Görümcem ve eşi

Benim dedemin evine sürekli amcamlar gelirdi. Bekar halam vardı evde..düşün sürekli evine bi düzine çocuk geliyo. O da yemekten sonra direk odasına geçerdi. Sizde öyle yapın neden hizmet ediyorsunuz ki bide uzağa taşınınca kv yi götürecek misiniz?

Artı kayınvalide bir dur diyecek kızına. Ya eşiniz açıkça söyleyecek bacısına ya da kayınvalideniz konuşacak kızıyla. Siz sadece kayınvalide ile oturup ona hizmet etmeye razı oldunuz. Sözler tutulmalı. Böyle gitmez. Bırakın ikinci kez tartışma çıksın. Demek ki yüzsüz görümce bir kereden anlamamış! Bırakın ne olacaksa olsun. Yoksa evi ayıracağınızı ima edin. Kafanızda bunu planlıyormuş gibi davranın. İşte o zaman kayınvalideniz kızı yüzünden oğlunun düzeninin bozulmasını kabul etmez.

Gelir annesinin evi. Kocan da evlenmiş ama her gece anasının evinde işte. Demek ki niye evlendik o zaman sürekli annemize gideceksek tezinizi eşiniz çürütüyor. Yani bi tek annesinden ayrı kalan sizsiniz. .onlar iki kardeş yolunu bulmuş. Size de aynı kafadan dilerim. Yoksa bütün gün hizmet edersiniz.

Uzağa taşın kurtul taşınana kadar da tam onların geleceği saatte al eşini çık dışarı ne bileyim yada bir arkadaşına git

Peki eşinizle gidip baş köşeye oturup hizmet mi beklerdiniz??
Hayır hizmet beklemem annemin evinde girerim kendim yaparım. Ben kimseden hizmet beklemem ama konu sahibinin görümcesi ile aynı karakter özelliklerine sahip değiliz. Başına silah mı dayanıyor hizmet etmesin :)

orası eşinizin annesinin evi olduğu kadar görümcenizin de annesinin evi, dolayısıyla eşiniz kadar onun da orda olmaya hakkı var, eşinin de en az sizinki kadar.
ha siz hizmet etmek zorunda değilsiniz o ayrı, etmeyin de zaten, ama gelip gitmelerine karışamazsınız, rahatsızsanız ayrı eve çıkabilirsiniz.

Kayinvalidemle konustum bu konuyu evladimi atamam dedi senden oncede boyleydi dedi

Kadin hakli. Orasi onun evi. Elinizden gelen tek sey hizmet etmemek. Onun disinda siz evinde kaldiginiz kisinin misafirine karisamazsiniz.

Son düzenleme:
Kayinvalidemle konustum bu konuyu evladimi atamam dedi senden oncede boyleydi dedi

Öncesinin böyle olduğunu pek sanmam,kv çalışıyor demissiniz.. görümce evde yemeği,temizligi yapan birini gormus alışmış yani.. e annesinin de evi bisey denilmez,siz beraber oturmayı kabul ettiğiniz için bütün bunları kabul etmiş oluyorsunuz.

Evladını atmakla ne alakası var?
Kızına kimse hizmetçilik yapmak zorunda değil ki gelecekse de adam akıllı gelsin yani evladı bi zahmet.
Siz burda sayfalarca övün kv nizi bu şekilde bi kız evlat yetiştiren ve de size bu konuda bu tarz bi cevap veren insan bana hiç iyi niyetli gelmedi açıkçası.

Ailenin alışkanlığı böyledir, tanıdığım bir teyzemiz var, 2 kızı evli oğlu bekar, kızlarının biri alt katında, diğeri yakın mesafede oturuyor, kızların 3'er çocuğu var, hergün annelerinin evindeler, annede yiyip içerler, damatlar da aynı şekilde kayınvalide de yemek yerler, teyze aile ziyareti için şehirdışına çıksa dahi kızlar annelerinin evindeler, teyzenin oğlu evlense ve aynı evde otursalar bu düzene alışmak zorunda evleneceği kişi çünkü aile ilişkileri böyle.

Kayınvalidenize kızı için birşey demeniz uygun kaçmaz, annesi ve ağabeyi bu durumdan rahatsız değilse sizin sözleriniz hoş karşılanmaz ama siz hizmet etmek zorunda değilsiniz.

Haftada birkaç gün dışarı çıkın. Sinema ya da sadece yürümek için. Kv dinç çalışabiliyor, kızı gelince yapılması gereken işleri kızı ya da kendisi yapabilir. Mesela ben olsam salı pazarına gider eşimle iş çıkışında kadıköyde gezer yemek yerim. Eve gidene kadar saat 9-10 olur heralde. Böyle haftada bir olmayın evde. Haftada bir sinemaya falan gidin. Naçizane tavsiyemdir.

ya hizmet etme ya da kayınvalden kendi kızıyla birlikte kalsın. niye sadece sen de kalıyor.
annesine çok düşkünse yanına alsın görümcen

Ann
ya hizmet etme ya da kayınvalden kendi kızıyla birlikte kalsın. niye sadece sen de kalıyor.
annesine çok düşkünse yanına alsın görümcen
Annesine duskunlugunden degil evde yemek is yapmamak icin geliyo hazira konma yani kendi annesiyle ayni evde yasayamaz bunu annesinin yuzune bile soyledi anlasamiyolar pek cunku hazira konmak icin bize geliyolar

Ne hizmet edecegim ya hergun kalksin biraz gorumce hanim.Calisyor da parasini sana mi veriyor.Hic ezdiremem kendimi

Ama kayinvalidemin cocuklarinin tumu evli tek basina gecinemezdide anne oda sonucta atmak olurmu

Görümceniz ile yaşayabilir. Zaten hergün geldiklerine göre annelerinin onlar ile kalmasını arzu ederler gibi geliyor.

Bu arada onlarin izin günlerinde siz de eşiniz ile plan yapın dışarı çıkın. Kendi hizmetlerini kendileri görsünler.

Kafam iyice karisti bi cok konuda haklisiniz esimi uzaga tasinma konusunda ikna ettim esim bugun kayinvalidemle de konustu bu konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…