Merhaba arkadaslar,
LUTFEN RICA EDIYORUM KIMSE CEVAP YAZMASIN. LUTFEN. ALDIGIM CEVAPLAR YETERLI. ZATEN ADMINDEN DE KONUMU SILMESINI ISTEDIM, LUTFEN YAZMAYIN.
Sizlere bir mevzuyu acmak istiyorum. Ben ve esim ABD de doktora yapiyoruz. Esimin bir kiz kardesi var, ebe olarak calisiyor. Esimle 5 yildir evliyiz. Yani az cok gorumcem de ailesi de beni taniyor, esimi zaten cok iyi taniyorlar. Ben bursiyer oldugum icin doktoraya dair kefaletname duzenlemem gerekiyor. O da guya iste ABD den donmezsem kefillerim odeyecek, devlet kefalet duzenleyip garantiye aliyor kendini. Ama ben zaten doktoram bitince donmeyi dusunuyorum, eger donmezsem burda iyi bir is bulmus oldugum icin donmem ve zaten kefillere kalmadan borcumu oderim. Zaten taksit yapiyor devlet ve taksit taksit yillara dagitarak odeniyor, bildigim arkadaslar var boyle yapan. Hic kimseyi duymadim ki ABD de iyi bir is bulmus olsun ve kefiller de borcunu odesin.
Bana daha once masterda bir arkadasim ve kardesim kefil olmustu, sonra kardesim ve babam kefil olacakti ama kardesimin bir belge eksikti diye ben de ne de olsa esimin kardesi diye gorumceme sordum. Bana bu kefilligin her turlu ayrintisini sordu olabilir yani normaldir ben de acikladim zaten. Ve gorumcem bana kefil olmadi!!! Ya donmezsen dedi, ya soyle olursa ya boyle olursa vs ben de sinirlendim ben boyle birsey ne istedim ne de sordum tamam mi, dedim kestim attim. Ben donmezsem abin de donmez zaten ve kefillere gelmeden borcumuzu oderiz dedim. Yani kefillere gelinmiyorsa kefillik neden var dedi. Odemezsek diye var dedim ama biz zaten oderiz dedim. Ya arkadaslar gunlerdir kafama takiliyor bu yaptigi. Inanin ben de esim de 5 kurus bile kimseye borc takmis insanlar degiliz, zaten bu zamanimiza resmen tirnaklarimizla geldik kimseden de 5 kurus hala istemeyiz. Asla ve asla para da istemedim, Allah dusurmesin 5 kurusunu dair istemem de, ne onun ne de baskasinin. Yani cok cok iyi de biliyor beni de abisini de ne kadar hassas kisiler oldugumuzu. Amma ve lakin gorumcem benim gozumden dustu, artik bir pul kadar degeri yok gozumde. Bu yaptigini omrum boyunca unutmayacagim. Asla da kendisi ile bir kelime bile muhatap olmak istemiyorum, ama iste esim var arada hala onun icin hala mecbur konusuyorum. Esim hala olabilir diyor normal goruyor, zaten o kefil olmazdi ki diyor, taniyor kardesini. Bu yaptigi bize karsi buyuk bir terbiyesizlik degil mi sizce?