- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.470
- 158
Bizim bi komşu vardı eskiden, bi gün yemek getirmişti bize. Baktı şans eseri benzer yemek pişmiş bizde. Ben bunu geri götüreyim dedi kendi kendine ve yemeği geri alıp götürdü. Biz bakakalmıştık. Sizin görümceyle bi akrabalık var mı acaba o kadının merak ettim.Herkese merhaba
Benim için dert değil canım sıkıldı olaya muhabbet etmek istedim.
Eşimin ablası evli iki çocuğu var 7 yıldır evliyim daha bir kere annesi olmadan benim evime gelmemiştir. Yani yadirgamiyorum olabilir demekki sadece başbaşa benimle konuşacak birşeyi yok diyorum. Bana gelmediği için bende gitmiyorum bı kaç defa gittim huzursuz hissettirdi bana kendimi bende bidaha gitmedim. Sürekli kv de de bulusurz.(Pandemiden dem vurmayın bu süreçte evler zaten yakın ama 2 ayda bir görüştük)
Yine iki ay oldu gorusmeyeli görüşme mevzusu çıktı bende bana gelin biz gelemeyiz dedim. Neyse bana geldiler yedik içtik derken benden bı tatlı hamuru yapmamı istedi ben beceremiyorum dedi bende evde 4 çocuk var kalabaligiz zaten sabahtan beri koşturmaca oturamadik sonra yaparm dememe rağmen çok ısrar etti ben sana hamurun yumurtasını falan yollarım dedi. Abla saçmalama işin yumurtasindamiyim dedim kızdım yapmaya başladım. Neyse sonra kp gelrken meyve getirmiş çıkardım yedik. Evlerine gitmek için kalktılar gorumcem yine her zamanki gibi kosa koşa mutfağa girdi babasının aldığı meyvelerin kalanlarıni aldı eşimde yuh artık abla dedi. Gorumcem hala çantaya koymaya uğraşıyor fln ya ne var be çocuklar yiyemedi dedi dönüp bana aldım ablam ben bunları dedi iyi tamam dedim ben yani ne denir ki. Ev sahibi sana koymamış al götür dememiş ne zaman gelse bana annesinin evden getirdiği şeylerin babasının para verip alip bize getirdiği ne varsa almaya çalışması yani alisamiyorum sanırım bana çok garip geliyor. Annesine gittiğimiz zaman hep yapıyor ama o annenin evi yani. Gorumceme gittiğimiz zaman kp kv alır getirir ben giderken eşimin babası anası almış ver bakim yarısını desem yada onun yaptığının aynisi yapsam şok olurlar heralde. Eşim annemlere gidince bişey vermeye çalışırsalar alma sakin boşver biz alırız der. Yani kp falan yumuşatıcı fazla aldım ihtiyaciniz varsa götürün der gorumcem hemen ay benim azalmıştı der adam artık isim söyleyip maviş al sen götür diyortabiki almıyorum yani. Böyle işte gorumcemin bu huyuna alisamadigim gibi aslında hosumada gitmiyor evimden biseyler alınıp götürülmesi. Mesele bir yiyeceği kıskanmak amaan ne olcak götürsün mevzusu değil. Ev sahibi al götür yersiniz demeden onun alıp doldurup sonrada ben bunları aldım demesi
Hahha bitirdik deme şansım yok. Hem mesafeli hem labalidir. Bana sormadan dolap açıp bakıyor zatenAllah aşkına bi kere kalanı saklayın da arandığında kalmadı hepsini yedik deyin.Garip yani yaptığı, hatta çok ayıp. Şimdi bunun için kalkıp bi şey söyleseniz derler ki iki lokma şeyi mi sakınıyor, siz kötü olursunuz. Zaten çok sık görüşmüyormuşsunuz. Ya görmezden gelip onu da böyle kabul etceksiniz ya da (belki bu da hoş değil ama) bitirdik diceksiniz, götürcek bi şey bulamıcak.
Bizim bi komşu vardı eskiden, bi gün yemek getirmişti bize. Baktı şans eseri benzer yemek pişmiş bizde. Ben bunu geri götüreyim dedi kendi kendine ve yemeği geri alıp götürdü. Biz bakakalmıştık. Sizin görümceyle bi akrabalık var mı acaba o kadının merak ettim.
Valla allah yardımcınız olsun. Böyle insanlarla geçinmek zor. Mantıklı bi insana benziyorsunuz, en doğru çözümü bulursunuz eminim.Hahha bitirdik deme şansım yok. Hem mesafeli hem labalidir. Bana sormadan dolap açıp bakıyor zaten. Görmezden gelmeye devam edeceğim sanırım. Saklama gibide olamaz görmediğini sorupta isteyen tıp yoksa onu denedim tepki veririm ama dediğiniz gibi iki lokma şeyi kiskandi konumuna sokar ama durum farklı işte
Yarısını koyma, çocuklara tadımlık olacak kadar koy. Haddini öğrenir belki. Yavaş yavaş koymayı kesersin, az olduğunu görünce yüzsüzlüğü bırakma ihtimali de var. Gözünü doyurmayacak çünküZor olmaz ama bu seferde onun algısı su olmazmi. Babam buraya ne taşırsa taşısın her halükarda yarısı benim sende bunu öğrenmiş oldun deyip bide aferim çekerse
Allah'tan annesi yokken gelmiyor da daha fazla muhatap olmuyoruz.Valla allah yardımcınız olsun. Böyle insanlarla geçinmek zor. Mantıklı bi insana benziyorsunuz, en doğru çözümü bulursunuz eminim.umarım daha uzun aralıklarla görüşürsünüz
Verdiğiniz fikirler çok güzel. Lakin biz salonda otururken kendisi kalkıp bana zahmet etmeden alıp koyuyor onu engelliyemiyorum ki sonrasına çare bulayım.Yarısını koyma, çocuklara tadımlık olacak kadar koy. Haddini öğrenir belki. Yavaş yavaş koymayı kesersin, az olduğunu görünce yğzsüzlüğü bırakma ihtimali de var. Gözünü doyurmayacak çünkü
İşte sizi kıskanıyor. Size yapılanlarda değil ki gözü. Sizin herşeyinizi kıskanıyor. Saç telinizden ayak ucunuza kadar. O kadar iyi tanıyorum ki böyle insanları. Size yaptıklarının 2 katını ona yapsalar, onun gözü yine size yapılanlar da olacak. Ben sizin yerinizde olsam onu daha da çatlatırdım. Örnek veriyorum geldiğinde yine bişeyleri toplamaya mı başladı. “Al abla al biz zaten eşimle alışverişe gideceğiz eşim bize her şeyden kilo kilo alıyor çok şükür dolaplara sığdıramıyorum”derdim . Hakaret yok. Laf da yerini bulur. İnce ince “Marketi var, manavı var başkalarının evinden erzak toplayacak kadar aç gözlüsün” demiş de olursunuz. Üstelik kendi eşi cimriyse 2 katı çatlar.Ama annesi babası onada eli dolu gider hep. Onun çocuklarınada alırlar fazlasıyla benim neyim varsa onunda vardır bilemedim şimdi
Vallahi işin zor, her mutfağa gittiğinde arkasından gitmen lazım o zaman, allah kokaylık versin, benim 12 yıllık görümce tecrübem bu kadarına yettiVerdiğiniz fikirler çok güzel. Lakin biz salonda otururken kendisi kalkıp bana zahmet etmeden alıp koyuyor onu engelliyemiyorum ki sonrasına çare bulayım.
Ay bu çok sert olurİşte sizi kıskanıyor. Size yapılanlarda değil ki gözü. Sizin herşeyinizi kıskanıyor. Saç telinizden ayak ucunuza kadar. O kadar iyi tanıyorum ki böyle insanları. Size yaptıklarının 2 katını ona yapsalar, onun gözü yine size yapılanlar da olacak. Ben sizin yerinizde olsam onu daha da çatlatırdım. Örnek veriyorum geldiğinde yine bişeyleri toplamaya mı başladı. “Al abla al biz zaten eşimle alışverişe gideceğiz eşim bize her şeyden kilo kilo alıyor çok şükür dolaplara sığdıramıyorum”derdim . Hakaret yok. Laf da yerini bulur. İnce ince “Marketi var, manavı var başkalarının evinden erzak toplayacak kadar aç gözlüsün” demiş de olursunuz. Üstelik kendi eşi cimriyse 2 katı çatlar.
Sağolun yinede teşekkür ederim inanın bende az şey denemedim 7 yılda ama yok aynıVallahi işin zor, her mutfağa gittiğinde arkasından gitmen lazım o zaman, allah kokaylık versin, benim 12 yıllık görümce tecrübem bu kadarına yetti
Peşinde dolaşın evin içinde rahatsız olsun. Atıyorum banyoya mı gidiyor peşinden yürüyüp başka odaya girin başka işiniz varmış gibi. Mutfağa mı gidiyor peşinden gidin ben de su içecektim deyin. Size her geldiğinde peşinde dolaşıp onu rahatsız edin. Belki böylece senede bir gelirVerdiğiniz fikirler çok güzel. Lakin biz salonda otururken kendisi kalkıp bana zahmet etmeden alıp koyuyor onu engelliyemiyorum ki sonrasına çare bulayım.
Görümcenızden tıksındım .İğrenc .Herkese merhaba
Eşimin ablası evli iki çocuğu var 7 yıldır evliyim daha bir kere annesi olmadan benim evime gelmemiştir. Yani yadirgamiyorum olabilir demekki sadece başbaşa benimle konuşacak birşeyi yok diyorum. Bana gelmediği için bende gitmiyorum bı kaç defa gittim huzursuz hissettirdi bana kendimi bende bidaha gitmedim. Sürekli kv de de bulusurz.(Pandemiden dem vurmayın bu süreçte evler zaten yakın ama 2 ayda bir görüştük)
Yine iki ay oldu gorusmeyeli görüşme mevzusu çıktı bende bana gelin biz gelemeyiz dedim. Neyse bana geldiler yedik içtik derken benden bı tatlı hamuru yapmamı istedi ben beceremiyorum dedi bende evde 4 çocuk var kalabaligiz zaten sabahtan beri koşturmaca oturamadik sonra yaparm dememe rağmen çok ısrar etti ben sana hamurun yumurtasını falan yollarım dedi. Abla saçmalama işin yumurtasindamiyim dedim kızdım yapmaya başladım. Neyse sonra kp gelrken meyve getirmiş çıkardım yedik. Evlerine gitmek için kalktılar gorumcem yine her zamanki gibi kosa koşa mutfağa girdi babasının aldığı meyvelerin kalanlarıni aldı eşimde yuh artık abla dedi. Gorumcem hala çantaya koymaya uğraşıyor fln ya ne var be çocuklar yiyemedi dedi dönüp bana aldım ablam ben bunları dedi iyi tamam dedim ben yani ne denir ki. Ev sahibi sana koymamış al götür dememiş ne zaman gelse bana annesinin evden getirdiği şeylerin babasının para verip alip bize getirdiği ne varsa almaya çalışması yani alisamiyorum sanırım bana çok garip geliyor. Annesine gittiğimiz zaman hep yapıyor ama o annenin evi yani. Gorumceme gittiğimiz zaman kp kv alır getirir ben giderken eşimin babası anası almış ver bakim yarısını desem yada onun yaptığının aynisi yapsam şok olurlar heralde. Eşim annemlere gidince bişey vermeye çalışırsalar alma sakin boşver biz alırız der. Yani kp falan yumuşatıcı fazla aldım ihtiyaciniz varsa götürün der gorumcem hemen ay benim azalmıştı der adam artık isim söyleyip maviş al sen götür diyortabiki almıyorum yani. Böyle işte gorumcemin bu huyuna alisamadigim gibi aslında hosumada gitmiyor evimden biseyler alınıp götürülmesi. Mesele bir yiyeceği kıskanmak amaan ne olcak götürsün mevzusu değil. Ev sahibi al götür yersiniz demeden onun alıp doldurup sonrada ben bunları aldım demesi
Herkese merhaba
Görgüsüz bir görümce.ister anası babası alıştırma olsun bu yaptığı basbayağı görgüsüzlük.hele.de senin evinden götürmesi.Ne diyin böyle insanlarla karşılaşmaktan Allah korusun.sen de birgün laf şok,çok.ciddiyim.Herkese merhaba
Zaten iki ayda bir hemen hemen görüşme muhabbeti çıkıyor sürekli kv evine gidiliyor o dönemde de ama gorumcemin çocukları bizim evede gelmek istiyor sürekli dillenincede bir süre kabul etmeyip sonunda büyür ediyoruz sık sık ne o bana gelir ne ben ona giderim bazen iki ayı bile geçiyor zaten. O kendi annesine her hafta gider ama benim bulunmam iki ayı buluyor anca okadar sallayabiliyorumTamam işte sizden daha doğrusu babasından alıp kalan parayla da hava yapıyor
Sonuçta çocuk yiyecekse ortaya konulduğunda yeseydi sizinki de çocuk
Dedem bana x çikolata getirdi sonra halam onu kuzenime verdi, çirkin bir ortam
Davet etmeyin, bana gelin asla demeyin
Bu arada evlerin yakın olması akraba olmak vs virüse engel değil
Herkes kendi evinde otursun da bari Eylül de okul açılsın
Bı kaç yıldır öyle yapıyorum. İnanın iki ay önceki görüşmede kv evinde buluştuk eşime dedim annen yemek yapmasın dışardan soyleyim dedim gorumcemde gelecekti gelirken çocuklara dondurma almış yolda eşimde abla bende bilirdim sadece çocuklara yemek ismarlamayi bize neden almadın dedi nebiliyim ben fln diyor eşimde ısrar etti kocana sole gelirken hepimize Magnum alsın dedi eşi bı kap dondurma getirmiş kaşıkla yenen. Eşimde enişte Magnum dedik ohooo fln dedi deseydin alırdım ablan bunu almamı söyledi dedi biz şokO zaman bol bol değilde o an yenip bitirilecek kadar alıp gidin ne alıyorsanız. Ay ne aç gözlü arsız insanmış hayret verici
Bende öyle yapıyorum senede toplasan 6 defa en fazla evime gelmisligi oluyor ondada zaten anlattığım gibi. Hani sık gelse nasıl olacakGörümcen tam bir görgüsüz hatta dağ ayısı, asla görüşmez ve gerekmedikce evime almazdım, yuhhh yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?