Görümcemin küçük kızının bizde kalması mantıklı mı?

ağzına sağlık eşim bana sormalıydı teklif edildiginde sormadı hayır diyemez o ...eşimi bırak görümcem sormalıydı tel.de artık gelecek mutlaka,eşim işe taşıyacak ne yapalım yarın yola cıkıyorlar...iyi geceler.

haha çok komik 8 yaşındaki çocuğun altını değiştirip mama mı hazılayacaksınız yoksa gece uyanıp pışpışlayacakmısınız ki bakmak için süperwoman olmak gereksin, üstelik eşiniz sorumluluğu paylaşmaya hazır anladığım kadarıyla, tek başınıza bakmayacaksınız...böyle garip bir ortamda kendimi anlatmak çabasına ne de polemiğe girerim...

polemiğe madem girmezsin neden hala yazıyorsun ki..ayrıca senin durumunla halanda kalmanla benimki farklı.. bakmak istemiyorum benim tercihim sen neden bu kadar rahatsız oldun ki ..senle tartışmak gibi bir derdim yok paylaşan akıl veren arkadaşlara sen de dahil teşekkür ediyorum herkes beni haklı görmek zorunda değil ama lütfen yorum yapma konuma artık cünkü anlamıyorsun iyi geceler..

arkadaşlar ilginiz için sağ olun ben artık yatayım geç oldu sabah eşim yola cıkıcak onu cok ama cok özledim yemekler yapıcam sabahtan kalkıp zaten pzt iş bası malesef...başa gelen çekilir ...sadece anlayışsız insanlardan hoşlanmıyorum eşim için deger iyi geceler sizlere...

Herşeyden geçtim, sizin çalışma durumunuz da hadi neyse... Ama bir anne çocuğunu nasıl çalışan birinin evine kalmaya gönderebiliyor ki? Benim bildiğim anneler çocuğu gözünün önünden ayrılsın istemezler. Birde ola ki çocuğun başına birşey geldi, emanetin canı azmış ya... O zaman siz suçlanacaksınız, siz vicdan azabı çekeceksiniz.

Suç senin doğuluların kültür yapısı farklı evlendiysen bu kültürü kabul edeceksin ,zoruna gitmesin!

aaa ama dobrakedi, eşinizin size sormadan evinize iki haftalığına yatılı misafir getirmesi, görümcenizin size sormadan bir çocuğun sorumluluğunu size yüklemesi, efendime söyleyeyim ayrı bir odası bile olmayan bir evde cümbür cemaat aynı odada yatma düşüncesi falan, tüm bunlar çok ama çok 'samimi'.

ne kadar yukarıdan bakmışsınız tüm bunlara, pes doğrusu! halbuki hiç şikayet etmeden hazırlasanız ya yataklar, kahvaltılar. ne kadar 'samimi'... bunlar sizin varoluş amacınız. varlığınız kocanızın ve onun ailesinin varlığına armağan olsun!!!

Pardon ama o bende anlamadım cocugun gelmesının sebebını senı ozlemıs mıs ne akdar goruyor kı senı ozluyor ayrıca ondakı anne nasıl bır annekı gonderıyor bazen cocukları aracı kullanırlar ama yenge sana ne yaptı napıyodu kım gelıyodu falan cocukları konusturyolar.. Nıyetlerını bılmıyorum ama ınsallah dusundugum gıbı degıldır.. Ayrıca sen kımsenın coıcuguna bakmak zorunda degılsın bunun tuvalet ıhtıyacı var her ınsanın bunyesı kaldırmaz boyle seylere esın her konuda dusuncelı sana gore ama bunda dusunememıs..

Burda kı yorumları okudumda cogu sorumsuz anne olcak galıba... Ayrıca koy hayatında cogu cocuklar gece altları bezlenır nedenmı cunku tuvalet uzak onların bır tuvalet alıskanlıgı yok.. Bu sadece bır ıhtımal ama olabılırde ayrıca 8 yasında cocuk koy sartlarına gore tuvaletınıde yapsa kendını ıyı temızleyemez.. Konu sahıbı bunları cekmek zorunda degıl cocuk bakmak ıstese zaten kendı yapardı... Sasıyorum bazı yorumlara resmen saldırı halınde yorumlar... Yorumunda bır adabı var arkadasım karsınızdakı babanızın kızı degıl bu ne sinir

Hatalısın.
Tuvalet dışarda diye, kalacak oda yok diye, bir zahmet 5 te uyanmamak için gitmezsen böyle olur canım.
Sen misin gelmeyen ben sana çocuk yollayayım da gör bakalım derler.
Kocan da ablası annesi tarafından kandırılmaya meyilliyse al sana sonuç.
Hem kavga ettiğinizle kalırsın hem 3 gün zahmet çekmeye katlanmadığın için 2 hafta çekmeye macbur bırakılırsın.
Gitmen lazım dı bayram çünkü. Elbette orada sizin odanız olmayacak sizin eviniz değil.
Elbette erken kalkılacak bayram sabahları hep erken kalkılır.
Elbette eşiniz ailesinin işlerini yapacak. Anne babası onlar. Yan gelip yatması anormal olurdu.
Abiler eşlerine karışmayacak tabi normal olan bu çünkü. Kadınlar erkek egemenliğinde hayat sürdürmek zorunda değil.
Bende olsam beni beğenmeyen gelinin evine gitmem. Ne işim var sürekli diken üstüne olurum.
Ne de olsa doğulu ya kadıncağız. Yol yordam falan bilmez o şimdi değil mi.
Hatta sizin evde ki wc ye falan da alışık değildir.
Siz iyi bir gelin iyi bir insan değilsiniz.

Tüm bunlara rağmen evet haklısınız çocuk gönderilmemeliydi. Ama sizi zahmete sokmak için değil çocuğa yazık olacağı için. Sekiz yaşında bir çocuk sadece sevgi bekler insanlardan. Muhtemelen siz de o sevgiyi veremeyecek kadar kızgınsınız annesine.

evet canım doğrusun varoluş amacımız bu saçma seyler olmak zorunda burdaki bazı yorumcuların da kocalarının ailelerine kul köle olup da ancak bu şekilde yaranıp mutlu olduklarını cıkarabildim...ben acıkca söyledim eşime içime atmadım o da anladı en azından bi daha bana sormadan getirmez..

sen benim insanlığım hakkında yorum yapma özgürlüğüne sahip değilsin beni hiç tanımıyorsun çünkü...yorumunu yazarsın ama insanlığıma laf edemezsin evll misin bilmiyorum ama sen bak kocanın yegenlerine olsun bitsin bu benim tercihim hatta hayatını ada ailesine beni bağlamaz..çizmeyi aşmadan yorum yaparsanız sevinirim saldırgan güdüleriniz harekete geçmiş evet gelemediğine hiç üzülmedim ayrıca işten gelip kocam dışında birilerine hizmet edemiyorum böyleyim ben sizler edin hizmetinizi...saygılı yorum yapın ya da hiç yapmayın..

evet yorumun adabı var arkadaşlar yaptıkları yorumlarla konu açtığıma pişman ettiler beni..herkes baskalarının çocuguna bakmaz zorunda mı?evde 3 bekar kızı olan kaynanam calışan bana gelipen az bir ay oturmak hizmet görmek zorunda mı?değil..sağ ol nezaketin için..

bazı arkadaşlar tamamaını okumadan yorum yapıyorlar saçmalıyorlar böylece...ben yorum yapacaksam hepsini okurum ya d ayorum yapmam..son kez söylüyorum sabah8de ders bası yapıyorum akşam 8de cıkıyorum eve yarım saat sonra geliyorum sofrayı hazırlıyorum tabanlarım coğu zaman yanıyor çünkü dershaneciyim artık son derslerde canım öğrencilerim hocam ne olur oturun biraz derste bi şey olmaz diyorlar...sonra sofra toplayıp bazı işleri hallediyorum malum...sonra uyu uyan yine aynı şeyler...bu konumda birinin evine gidip kalan hatalıdır...evine çocugunu gönderen cahildir..çocuk gündüzleri biz işteyiz diye her sabah eşimle işe gidecek eşimin vay haline...benim oraya gitmeme sebebime gelince de sıfır daileri bir yıldır kirada arsaları diğer evleri de cabası ama hala tek odalı bir evde reziller demiyorlar ki kalan ömrümüz rahat geçsin...kayımbabama ayda300tl özel hayat sigortası yaptık toplam 10yıl ödenecek 2yılı bitti...ihtiyacı olmadıgı halde jest olsun diye yaptı eşim bazı aylar ben yatırdım cıtım cıkmadı...geçsinler adam gibi eve ben de gideyim kalayım....
eşek gibi çalışırken bir haftalık tatilimde neden gidip rezil olayım ki basıma taç mı takacaklar iyi mi görecekelr sanıyorsunuz...
anlayan arkadaşlar anladınlar derdimi anlamayanlar anlamadı burda vır vır konuşan arkadaşlar kaç gün hem çalışıp hem görümce çocuguna baktılar?
son olarak şunu da belirteyim isterseniz görümcemin kocasının ilk karısından 2çocugu var ama boşamış ve atmış çocuklarını o kadına...
sonra görümcemle evlenmiş 4çocuk da ondan var akrabalar son cocuk sakat 2yasında...o hasta bebek doğdugunda ondan bir önceki15aylıktı ve biz bir haftalık falan evliydik siz onu alıp birkaç yıl bakar mısınız dendi ben kabul etmedim o zaman da o 15aylık olanı eşimin diğer abisine yolladı eltim bakıyor hala da almadılar çocuklarını...şimdi de eltim o çocugu kaynanama bırakacakmış...yani bu ilkokul çocugu için yakında sizde okusa birkaç yıl teklifini bekliyorum yakında cıkar kokusu ama imkansız ben almam...isteyen varsa yollayayaım ?bu kadar...

:26::26:köyde yaşamak pis olmakmıdırayrıca köy yerinde çocuklara çiş erken öğretilir.biran önce bezden kurtulması için.çünki,o kadar işin içinde bez yıkamak zor gelir.ben hiçbir köyde 3 yaşındaki bir çocuğun bezlendiğini görmedim.

Siz insanları doğulu batılı diye ayırma özgürlüğüne sahipsiniz ama. Çünkü eşiniz doğulu ailesine fazlaca bağlı. Bu da sizi kahrediyor
Neyse saldırgan güdülerim daha fazla harekete geçip şeytan smile ları falan yapmadan konudan uzaklaşayım.
Ha birde ilk kez bu mesajda kendinizi açmışsınız olduğunuz gibi. Teşekkürler İlk mesajda ay nasıl üzüldüm gelemediğine kaynanacığım canım benim derken ahhh vahhh derken....

bkn:evet gelemediğine hiç üzülmedim ayrıca işten gelip kocam dışında birilerine hizmet edemiyorum böyleyim

diye itiraf etmekle kendinizi samimi bir şekilde açtınız bize.

Sevgiler.

anlattıklarınızın çoğunu okudum. bazı arkadaşlar, konunuzda doğulu-batılı, şehirli köylü ayrımı yaptığınız için kızmışlar. sürekli şehirde yaşamış birinin köyde 2 yada 3 gün kalması zor. ama kısa süreliyine el öpmek için gidebilirdin.

ancak bir çocuğu çalışan karı kocaya göndermeleride akıl kârı değil. eline mi yapışcak bakıver canım diyenler eminin sizin kadar sıkı çalışmıyorlardır. çalışmayan bayanlar çalışanları anlayamıyorlar. ayrıca az çalışanda yoğun çalışanları anlayamaz. kendi çocuğunuz olsa, bakıcısı kıreşi hazır olurdu. rahatlıkla hallederdiniz. ama durum farklı. hatta sizin yanınızda dursun deme ihtimalleri de varmış. bu tür konuları eşin ailesiyle konuşması gerekir.

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…