- 15 Aralık 2015
- 849
- 604
- 23
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Cnm walla 24. Haftaya kadar normal demişti sonra suyum fazlaydı bebek haftada 250 gr yakın kilo almaya başladı birde aynı doktora iki aşılama yaptırmıştım önceden negatif olmuştu miyomlarım vardı hamile kalmadan önce bilmiyorum artık sonra sezeryan yapalım dedi.Uyku konusunda eşim akşam 9 gibi gidip sabah 5 te geliyo aslında iyi birley o gelince dinlenebilirim zaten uyumaz sabah 10 kadar normalde de avantaj olabilir bu benim içinya cnm bu is pat diye belli olmuyo ve ultrasonlar 600 grma kadar fazla veya eksik gisterebiliyor. ben keremi tam gununde dogurdum 3500 doğdu. ama son uc hafta sadece 50 gr aldi plesenta yaslandigi icin. diyeceğim o ki doktorun 4un ustunde dogacagini ne biliyor ki? cocuk uyuyunca mutlaka sen de uyu dinlen cnm geceleri bilmedikleri icin ilk aylar cok uykusuz kalıyo insan
Cnm geçmiş olsun sana da doğru söylüyosun ablam zaten herşeyi yapar yazık yemek falanda yapar dondurucuya koyar ev işi için kadın tutabilirim haftada bir o şekilde kalabalık olacağına yalnız olmak daha iyi sanırım çok haklısın emzirmeyle ilgili tavsiyelerin için teşekkür ederim aklımda tutarım mutlaka yatarak emzirmem zaten korkarımNormal doğum yaptım, sezeryanın iyileşme sürecini bilemeyeceğim ama benimde kesi dikişlerim attığı için ilk 5 gün yatarak ve ağlayarak geçti. İlk 10 gün bir yakınım geldi baktı ama kafama kakarak, ağladığımda teselli etmek yerine laf sokarak.
Eşimin ailesi kalabalık ve aynı mahallede. her gün gelip bebeği görüp gidiyorlar, bende uykudan eser yok, bana bakan akrabam devamlı rahatsız olduğunu belirttiği için, ona zahmet vermemeye çalışıyorum mümkün olduğu kadar, kendim yapmaya çalışıyorum. Eşin neden her gün banyo yapıyor, banyoyu ıslatıyor,. Neden her gün kıyafet değiştiriyor, kim yıkayıp ütüleyecek bunları diye söylendi hep. 7. Günde gidecekti, eşi kızdı, 10 güne tamamla, kız ayağa kalksın dedi. 3 gün daha kaldı gitti. Yine de allah razı olsun, ayaklandım ben de, oğlumu tutabilecek seviyeye geldim.
15. Günde büyük akrabaları geldi eşimin, ben yemek pişirip sofra kurdum onlara. Bebek yerde, benim işimi bekliyor. Bulaşık makinesi yok, elde yıkanıyor her şey. Nasıl bir sahipsizlik, şimdi yazdıkça hatırlıyorum, ne manyaklık, ben neden yemek yapıyorum? 22 yaşında sahipsiz lohusa kadın kafası sanırım. Böyle kalabalığın içinde olmaktansa, kendin bebeğine rahat rahat bakmak daha güzel olmaz mı?
Hiç endişelenme yalnız kalacağım diye. Bazen bebeğinle yalnız olmak, kırk tane insanla uğraşmaktan çok daha iyidir. Devamlı birilerinin gidip gelmesindense, tek başına, kafan rahat bebeğine mis gibi bakarsın. Uyuyunca sen de uyursun, uyanınca kalkarsın. Ben gelen gidenden dolayı, kapıya zile basmayın bebek uyanıyor diye yazı yapıştırmak zorunda kalmıştım.
İlk 8 gün ablan varmış, o sürede sen hep yat, hiç kalkma. Bol bol dinlen ve iyileşmeye bak. Ablan gidince durumuna göre bakarsın. Çok elzemse çağırırsın birini. Bebeğin beşiğini yataktan uzağa koy, oturarak emzir ve hemen beşiğine koy, yatarak emzirme. Maddi durumunuz müsaitse, sonraki 15 gün için her gün gelen bir yardımcı çağır. En azından haftada bir ya da iki gelsin bir süre.
Yalnız kalacağından korkma, bebek bakmak atla deve değil, ilk günler sıkıntılı yalnızca. Sonrası kendin rahatlıkla yaparsın.
Kolay gelsin canım şimdiden. Sen de şimdiden buzluğa yemek yapıp koyarsan, ablan gittikten sonra kullanabilirsin. Dolma börek sar koy, köfte hazırla at, bezelye haşla. Bunlar işine yarar.Cnm geçmiş olsun sana da doğru söylüyosun ablam zaten herşeyi yapar yazık yemek falanda yapar dondurucuya koyar ev işi için kadın tutabilirim haftada bir o şekilde kalabalık olacağına yalnız olmak daha iyi sanırım çok haklısın emzirmeyle ilgili tavsiyelerin için teşekkür ederim aklımda tutarım mutlaka yatarak emzirmem zaten korkarım
evet bu ihtimal cok yuksek o yuzden bebek kesinlikle besiginde yatmali. yastik koyulacaksa cok incecik bir yastik olacak. bebek kusup bogulma ihtimaline karsi dönüşümlü saga sola yatirilacak. bazi insanlar cidden sana bakicam diye gelip yuk oluyo sana. iste emzirirken uyuyakalmamak için o uyurken mutlaka uyumak lazım. bir de saat besten ona kadar için sut sag dolaba koy esin sicak suyun icinde iki uc dk tutsun icirsin sen de rahatca uyu. ama benim gibi pimpirikliysen her agladiginda kalk emzir sonra 15 aylik cocuk neden gece 6 kez fln kalkiyo diye laf et :)Esin seni yollamiyosa kendisi isten izin alicak mecburen. Varsin ucretsiz izin olsun. Sakaya gelmez. Seni asla korkutmak istemem. Ama cok eskiden halam bebegini dogurmus ve uyurken uzerine yatmis. Cocuk kanlar icinde kalmis ölmus.
Sakasi yok bu isin.
E kendi işiyse tamam işte evde kalıversin bir hafta. eşin herkesten iyi bakar bence.Cnm kendi işyeri izin sorun değil gerçi olabilir
Ayyy tek korkum o zaten yoksa sezeryandan kalkamamaktan falan korkmuyorum ben eşim izin alır sorun olmaz kendi işyeri sonuçta ay Allah korusun yanıma almıycam onu zaten beşiğinden alır emzirir koyarım tekrardanEsin seni yollamiyosa kendisi isten izin alicak mecburen. Varsin ucretsiz izin olsun. Sakaya gelmez. Seni asla korkutmak istemem. Ama cok eskiden halam bebegini dogurmus ve uyurken uzerine yatmis. Cocuk kanlar icinde kalmis ölmus.
Sakasi yok bu isin.
Evet pompa falan aldım zaten her ihtimale karşı iyice öğrenirim nasıl yatırmam lazım zaten emdikten sonra hemen yatırmamam lazım dmi gazını falan çıkarmam lazım kusarsa kusar zaten o arada odada tvde var onuda açarım kısık sesle olmadı alarm kurarımevet bu ihtimal cok yuksek o yuzden bebek kesinlikle besiginde yatmali. yastik koyulacaksa cok incecik bir yastik olacak. bebek kusup bogulma ihtimaline karsi dönüşümlü saga sola yatirilacak. bazi insanlar cidden sana bakicam diye gelip yuk oluyo sana. iste emzirirken uyuyakalmamak için o uyurken mutlaka uyumak lazım. bir de saat besten ona kadar için sut sag dolaba koy esin sicak suyun icinde iki uc dk tutsun icirsin sen de rahatca uyu. ama benim gibi pimpirikliysen her agladiginda kalk emzir sonra 15 aylik cocuk neden gece 6 kez fln kalkiyo diye laf et :)
Tamam canım örtmem hiçbişey aklımda olsun Allah korusuncanim birde bebegin ustune ortu ortme yazma falan ortme ustu ortulu bebek uyuyor saniliyor ama bisey oldugunda kustugunde mudahale edersin.burdaki bizim hastanede yeni dogan topac gibi saglikli bebegin ustunu yazma ortmusler bebek uyuyor saniyorlar kusmugunda bogulmus olmus haberleri yok dusunsene iki adim otede hemsireler doktorlar var..ben dogum yaptigimda yanimdaki kadin ortmustu bebege odada hemsire gorunce kizdi kaldirtti bundan dolayiymis hastanelerde yasak artik..
Sezeryan oldu dmi korse için soruyorum bende takmak istiyorum hem daha rahat olur hemde toparlar karın bölgesini sarkma olcaksa bile daha az olur korseyle doktora sormadım bu kontrolde sorucamBen 2 günde kalktım ikizlerime hergün süt götürmek zorundaydım ve kalkmak zorundaydım.Ben kalktıysam sen de kalkabilirsin çünkü ben hep kendimi motive ettim kimseye muhtaç etmiycem ,sadece ben ilgileceğim diye.Hiç yatmadım korsemi taktım çok rahat ettim.Sen de yapabilirsin güçlü ol ve kimseye muhtaç olma eşin yeter
Öylemi evet 40 gün fazla ama işte bi 20 gün falan yalnız kalma diyorlar ya ama öyle olmayacak alışırım yani o kadar kalabalığa gerek görmüyorum ben de artık8 gün olur mu ya insanlar ertesi gün kalkıyorlar bebeklerine tek basına bakan arkadaşlarım oldu.8 gün neyse de 40 gün kalmak nedir ya,çok fazla değil mi?
Ayyy tek korkum o zaten yoksa sezeryandan kalkamamaktan falan korkmuyorum ben eşim izin alır sorun olmaz kendi işyeri sonuçta ay Allah korusun yanıma almıycam onu zaten beşiğinden alır emzirir koyarım tekrardan
Bir hafta ablam lar olcak cnm 8 gün yani sonra bakıcaz artıkBende sezeryan oldum daha 2 gün oldu. Ayağa kalkıyorsun evet ama canından can kopuyor. Yani bende öyle şuanda. Herkesin yapısı farklı tabi ama en azından 1 hafta biri olmalı. Sonra kendin idare edersin.
Yok alır zaten izin sorun değilMadem esin izmire göndermedi sonraki bi haftada kendi izin alsın. Sana destek olmak zorunda. Sen orada gurbettesin eşinin ayarlaması gerekirdi bu tarz seyleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?