canım iyi ki benim de senin gibi bir akrabam yokmuşolsa çıldırırdım yataklar kahvaltılar adresini versen de sana mı yollasam ne
Size göre fikir alışverişinde bulunmak gereksizlik olabilir bana göre gerekli.
Siz de halanız da heryere yetişebilen muhteşem nadir kişilerden birkaçtanesisiniz heralde.
Ben kendi adıma sabahtan akşama kadar çalışıpta bir de eve gelip başkasının çocuğuna bakamam açıkçası,
kendi çocuğumu da bu şartlara sahip kişilerin yanına da göndermem.
Arkadaş bakmak istese de nasıl bakacak merak ettim, izin mi alsın, işe mi götürsün, yoksa sizin halanızın yaptığı gibi,
dershaneyi eve mi taşısın, yiğen bu bakılacak mecburen , dünya bu yiğenin etrafında dönüyor çünkü, kimsenin şartları ve hayatı yok.
Bu yiğenin annesi ne iş yapıyor merak ettim, annesi ev de otursun, çalışan insanlar çocuğuna baksın, neresi mantıklı bunun.
Ayrıca çokça düşünmeye gerek var bence, düşünmeyince böyle oluyor demek ki !
Siz de çalışıyormuşsunuz, acaba kaç çocuk kalmaya geldi 2 hafta size, siz de izin mi aldınız, işe mi götürdünüz yoksa.
Ayrıca eşimde olsa evime getireceği, hele de 2 hafta getireceği, hele de bakıma muhtaç bir çocuk getiriyorsa, bana da soracak, saygı gösterecek.
Yoksa oturup kendi bakacak.
Herkes sizin kaldırabildiğiniz şeyleri kaldırmak durumunda da değil, arkadaş kalıdramıyorsa bu durumu bitmiş demektir.
haha çok komik 8 yaşındaki çocuğun altını değiştirip mama mı hazılayacaksınız yoksa gece uyanıp pışpışlayacakmısınız ki bakmak için süperwoman olmak gereksin, üstelik eşiniz sorumluluğu paylaşmaya hazır anladığım kadarıyla, tek başınıza bakmayacaksınız...böyle garip bir ortamda kendimi anlatmak çabasına ne de polemiğe girerim...
eşim bayramın 2.günü annesine gitti memlekete ben gitmedim çünkü köy şartları cok kötü tuvalet dışarda ,kalacak bir odamız yok oturma odasında yatıyoruz sabah 5te uyandırılıyoruz,misafirler zaten 7 de başlıyor gelmeye...üstümü değiştireceksem eşim kapıda bekliyor 5dakika...bu arada sıfır daireleri var kirada gidip oturmuyorlar kaç yıllık ömürleri kaldıysa...
neyse eşim gitti 3günlüğüne onların ayak işlerini yapıyor orda 2abisi var iki de eltim var ama bayramın kaçıncı günü oldu halaeltilerim kaynanama gitmedi gitmezler hiç abiler hiç karışmaz karılarına..mesafeleri 50dak...ben batılıyım onlar doğulu...eşim cok seviyorum evliliğim çok güzel mutlu ve huzurluyum normal sartlarda...
sorun su eşim kaynanamı getirecekti gelmicekmiş vazgeçmiş o kadar da gel dedim...görümcem gelecekti 4 cocuguyla o da vazgeçmiş..ay cok üzüldüm...
görümcemin ilkokul3 e giden bir kızı var onu götür illa demişler...eşim de getirecek okullar acılırken göndericez otobüsle..iyi de eşim pzt işe baslıyor ben de dershaneciyim ben de işe baslıyorum çocuk evde mi kalıcak dedim eşime yok ben işe götürücem gündüzleri dedi...ben sorumluluk alamam dedim kızdı bi sürü sey saydı rahatım bozulacakmış gelirse yegeni...mantığı ne bilmiiyorum yollayan akılsızsa eşim niye böyle yumuşak yüzlü hayır demiyor,evim 11.kat pencerelim bel altında eğilse gitse naparız ayrıca ne gereği var..eşim dedi ki suçu seni sevmek o yavrucagın dediseni görecekmiş dedi...biz çalışıyoruz cocuk yolluyorlar mantıgı ne suc bende mi ben çok mu kötüyüm zaten gitti masraf yapıyor köy köy gezdiriyor şimdi masraf artıcak borçlar da var...kurbana tatil için yer ayırttık tlf da bugün kurbanda da gelmezsen küseriz dediler böyle işte...
aaa ama dobrakedi, eşinizin size sormadan evinize iki haftalığına yatılı misafir getirmesi, görümcenizin size sormadan bir çocuğun sorumluluğunu size yüklemesi, efendime söyleyeyim ayrı bir odası bile olmayan bir evde cümbür cemaat aynı odada yatma düşüncesi falan, tüm bunlar çok ama çok 'samimi'.
ne kadar yukarıdan bakmışsınız tüm bunlara, pes doğrusu! halbuki hiç şikayet etmeden hazırlasanız ya yataklar, kahvaltılar. ne kadar 'samimi'... bunlar sizin varoluş amacınız. varlığınız kocanızın ve onun ailesinin varlığına armağan olsun!!!
Hatalısın.
Tuvalet dışarda diye, kalacak oda yok diye, bir zahmet 5 te uyanmamak için gitmezsen böyle olur canım.
Sen misin gelmeyen ben sana çocuk yollayayım da gör bakalım derler.
Kocan da ablası annesi tarafından kandırılmaya meyilliyse al sana sonuç.
Hem kavga ettiğinizle kalırsın hem 3 gün zahmet çekmeye katlanmadığın için 2 hafta çekmeye macbur bırakılırsın.
Gitmen lazım dı bayram çünkü. Elbette orada sizin odanız olmayacak sizin eviniz değil.
Elbette erken kalkılacak bayram sabahları hep erken kalkılır.
Elbette eşiniz ailesinin işlerini yapacak. Anne babası onlar. Yan gelip yatması anormal olurdu.
Abiler eşlerine karışmayacak tabi normal olan bu çünkü. Kadınlar erkek egemenliğinde hayat sürdürmek zorunda değil.
Bende olsam beni beğenmeyen gelinin evine gitmem. Ne işim var sürekli diken üstüne olurum.
Ne de olsa doğulu ya kadıncağız. Yol yordam falan bilmez o şimdi değil mi.
Hatta sizin evde ki wc ye falan da alışık değildir.
Siz iyi bir gelin iyi bir insan değilsiniz.
Tüm bunlara rağmen evet haklısınız çocuk gönderilmemeliydi. Ama sizi zahmete sokmak için değil çocuğa yazık olacağı için. Sekiz yaşında bir çocuk sadece sevgi bekler insanlardan. Muhtemelen siz de o sevgiyi veremeyecek kadar kızgınsınız annesine.
Burda kı yorumları okudumda cogu sorumsuz anne olcak galıba... Ayrıca koy hayatında cogu cocuklar gece altları bezlenır nedenmı cunku tuvalet uzak onların bır tuvalet alıskanlıgı yok.. Bu sadece bır ıhtımal ama olabılırde ayrıca 8 yasında cocuk koy sartlarına gore tuvaletınıde yapsa kendını ıyı temızleyemez.. Konu sahıbı bunları cekmek zorunda degıl cocuk bakmak ıstese zaten kendı yapardı... Sasıyorum bazı yorumlara resmen saldırı halınde yorumlar... Yorumunda bır adabı var arkadasım karsınızdakı babanızın kızı degıl bu ne sinir
Burda kı yorumları okudumda cogu sorumsuz anne olcak galıba... Ayrıca koy hayatında cogu cocuklar gece altları bezlenır nedenmı cunku tuvalet uzak onların bır tuvalet alıskanlıgı yok.. Bu sadece bır ıhtımal ama olabılırde ayrıca 8 yasında cocuk koy sartlarına gore tuvaletınıde yapsa kendını ıyı temızleyemez.. Konu sahıbı bunları cekmek zorunda degıl cocuk bakmak ıstese zaten kendı yapardı... Sasıyorum bazı yorumlara resmen saldırı halınde yorumlar... Yorumunda bır adabı var arkadasım karsınızdakı babanızın kızı degıl bu ne sinir
sen benim insanlığım hakkında yorum yapma özgürlüğüne sahip değilsin beni hiç tanımıyorsun çünkü...yorumunu yazarsın ama insanlığıma laf edemezsin evll misin bilmiyorum ama sen bak kocanın yegenlerine olsun bitsin bu benim tercihim hatta hayatını ada ailesine beni bağlamaz..çizmeyi aşmadan yorum yaparsanız sevinirim saldırgan güdüleriniz harekete geçmişevet gelemediğine hiç üzülmedim ayrıca işten gelip kocam dışında birilerine hizmet edemiyorum böyleyim ben sizler edin hizmetinizi...saygılı yorum yapın ya da hiç yapmayın..
Suç senin doğuluların kültür yapısı farklı evlendiysen bu kültürü kabul edeceksin ,zoruna gitmesin![/QUOTE ![/QUOTE bunun kultur yapısyla ne alakası var anlamadım butun bunlar basınıza gelmedgı için anlayamazsnz ha bu arada benımde basıma gelmedı ama yazdgı yorumlardan empatı kurabılıyorum her gıttgınde mutsz bı sekılde evıne donduyse ben olsam bende gıtmek istemzdım zaten en basta onlar dogulu batılı ayrımını yapmıslar onlar onu batılı olarak onu kabullenmedkten sonra o neden kabullensn kı zaten ona bıse demıyor kızın tek derdı sorumsz bı annenın basından savmak için cocugunu kardesının evıne gondermesı
Suç senin doğuluların kültür yapısı farklı evlendiysen bu kültürü kabul edeceksin ,zoruna gitmesin![/QUOTE ![/QUOTE bunun kultur yapısyla ne alakası var anlamadım butun bunlar basınıza gelmedgı için anlayamazsnz ha bu arada benımde basıma gelmedı ama yazdgı yorumlardan empatı kurabılıyorum her gıttgınde mutsz bı sekılde evıne donduyse ben olsam bende gıtmek istemzdım zaten en basta onlar dogulu batılı ayrımını yapmıslar onlar onu batılı olarak onu kabullenmedkten sonra o neden kabullensn kı zaten ona bıse demıyor kızın tek derdı sorumsz bı annenın basından savmak için cocugunu kardesının evıne gondermesı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?