Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kv ile altlı üstlü oturuyorum. Görümcemde 2 haftaya bir haftasonları annesine gelir, küçük çocuklarımız var yaşları yakın (4,5-6,5) oynarlar hep. Görümcem gelince bizde kv ye çıkarız, çocuklar oynar berbaer yer içeriz bu Allahın emri artık, çıkmasam ayıp olur zaten çocukları da tutamayız.
Sorun şu ki, görümcem hasta olduğunda hiç umursamadan bizi düşünmeden çıkıp geliyor. Geçtiğimiz haftasonu yine geldi, kendisi de çocuğu da grip. Gittiler iki gün sonra kızımda bende boğaz ağrısıyla uyandık. Çalıştığım için hemen gidip test yaptırdım, neyse ki negatifim. Ama kaç gündür kızım da bende rezil olduk. Paçavra hastalığı resmen. Ne uyku kaldı ne bi şey. Tez yazmaya çalışıyorum yusuf yusuf zor durumdayım az zamanım kaldı, birde hasta olunca ders çalışmak daha zor oluyor. Kalabalığa karışmadığım herşeye çok dikkat ettiğim halde görümcemin BENCİLLİĞİ VE DÜŞÜNCESİZLİĞİ yüzünden bunu yaşamak zoruma gidiyor. Normalde kendisini çok severim. Ama 2 sene önce yine böyle bi konu yüzünden gerilmiştik. O sebeple içimde bi soğukluk kaldı ona karşı. Ona belli etmiyorum yansıtmıyorum ama içim içimi de yiyor, akşama kadar söyleniyorum içimden ona kızıyorum. Kul hakkı değil de nedir. 2 sene önce de çok önemli bir sınavım vardı ciddi stres yaptığım aylardır hazırlandığım bir sınavdı. Sınavdan önceki haftasonı gelecekti, bende mesaj atıp çok ama çok kibar bi dille hastaysanız gelmeseniz olur mu demiştim ki sınava gireceğimi biliyordu. Cevaben çocuklarının alerjisi olduğunu sürekli burunları aktığı için grip mi alerji mi ayırt edemediğini söyleyip tamam gelmem demişti. Bende hasta değilseniz gelin madem hastaysanız hani gelmeyin dedim. Gelmediler ama eşim sen ne karışıyorsun diye günlerce ağlattı beni. Sonuçta yine çalışamadım ben. Öyle ağırıma gitti ki tatlıya bağladık güzel güzel konuştuk tamam gelirim dedi ama gelmedi bozulmuş meğerse. Halbuki o kadar tatlı dille konuştum ki. Anlayış göstermeliydi ama anlamadı. Ben bunu unutamıyorum. O günden beri de asla ağzımı açmadım. Hasta iken gelip gittiler çocuğumu da hasta ettiler.
şimdi size soruyorum, bu cahillik bencillik değilde ne? Ben hakkımı helal etmiyorum. Abartıyor muyum? Konuş demeyin çünkü konuşunca yine aynı şeyler olacak. Eşimde haklı olduğumu bildiği halde beni değil kardeşini tutuyor sen sus söyleme konuşma ayıp olur kırılır diye. Bu da çok zoruma gidiyor.
Hastaysanız gelmeyin demek yerine ben o hafta çıkmazdım madem sınavım varKv ile altlı üstlü oturuyorum. Görümcemde 2 haftaya bir haftasonları annesine gelir, küçük çocuklarımız var yaşları yakın (4,5-6,5) oynarlar hep. Görümcem gelince bizde kv ye çıkarız, çocuklar oynar berbaer yer içeriz bu Allahın emri artık, çıkmasam ayıp olur zaten çocukları da tutamayız.
Sorun şu ki, görümcem hasta olduğunda hiç umursamadan bizi düşünmeden çıkıp geliyor. Geçtiğimiz haftasonu yine geldi, kendisi de çocuğu da grip. Gittiler iki gün sonra kızımda bende boğaz ağrısıyla uyandık. Çalıştığım için hemen gidip test yaptırdım, neyse ki negatifim. Ama kaç gündür kızım da bende rezil olduk. Paçavra hastalığı resmen. Ne uyku kaldı ne bi şey. Tez yazmaya çalışıyorum yusuf yusuf zor durumdayım az zamanım kaldı, birde hasta olunca ders çalışmak daha zor oluyor. Kalabalığa karışmadığım herşeye çok dikkat ettiğim halde görümcemin BENCİLLİĞİ VE DÜŞÜNCESİZLİĞİ yüzünden bunu yaşamak zoruma gidiyor. Normalde kendisini çok severim. Ama 2 sene önce yine böyle bi konu yüzünden gerilmiştik. O sebeple içimde bi soğukluk kaldı ona karşı. Ona belli etmiyorum yansıtmıyorum ama içim içimi de yiyor, akşama kadar söyleniyorum içimden ona kızıyorum. Kul hakkı değil de nedir. 2 sene önce de çok önemli bir sınavım vardı ciddi stres yaptığım aylardır hazırlandığım bir sınavdı. Sınavdan önceki haftasonı gelecekti, bende mesaj atıp çok ama çok kibar bi dille hastaysanız gelmeseniz olur mu demiştim ki sınava gireceğimi biliyordu. Cevaben çocuklarının alerjisi olduğunu sürekli burunları aktığı için grip mi alerji mi ayırt edemediğini söyleyip tamam gelmem demişti. Bende hasta değilseniz gelin madem hastaysanız hani gelmeyin dedim. Gelmediler ama eşim sen ne karışıyorsun diye günlerce ağlattı beni. Sonuçta yine çalışamadım ben. Öyle ağırıma gitti ki tatlıya bağladık güzel güzel konuştuk tamam gelirim dedi ama gelmedi bozulmuş meğerse. Halbuki o kadar tatlı dille konuştum ki. Anlayış göstermeliydi ama anlamadı. Ben bunu unutamıyorum. O günden beri de asla ağzımı açmadım. Hasta iken gelip gittiler çocuğumu da hasta ettiler.
şimdi size soruyorum, bu cahillik bencillik değilde ne? Ben hakkımı helal etmiyorum. Abartıyor muyum? Konuş demeyin çünkü konuşunca yine aynı şeyler olacak. Eşimde haklı olduğumu bildiği halde beni değil kardeşini tutuyor sen sus söyleme konuşma ayıp olur kırılır diye. Bu da çok zoruma gidiyor.
Bunun Avrupalılıkla ilgisi yok. Ben salgının başladığı ilk dört ay hiç görüşmedim kimseyle. Babaannesi torun hasretiyle yanıp tutuştu, yer yer sitem etti, sürekli telefon tacizi yaşadık, muhtemelen arkamdan da konuşmuşlardır. Yine de görüşmedim. Ve bu aile doğulu, aşırı gelenekseller. Şu durumda ne kocam, ne sülalesi umrumda olur. Siz bunu göze almıyorsunuz, o zaman mecbur katlanacaksınız. Çoğunun ailesi de böyledir, sorunsuz bir şekilde tamam deyip anlayışla karşılayan çok az maalesef. Mesele sizde bitiyor.Burdaki herkes Avrupalı modern. Aileler hemen çok anlayışlı hiç sorun çıkarmıyorlar. Anlattıklarımı anlamammalarından bunu çıkarıyorum uzaydan gelmişim gibi yorum yapıyorlar. Bir başkadır da gibi hissettim.
çok haklısınız biz en baştan tavrımızı koyduk kimseye gitmiyoruz misafir kabul etmiyoruz 2 kere teklif eden oldu kibarca reddettik oldu bitti.benim d eküçük kızım var 9 yaşında o da arkadaş istiyor okula gitmek istiyor ama anlattık durumu anlayış gösterdi evde kuzu kuzu oturuyor resim lego yapıyor kitap okuyor arkadaşlarıyla görüntülü konuşuyor oluyor bitiyor yanii.bizim ailede köy değilse de anadolu kökenli gayet de oluyor sınır koymakBunun Avrupalılıkla ilgisi yok. Ben salgının başladığı ilk dört ay hiç görüşmedim kimseyle. Babaannesi torun hasretiyle yanıp tutuştu, yer yer sitem etti, sürekli telefon tacizi yaşadık, muhtemelen arkamdan da konuşmuşlardır. Yine de görüşmedim. Ve bu aile doğulu, aşırı gelenekseller. Şu durumda ne kocam, ne sülalesi umrumda olur. Siz bunu göze almıyorsunuz, o zaman mecbur katlanacaksınız. Çoğunun ailesi de böyledir, sorunsuz bir şekilde tamam deyip anlayışla karşılayan çok az maalesef. Mesele sizde bitiyor.
Burda ki hiç kimse hele ki şu zamanda dışardan konuşmuyor bu konuda neredeyse 1 yıl olacak hepimiz evdeyiz biz nasıl tutuyoruz çocuklarımızı evde bizimkilerde çok alışkındı kuzenine arkadaşına dedesine ninesine okuluna vs vs görümdeniz size gelmiyor karışmaya hakkınız yok eşiniz haklı olduğunuz halde onları tutmuyor bu konuda gorumceniz haklı.İyi de ben hastaysan gelme diyorum. Bu beni de ilgilendiren bir mesele çünkü benim çocuğu evde tutmam imkansız. Burda ne güzel atıp tutmuş herkes yok çocuğu göndermezsin olur biter diye annesi olarak söz geçiremeyeceksemmiş. Dışardan konuşmak ne kadar da kolay. Çocuk kuzenim gelecek diye sabah erkenden uyanıyor heyecandan. Bir dakika ayrılmıyor yanından. Kardeşi yok, başka arkadaşı da yok bebekliğinden beri onunla oynuyor. Sırf kuzeni turşu seviyor yiyor diye hiç sevmediği halde onun geldiği günler onunla turşu yiyor yüzünü buruştura buruştura. Sadece annesine gelmiyor yani, hepimiz görüşüyoruz ama özellikle çocuklar. Dolayısıyla beni de ilgilendiriyor. Ayrıca sırf para biriktirmek amaçlı bırakmıyorum çocuğumu kv ye, güvendiğim için çocuğuma sevgiyle baktığı için bırakıyorum. Güvenilir bir bakıcı bulmak zor bu devirde. Ayrıca çalıştığım için bana destek oluyor.
Sizin Adiniza sevindim ama yapmadiginiz ve yanlis olan bir davranisi baskalarinada tavsiye etmeyin .Ben oyle yapiyorum demedim ki .
Allah a sukur kv de gorum de elti de fazla gelmez o yuzden sorun yasamam
Amac cocugunu kaynanaya atmak ..gorumce gelince emeline ulasamiyor cocugunu zapedemiyormus da bilmem ne bahaneŞaşırtıcı. :///
Geliyorsa anasına geliyor, siz neden damlıyorsunuz ki hemen?
Kovid olurum ama kocamla kötü olmayayım diyen birisinin gripten korkması da komik.
Ayrıca boş keseden sallamıyorum, kayınvalidem alt katımda oturuyor. Görümcemin ne geldiğini bilirim, ne de gittiğini. Gökten kitap inse; kadına ananın evine gelme diyemem. Ha avrupalılar falan demişsiniz de eşim güney doğulu, belirtmek istedim.
Hem kendinize ait hayatınız ve kararlarınız yok hem de milletin gelim gidimine salça oluyorsunuz. Valla şaştım kaldım.
Şunu yapamadığı için konu sahibine bunlar ütopik geliyor. Hepiniz modernsiniz, hepiniz Avrupalısınız diyor ama aklıselim, mantıklı insanlarız sadece.çok haklısınız biz en baştan tavrımızı koyduk kimseye gitmiyoruz misafir kabul etmiyoruz 2 kere teklif eden oldu kibarca reddettik oldu bitti.benim d eküçük kızım var 9 yaşında o da arkadaş istiyor okula gitmek istiyor ama anlattık durumu anlayış gösterdi evde kuzu kuzu oturuyor resim lego yapıyor kitap okuyor arkadaşlarıyla görüntülü konuşuyor oluyor bitiyor yanii.bizim ailede köy değilse de anadolu kökenli gayet de oluyor sınır koymak
sızde daha cok hata varKv ile altlı üstlü oturuyorum. Görümcemde 2 haftaya bir haftasonları annesine gelir, küçük çocuklarımız var yaşları yakın (4,5-6,5) oynarlar hep. Görümcem gelince bizde kv ye çıkarız, çocuklar oynar berbaer yer içeriz bu Allahın emri artık, çıkmasam ayıp olur zaten çocukları da tutamayız.
Abartıyorsunuz. Sizin evinize gelmiyor. Hastaya gitmeyin. Silah zoruyla mı götürüyor insanlar? Ben anneme giderken annem dışında kimseye sormam şahsen. Hasta olduğu halde gelmesini annesi umursamıyorsa size ne yani? Oturun evinizde.Kv ile altlı üstlü oturuyorum. Görümcemde 2 haftaya bir haftasonları annesine gelir, küçük çocuklarımız var yaşları yakın (4,5-6,5) oynarlar hep. Görümcem gelince bizde kv ye çıkarız, çocuklar oynar berbaer yer içeriz bu Allahın emri artık, çıkmasam ayıp olur zaten çocukları da tutamayız.
Bir bölüm ne haddine görümceye gelme demek demiş de olağan şartlarda evet
Lakin malum artık olağan şartlarda değiliz
Ben de görümceme annene gitme dedim ki annesi benden km’lerce uzakta
Derdim ana kız muhabbet etmesinler değil hastalık taşımasın idi
Kv çocuğuma bakıyor olsa idi virüs ilk çıktığında yani 9 ay kadar önce hem kv hem görümceye bunu derdim hatta biz çalışıyoruz çocuk taşıyıcı diyorlar ne yapacağız diye kv ile konuşurdum
Biz iki ev bir arada yaşıyoruz sana başkaları gelmesin sen de gitme bak hasta olursak sonumuz kötü olur derdim
Görümceye de annen zaten bizden kaynaklı risk altında sen de gelme iyice bulaşmasın derdim
Hiç kimseye bu sürede gitmedim kimse eşliğinden içeri girmedi
Bayram seyran geçti
Önce ev davetleri sonra piknik davetleri artık herkes sustu
Ne anneme ne kv ye gitmedim keza görümcem karşı apartmanda onunla da görüşmedim
Hepimiz hayattayız görüşmeyince hasta olmadık hasretimizden
Çocuğum da kapı önüne dahi çıkmadan aylar geçti ama eğitimli kurallara uyar dediğimiz kişilerin yaşam biçimi hala kalabalık ötesi