Görümcemle olan diyoloğumuz.......

Büyük şehirlerde de var o tür insan, mekan hiç fark etmiyor.
Biz ev aldığımızda "kaça aldınız, kaç kaç ödüyorsunuz, hangi bankadan çektiniz kredi, peşinat ne kadar verdiniz" sorularından gına gelmişti.
Bir ara da "eşin ne kadar alıyor, sen ne kadar alıyorsun, oo aylık gelir şu kadar yani, e peki nasıl değerlendiriyorsunuz" sorularından bıkmıştım.
Hiç samimiyetimiz olmayan insnalar, bir araya gelmişsin hoşbeş nasılsın,iyi misin konuş geç git işte. Sanane benim bütçemden, finansımdan..:27:
Bir ara nezaketten dolayı kırmazdım o insanları, ama yanlışmış.. Bir kere kır, bir daha karşılaşmıyorsun bu tür bir durumla. "Buradaki insanlar böyle" diye bişey yok. "Sen böylesin" aslında.. Yani sen "o soruların soralabileceği birisin". Ne zaman bunu anladım, sonrasında rahat ettim inan.

sanırım çok doğru tespit. ben ailemde hiç böyle şeylere tanık olmadım bizim evimiz de asla para konuşulmazdı. maddi açıdan da çok şükür durumumuz yani ailemin durumu çok iyi. babam evde hesap kitap konuşan adam değildir. ama ben buraya geldim yemin ederim nefret geldi küçük esnaflık küçük kazançlardan dolayı sanırım hep para hep para mevzusu. şu an kuran konusu bile maddiyata bölündü falan inan çok rahatsızım. Allahım içim daraldı resmen keşke hiç bunlar olmasaydı onlar da misafir gibi dahil olsaydı içim de rahat olsaydı. Allahım kabul etsin. bundan sonra her sene kuran okutucam ama bu şekilde değil gündüz sadece hanımlar arasında. arayıp herkesi kuranım var buyrun gelin diycem. Yani yok masraftı yok ortaktı ne bunlar ya... Ama nasip olursa niyetim her sene evimde yıl dönümübnde kayınvalideme kuran okutmak.
 
çok güzel yorumlamışsın ben de hep iyi düşündüm ama o kullanılan kelimeye saplandım kaldım işte. babamın da adı geçsin dedi tamam dedik ben de masrafa dahil olmak istiyorum dedi sesimizi çıkarmadık görümcem de deyince dedim onun da annesindir ama biri sorarsa sıkışmamak için ablamla eniştem okuyorr de diyor akıl vermeye bak.. neyse ama işte şuanki tek huzursuzluğum görümcemle kavga etmek için aramdım sadece fikrimi söyledim yanlış buldum birinden korksak zaten okutmayız dedim neden sorana onlar okutuyor diyeyim ki dedim yanlış bir konuşmaydı dedim. O da bozuldu şimdi eşine de söyler dayanamaz o. Ama bozmak için aramadım düşüncemi söyledim kırmak da istemedim olayı o büyütür mü kendi içinde acaba niyetimin tartışma ya da olayı büyütme olamadığını dacede o kelimeye canımın sıkıldığını söyledim... içim huzursuz:(

Bence tepki verdiğin için pişman olma, belki bu sözü geri almasını sağlayamazsın, ama ileride yapabileceği benzer hataların önüne geçersin. Zaman zaman insnalara sınırlarını göstermek iyidir, çok iyidir.
Tarz olarak da gayet makul davranmışsın.
 
Bence keşke görümceniz yerine eşinizle konuşsaydınız. Eşinizi eniştenin önerdiği şekilde konuşmamaya ikna edebilirdiniz belki, baştan onunla konuşarak. Bu arada eşiniz kendi abisi ile ortak olduğuna göre anne onun da annesi değil mi? Gerçi bu konuda abinin fikri alınmadı ki iş buralara geldi gibi anladım. Eğer öyle ise bu da tuhaf değil mi? Eşinizin ailevi ilişkileri konusunda biraz kafam karıştı doğrusu.

eşimle akşam oradan dönerken konuşmaya çalıştım arabada beni fazla tantana yapıyormuşum gibi algıladı. bu tarz kopnularda baskınımdır ve bazı şeyleri hazmetmem ben. o da çok aşırı iyi niyetlidir. beni bir şekilde susturunca evde de devam edip tatsızlık yaratmak istemedim. ama kesinlikle işten gelince onunla konuşucam güzel bir dille ve ayaklarının üstüne daha dik basmasını bu tarz konularda gereken cevabı ve tavrı ortaya koyması gerektiğini paylaşıcam. Eşimden çok memnunum ama bir tek sorunumuz var o da bu şekilde kendini ifade etmesinde eksik kalması. yeri geldiğinde elini masaya vurmalı biri bişey derken çekinmeli yani. Bilmem ben böyle yetiştim.
 
Bence tepki verdiğin için pişman olma, belki bu sözü geri almasını sağlayamazsın, ama ileride yapabileceği benzer hataların önüne geçersin. Zaman zaman insnalara sınırlarını göstermek iyidir, çok iyidir.
Tarz olarak da gayet makul davranmışsın.

evet işte neyse ki biraz içim rahatladı. benim de yapmak istediğim herkes konuştuğuna dikkat etmeli sınırını çizgisini hudutunu bilmeli. Neyse olan oldu ben seviyesiz olarak konuşmadım görümcemle yanlış bulduğum konuşmayı söyledim o kadar. Neyse gerginliğim biraz gitti gibi .uff
 
sana acizane tavsiyem...eşine sanki onu kumanda etmeye çalışıyor gibi görünme,her ne kadar sen iyi niyetli olsanda işin sonunda akrabalarıyla arasını bozmaya çalıştığını sanabilir....

34 yaşındayım ve henüz 8 aylık evliyim inan bu yaşıma kadar babam hep yurtdışındaydı hayatla,insanlarla ilgili çok tecrübeler edindiğimi sanırdım ama evlenince

erkek beyninin bizlerden çok farklı olduğunu anlayabildim...:44:
 
az önce görğmcem birşey demek için aradı sonra da kayınpederimi çıkardık dedi aradan bu ne şimdi dedim. ben öyle dediğim için mi bana karşı bir tepki oldu dedim. Yok başka şeylerde vardı dedi. eşimin kız kardeşi de dedi benimde babamın adı geçecek ben de bişeyler alayım o yüzden yok dedim sadece annem olacak. Ya abla işte bak dedim bu sefer amacındn iyice saptı dedi bu sefer o da bişey alayım diyecek sonra millete benim eşim için o annesine evinde kuran okuttu ama bende şuan aldım ben de bunu verdim diyecekler. ne gerek var amaç bizim annemize kuran okutmamız değil mi dedim. yani dedi ama canı tabi ki sabah bana sıkılmış belli. neyse canım sıkıldı zaten dedi. eşin biliyomu dedim yok söylemedim dedi. neyse eğer bana karşılık böyle yaptıysanız üzülürm dedim ama niyetinden de şaşacaktı yoksa böyle dedim falan işte kaşadık...

neyse bilmiyorum ya keşke çenemi tutsaydım
 
Son düzenleme:
benim de en tedirgin olduğum konu bu. Bİr kuran okutalım hayır edelim dedik. Yok efendim biri nek adar masraf yaptın diye sorarsa... falan filan. Ya millete ne hesabı verecem ya da millet neden bun sorgulayacakmış. Küçük ve dedidokunun bolduğu bir ilçe burası insanları da küçük düşünüyor işte böyle malesef.
Benim huylanmama sebep olan da çok zorlandın eniştemle ablam okutuyor dersin demesiydi. Ben mi abartıyorum bu konuşma benim midemi bulandırdı. Kimseye bişey deme hesap vermek zorundasın dese sadece neyse de devamının böyle gelmesi hoşuma gitmedi. Bİrde kendisi çok maddiyatçıdır noktayı virgülü hesap eder.
Keşke masraf katma gibi birşey olmasaydı bana bu da hoş gelmedi alışkın değilim ben böyle şeylere

evde kuran okutulması çok güzel bir durumken milletin ne kadar masraf ettiniz diyebilmesine inanamıyorum üstelik senin evinde okunacak kuranı kerimin masrafını niye başkası yapmış gibi gösterilsin yada bunun masrafınının hesabını sorabilecek abi nasıl bir abidir bensenin yerinde olsam görümcene birer hafta arayla kuranı kerim okutulmasını tavsiye eder bu durumdan çıkardım allahın kelamı için millete hesapmı vereceksin vallahi pes
 
Back
X