- Konu Sahibi askolottammm
-
Bu da anneyle oglun problemi...Ben gelin olarak dahil olmak istemiyorum zaten onların hukukuna ama bu konuda sanki konu sahibi kayinaileye illallah dedirtmis, insanlar sırf oğullarınin huzuru kaçmasın diye yansitmamislar ama çok da istekli gorunemiyorlar (gorumcenin evden kaçması, KV nin lök gibi oturması, oğluna yarım ağızla bile bu gece kalın diyememesi...vs) ziyaretlerde gibi geldi bana da tabi bilemiyorum...Arkadaş sanırım kendine ve eşine değer verilmediğini hissediyor bu yüzden üzgün haklı olarak ,bir güler yüz bir bardak çay herkesin yapabileceği şeyler eminim konu sahibinde kalmaya çok meraklı değildir ama insan en azından oğlunu seviyorsa biraz yakınlık gösterir diye düşünüyorum .
İnanın sevdiği oğluysa ne olursa olsun hürmetini yapıyor ki kişisi ..Bu da anneyle oglun problemi...Ben gelin olarak dahil olmak istemiyorum zaten onların hukukuna ama bu konuda sanki konu sahibi kayinaileye illallah dedirtmis, insanlar sırf oğullarınin huzuru kaçmasın diye yansitmamislar ama çok da istekli gorunemiyorlar (gorumcenin evden kaçması, KV nin lök gibi oturması, oğluna yarım ağızla bile bu gece kalın diyememesi...vs) ziyaretlerde gibi geldi bana da tabi bilemiyorum...
Yani aynı şeyi söylüyoruz aslında. Değer veriyorlarsa da oğullarına vermiyorlarsa da oğullarına... Gelinin üzerine alınacağı bişey yok ki, aksine evlendikten sonra oğlunu kıymete bindirip vay dün geldin bugün gelmedin, vay ondan yedin bundan yemedin, vay 3 gün kaldın beş gün kalmadın diye oğlunu da gelinini de darlayan bı tıp olsa daha mı iyiydi konu sahibi için ? Böyle gelini darlamayan KV her zaman iyidir, anasının gösterdiği - göstermediği değer kısmını da oğlu düşünsün, bana ne?İnanın sevdiği oğluysa ne olursa olsun hürmetini yapıyor ki kişisi ..
Yapılan şey tamamen değer vermemek
Burası cennet mahallesine dönmüş.Off boş konuşma ..mbesil daha okuduğunu anlamuyorsn kalkıp bana laf atıyorsn
Diğer sayfaları okursanız konu sahibinin ciddi üslup sorunu var. Başka bir konusunda da hiç arkadaşının olmadığını, düğününe hiçbir arkadaşının gelmediğini yazmıştı. Şaşırtmadı.Yine yeniden neden bu kadar linçlendiğini anlamadığım bir konu dahaarkadaş bana muhteşem sofralar kursunlar önümde arkamda dolaşsınlar. Yemesinler yedirsinler dememiş alt tarafı kaç km uzaktan yılda bir max 2 geliyoruz insan biraz bir şey yapar bizim için demiş ki bence çok haklı. Hangimiz misafirimizin önüne bi çay koyup yolluyoruz. Arkadaş diyor ki zaten samimi bi gelin kaynana değiliz misafir gibi gidip geliyoruz. Belki kalmalı bir ilişkileri olsa kalkıp yapmalı . Ama bir iki saat oturduğu yerde de ayy durun ben aldıklarımızı tabağa koyayım diyecekleri bi ilişkileri yok belli. Konu sahibi de eşide burda misafir evin oğlu gelini gibi değiller anladığım kadarıyla. Görümcede el gibi davranıyor. Benim görümcem her geldiğimizde bir saat dahi bile bizle durmasa bende onu el gibi görürüm ( bu arda önceden aranızda büyük sıkıntılar olmuştur saygısızlık vs gibi şeyler geçtiyse belkide tepki için yapıyorlar sizi)
Kezbanın kim olduğu belli, az bile yapıyorlar sanaLaf soktu kezban
Aynen seviye yerlerde, kim boyle biriyle arkadaşlık etmek ister ki görümcesi de o yüzden kaçıyordurDiğer sayfaları okursanız konu sahibinin ciddi üslup sorunu var. Başka bir konusunda da hiç arkadaşının olmadığını, düğününe hiçbir arkadaşının gelmediğini yazmıştı. Şaşırtmadı.
Haklı taraflarınız var ama onlar da öyle demek, bosverin takılmayın..Siz de o evin kızısınız, hizmet beklemeyin, aldıklarınızı kendiniz servis edin..Kız annesinden görmediyse akıl edemiyor bile olabilir .Gariplik şöyle senede 2 defa bayramdan bayrama gidiyorz kalmıyorz kalın diye ısrar eden de yok öğlene doğru gitmiş oluyorz yemek yapmadıkları için yemeğimizi dışarda yedikten sonra gidiyoruz giderken eli boş gitmiyoruz önümüze gelen kuru bir çay yanına bari bizm aldığımızdan koyun bu görgüsüzlük değilde ne
Ben de benzerini yasadım sizi çok iyi anladım. Mesele az bı saygı. Ben iki yıl idare ettim anlamaya çalıştım düzelme olmadı. Sadece görümce değil eltiydi. Beraber yaşıyorlar ama biz ne zaman gitsek misafirlikteler. Ya da eve misafir çağırıyorlar. Tanımadığımız arkadasları ev. Neyse birgün gittik yine 7 saatlik yoldan. Önümüze bir kap yemek çıkarma yok . Misafir davet etmişler. Hoşgeldin diyen yok. Toplan dedim eşime beni götür. Apar topar kalktık..ben sayacaktımd.a eşim birşey deme istersen birdaha gelmeyiz dedi. Neyse baya mesaj attı eltim birşey mi oldu falan yok dedim. Ama hepsi anlamış.Arkadaşlar hepinize merhababenim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Yani belki bana kızacaksınız ama sonra neden “tek arkadaşım eşim, arkadaş edinemiyorum ” diyorsunuz işte. ( eski konunuza ithafen )Arkadaşlar hepinize merhababenim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Ben sizi haklı buldum,kim ne derse desin.Ama burdaki muhattap kayinvalideniz. 600 km yoldan geliyorsunuz ve kuru bir çay sonra kalmadan gidiyorsunuz.Herkes evden birisin kalk sen yap demiş ama hiçte size evden biri olduğunuz samimiyeti verilmemis,yoksa buraya konu acmazdiniz.Oraya gitme motivasyonunuz nedir onu anlamadım,açıkçası ben ilgi görmediğim yere ancak çok çok mecburi bı sebep olursa giderdim.Bazi insanların misafir ağırlama tarzı da böyle oluyor.Belk onlarda böyledir.Yanlış sezmişsinzz ben annesine hadi yaşlı dedim 25 yaşta çok kücük değil ikisi birleşip kır kek bari yapabilirler sonuçta 600 km öteden geliyoruz ve bizde gördüler benim neler yağtığımı kendi oğlu geliyor sonuçta
Bu arada ilgi dediğim pastalar börekler ağır yemekler değil,ama ben oraya gittiğimde his karsilanayim,yani geldigime memnun olsun insanlar.Ben sizi haklı buldum,kim ne derse desin.Ama burdaki muhattap kayinvalideniz. 600 km yoldan geliyorsunuz ve kuru bir çay sonra kalmadan gidiyorsunuz.Herkes evden birisin kalk sen yap demiş ama hiçte size evden biri olduğunuz samimiyeti verilmemis,yoksa buraya konu acmazdiniz.Oraya gitme motivasyonunuz nedir onu anlamadım,açıkçası ben ilgi görmediğim yere ancak çok çok mecburi bı sebep olursa giderdim.Bazi insanların misafir ağırlama tarzı da böyle oluyor.Belk onlarda böyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?