Görümcemle sorun yaşıyorum...

Pea cım senin bu konularda bazı tavırlarını sert ve aşırı buluyorum...
Aileye verdiğin önem çok güzel ama önce biz sonra o, el kızı çabuk vazgeçersin gibi düşüncelerini yanlış buluyorum.
Öncelik sırası diye bir şey yok, annen-baban-kardeşin seçmediğin doğup büyüdüğün ailen, eşin kendi seçtiğin ailendir. İkisi arasında kıyaslama yapmak yanlış iki aileninde yeri ayrıdır. Hele ki çocuk olunca o elin kızı/oğlu ile olan aile bağın iyice güçlenir. Artık el olmaz o insan.

Aradaki dengeyi kurduktan sonra sorun yaşanacağını sanmıyorum. Arada dengeyi kuramayan kişiyi kabahatli buluyorum. Ailesi ve eşi arasında dengeyi kuramayıp eşini ailesine ezdiren kişi, buldumcuk olup eşinin gazı ile ailesine sırt çeviren kişi suçludur bana göre.

Sen hanımköylü olmasın diyorsun ya bence anakuzusu da olmasın kimse. Evleneceği insanı el görüp, bana eş çok deyip ikinci plana atacak olan kimse evlenmesin, aile kurmasın, onu doğurup büyüten ailesi ile yaşlansın...

Son düzenleme:
Konu ziyadesiyle kişiselleşti, konu sahibesine değil, yorum yapan üyeye cevap verir oldunuz...

tek sorun yaşayan sen değilsin merak etme. benim görümcemi anlatayım da haline şükret:) görümcem eşim için benden önce nasıl evlenir (kendisi 30 du,eşim 28. yani evde kalmıştı...)bir de meslek sahibi oldu hemen evlenmeye kalktı (yani parasını ele yedirecek) diye evdekileri galyana getirdi. ve bir sürü şey daha oldu...sonuç:düğünde sadece kız tarafı vardı.ama şükür sorun çıkmadı:)) ayrıca ben de görümceyim ve gelin olacak müsvetteden nefret ediyorum. haklı sebeplerim var, yazmaya kalksam sabahlarız abartısız. ama en büyük sebep başta annem olmak üzere hepimize karşı saygısız oluşu,boyundan büyük dili olması..insanın sevmese bile saygı duymak zorunda oldukları vardır.biz böyle gördük...ne yaparsın biyolojik yaşı 31, zeka yaşı 0-6 arası...

Kizlar pea nin dedigi bir cok seye katiliyorum,
aslinda kiz düsünce tarzinda hakli , sadece cok sinirli oldugu icin belki burdakilerinde aklinca kayinvalideyle ve görümceyle derdi oldugu icin ters algiliyorlar.

1 kaynana da bir anne , ve ne hikmetse o anne gelinine göre seytan kaynana, damda göre iyi bir anne... genelde bi izleyin o kaynanalari hep gelinler dirdir eder damatlar iyi gecinir...
2 malesef kaynana artik resmen kaynana fobisi olarak görünülüyor, basdan hemen mesafe ler konuluyor istenilmiyor
3 dügüne kadar hersey yaptiriliyor o kaynanaya sonrasinda basindan def etmeye calisiliyor
4 kaynana iyi niyetinle bile birsey dese bin türlü kötülük yakistiriliyor , gel dese suc, cagirmasa suc, yüzüne birsey dese suc, demese kaynana gelin oluyor, gelin kaynana gibi üste cikiyor
5 insanlikdan nasibini almamislar birde kocalarini annelerine karsi doldurup sogutuyorlar ileride onun hesabini nasil verecekler bilmiyorum, ayrica siz iyi gelinler yarin sizde kaynana olacaksiniz...
her iyi gelin de yarin öbür gün kaynana olacak , ama inaniyorum sizler iyi gelin olacaksiniz.
6 ben sunu savunuyorum , ben esimle iyisem kaynanam sag olsun o tasifi dogrudu bir sekilde yetisdirdi.
Eger iyi anlasamiyorsam zaaten o insanla beraber kalmamin bir anlami yok.
Hic bir anne /kaynana cocugunun mutsuzlugunu istemez, ve gelinini kiskanmaz.
Ama saygi bekler bu da en dogal hakki. Oglundan da saygi sevgi yardim bekler de ister de, bu da bir annenin en dogal hakki dir diye düsünüyorum.

simdi diceksiniz kii tabii senin kaynanan iyidir veya su bu...

benim ilk kaynanam cok zor ve gecimsiz biriydi, düsüne bileceginiz her türlü kötülük yapan biri , ogularina gelinlerimi nasil dövdürüm diye planlayan bir okadar yani.
Ben ona ragmen saygimi da mesafemide korudum , söylicem veya savunacagim birsey vardiysa yüzüne söyledim, alisdilar ve beni öyle sevdiler.
ayrildik esimle yillar oldu, kaynanam hala beni arar cekinerek de olsa...

2. kaynanam iyi cok rahat kendi halinde ama yeri gelince o bile o iyi halinde tavir yapan biri.
ama yinede ben saygimi yapmaya calisirim, benden fazlada oglunun yapmasini hatirlatirim.
Tabii bazi seylerin karsiligini görmeyince insanin gücüne gidiyor vs. ama onun da huyu böyle deyip geciyorsun yapilcak baska birsey yok.

Bence biraz fobinizden kurtulun, o annelere saygi gösterin, iyi niyet gösterin. Hosunuza gitmeyen konulari da konusun, yutmayin.

genellemede yapmamak gerek canım oğullarını ksıkanan kayınvalideler var. onları göz ardı edemeyiz. hatta burda bi arkadaşın konusu vardı kv kıskanıyo diye yatak odasının kapısını açık bırakırmış kocası ve ayrı yerde yatarmış annesi kızmasın diye. daha ne kv ler var. ama tabi bazende gelinlerden kaynaklanabiliyo.

örneğin benimki ben kendisine sert cevap vereyim diye elinden geleni yapar beni sinir eden şeyleride blr ama bi kılıfı vardır hep. uyardığım oldu, tatlılıkla konuştuğum oldu sert çıktığım oldu yok. değişmiyo. ama evlenmeden önce benimle konuşurken çok dikkatliydi. hatta bişey dediyse bile içine dert olur alınmadın dimi derdi. sonuçta herkes faarklı hayatları farklı insanlarla yaşıyo.

Tabiiki kötü kaynana da var olmazmi ? Ama onun ogluda yani o kisin kocasi da pek iyi biri oldugunu tahmin etmiyorum. (( ozaman cözüm o adami birakmakda olacakdir :))))

Senin kaynanan öyle davraniyorsa sen sor , senin sorunun ne diye ??? Niye böyle yapiyorsun niye bukadar degistin diye, bazi insanlara ayna göstermek iyi oluyor sasirip utana biliyorlar dene bakalim.

Herkesi tabii ki genelleyemeyiz, bende gercekden kötü kaynanalar gördüm, ama onlarin gelinleri genelde iyidi ((

Ama her evlenen gelin , kaynanadan sikayetci her gelin hemen mesafe koymak istio yabanci olmak istio, kocasi arasa gicik olio, kocasi bir yardimda bulunsa gicik olio kavga cikario vs vs....
Ben bunlari kast ediyorum.
Ben kendi annemi hergün ararim ama KV hergün aramam ne konuscam ? Ama kocama SIK SIK hatirlatirim aramadin kac gün bi ara, sonucda KV de beni degil oglunu özler.
Yanliz birakirim konusacaklari vardir diye vs.... Kiskanmam yani ana ogul ne yaparlarsa yapsinlar ne konusurlarsada konussunlar, hersey benim kocam da biter.

Kolay degil KV gelin iliskisi ama sanirim biraz hos görü ve saygi sevgi ile asilmicak bir sorun da degil. Biraz Fobimizden vaz gecelim bakin hersey daha güzel olacak...

Aynen. Oglunu kiskanan kv cok. Gelinin elbisesinin aynisini arayip bulan gordum. Hatta bir tanidigimiz ogluna kiz ararken -benden ustun olmayacak dayanamam, yonztebilecegim niri olmali vs.- derdi. Oglu esiyle bozusunca sevinenler var. Yani hatta oglu karisini dovdugunde ooooh iyi yapmis diyen tanidim. Sonrasinda o gelin de o kv yi sildi. Her gelin, her kv, her durum farklidir. Ancak yuzyillardir suregelen gercekleri de gozardi edemeyiz. Ayrica seytan da gelin kv ile cok ugrasir.

Mumkun mertebe uzak dur ondan kafadan kontak pardon ama ayni belirtiler benim eski gorumcemdede vardi. Esimde aynn onu savunurdu. Vallah dedigin gibi bende gorumceyim ama gelinimizle baci gibiyim.
Seni cok iyi anliyorum o ayna alsinda once kendine baksin ne insanlar varmis be arkadas !!! Kiskanciktan KUDURSUNLAR sen keyfine bak tatlim

Ha ha konu cok eskiymis ama okuyunca yorum yapmadan gecemedim. Arkadasim sana katildigim noktalar var, ufacik sbeplerden koprulerin yikilmasini cok yanlis bulyorum ama yuva yikmak nedir ya :) Senin ki yuvada kardesinin kurdugu yuva degilmi. Allah sana senin gibi 5 gorumce versin ne diyim. :)

sende muhatap olma arkadasim bnde gorumceyim ve gelinmidir nedir hic sevmiyorum uzak durunca bi problem yasamiyorum. sen onu kocsna kotuleyince kocan sana katilip kotulesinmi istiyosun. madem sevmiyor hoslanmiyorsun mesafe koy olsun bitsin ya ayrica insan meslegi okulu vsaire ayrimcilik hic hos degil. sanki gorumceler bayiliyoruz gelinlere

aşağılık kompleksine sahip bi görümceniz var Allah yardım etsin uyuz insanlarla uğraşmak çok zor :/

Sen kurşun döktürecek yer bulabildin mi ondan haber ver. :126:

Amin diyelm buna da. Sonucta o cok dogru dusunuyor, gorumce dedigin oyle olmali. O yuzden Rabbim bol versin arkadasa.

tek bi görümcem olacak cınım, iyi dileklerin için teşekkür ederim, ne istediysen 5 katı verilsin sana:) 25 görümce ediyo bu

Sen kurşun döktürecek yer bulabildin mi ondan haber ver. :126:

ha ha ha ne komik.
ne yapayım bebeğim sen olsam ben de nazardan endişe etmezdim, ama çok nazar değiyo be kuşum

bak canım nasıl olsa sen evlenemeyeceksin benim kardeşimle o yüzden nema problema değil mi?
hadi bebeğim git müstearınla müsemma şeylerle uğraş. hadi kuşum.

tek bi görümcem olacak cınım, iyi dileklerin için teşekkür ederim, ne istediysen 5 katı verilsin sana:) 25 görümce ediyo bu

:)))) cnm bnm benim 2 gorumcem var dunya tatlisi, yapici insanlar cok sukur yuva yikici degil. Ah rica ederim ne demek. Bakalim olabilecek mi bir gorumcen. Hayat bu ne getircegi belli olmaz. Ayrica tatlim ben inancli insanim, hayatta ne ekersem onu bicecegimi bilirim, kisiliklerimiz birbirine tumuyle zit. Allah benim gibileri senden senin gibileri benden uzak eylesin. Bu basit matematiksel muhabbete burda son verecegim. Selametle.

aaaaamiiiin tatlım aaaamin

Çok eğleniyorum ben bu kızın konularıyla ya, Türk kızlarının aynasısın adeta aynen devam:128:

bence biz gelin milletine yaranilmaz arkadas benimde gorumcem var cok saf iyi niyetli sadece hnai ben ne giysem onu giymek isitr ama ozeniyor diyor geciyorum cunku yasam tarzlarimiz cok farkli.bence bir dusun nasil bir gorumce isterdin. yanisurekli sana bakip ozenmesinimi fitne olmasinimi ama saf olmamasinimi.istedegin seyler olmuyor. bende gelinimle kardes gibiyim hatta bişi olsa abim yerine onu tutarim gibime geliyor Allah gostermesin. ama vardir bi rerkegi paylasamamazlik.o da bir insan unutma.

Şu erkekleri de hiiç anlayamıyorumm.. Eşinin yanında olmayacaksın ananın ablanın eteğinde döneceksin ne diye evlenirsinki? Bence böyle yaparak en büyük ahı kocalar alıyor, eş köle değilki her lafı yesin yutsun sonra hiç bişey olmamış gibi kv görümcesine güler yüzle hizmet etsinYok öyle dünyaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…