Görümcemin konuşmaları beni rahatsız ediyor

ya kızlar bence bu kardeşlik meselesi değil. istesin istesin, isterim diyen olmuş ama neden istensin ki! bana mantıklı açıklama yapabilecek olan var mı bu konuda? tamm durumu olmaz birinin, diğerinn daha iyidir, illa ki yardım edilsin, çocuğa da alınsın bol bol hem de dinimize göre zaten yapılmalı bunlar.

ama el insaf kardeşim, ben çocuğuma almazken dişimden tırnağımdan artırırken kimse kusura bakmasın, onların çocuğuna anası babası gibi davranamam. benim bi görümcem var, 40ından sonra 4. çocuğu bilinçli olarak hamile kalıp doğurdu, evde beyaz eşyalar değişti, mobilyalar ha keza. sonra neymiş ben ona yardım edecekmişim. ben sabahtan akşama kadar kızmı bırakıp gurbet elde perme perişan çalışayım, dişimden tırnağımdan artırayım, o evde 4 dönüm bostan yan gel yat osman... sonra eee biz kardeşiz. valla ben de o zaman derdime yanayım abim ya da erkek kardeşim yok diye hemen kendimi şu camdan atayım....

açıklayım hemen ,konu sahıbının esi kendı cocugunun ihtiyaclarını zaten karsılıyor,görümcesının kocası sorumsuz evladıyla ılgılenmedıgı ıcın dayısı olarak cocuga kol kanat gerıyor ama konu sahıbı daha önceden esının ailesıyle problem yasadıgı ıcın bu durumdan hosşanmıyor

siz farklı seylerden bahsedıyorsunuz su an

bir anneye yakıstıramadım bu sözü cok ayıp ettıniz gercekten herkesın yavrusu kendıne güzel gelır ki bana göre bütün cocuklar güzel,

aşkolsun radyolog, ben hiç o anlamda konuşur muyum, çocuğun ahlakı için kullanmıştım. bunu eşim de der. "aile terbiyesi görmemiş" diye. illetten kastım huyunun kötü olmasıydı.

Alsınlar, ilgilensinler Allah aşkına, bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Çocuklar büyüdüklerinde amca/dayı/hala/teyze yi iyi hatırlasınlar.

Cahil olmaları, görgüsüz olmaları, ilgi göstermiyor olmaları onların aileden biri olduğu gerçeğini değiştirir mi?

Bu durum gözde büyütme durumu olamaz, sorumluluk yüklemek, yıkmak daha ön planda.
Elbette kimse yeğenine hediyeler almaktan, eksik gedik tamamlamaktan aşınmaz ama o çocuğun bir babası var!
Sorumsuz ilgisiz baba demek yerine sorumlulukları olan kişiye hatırlatılsın.
Sorumluluk ve istek talebi bekar olmayan bir aile bireyine sürekli hale dönüşmüş, arkadaşı anlayalım biraz.

Bu durum gözde büyütme durumu olamaz, sorumluluk yüklemek, yıkmak daha ön planda.
Elbette kimse yeğenine hediyeler almaktan, eksik gedik tamamlamaktan aşınmaz ama o çocuğun bir babası var!
Sorumluluk ve istek talebi bekar olmayan bir aile bireyine sürekli hale dönüşmüş, arkadaşı anlayalım biraz.

iyide dayı bu durumdan rahatsız degıl kı lady,sorunda o o cocugun babası sorumsuz oldugu ıcın dayısı babalık yapıyor,ki dayısıda yapmayacak olsa zaten yapmazdı böyle örneklerde var etrafımızda bılıyoruz

Gönüllülük esası hakim bence bu konuda da. Konu sahibi eş ve ailesine takık olduğu icin gözünde büyütüyor subaru. Yoksa kimse istemez kendi cocuğu acken diğerleri tok olsun.

iyide dayı bu durumdan rahatsız degıl kı lady,sorunda o o cocugun babası sorumsuz oldugu ıcın dayısı babalık yapıyor,ki dayısıda yapmayacak olsa zaten yapmazdı böyle örneklerde var etrafımızda bılıyoruz

Kastım kesinlikle dayıda değil radyologg, elbette dayı, hala, teyze veya diğer aile büyükleri kol kanat gerecektir.
Ama bu gerek maddi gerek manevi sorumlulukları yerine getirebilecek bir babanın sorumluluklarını bir başkasına devretmez.
Dayı neticede, elbette rahatsız olmaz ki kimse rahatsız olmaz ama burada rahatsız edici olan tavır görümcede.
Bu resmen baskı kurmaktır, hemde ilgisiz ve sorumsuz baba kisvesinin ardından yapılmakta!

açıklayım hemen ,konu sahıbının esi kendı cocugunun ihtiyaclarını zaten karsılıyor,görümcesının kocası sorumsuz evladıyla ılgılenmedıgı ıcın dayısı olarak cocuga kol kanat gerıyor ama konu sahıbı daha önceden esının ailesıyle problem yasadıgı ıcın bu durumdan hosşanmıyor

siz farklı seylerden bahsedıyorsunuz su an

saol, çok aydınlattın beni...

Kastım kesinlikle dayıda değil radyologg, elbette dayı, hala, teyze veya diğer aile büyükleri kol kanat gerecektir.
Ama bu gerek maddi gerek manevi sorumlulukları yerine getirebilecek bir babanın sorumluluklarını bir başkasına devretmez.
Dayı neticede, elbette rahatsız olmaz ki kimse rahatsız olmaz ama burada rahatsız edici olan tavır görümcede.
Bu resmen baskı kurmaktır, hemde ilgisiz ve sorumsuz baba kisvesinin ardından yapılmakta!

ama şöyle birşeyde var baskı bile olsa yapmayacak adam yine yapmaz yani konu sahıbının eşi şikayetci degıl durumdan herşeyi kenara bıraktım ortada bir cocugun mutlulugu var ve onun ıcın bazı seylere göz yumulabıllır konu sahıbı arkadas ıcın söyluyorum ,

ama şöyle birşeyde var baskı bile olsa yapmayacak adam yine yapmaz yani konu sahıbının eşi şikayetci degıl durumdan herşeyi kenara bıraktım ortada bir cocugun mutlulugu var ve onun ıcın bazı seylere göz yumulabıllır konu sahıbı arkadas ıcın söyluyorum ,

canım bence konu sahibi de eşinin çocuğa ilgisinden değil, görümcesinin tavrından şikayetçi.

Gönüllülük esası hakim bence bu konuda da. Konu sahibi eş ve ailesine takık olduğu icin gözünde büyütüyor subaru. Yoksa kimse istemez kendi cocuğu acken diğerleri tok olsun.

Dayı elbette gönüllü olacak hangimiz kanımızdan parçaya gönüllü olmayız?
Ben şuna karşıyım; baba yaşıyor mu? evet, bundan öte köy yok.
Çocuğunun maddi manevi sorumluluğu onundur, yolunda gitmeyen kısım varsa zaten kimse buna seyirci kalmayacaktır.
Ama görümce ve tavrı problemli, kocası ve çocuğunun babası olduğu gerçeğini ve abisinin bir yuvası, eşi, çocuğu ve sorumluluklarını göz ardı ediyor.
Evlenmeyi çocuk yapmayı bilmiş ve abisine böyle konuşabiliyor eşine mi konuşup yanlışını gösteremeyecek.
Hepimiz biliyoruz erkekler, yönlendirilmeli, farkındalık yüklenmeli kısaca eğitilmelidir!
Ve bir süre sonra yeğenin mutluluğu bu şartlara sürer yıllar sonra kendi çocuğundan buna dair tavır gelecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Dayısının yeğenine bir şeyler alması tabi ki çok doğal, ama görümcenin sürekli bunu kullanıp al al demesi hoş değil. Benimde hoşuma gitmez sürekli dile getirmesi. Bu tür konularda babaanne nasıl almak zorunda değil ise dayı da amca da almak zorunda değil, içinden alır gelir alır o ayrı ama insanlara bunun dayatma bir zorunluluk gibi yüklenmesi bana yanlış geliyor. Konu sahibi sizin bu konuda bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum eğer eşiniz kendi çocuğunun rızkından verirse, kendi çocuğunu 2. plana atar hep ona alırsa, o zaman müdahale hakkınız var ama şimdi bir şey söylemeniz yanlış olur. Siz kötü olursunuz. Sonuçta yeğenine destek olması kötü bir şey değil.

Son düzenleme:
Dayı elbette gönüllü olacak hangimiz kanımızdan parçaya gönüllü olmayız?
Ben şuna karşıyım; baba yaşıyor mu? evet, bundan öte köy yok.
Çocuğunun maddi manevi sorumluluğu onundur, yolunda gitmeyen kısım varsa zaten kimse buna seyirci kalmayacaktır.
Ama görümce ve tavrı problemli, kocası ve çocuğunun babası olduğu gerçeğini ve abisinin bir yuvası, eşi, çocuğu ve sorumluluklarını göz ardı ediyor.
Evlenmeyi çocuk yapmayı bilmiş ve abisine böyle konuşabiliyor eşine mi konuşup yanlışını gösteremeyecek.
Hepimiz biliyoruz erkekler, yönlendirilmeli, farkındalık yüklenmeli kısaca eğitilmelidir!
Ve bir süre sonra yeğenin mutluluğu bu şartlara sürer yıllar sonra kendi çocuğundan buna dair tavır gelecektir diye düşünüyorum.
Katılıyorum. Baba sorumsuz diye dayı babanın sorumluluğunu üstlenecek diye bir şey yok. Elbette kol kanat germeli, ihtiyaçlarına yardım etmeli. Ama baba ayrı dayı ayrı. Ortada bir de buna razı olmayan bir eş var.

Ben gönüllülükten yanayım. Karşımdaki insan ağzıyla istiyor, emrivaki yapıyor, kendini talep etmekte haklı görüyorsa külahları değişirim :20:

sevdiğim insanlar ne dese ne istese onlara kızmam,ama sevmediğim kişi benden günahımı bile istese vermem derim bu durumda böyle bana göre

Bende görümceyim.çocuğum yok.olsada sizin görümceniz gibi sıkboğaz ederek bişeyler isteme çabasına girmem.
çünkü bu insanın değerini gösterir bana göre.
fakat eşinizin yeğenine hediyeler almasıda çok doğal.
ama görümce söylemiyle ama kendi isteğiyle...
bu karakter meselesidir.
görümcenin söylemesi normal genele göre,kardeşler sonuçta ama ben sevmem böyle dayatmaları o yüzden ben yapmazdım.
eğer eşin ve görümcen arasındaki kardeşlik bağı bu samimiyeti kaldırıyorsa(ki öyle görünüyor) doğal bir durum.
fakat resmi bir ilişki oluta sadece işi düştüğünde böyle isteklerde bulunuyorsa işte o zaman işin rengi değişir.

Takma dıyemıcem sadece görmemeye duymamaya çalış aamann görumce degıl mı işte görumce görumce görmeyım senı ömrumce dıye bosuna dememışler :):)

konudan anlaşılan çocuğun tüm ihtiyaçlarının, sorumsuz babanın tüm sorumluluklarının dayının üzerine yıkıldığı yok..sadece abisinin aldıklarını beğendiği ve oğlunada almasını isteyen bir kardeş var..ama almasa neden almadın diye gırtlağına yapışıyormudur..alınan edilinen değil sadece kardeşin konuşmaları batıyor konu sahibisine...insan kardeşine rahat olamayacakta kime rahat olacak.. ben asla isteyemem yapı meselesi ama isteyenede neden istiyor diye karaları bağlamam...

sevdiğim insanlar ne dese ne istese onlara kızmam,ama sevmediğim kişi benden günahımı bile istese vermem derim bu durumda böyle bana göre

Sevgi açısından bakarsak doğru görünebilir, peki baba evladını sevmediği için mi oluşuyor bu durum?
Bakış açıma kesinlikle gelin görümce gibi değil her iki tarafında ailesi sorumlulukları olarak bakıyorum.
İnsanlar bunları unutmamalı, abisi, ablası, annesi, babası vs diye kimse kimsenin üstünde baskıcı tavırlar takınmamalı.
Yerine getirilemeyenler varsa elbette müdahil olunur, sadece bunu yapması gereken kişiler varken o benim abim, o senin amcan gibi mantığında bakılmamalı.
Herkesin sorumlulukları var, sevmek sevmemek değil mesele...

ay söylemeden geçemiycem en son bayramda görümcem eşime yeğenine mont al diye baskı yapıyordu
alacaktın almayacaktın derken tabi ki aldırtmadım en sonunda
şimdi sanıosunu zki yeğen küçük çocuk montu yok üşüo filan;
yeğen 34 yaşında kamuda uzman 3500 lira filan da maaşı var :52:
istemeye alışan her türlü istiyor yani farketmiyo, o çocuğun babası ilgili de olsa, çuvalla paraları da olsa yine ister yine ister...

Sevgi açısından bakarsak doğru görünebilir, peki baba evladını sevmediği için mi oluşuyor bu durum?
Bakış açıma kesinlikle gelin görümce gibi değil her iki tarafında ailesi sorumlulukları olarak bakıyorum.
İnsanlar bunları unutmamalı, abisi, ablası, annesi, babası vs diye kimse kimsenin üstünde baskıcı tavırlar takınmamalı.
Yerine getirilemeyenler varsa elbette müdahil olunur, sadece bunu yapması gereken kişiler varken o benim abim, o senin amcan gibi mantığında bakılmamalı.
Herkesin sorumlulukları var, sevmek sevmemek değil mesele...

aile sorumlulugu ne güzel söyledin ama görümcesinin eşi sorumsuz bir adam zaten konu sahibide baştan söylemiş coluk cocuk sahibi adam hala sorumluluk alamıyorsa bundan sonrada alamaz zaten ne baskı yaparsanız yapın 7 sı neyse 70 i de o dur bana göre..

baskıcı olup olmadıgını bilemeyiz yani konu sahıbının anlattıgı kadarıyla biliyoruz durumu belkıde baskı yapıcı söylememişlerdir konu sahıbıde öyle anlamıs olabılr bilmiyorum ama ben konu sahıbının objektıf yaklastıgını düşünmüyorum bu konuda haklıdır haksızdır bılemem

Back
X