Görümcemin küçük kızının bizde kalması mantıklı mı?

arkadasim,
yorumlarin cogunu okudum,
sana eltin konusunda hak veriyorum,
gunde 12 saat calisan birine cocuk yollanilmaz,
fakat onlarida anlamak lazim cocuk ozlemis senin icin geliyomus,
bu seni az da olsa sevindirmesi lazim
senin icin zor olucak fakat esin sahip cikicaksa bi problem yoktur ozaman,
köy meselesine gelince,
burda sana katilmiyorum,
ben dogma buyume almanyadayim,
2 senede bir turkiyeye tatile gelmisimdir,
bu senede ordaydim,
koöye anneannemin yaninda kaldim 1 hafta,
ayni sartlar ordada vardi fakat ben sizin kadar abartmadim,
istesem tatilkoyune giderdim,
tam tersi hosuma gitti köyde yasamasi
unutmaki koylu sehrin efendisidir
esinizin hatrinada olsa gitmeliydiniz
kendi anneniz yasaydi orada eminim cekinmeden giderdiniz,
bayramin ne anlami kaldiki buyuklere gidilmedimi:-(
umarim beni yanlis anlamadiniz,
bunlar benim dusuncem,

sevgili iremözge sen konuyu tam okumadan yorum yapmaya devam etme bence hiç yorum yapma hatta...ilk mesajımın neresinde kaynanamı cok seviyorum canım benim ah vah yazdım ben bakıyorum bakıyorum göremiyorum üzüldüm falan da yazmıyor ki hiç zaten en bastan beri ısrarla söylüyorum üzülmedim tam tersi gelmekten vazgeçti diye sevindim
ayrıca daha önce de defalarca yazdım biz evlenirken bak bu kız batılı seni boşar demişler etme eyleme demişlerdi eşime..yani batılı benim lakabım onlarda hoş ben batılı değil kuzeyliyim karadenizliyim ama bi gün olsun babam doğuluya kız vermem demedi ikiletmeden verdi beni eşime ,damadını da cok sever...ayıran ben değilim benim adım batılı onların dilinde batılı gelin öffff hala anlamadıysan pes

neyse genel söylüyorum kızlar ne olur hepsini okuyun öyle yorum yazın ..eşim yolda çocuk geliyor sorun yok eşim bakıcak ben de akşamları ilgilendigim kadar ilgilenicem hepsi bu ,sadece gönderen hatalı eşim de hayır diyemez ne yapsın yegeni...15tatilde yollasa bi mantıgı var olur, hoş ben yine istemem 15tatilimde onun cocuguna bakayım..

çalış çalış tatillerde zulüm çek sonra da öl sizlerin çoğu bunu mu savunuyorsunuz gidin mahvedin hayatınızı o zaman sonra da siz çökün siz yıpranın siz üzülün içinize atın niye yasıyoruz bu dünyada baskaları için mi ?
kurbanda paşa gibi gidip tatilimi yapıcam dinlenicem bu bayramda yalnızdım o bayramda eşim benim...bu hayat bizim...babam da köyde yaşıyor emekli maaşıyla eve tadilat yaptı sırf bizler rahat edelim diye baska da evi yok ek oda yaptı babamın da gelini var ve bizim gelinin odasına babam parke döşetti çocugu tasa basmasın üşümesinler dedi...
para gani ama rezillk dizboyu..eşim bile babamlara gidince oh be diyor uzanıyor tv izliyor duş alabiliyor kendi evinde gün sayıyor...ben orda o sıcakta terden yara döküyorum..onlar dairelerine taşınırlarsa giderim taşınmazlarsa gidip kalmam eşim gider görür ne zaman isterse özgür hoş çakalın fedakar gelinler hizmete devam ...

köy anneannenizin köyü ama..sevgi ve anlayışla en kötü şartlar bile cennete dönebilir gözünüzde ama bardakları raftan sayıp da size bulaşık yıkatıp bir bardak eksik denirse o köy size cehennem olabiliyor..kırdım ne yapayım atla deve mi..bu gidişinde eşimle koca bir kutu bardak takımı aldımhediye yolladım anlasınlar diye

Tartışma ortamı yaratmadan,ikili diyaloglara girmeden ,konu dışına çıkmadan devam edebilir miyiz?
Etmeliyiz çünki kurallarımız var,lütfen kurallarımıza dikkat ederek paylaşıma devam edelim.

ben ce de gitme kurbanda zaten sınırlı tatilimiz var onu da eşinin ailesinin yanında ziyan etme bak ben bir haftadır buhranlardayım diken üstündeyim kendi evimde bile şöyle ayaklarımı uzatıp oturamıyorum

ben ce de gitme kurbanda zaten sınırlı tatilimiz var onu da eşinin ailesinin yanında ziyan etme bak ben bir haftadır buhranlardayım diken üstündeyim kendi evimde bile şöyle ayaklarımı uzatıp oturamıyorum

evet canım sağ ol anlayışın için...bu arada senin şu avatarındaki kedi harika...tez zamanda rahatlarsın sen de inş..

Köy hayatını bildiğim için gördüğüm için yazdım... Genel olarak köy hayatındakı cocuklar cok ıyı bakılmıyor pis demedim oranın şartları öyledir cünkü.. Kadınları genelde calısır hemde cok zor sartlarda calısır... Şehir hayatındaki çalışma gibi değil bedenen cok yorulurlar genelde... O yuzden genelı gece kalkıp cocugunu işetmez diye gördüm altını bezler oyle uyutur.. Tabıkı ıstisnalar var kişiden kişiye değişir ben gordugumu soyledım sadece.. son olarak ben ergenlıge gırıpte bezı bırakan cok cocuk gordum

Son düzenleme:
tatlım bende 3000 kişilik yerde yaşadım 1 buçk yıl öncesine kadar çok zengin bir yer bizimkisi bütün trilyonluk büyük ailelerden oluşan biryer ailem hala orda yaşar ama civar köyler fakirdi ve oraya tanıdık ziyaretlerine gittiğimdede hiç bez yıkayan görmedim artık yok zaten onlar kalkalı çok oldu en ucra köyde bile hazır bez satılıyor bakkallarda ve alınıyor sonuçta ucuzuda var pahalısıda
ayrıca abimlerde orda yaşıyor 3 yaşında kızı bez bağlıyorlar
kuzenim 5 yaşında bez bağlıyor gece yatarken
yani isteyen bağlıyor bunun köyle alakası yok

Son düzenleme:

pekiii o köylerde yaşayan çocuklar pismi,bakımsız mı:26:

Valla köydeki insanlar bizden iyi merak etmeyin siz..
herşeyin organiğini yiyip sağlıklı besleniyorlar..
pis olduklarınıda düşünmüyorum, maddiyat, bakımsızlık belkii olabilir..
pis burda yokmu hem temizlik yapmassan pislik olur "temiz her yerde temizdir"..

köylerde her şey var valla her markadan yicekler içecekler doluu..
Konu sahibi arkadaşımın derdine gelince ikinizde çalışıyorsunuz bunu bile bile gönderiyorlar sonuçta düşünmüşler ve göze almışlar yollarken 1 hafta idare ediverirsiniz olur biter..
eşinizde işe götürcekmiş bi akşam görceksiniz nolcakki 9 yaşındaki çocukdan yer içer uyur..

Son düzenleme:
inanmicaksiniz ama anne annemle bardak olayina bende girdim,
bardaklari hep saklar anne annem bizden,
ben onlari cikardim sakladigi yerden misafirlere cay koydum,
bitaneside güme gitti
anne annemde azdaha bi bardak kirildi diye kovuyodu beni koyden haha
gittim carsidan bir karton cay bardagi aldim
onlarida sakladi
esimde agzi acik seyretti beni
esimin ailesi olsaydi koyde yine giderdim valla sonucta bayram
seninde tatiline denk geliyomus kalicagin orada 2 gun:-(
ama olan olmus artik bitaki kurbana gidersin daaa

suç çocuğu gönderen anne babada içleri nasıl rahat etcek siz çalışan bir insansınız çocukla nasıl ilgilenceksiniz ev yüksek diyorsunuz allah korusun çok tuhaf gerçekten ne rahat insanlar var

Köyde yaşamanın evi yeri olması ile hiç alakası yok hani evleri var ama oturmuyorlar demişsiniz ya demekki evlerindne memleketlerinden ayrılamıyorlar. Benim dedemin anneannemle 2. evliliğini yaptığnda bir apartman alacak parası varmış ama gitmemiş şehire evlatlaeını toplamış etrafına anneannemden çocullareı olmuş biri de annem. Ben köye her bayram, her yaz gittim. Biz şehirdeydik, rahat yaşıyorduk orda da tuvalet dışardaydı, bulaşık, çamarşı makineleri yoktu ama huzur vardı, tüm ailenin o bayramda bir sofrada toplanmanın huzuru vardı, ağaçlara çıkıp birşeyleri dalındna koparıp yemenin, ev yapımı ekmeğin, yoğurdun, peynirin tadını hiç bilmiyorsunuzdur. Sinekte olurdu arı da kaç kere soktıular bilmem. Şimdi anneannem denem yok artık ve ben o günleri çok özlüyorum ev yıkıldı gitti. Bu bayram teyzemlere gittik kendi evlerinde rahat ama ben eski günleri özlüyorum. Teyzemin çiftliğine gittik danalarımız var sevdik, dalından yine sebze topladık ve çok eğlendik. Benim eşim üniversite mezunu bir mühendis, kayınpederin eski rektör hiç eşim öyle yerlere alışık değil ama benimle geliyor, geziyor bayram ziyaretlerini yapıyor siz eşinizin yerine koyun kendinizi. Siz köylü olsaydınız eviniz o şekilde olsaydı annenize evi öyle diye gitmezmiydiniz. Yok mu sayardınız ve eşiniz de sizinle gelmeseydi tepkiniz ne olurdu biraz empati kurun. Ayrıca yiğeni sizi seviyor ki geliyor. Dersaneler daha açılmadı ki. Tüm dersler kasımda başlar senelerce dersaneye giden biri olarak biliyorum ayrıca eşiniz ben işyerime götürücem demiş zaten akşamları bir tabak fazla koymak mı zorunuza gidiyor 2 haftacık. Eşiniz çok anlayışlıymış. Hem masraf olacak borcumuz var demişsiniz yaa çocuğun ne masrafı olacak Allah aşkına. Onda bile gözünüz var. Bir de ilk başlığı açtığınız yazıda kaynanam gelecekti gelmeyecekmil aman çok üzüldümn diye de dalga geçmişsiniz eşinizde sizin annenizle dalga geçsin bakalım anlayışlı oluyormusunuz. Unutmayın orası sadece sizin değil eşinizinde evi sizin muhakkak anneniz, babanız akrabanız evinize geliyordur kaynanan neden gelemezmiş herley ortaksa ailevi ilişkilerde ortaktır herşey karşılıklı olmalı. Tabii ki kurbanda gelmenizi beklerler bu bayram gitmemişsiniz birde onların millete karşı düştükleri durumu düşünün oğulları orada ama gelin yok ortada sormuyor mu konu komşu nasıl zor durumda bırakıyorsunuz bir de eşinizi bayramda nasıl yalnız bırakıpta siz bayram yapabiliyorsunuz onu anlamış değilim eşlerinm ayrı bayram geçirdiğini ilk sizde görüyorum hem eşinizi de orada zor duruma soktuğunuzun farkında bile değilsiniz. Herkese rezil olmuştur karısı yok yanında çok enteresan birşey. Birkaç gün o şartlara sabredemiyorsunuz. Eşinizinde mi hatrı yok.. Pes doğrusu.. Onlar size batılı diyor ama sizde onlara doğulu diyorsunuz işte kınadığınız birşeyi siz neden yapıyorsunuz hemde bir eğitimci olarak bunları söylüyorsunuz çocuk sevmiyorsanız nasıl öğretmen oldunuz.

ne pisi artık köy çocukları bile wenice ten nike adidastan falan giyiniyor artık yok öyle köy çocukları pismiş falan ben 19 yıl yaşadım köyde ne arkadaşlarım ne de ben annelermz bir kez pis gezdrmemiştr her bayram her düğünde yeni giysiler alınır ki orda her hafta akraba düğünü olur
ama benm yaşadığım yer batı yunanistan sınırı ve ciddi derece maddi drumları iyi o köy halkının yurtdışına ihracat yapıyor hepsi ve bütün çocukların akülü arabaları var şu an köyün modası o :) paralı kreş falan var doğdudaki köyleri bilmiyorum ama belki orda maddi durum sıkıntısından olabilir arkdaşn dediği şeyler
pekiii o köylerde yaşayan çocuklar pismi,bakımsız mı:26:

Son düzenleme:

begen olmadığı için bunu kopyaladım çook çook begendim hepsine her söylediğine canı gönülden katılıyorum bende aman ne büyük dert diyerek arkadaşa teselli vermek istiyorum hey allahım yaa biz nelerle ugraşıyoruz insanın derdi olmayınca böyle şeyleri dert sanıyor demekki

bende böyle olduğunu biliyorum canım.arkadaşın biri köydekiler pis olur,kendilerini temizleyemezler demişte onun için sordum.ben de köyde büyüdüm tertemizdik.sokakta oynardık akşama kadar temizlenmeden eve giremezdik.üstelik bizim zamanımızda hazır bezler yoktu.bezden kurtulmak için anneler çocuklarına erkenden çiş öğretirdi.çünki o kadar işin içinde bez yıkamak büyük külfetti.2 yaşına gelmiş çocuğun çişi öğrenmemesi ayıptı

artık yeter saçma saçma yorumlardan önce tüm sayfaları okuyun..defalarca yazmaktan bıktım...olayı köylü şehirli doğulu batılı ayrımına götürdünüz..anlatamadım galiba benim lakabım BATILI onların dilinde adım buo yüzden ben de doğulu yazdım şimdi anladınız mı?
evlenemden önce o batılı evlenme seni boşar dedilerrrr diye ben de doğulu diyip tiye alıyorum anlatabildim mi?
ikincisi biz de köylüyüz babam emekli maaşıyla köy evine tadilat yaptı tuvaleti içeri aldı..banyo ekledi..parke yaptı hepsini 3kuruşla yaptı sırf bizler gelinleri rahat edelim diye...ayrıca evleri köyde ama pırıl pırıl temizlik imandan gelir pislik bahane olamaz hiçbir şeye..olayı köylü pis köye cıkarm ayın anlamadan da yorum yapmayın...
cok iyi bir eğitimciyim öğrencilerim benden memnun 8yasındaki bir çocugun sorumluluğunu almak istemedim hepsi bu çünkü bu çocugun kardeşini 2yıl önce köye attılar hala da eltimden almış değiller..sabah 8 akşam 8 calışıyorum..eşim hiç de rezil olmadı ben yokum diye paralarıyla altın takıp pislik içinde yasayanlar rezil olmuyor da ben mi oluyorum...sizler lafınızı bilip konuşun su anlattıklarımı defalarca yazdım zahmet edip okusaydınız ya okumayı bilmeyen yorum yapmasın benim öğretmenliğim sizlerden değil öğrencilerimden sorulur haddinizi biliniz...

Ben pis olur demedim yazdıgımızı resmen baska konuya saptırmıssınız...Koy hayatı zordur dedım koyde olup calısan kadınlar ıcın gecerlıydı sozlerım... Herkes aynı olmaz dıyede ozellıkle belırttım..Koyde cogu cocuklar bezlenıyordu ben gordugumu soyledım sadece ozellıkle tuvalet olmayan evde cocuklar ıyı egıtılmezdı o yuzden altları bezlenırdı oyle uyuturdu.. Tabıkıde herkes aynı degıldır ama koy yasamı zor...

Bende annanemın babannemın koyune gıttım ıkısıde superdı.. Cunku orda el ustunde tutulurdum.. Yedıgım onumde yemedıgım arkamda... Gez toz karısanın yok.. Kıyafetıne laf eden yok... En onemlısı sevgı var sevkat vardı babannem alırdı benı kucagına mıncıklardı.. Sut sagardık... Cımen keserdık... Sonra kıyamaz babannem benı eve gonderırdı acıyan bır yerım olunca operdi... Konu sahıbıne hep empati kurmaya calısmıssınız bende kurmaya calıstım anlattıklarını ıc acıcı gercekten benımde gıdesım geldı.... Şimdi birde diğer tarftan empatı kurmaya calısıyorum...Doğup buyumedıgın yada hıc gormedıgın bır zıyaretee gıtsem kayınpederımın evı.... Hersey cok guzel gıttık bayram falan.. Benım ılk gorevım etrafımdakılerı dusunmek.. Onu getır bunu getır... Sureklı gozler ustunde ıgne ustunde ordan oraya gıtmek birde temızlık takıntım varsa degmeyın keyfıme... Yerı gelır alısverıs merkezlerındekı tuvalete oturamazken koydekı o yasama... Konu sahıbı evlendı dıye bunları cekmek zorunda degıl.. Batılı dogulu dıye ayırt etmıyecegım.. Cunku ınsandan ınsana degısıyor gercekten... Ben cok pıs batılıda gordum doguluda yada tam tersı...Çocuk konusuna gelınce cekmek zorunda degıl arkadasım...Cocuktur bu sumugu akar hastalanır kaybolur... Buyuk sorumluluk kımse almak ıstmez ayrıca esının yaptıgı cocugu alıp ısyerıne getırmek kadar sacma bırsey duymadım ben.. Ayrıca ogretmen olmak ıcın akrabaların herhangı bır cocugunu 2 hafta bakıp gecerlı bır not alması gerekmıyor... Bu dusuncenızde ayrı bır dert dogrusu

Ayy yorumları okudukça bana sıkıntı geldi.
Konu sahibi onlarca kez anlatmış bana orada huzur vermiyorlar o yüzden gitmek istemiyorum demiş. Para içinde yüzerken pislik içinde yaşamayı tercih ediyorlar o yüzden gitmek istemiyorum demiş. Çocuğa bakamam dershane öğretmeniyim demiş ama dershanede çalışmak nasıl birşeydir bilmediğiniz için atıp tutmuşsunuz.

Arkadaşım ben de seninle aynı fikirdeyim, bu çocuğu da sizin üzerinize atacak bunlar. Seni hiç görmeyen çocuk seni nasıl olur da özler. Sen öğretmensin eşin de onlara karşı "hayır" demesini bilmediğinden biz bu çocuğu bunlara verelim diye düşünüyorlar. Bence tavrını baştan koy eşine karşı. Okullar açılmadan 3-5 gün önce gönder çocuğu.

bir anne nasıl olur da yavrusunu başkalarına bırakır hayret ettim doğrusu. Hem çocuğunu düşünmüyor hem de abisini herkes mecbur mu başkasının çocuğunu büyütmeye. Çok sinir oldum vallahi. Ne biçim insanlar bunlar böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…