu kadar takintili misin bilmiyorum ama böyle takıntılı annelerin çocukları da tacize uğruyor bu mahremiyet eğitimi falan değil.

Yegenimin poposuna da vururum. Altını da değişirim. Kolunu bacağını öperim. Bir tek dudaktan öpmek hoş gelmiyor bana ki bunu yapan anne babalara bile sinir olurum.

Ama gorumcenin yerinde olsam bir daha cocuklarina dokunmam. Hatta sizin gibi birini misafir etmekten bile hiç hoşlanmam uzgunum

Annenizin size kısa giydirmemesi tacize uğramanızı engellememiş. Enteresan .Yaşayarak tecrübe etmek baya işe yarar aslında ...

Annemin hatasi bana iyi ve kotu davranma seklini anlatmamak oldu. Kapali ya da acik giydirmesi degil. Konuyu carpitmayalim.

haklı olduğunuz yerler tabiki var ama korkularınızı çocuğunuza korku olarak değil tecrübe olarak yansıtın buna dikkat edin yani çocuğunuzu koruyacaksınız elbette ama öz güvenini cesaretini kırmadan yapın bunu

Bu konuyla ilgili pedagogla görüştüm geçen sene, kızım ilkokula başlayacaktı. Endişelerimi aktardım, adam bana kabataslak şunları söyledi; çocuğa mahrem bölgelerini öğretin, iyi dokunuş ve kötü dokunuşu ayırt edebilir. Medyaya yansıyan birçok olay çocuğun bilinçsizliği değil karşısındakilerin sapıklığından kaynaklanıyor. O olaylardaki çocuklar her şeyin farkında olsa da yine de karşı koyamazlardı. Çocuğa sık sık bunları anlatmak da doğru değil.
Bu yazdıklarım bire bir doktorun söyledikleri değil onun cümlelerini unuttum, aklımda kalan şekliyle anlattım.
Bir ara kızıma sürekli bunlardan bahsediyordum en sonunda beni korkutuyorsun anne rüyama giriyor dedi. Gerçekten kendi korkularımızla çocukları boğmak da doğru değil

Gorumcemi seviyorum. Sevme seklinden sevme sekline fark var. Hayir, bu konuda hassasim. Her insanin vardir hassas oldugu bir konu. O da sizin dusunceniz, annesi rahatsiz olmuyorsa problem yoktur.

Benim cocugum hayati daha yeni yeni anliyor. Kizimi bunlarla bogmuyorum. Ama ogretmeye calisiyorum ona. Her gun her gun tekrarlamiyorum. Fakat ufaktan bilinc altina yerlesmesi lazim.

Tabi ki :) ona soyledigim sey ozel bolgelerin var. Bunlar senin ozel bolgelerin. Kimsenin dokunmasina izin verme, ben dokunursam bana da kiz. Biri dokunursa bana soyle. Bazen de seker verirlerse alma, ben sana daha guzelini alirim diyorum. Bu yani.

Kizim halasiyla uyuyor. Bisey demiyorum. Gorumcelerimle is yerine gidiyor, parka gidiyor. Birlikte vakit gecirmelerini destekliyorum. Bir kez daha okuyun isterseniz. Derdimi cok yanlis anlamissiniz.

Bu ne simdi?
Siz bildiginiz bodoslama mahremiyet egitimi veriyorsunuz.
Cocugun yabancilarla - ki bence buna yakin akrabalar dahil- ayni yataga girmesi oldukca sakat.
Poposuna vurduyu dert edene kadar bu durumu duzeltin.
Iki cocugumda benden baska biriyle ayni yataga girmemistir, ne munasebet.

Beraber dediysem yan yana ayri yataklarda.

Size laf anlatmak zorunda degilim. Haklisiniz herkes melek, bu ulkede kacirma, taciz, tecaviz vakalari gorylmuyor. Ben uyduruyorum!!!
Saldırgan tavrınızı hakedecek bir şey yazdığımı düşünmüyorum.
Ayrıca ilk gönderinizde adamın bakışı kötüydü dediniz, ikincisinde çocuğun kolunu tutmak üzereydi dediniz. Kendinizi haklı çıkarmak İçin çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz.

Annemin hatasi bana iyi ve kotu davranma seklini anlatmamak oldu. Kapali ya da acik giydirmesi degil. Konuyu carpitmayalim.
Bakın ben size küçük bir eğitim örneği vereyim .
Ki bunun anne baba olmakla bile alakası yok
11 yaşındayken babamla sefere çıktım .Babam kaptan . Annem ve kardeşimle seferden döndü.İtalya seferine giderken beni yanına aldı . Gemide ben ve 31 yetişkin erkek var .Ve kocaman bir havuz . Ben bayılırım yüzmeye . Ailecek kuzenlerle kız erkek fark etmez tabi ki yüzeriz . Babam o zaman bana dedi ki biz seninle ayrı yüzelim vakit geçirmiş oluruz . Şu cümleyi kurmadı ama aslında içten içe korktu "kızım bu adamlar sana zarar verebilir . Sen havuza tek girmelisin demedi bana "
Olacak ya bir gün baktım iç çamaşırımda leke var . 10-11 yaşındayım.Bu arada geminin rotası İtalya'dan arabistan'a döndü .
Baba dedim sanırım ben altıma kaçırmışım . Olsun kızım temizleriz dedi .ama dedim galiba büyük tuvaletimi kaçırmışım . Hala aklıma geldikçe kendi kendime "ne mükemmel bir adam senin baban derim "
Çamaşırını çıkar bana ver bakayım dedi .
REGL OLMUŞUM. 11 YAŞINDA OKYANUS ORTASINDA YANIMDA SADECE BABAMLA
Bak Deniz'cim dedi ;
aslında bu konuşmayı bir kaç yıl daha geç yaparız diye tahmin etmiştim .
Ve bunu engellemek , durdurmak adına ilk limanda seni bir doktora götürmem gerekecek .Çünkü doğanın sana tanıdığı zamandan önce başına geldi bu durum
BU DURUM SENİN İLERİDE ÇOK AMA ÇOK SAĞLIKLI ÇOCUKLAR DÜNYAYA GETİREBİLECEĞİNİN BİR İŞARETİ
SEN ARTIK GENÇ BİR KIZ OLDUN
BAZI İNSANLAR BUNA KİRLENMEK DER AMA ASLINDA BU ALLAHIN BİR MUCİZESİ
SEN ASLA BÖYLE BİR CÜMLE KURMA .
Ve bana pamuklardan orkid yaptı babam .
Hiç korkmadım
Ve lanet arabistan da buna müdehale edemeyiz deyip bana ilaç vermediler . Çünkü orası baskılayıcı rezil bir yer . İtalya'ya gidene kadar 2. regl mi oldum . Ve orada bana bir hormon iğnesi yaparak hem boyumun uzamasına hem reglimin 3 yıl daha geciktirilmesine yardımcı oldular .
Kİ bu babam . Annemin nasıl yardımcı olduğuna hiç girmeyeyim .

Cinsel eğitim de verdiler bu arada . Her şeyi konuştular hem de açık açık . İki oğlum var ve ben de konuşuyorum
Doğrusu bu ...

duydugumuz gordugumuz haberler o kadar kotu ki maalesef,
bir ara esimle bu cocuklar 18 yasina gelene kadar kimseyle gorusmesek bile demisligimiz var.

ama tabi bu kadar korumaci olmak ne kadar dogru. cocuklarimiza da zarar veriyor olabiliriz.

sizin mevzuda is iyice inatlasmaya donmus,
bence bundan sonra esiniz kardeslerini annesini koseye cekip, 'benim esim bu konularda diger kisilere gore daha hassas biliyorsunuz, sizden bu konuda daha hassas ve dikkatli davranmanizi istiyorum'desin. Bu konu da kapansin bence., bu inatlasmadan en kotu etkilenecek yine cocuk olacak, sozde herkes onu dusunuyor ama.

Ne muhtesem bir baba , ne sansli bir kadinsiniz
Bayildim , keske tum babalar sizinki gibi olsa , o zaman ne kadar guclu ve ruh sagligi yerinde kadinlarla dolardi ortalik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…