canım bu sıradan bir gelin-görümce sorunu değil. kız hoşuna gitmeyen her olayda can acıtacaksa, ben buna hoşgörülü olamam. kardeşim de aynı yaşta. siz üveysiniz gibi haddini aşan yorum yaptığında onun duyguları ne olacak? bu mesaja rağmen kardeşim olgunluk yapıp, polemiğe girmemiş. sessiz kalıyorsam bu onu hoş gördüğüm için değil. bu ailesine ve nişanlıma olan saygımdan dolayı. kıskansa, surat assa, yaşına uygun kaprisler yapsa hoş görülü olabilirim.o daha küçük denebilecek yaşta. bence sen idare et olgunca davran eğer kişiliği zamanla oturursa utanır yaptıklarından yoksada diyecek birşey yok gelin görümceler anlaşamaz zaten
Canım o size böyle yaptıkça nişanlın araya mesafe koyar sende mesafeli davranırsın daha ne yapabilirsinkicanım bu sıradan bir gelin-görümce sorunu değil. kız hoşuna gitmeyen her olayda can acıtacaksa, ben buna hoşgörülü olamam. kardeşim de aynı yaşta. siz üveysiniz gibi haddini aşan yorum yaptığında onun duyguları ne olacak? bu mesaja rağmen kardeşim olgunluk yapıp, polemiğe girmemiş. sessiz kalıyorsam bu onu hoş gördüğüm için değil. bu ailesine ve nişanlıma olan saygımdan dolayı. kıskansa, surat assa, yaşına uygun kaprisler yapsa hoş görülü olabilirim.
canım kardeş kardeşe nasıl mesafe koyar? ancak anne-baba-ağabeyi oturup kıza yaptığının yanlışlığını anlatabilir. o da pişmansa düşünür ve telafi etmeye çalışır. eğer etmiyorsa abisi kardeşini atamaz ama ben mesafe koyabilirim. nişanlımdan kardeşine mesafe koymasını istemem, isteyemem. istersem ben de haddimi aşmış olmaz mıyım? iki kardeş nasıl iletişim kuracaklarsa kurarla, ben dahil olmam hepsi bu. inşallah yaptığı hatayı anlar ve telafi etmeye çalışır.Canım o size böyle yaptıkça nişanlın araya mesafe koyar sende mesafeli davranırsın daha ne yapabilirsinki
nişanlımla buluştuk ve konuştuk. kardeşime yazdığı mesajları da gösterdim. nişanlım çok üzüldü. ben muhatap olmak istemediğimi, ama bu konunun da asla üzerinin örtülmemesi gerektiğini söyledim. ailesiyle de konuşup gereğinin yapılacağı konusunda bana söz verdi. onu hiç savunmadı, yaptığını hiç bir mantığa sığdıramıyorum dedi. ben de kıskanmasını anlıyorum, düğünde yaptığını bile sineye çekebilirdim ama beni ve ailemi kimse bu şekilde üzmeye yeltenemez, yeltenirse de cevabını alır dedim. sana ve ailene olan saygımdan susuyorum, ama sanılmasın ki sineye çekiyorum. kolay kolay eskisi gibi olamam, bu konuda da asla en ufak bir baskı hissedersem herkesten soğurum dedim. ne benden ne ailemden böyle bir baskı olmaz, merak etme dedi. ayrıca kendisi gerçekten özür dilemeyi düşünmeden zorla getirip özür falan da diletmeye de kalkmayın, istemiyorum dedim. konu şimdilik böyle kapandı kızlar
dans etmek isteyen kardeşim değildi. nişanlım kardeşimin sevdiği müzik çalınca o ısrarla dansa kaldırdı. daha önce kendi kardeşi ve benimle de dans etmişti. kıskançlık dozunda olursa hoş görülebilir. itip kakmak, sonra olayın üzerinden yarım saat geçtikten sonra mesajlarla tacize devam etmek, sonra da siz üveysiniz gerçek kardeş değilsiniz demek sizce nedir? başkalarının duygularını bu kadar kolay incitmek nedir? düşman değilim. ama kendime de , aileme de hadsizce laf söylenmesini kabullenmek zorunda değilim.nişanlınız kendi kardeşi varken neden sizin kardeşle dans ediyor ki?
17 yaşında bi genç kız kıskanmış işte. büyütmeye gerek yok.aile arasında olur öyle şeyler. düşman olmayın hemen.
bu arada mesafe candır. sizin kardeşin masum dans etme isteği de diğer kardeşinin abisini paylaşamama durumu masum değilmi? sonuçta aynı yaştalar.
söyleyeceğimi söyledim. bundan sonrası ailesinin bileceği iş. kalkıp düşmanca davranacak değilim, ama can ciğer kuzu sarması olmak zorunda da değilim. kabul görür görmez, benim kendime ve aileme saygım var. onlara da saygım var ki, orada tek laf etmeden evime dönmüşüm.şu anda ki restiniz düğünden sonra kabul görür mü? en önemli konu bu. bence tavrınızı çok abartmayın ki önünüzdeki koca bir ömür yüzyüze bakacaksınız.
dans etmek isteyen kardeşim değildi. eşim kardeşimin sevdiği müzik çalınca o ısrarla dansa kaldırdı. daha önce kendi kardeşi ve benimle de dans etmişti. kıskançlık dozunda olursa hoş görülebilir. itip kakmak, sonra olayın üzerinden yarım saat geçtikten sonra mesajlarla tacize devam etmek, sonra da siz üveysiniz gerçek kardeş değilsiniz demek sizce nedir? başkalarının duygularını bu kadar kolay incitmek nedir? düşman değilim. ama kendime de , aileme de hadsizce laf söylenmesini kabullenmek zorunda değilim.
canım büyüttüğüm falan yok. insanlara saygı gösterirken, kendime de saygı gösterilmesini istemem çok mu? bunu da adabınca dillendirmem, kavga etmeden, hakarete hakaretle karşılık vermeden? bu önemsiz br konu değil. kızın içinde can acıtma hissi var. üstesinden gelemeyeceği her olayda, hemen belden aşağı vurmak var. kendim için önlemini alırım. almak da hakkım zaten.çok haklısınız da. şu anda nişanlısınız. evlendiğinizde bu olay o aile için geçmişteki ufak önemsiz bir anı olarak kalacaktır. bence siz çok büyütmeyin ki ilerde üzülmeyin derim.
10 yaşındayken de biz hata yaptığımızda kollanmadık, uyarıldık. çocuktur denmedi, tam aksine bunlar büyüyecekler bu davranışları pekişmesin dendi. aile kızlarını gerçekten düşünüyorsa uyarırlar ve yaptığının bizi ne kadar incitecek bir şey olduğunu anlatırlar. anlatmıyorlarsa da kendi sorunları. ama ben bir daha kendime ve aileme böyle bir muameleyi hazmetmem.valla ben ergenlik adı altında böle fesat kötü davranışları kabul etmiyorum..17 yaşında 10 yaşında değil ..tabiki bi cehalet olur ama bu kadarıda fazla..insanların hassas olan durumlarını kullanan insanlardan oldu bitti hoşlanmam..siz en iyisini yapmışsınız..göz yumarsanız dahada kötüsü olabilir ben artık insanlardan korkar oldum .. siz doğru olanı yaptınız bundan sonrada mesafenizi koruyun..
10 yaşındayken de biz hata yaptığımızda kollanmadık, uyarıldık. çocuktur denmedi, tam aksine bunlar büyüyecekler bu davranışları pekişmesin dendi. aile kızlarını gerçekten düşünüyorsa uyarırlar ve yaptığının bizi ne kadar incitecek bir şey olduğunu anlatırlar. anlatmıyorlarsa da kendi sorunları. ama ben bir daha kendime ve aileme böyle bir muameleyi hazmetmem.
hiç olmadı empati yapması sağlanabilir. aile gördüğüm kadarıyla bunu yapabilecek olgunlukta, tabi yine de bilemem. aslında her şeyde bir hayır var lafı ne kadar da doğru. bu şekilde nişanlımın da ailesinin de objektif olup olamayacaklarını görmüş oluyorumkesinlik öyle düşünüyorumda gerçekten yaptığımız hiç bişey aman bu ergenliktedir denip hafife alınmadı gerçi öyle fesatlıklar yada seneryolar üretmedim kendi adıma konuşayım..size katılıyorum büyütme durumu değil ..siz nası saygı gösteriyorsanız aynısınıda karşınızdakinden bekliyorsunuz..herkes haddini bilsin canım ben 17 yaşındayım kafama göre konuşurum kıskanırım kötülük yaparım olmaz ..
bu yorum çok ağır değil mi? ne mal olduğu belli olmuş demek ne demek? ayrıca elime koz geçti deyip yihhhu diye sevinmiyorum.Oo eline cok guzel bir koz gecmis ne mal oldugu belli olmus kızın :) tenhada yapıştır ağzının ortasına bir tane kimse inanmaz ona zaten artik
kalkıp gitseydim hem masada oturan büyüklerime, hem nişanlıma kabalık etmiş olacaktık. nişanlım geldiğinde bizi evimize bırakmasını rica ettik, o da bıraktı.Olay olur olmaz görümcenin saçına yapışırdım herhalde.
Şaka bir yana da öyle sapık düşüncelere sahip bir insan falan değilim. Hatta bazı arkadaşlarıma göre "geniş" diye hitap edilen türlerdenim. Kardeşimle nişanlımın dans etmesini tercih etmezdim. Ama bir jest yapıp kaldırdırysa da bunda artniyet aramazdım problem görmezdim. Kardeşinizi nişanlınızı suçlayanlar olmuş ohaa dedim sadece.
Onun haricinde görümcene karşı koz geçmiş eline. Sen tabi ki bunu kullanma bu konuyu bir daha açma ama ben olsam kardeşimi ağlayarak gördüğüm anda kalkar giderdim....
Şimdi görümcene gereken ayarı vermesi gereken kişi nişanlın ve ailesi. O yüzden ben olsam tepkimi onlara gösterirdim ki gereken konuşmayı gereken sertlikte yapsınlar. Sen yumuşak davranmamalıydın bu hususta. Görümcen ergenlik sürecinde ne desen de anlamaz. Esas tepkyii ailesinden alması lazım. Bunun için de senin tepkini nişanlına ve ailesine o an koyman lazımdı. Neyse geçmiş olsun.kalkıp gitseydim hem masada oturan büyüklerime, hem nişanlıma kabalık etmiş olacaktık. nişanlım geldiğinde bizi evimize bırakmasını rica ettik, o da bıraktı.
canım akşam nişanlımla konu üzerine yüz yüze konuştuk. anlayacağın topu onlara attım. en başta tepki vermedim çünkü, o mesajları okuduktan sonra çok sinirlendim. öfkeyle kalkıp zararla oturmama adına geceyi geçirmeyi bekledim. geri dönersen mesajlarda nişanlımla nasıl bir konuşma yaptığım ve onun da tepkisi var.Şimdi görümcene gereken ayarı vermesi gereken kişi nişanlın ve ailesi. O yüzden ben olsam tepkimi onlara gösterirdim ki gereken konuşmayı gereken sertlikte yapsınlar. Sen yumuşak davranmamalıydın bu hususta. Görümcen ergenlik sürecinde ne desen de anlamaz. Esas tepkyii ailesinden alması lazım. Bunun için de senin tepkini nişanlına ve ailesine o an koyman lazımdı. Neyse geçmiş olsun.
nişanlımla buluştuk ve konuştuk. kardeşime yazdığı mesajları da gösterdim. nişanlım çok üzüldü. ben muhatap olmak istemediğimi, ama bu konunun da asla üzerinin örtülmemesi gerektiğini söyledim. ailesiyle de konuşup gereğinin yapılacağı konusunda bana söz verdi. onu hiç savunmadı, yaptığını hiç bir mantığa sığdıramıyorum dedi. ben de kıskanmasını anlıyorum, düğünde yaptığını bile sineye çekebilirdim ama beni ve ailemi kimse bu şekilde üzmeye yeltenemez, yeltenirse de cevabını alır dedim. sana ve ailene olan saygımdan susuyorum, ama sanılmasın ki sineye çekiyorum. kolay kolay eskisi gibi olamam, bu konuda da asla en ufak bir baskı hissedersem herkesten soğurum dedim. ne benden ne ailemden böyle bir baskı olmaz, merak etme dedi. ayrıca kendisi gerçekten özür dilemeyi düşünmeden zorla getirip özür falan da diletmeye de kalkmayın, istemiyorum dedim. konu şimdilik böyle kapandı kızlarŞimdi görümcene gereken ayarı vermesi gereken kişi nişanlın ve ailesi. O yüzden ben olsam tepkimi onlara gösterirdim ki gereken konuşmayı gereken sertlikte yapsınlar. Sen yumuşak davranmamalıydın bu hususta. Görümcen ergenlik sürecinde ne desen de anlamaz. Esas tepkyii ailesinden alması lazım. Bunun için de senin tepkini nişanlına ve ailesine o an koyman lazımdı. Neyse geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?