- 8 Mart 2016
- 7.911
- 13.034
- 163
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Böyle üzüleceğimi bilseydi o da gitme demezdi zaten ama hiç aklıma gelmedi çok kalabalık eşimin ailesi 8 kardeşler o yüzden böyle oldu en azından gitmesem bile ablamla kuzenim aynı anda gelmezdi sırayla gelirlerdi 20 gün olurdu zaten işte tahmin edemedim şimdi herşey hazır insanlar biletlerini kadar aldılar az para değil yol parası izmir antep arası baya tutuyor uçak biletleri durumu da anlatmadım zaten çok farklı aileler duysalar şimdi çok üzülürler gerginlik olur en mutlu günümde husursuzluk çıksın istemem onlar burdayken yatarım dinlenirim bol bol yemeklerimi falan yapcaklar dondurucuya koyarlar haftada bir de yardımcı alırım ev işleri için idare ederim inşallahkonu sahibi arkadaşım,ben de sezeryan oldum,1 saat sonra ayağa kalktım,yürüdüm gezdim..dikişlerimde sorun olmadı.ağrım sızım da olmadı ayrıca..
o yönden sorun oalcağını sanmıyorum ama yeni bebekle insan panik oluyor bir anda..mesela oğlum kolikti,doğduğu ilk gece bile devamlı ağladı..memeyi tutması vss yarıdm istiyor bence..eşiniz de yokmuş yanınızda..bence birileri olmalı yanınızda..
bu durumda bence en doğrusu izmirde doğum yapmanız...ablanız kuzeniniz çalışsa da akşamları sizle olur en azından..
Ne güzel böyle yorumlar okudukça rahatlıyorum teşekkür ederim:)Ben hastanedeyken 2.gün ayağa kalktım eve döndüm
Bi daha da yatmadım
Sezaryen olmuştum
3 gün babalık izni vardı eşimin sonra yalnızdım
Bişey olmaz
Ben tantana sevmem zaten kimse olmasın daha iyi
Benim çevremde yakınımdaydı üstelikNe güzel böyle yorumlar okudukça rahatlıyorum teşekkür ederim:)
Ben de korkuyorum tabii doğumdan çok heyecanlıyım birde:)Ama ilk bebekte aceba iyi bir anne olacak mıyım bebeğime yetebilirmiyim düşünceleri de oluyor insanda.İyi ki konuyu açmışım rahatladım bayaa:)Benim çevremde yakınımdaydı üstelik
Yatılı bile kalan oldu 3 gün
Ama sizinde sorumluluklarınız var dedim kendim yolladım
Ay doğumu atlattım ya artık gam yemem modundaydım ( çok korkuyordum doğumdan, fazla büyütmüşüm )
OlursunBen de korkuyorum tabii doğumdan çok heyecanlıyım birde:)Ama ilk bebekte aceba iyi bir anne olacak mıyım bebeğime yetebilirmiyim düşünceleri de oluyor insanda.İyi ki konuyu açmışım rahatladım bayaa:)
ben doğumumdan itibaren tektim.hastaneden geldiğim gün ayaktaydım mecburen.3 gün falan eşim evdeydi okadarKızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
AAA lütfen olur mu? Bu forumda genel iki tane kanı var...1-) sezaryen ile doğum yapan anneler yarım anne ; 2-) sütü olmadığı için mama vermek zorunda kalan anneler kolaya kaçan anne....
Teşekkür ederim çok saol gerçekten daha iyi hissediyorum:)Olursun
Zaten o sana derdini anlatır
Ağlar
Emzirirsin
Ağlar
Gazını çıkarırsın
Ağlar
Altını değişirsin
Kendini unutursun ama onun ihtiyaçlarını unutmazsın : ) Hadi hayırlısı olsun şimdiden
Teşekkür ederim arkadasım benim yatak odam geniş sepet beşiği yatağın yanına koymayı düşünüyorum odası da yatak odamla yanyana zaten dikkat edicem rahatladım biraz zaten:)bu arada eve geldiğim ilk andan itibaren bebeğimle hep kendim ilgilendim altını değiştirme yerine alıp koyma falan hepsini yardımsız yapabiliyordum ilk bir hafta bebeğimin beşiğinin yanındaki kanepede uzandım orda uyudum ve oturarak emzirdim geceleri
tam bir hafta dolunca yatak odama geçtim. yatak odamda yer olmadığı için beşik sığmadı. ama bebeğin odası yan odaydı hık dese duyuyordum zaten yanı hiç sıkıntı yaşamadım
pozitif ol dikkatli ve güçlü ol eminim sende rahat atlatacaksın.
Çok iyi o zaman demek ki doğumdan sonra bir annelik içgüdüsü geliyor insana zaten şimdiden başladı uykusuzluk 3 saatten fazla uyuyamıyorum ben bu ay :)Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)canım bende bir ay önce doğum yaptım sipinal sezeryanla
annem geldi yanıma bir hafta kaldı gitti sonrasında hem bebeğimle ilgilendim hem yemeğimi yaptım hiç zorlanmadım çok şükür çünkü sadece ilk iki gün sancım vardı sonrasında sancı filan kalmadı
gecede uyuyup kalmazsın merak etme ben derin uyuyan bi insanım ben bile bebeğim azıcık mızıldansa hemen uyanıyorum kulağım uyuyrkende onda oluyo
inşallah sağ salim kolaylıkla alırsın bebeğini kucağına kimsenin lafına aldırma boşver gelmeyen gelmesin Allah yardım eder
Ne güzel o zaman yeter bana da 8 gün :))2 çocuk doğurdum.
Şimdiki aklım olsa 1 hafta sonra evdeki herkesi gönderirdim.
Yapabilirsiniz. Uyku sersemi kadınlar bile gece kaç kere uyanıyor anne olunca, hem de bebek henüz ağlamadan.
Kizimi normal dogumla dunyaya getirdim, 4.250 kg di.
Bence neden normal dogum yapamayacaginizi sorgulamaniz lazim.
'5 yil tedaviden sonra oldugu icin sezeryan yapacak' mantigini hic anlamadim.
Normal yapsaniz Allah korusun sezeryandan daha mi cok tehlikeli?
Kusura bakmayin boyle konustum ama inanin Dr'larin bayanlari sezeryan tek dogum yontemiymis gibi mecbur birakmalari hic hosuma gitmiyor!
Yine de hayirli dogumlar dilerim size.
Asil mevzuya gelirsek bence 1 haftada ayaga kalkip kendinize de bebeginize de bakarsiniz.
Gunduzleri esiniz alisverisinizi yapar, ise gitmeden de bebegi birlikte yikarsiniz, gece zaten uyucaksiniz (emzirmeleri saymiyorum).
Emzirirken yatar pozisyonda degil oturur sekilde ve hatta ayakta yuruyerek emzirin cok uykunuz gelirse, icinizi ferah tutun ve size boyle hikayeler anlatanlari da dinlemeyin.
İlk bebek diye korkmayin, zamanla oyle guzel ogreneceksiniz ki herseyini.
Siz yeterki direncli olun, Allah yardimciniz olsun.
aynen öyle canım annelik içgüdüsü geliyo bende son aylar uykusuzluğa çok alışmıştım sürekli tuvalete gittiğim içinÇok iyi o zaman demek ki doğumdan sonra bir annelik içgüdüsü geliyor insana zaten şimdiden başladı uykusuzluk 3 saatten fazla uyuyamıyorum ben bu ay :)Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
Evet aynı durumdayım bende şuanda :))aynen öyle canım annelik içgüdüsü geliyo bende son aylar uykusuzluğa çok alışmıştım sürekli tuvalete gittiğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?