Görümcemle sorun yaşıyorum...

muhtemelen ceza vereceksiniz.ama bende bunu yazmaktan vazgeçmeyeceğim. tüm görümce ve k.valideleri odaya kapatıp yakma niyetinde değiliz, ama bende üstteki arkadaşa katılarak sizi yanlı bulduğumu belirtmek istiyroum.tüm gelinleri odaya kapatıp yakma çabası olanları görmemeniz ilginç ...

Son düzenleme:
mustakbel gorumcem daha benı sımdıden sınır etmeye basladı nısanlandıgımzıdan berı sureklı yanımızda dugune bır ay kaldı fakat bız cocouk gıbıyız her yere onla gıdıyoruz kalbınıde kırasım gelmıyor kotu bılsın ıstemıyrum benı fakat kendımı namusunu kırleteye hazır erkek gıbı hısseder oldum sureklı benı taklıt edıyor her aldımı alıp gıyıyor sonrada sana omadı cıkar bana daha guzel yakıstı dıyor cıplak gezecem ama o onuda yaapr mazallah

kaç yaşında canım görümcen?

Nesi taraflı hanımlar,
konu başlığı ve içeriği görümce değil mi? Ki başlık değiştirildi biliyorsunuz.
Bazıları dedim o bazıları siz misiniz? Görümcemden nefret ediyorum diyen en az 5 kişi bulurum topikte.
Ayrıca görümcem yok, görümce değilim, gelinim ama gelinlerle ilgili kötülemelerin hiçbirini üstüme alınmıyorum.
Görümce, kayınvalide, gelin üçlüsünde bir sorun yaşanıyor ve sorun devam ediyorsa objektif bir karar için hepsini dinlemek gerekir.
Bu üçlü birbirine sıcak bakmıyor ve erkek taraf olmak veya karışmamakla suçlanıyorsa erkeği de sorgulamak gerekir, bir yanda anası, bacısı diğer yanda aynı yastığa baş koyduğu karısı.

Bu tip ilişkilerde herkes dengeyi sağlamalı ve korumalı.

benim yazdıklarımdan şu kırmızıyla işaretlediğim yeri idrak etmişsiniz ya,size birşey anlatamayacağımın farkına vardım...

gerçekten öyle bir nefret ediyosunuz ki(çoğul konuşuyorum) o nefret gözünüzü kör etmiş hepinizin...
o herşeyine katlandığınız canınız kocişinizin annesinin tek lafına tek hareketine katlanamıyosunuz önyargıdan.
genelinizin elinde olsa kocasıyla kocasının ailesini asla görüştürmez...
bahanesi de "kocamı dolduruyollaaaa"
oysa yine eminim çoğunuz kocanızı canından bezdirecek kadar ailesini kötülüyosunuzdur.

bir kadın yazmıştı geçen gün kocam ailesinin bakkal borcunu ödemiş diye,ama nasıl zehirli bi dille...genel kanı kadının haklı olduğu yönündeydi
sonra bi kadın yazmıştı anneme para verdik kocamla vs diye, genel kanı "tabi canım o senin annen,büyütmüş,yetiştirmiş zor zamanlarında yanında olmalısın" dı...
sizlerinki anne de kocalarınızınki mi şeytan?

olaya bi kez insaniyet namına o insanların kocanızın ailesi olduğunun farkına vararak bakarsanız,kayınvalidenizin kusurlarını yaşına bağlarsanız,eşimin annesidir saygıda kusur etmemeliyim derseniz iyi olur belki herşey...
ama kalbinizi zehirlemeyi tercih ediyorsunuz.
ne siz mutlu olursunuz,ne kocanız ne ailesi<

seninle dava çözecek halim yok.kocamdan da iyi tanımıyosun ailesini.evet sevmiyorum onları ama zaman yön verdi bu duruma.yaşadıklarımı yaşamadığınız / konuştuklarımızı bilmediğiniz için sizin tepkinizde gayet normal.defalarca eşim ailesinin beni canım bezdrdiğini gördüğü için görüşme istersen teklifinde bulundu ? bu mudur doldurmak ? benim ailem varsa seninde var dedim her zman, ve her defasında evet çok şanslıyım sen diğer kadınlar gibi değilsin diyebildiği için mi bu doldurma kararınız ? he ben bunu üstüme almam çünkü nerde duracağımıda yürüyeceğimide bilmişimdir. eşimin takdirinide herkes bilir. yanlı davranmayan tüm tanıdıklarıda k.validemi çok şanslı bulurlar gelinin kolay bulunmaz diye.burda amacım kendimi övmek değil, bilmediğiniz hayatlara bilmediğiniz yorumları yaptığınız içindir.ve o işaretlediğiniz kısmın üstüne basan siz olmuşsunuz farkındaysanız kimse sizin kadar iddialı bir deyimde bulunmamış hayatları için. benim sizinle sohbetim bitmiştir.ama yine diyorum ki birgün bu kınadığınız insanları anlayacaksınız , size yaşatacak olanlarda eşinizin ailesi olacak .. neden mi bu kadar eminim ? bir hadis vardır, " kınadığını yaşamadan ölmeyeceksin " diye. kulağınızda çınlasın günü geldiğinde ....

Son düzenleme:
Çok kırılmış, çok incinmişsin belli.. Haklı veya haksız bunu sorgulamak bize düşmez. Kaldi ki yaşayan bilir en iyisini.

Fakat şunu söylemek istiyorum, görümcene sinirlenip eşine çatmışsın (ki bence çok yanlış) o da savunma durumuna geçmiş. Sonuç olarak aynı evde büyüdüğü, aynı kanı taşıdığı bir insandan söz ediyoruz.

Yıllardır evli, çocuk sahibi bir insan olarak sana tavsiyem eşine sataşacağına, şikayet edeceğine, orada cevabını ver ve konuyu kapat. Çünkü bu böyle sürmez. İçine attıkça ona olan sinirin dağ gibi olacak ve bir yerde patlayacaksın. Aile huzurun için görümceni takıntı haline getirmemeni tavsiye ederim.

Bu arada yorum yapan arkadaşlardan birine sonsuz katılıyorum. Başkalarına takılma işi boş insanların yaptığı birşey. Görümceniz de bir uğraş bulsa, eminim size olan takıntısı azalacaktır.

Allah sabır versin.

çiğ yemedim ki karnım ağrısın diyorum sadece,ben kötülük yapmam,kötülük düşünmem,saygı desen büyüklere tonla var...
bunların karşılığında da çekeceksem Allahın adaletinden şüpheye düşerim,çünkü anneyle oğulu,kardeşle kardeşi ayırmak aklımdan bile geçmez.tam bir aile delisiyim...aile huzurunun en önemli şey olduğunu bilerek büyütüldüm...

kısmetse 1,5 yıl sonra falan yazarım buraya nasıl olduğumu...
kocamın annesi zaten "annem" olamaz,sadece çok fazla saygı duyduğum bir aile büyüğüm olur.
nişanlıyken de böyle,evliyken de böyle olur inşallah...

Bazen saygıda asla kusur etmesende ne yazık ki haketmediklerini yaşayabiliyorsun pea. Çünkü bazı insanlar nedense anlamsız yere ve en çirkin haliyle ailelerini güya korumaya geçiyorlar kendilerince. Gelin bir başına o aileyi dağıtacakmış muamelesi görüyor.

Emin ol kocanın ailesiyle sorun yaşama o kadar huzursuz birşey ki kimse o huzursuzluğu yaşamak istemez.

Senin ömrün boyunca eşinin ailesiyle ilişkilerin iyi olur umarım

Görümcesiniz sanırım

Yukardaki nefret dolu mesajın sebebi bumudur yani:26:

Okuduğumda yazık kadıncağıza neler yapıldı acaba dedim,sebebini okuyunca gülümsedim.
Bu kadar herşeyi kafaya takar,içinizde biriktirirseniz olan size olur.Sizin mesleğinize laf ettiyse sizde cevabını verir oturtturursunuz.Sonra normal hayatınıza devam edersiniz.
Bir mesajınızda 4 görümcem var tek problemim bununla demişsiniz.Çoğu insandan şanslısınız enazından.4 iyi insan var karşınızda bunuda olduğu gibi kabul ediverin.

neden sinirlendiğinizi anlayamıyorum, yazdığımda size karşı birşey yok ki.. elbette ütopik bir durum, kaldı ki bunu siz de yaşamışsınız.. yaptığınız ya da yapmak istediğiniz şey "insanlık" değil sevgili candas.. iyilik yapıp, iyilik bulmak istemişsiniz, karşılıklı bir beklenti yani.. neden anne-kız gibi olmak istediğinizi inanın halen anlamadım.. sürekli atışan bir anne-kız olmaktansa, iyi anlaşan bir k.valide- gelin olmayı tercih etmezmiydiniz.. sizin gelininiz (ki bakın gelinimiz diyorsunuz, kızımız değil. çünkü o sizin gelininiz) extreme bir örnek olmuş olabilir, herkes öyle olacak diye bir kural yok ki..

işin beddua kısmına gelirsek, "yaşayacaklarını görüp buradakilerin bedduasını hatırlayacaksın" gibisinden bir söz vardı sizin mesajınızda.. şimdi uzun uzun aramadım ama isterseniz arayıp, bulurum.. ayrıca sürekli savunma halinde olmayın, kimse sizin kötülüğünüze uğraşmıyor ki burada

celiskili konusuyorsun icinde o nefreti besleyen sensin gelinlere karsi

insanin düsmaninin yuvasi yikilsa zevkle izlemez üzülür

celiskili konusuyorsun icinde o nefreti besleyen sensin gelinlere karsi

insanin düsmaninin yuvasi yikilsa zevkle izlemez üzülür

açıklarmısın nerde çelişkili konuşmuşum bebeğim

eskaza gelinimiz de bu bet topluluktan biri olursa dedim,valla kusura bakmasın kimse hiiiiiç de üzülmem...
benden iğrenecek,canı cehenneme diyecek,kardeşimi bizden kopartmaya çalışacak,ben de serin serin oturcam...
ooolduuu...
yok öyle bi dünya...
o gelin naparsa yapsın,ne yaparsa yapsın, ne derse desin kardeşimin yanında olurum hayatı boyunca...

ve eğer eskaza öyle bi kadınsa yuvasını da yıkmak için elimden geleni ardıma koymam...yalan değil.

nerdemi son cümleni bir oku elimden geleni ardima koymam,bu nefret degilde ney

gelin senle sen gelinle anlasmak zorunda degilsinizki, hadi olduda elektrik alamadiniz hemen yuvasinimi yikican :44:

kolay kolayda yuva yikilmaz bunuda bil sanmiyorum bir erkek bacisinin lafina bakipta esini bosicani

nefret ediyorum sizden ey bet topluluk demiştim zaten daha önceki mesajımda...ay kusura bakmayın da kadınlar kulübünde konu açıp da canları cehenneme diyen gelinimiz olursa(allah korusun) ben de nefret ederim...bana nefret kusan kadına ne yapayım?

bağrıma mı basayım?

ki evlenmeden önce ayh annem ayyy bebeğim,ay kzıkardeşim diye yaklaşıp da sonra göstermişse gerçek yüzünü, hiç asabımı bozmam,onun asabını bozarım...

elektrik alamamak değil,eğer kardeşimi bana karşı doldurmaya çalışır,aramızı bozmaya çalışırsa pek de güzel yıkarım o yuvayı....
sen sanmamaya devam et,erkek kardeşim için ailesi herşeyidir.hep böyle kalır inşallah.bizim aramıza nifak sokmaya gelen kızı da baş üstünde taç gibi taşıyacağını hiiiiiç sanmıyorum...

yu

valla öyle görümceler varki cani cehenneme dedirtiyor insani

siz iyi olursaniz gelinizde iyi olur,kimse kimseyide doldurmaz kardes gibi gecinirsiniz

erkek kardesin evlenince karisina cocuguna daha düskün olcak genelde öyledir sende bunu kabul et artik

mune eğer dikkat ederse son derece iyi üslupla konuşuyoruz,polemik değil yani bu...

valla bakcaz bakalım biz zaten fazlaca iyiyiz,gelin de iyi olursa kendi lehine...geline karşı önyargılıyım (sayelerinde daha tanımadan acaba öyle olurmu böyle olurmu diyorum) yalan yok,ama önyargı iyi davranışla yıkılabilir...
avrupa da yaşamıyoruz efendim,gelin sadece kardeşimle iyi olursa bana yetmez,bize yetmez,bizimle de iyi anlaşmak zorunda...(kardeşime de yeteceğini sanmıyorum iki kişilik saçmasapan bir gezegen yaratmaya çalışan bir kadının)

erkek kardeşim karısına çocuğuna bağlı olsun tabi ama hanımköylü gibi buldumcuk gibi,karısı için ailesiyle arası kötü olursa ya da gelin(evet gelin) kardeşimi o hale getirmeye çalışırsa,armut toplamıyor benim elceğizlerim...el kızıdır yani,kolay alışırsın çabuk vazgeçersin...
öyle.

pea sizle iyi gecinmek zorunda degil,eger gecinemezseniz gecinemiyorsunuzdur bu herkes icin gecerli

diyelim erkek kardesin yengenin kardeslerinden birine isinamadi yada aralarinda problem olusdu görüsmeyi kesmek istedi buna ne dersin peki ?

el kizi olarak ön yargili davranirsan gelin nasil isinsin size

emin ol gelininde eli armut toplamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…