Görümcemin konuşmaları beni rahatsız ediyor

bendede böle bi durum var,,nie ya çocuğunun babası var nie dayısı yapsın herşeyini,,,hadi durumu olmaz neyse yardım edersin ,,yada gönlünden kopar yaparsınn,herkesin kendi yuvası var çoluğu var gideri var,,herkes kendine yapar ,,ona göre bütçesi var ,,ala ala ...

Kardeşimde bana naz yapar, kocasının durumu gayet iyi, bir ister beş alınır, ama oğluna bir şey alacaksa nazlanır, ablacım şunu alır mısın diye =) Çok da hoşuma gider, ben teyzeyim, o çocuğun annesi de kardeşim. Kardeş ! bu çok önemli bir kavram, babanın ilgisizliği falan bahane, görümceniz kardeşinden ilgi bekliyor ve size aralarına girmemenizi tavsiye ederim.

Burada aile ile yorum yaparken, empati yapmaya çalışırım hep, düşünüyorum ; eşim böyle bir şeye kızsa ben evde resmen arbede çıkarırım. İsteyen kardeşim, kimseye söz düşmez yaptığımla ilgili. Hem küçük bir çocuğun mutlu olması da önemli, eşiniz sizden kısıp ona yapmıyor anladığım kadarıyla, ne zararı var ki bunun.

Nazı size geçiyordur.İnsanda sevdiğine nazlanır.
Takılmayın bence.
Benimde yeğenim var, durumlarıda gayet iyi ama ben oğluma birşey aldığım zaman kuzuma yakışır diye onada alıyorum.
Teyzem almış diye gözleri parlıyor.
Bu dünyada çocuk kalbi yapmaktan daha güzel birşey var mı.
Boşverin gerisini..

Kardeşimde bana naz yapar, kocasının durumu gayet iyi, bir ister beş alınır, ama oğluna bir şey alacaksa nazlanır, ablacım şunu alır mısın diye =) Çok da hoşuma gider, ben teyzeyim, o çocuğun annesi de kardeşim. Kardeş ! bu çok önemli bir kavram, babanın ilgisizliği falan bahane, görümceniz kardeşinden ilgi bekliyor ve size aralarına girmemenizi tavsiye ederim.

Burada aile ile yorum yaparken, empati yapmaya çalışırım hep, düşünüyorum ; eşim böyle bir şeye kızsa ben evde resmen arbede çıkarırım. İsteyen kardeşim, kimseye söz düşmez yaptığımla ilgili. Hem küçük bir çocuğun mutlu olması da önemli, eşiniz sizden kısıp ona yapmıyor anladığım kadarıyla, ne zararı var ki bunun.

benim kardeşimin de durumu iyidir.eşi de kaynanası,kayınpederi hatta eşinin diğer akrabaları da el üstünde tutarlar,ne istese hatta dile gtirmeden alırlar ama kardeşim bana da eeşime de nazlanır.şunu alırmısın der.yada hediye olarak şunu isteiyorum der alırız.yeğenim içinde birşeyler ister.seve seve yaparız.bu sadece samimiyettendir.

eşim kendi ailesinin de eksiklerini alır.en son eltime bulaşık makinesi aldık.kayınpederimin eksiklerini her zaman karşılarız,niye sorun yapalım ki:34:

Benim ne abim var,ne dayım,ne eniştem ilgilenir..Aksine eniştelierimin zaararı dokunur...İnsan almadan veremiyor..Bunları görsem benim de zoruma gider..İlk defa geçen yıllarda isanbul'a gittim.Dayımın yanında ilk defa kaldım.Ona rağmen yengenin davranışları akılları zarardı..Fatih'e gidecem,dayım yeni bosna'ya kadar bırakayım diyor,yok dayı ben giderim diyorum.Yenge atılıyor,kendi gider''diyor.Koskaca kadın 70 i aşmış ikisi de.Evde bekar çocuğu kalmamış,durumları iyi..Ben ilk defa gitmişim.Geçen yıllarda bir yeğenim bir de ablam gitmiş,onun haricinde bir ömür görüşmemişiz....Nasıl zoruma gitti anlatamam,daha gidesim yok..Arayasım da gelmiyor,halbuki beklerler..İstanbula'a gelince arıyor derler bir de..Yine de arayacağım..
Sizin gibi bir duruma gelince..Onların bukadar beklemeleri haksızlık...Ben de olsam ben de isteyenden rahatsız olurum..Benimçocukluk, ergenlik dönemimde maddi sıkıntıdaydık,evde bir ben vardım,ablalarım evliydi,birinden birşey görmedim,onlar kızlarına markalı giydiyordu,herbayram birşeyler mutlaka alıyorlardı.Hiç istemedim..Şimdi ablamlardan bazıları ve çocukları benden istiyor ben çalışıyorum diye..Bencil olmamak lazım..Bencil insanlar kadar sinir olduğum birşey yok,ister kendi ailemde olsun ister eşimin ailesinde..Sen zor durumda kalsan kimse ilgilenmez,ancak isterler..Ama ufak tefek şeylerini alsın,şık olur..

Son düzenleme:
Kişisel görüşüm, böyle şeylerin söylenmesinden hiç hoşlanmam....
Ancak herkes böyle olmak zorunda değil....
Kimi ilişkilerde birbirinden bir şey istemek rahatsızlık yaratmayabilir....
Karışmayın, isteklerin boyutu bütçeyi sarsacak duruma gelmediği sürece sorun yok....

Son düzenleme:
bendede böle bi durum var,,nie ya çocuğunun babası var nie dayısı yapsın herşeyini,,,hadi durumu olmaz neyse yardım edersin ,,yada gönlünden kopar yaparsınn,herkesin kendi yuvası var çoluğu var gideri var,,herkes kendine yapar ,,ona göre bütçesi var ,,ala ala ...

aynen katılıyorum arkadasım allah kardesı kardes yaratmıs rızkını ayrı yaratmıs bekarken eyvallah ancak cocugunun evlendıgının farkına varamamıs sureklı asalak gıbı bırseyler ıstenmesı uzerınıe yapısılması benımde canımı cok sıkıyor ınsanın ıcınden gelıyosa hedıye alınır verılır ama bunu meta zoruyla ınsanlara mecburmus havası verılmesıne gıcık oluyorum herkesın anası babası basındaysa baksınlar alsınlar cocuklarına dılencı gıbı alıstırmasınlar bır soz var cok severım.. Mıdenı baskasının ekmegıne, sırtını baskasının ceketıne, cebını baskasının parasına alıstırmayacaksın

Back
X