- 4 Mart 2012
- 15.843
- 36.796
- 798
- Konu Sahibi askolottammm
-
Evet, biraz özenseler iyi olur ama onların değer biçme şekli buysa kalkın kocanıza kendinize kayınvalidenize siz bir şeyler hazırlayın.Arkadaşlar hepinize merhababenim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Ay boşverin.Arkadaşlar hepinize merhababenim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Aslında burda haklısınız. Gerçekten gariplermiş. Yaptıkları güngörmemişlik.Yanlış sezmişsinzz ben annesine hadi yaşlı dedim 25 yaşta çok kücük değil ikisi birleşip kır kek bari yapabilirler sonuçta 600 km öteden geliyoruz ve bizde gördüler benim neler yağtığımı kendi oğlu geliyor sonuçta
Ay valla herkes sizin gibi söylemiş ama ben anlamıyorum. Uzak mesafeden abim ablam kardeşim geliyorsa ve haftada bir ya da sürekli olan bir şey değilse nadir geliyorlarsa ben planım varsa da iptal ederim çünkü abimi görmek isterim. Mevzu hizmet etmesi değil tamam hizmet etsin demiyoruz ama çalışmıyorsa ya da okumuyorsa o gün de çarşı pazar gezmeyiversin çok mu zor bir şey bu ? Bizim ta dıdının dıdısı gelirdi de yine de özlediğimiz için yanlarında oturur muhabbet eder özlem giderirdik. Ya gerçekten kültür farklılığı ya da 30 umda ben yaşlı kalmışım.Ay boşverin.
Aldıklarınızı koyun yiyin. Ne yemek istiyorsanız pişirin yiyin.
25 yaşında genç bir kadin,tabi ki sosyal hayatın içindedir ,size göre program yapmak zorunda değil. Belki sevgilisi var onunla görüşüyor. Size hizmet etmek zorunda da değil. Ya çalısıyor ya okuyor bu insan,yaşı genç bırakın gezsin. Hizmet beklemek çok tuhaf yani başka ne denir bilemedim ben.
Abisi 600 km uzaktan geliyor aynı şehirde olsalar belki kimsenin gözüne batmaz ama uzaklık, özlem duyma var bu kadar da olmaz..Ay boşverin.
Aldıklarınızı koyun yiyin. Ne yemek istiyorsanız pişirin yiyin.
25 yaşında genç bir kadin,tabi ki sosyal hayatın içindedir ,size göre program yapmak zorunda değil. Belki sevgilisi var onunla görüşüyor. Size hizmet etmek zorunda da değil. Ya çalısıyor ya okuyor bu insan,yaşı genç bırakın gezsin. Hizmet beklemek çok tuhaf yani başka ne denir bilemedim ben.
Yahu ben anlamıyorum 25 yaşındaki kadın çalışmıyorsa ya da okulu yoksa neden 6 ayda bir gördüğü abisi geldiğinde dışarı çıkar ki ? Görümceye takmak değil mevzu o zaman onlar geleceği zaman da gelin çıksın gitsin arkadaşlarıyla buluşmaya. Hizmet etesin demiyoruz zaten ama insan sırf özlediği için bile iki oturur muhabbet eder özlem giderir hoş beş sohbet eder nasılsınız iyi misiniz der. Bunu beklemekte artık ayıplanıyorsa diyecek bir şey kalmamış gerçekten. Evet eskiler gibi kimse kendini paralamasın ama misafir 10 rızkıyla gelir birini yer 9 unu bırakır derler. İki çay iki kek koymak bir tas çorba pişirmek hizmet etmek değil. Ortamda hadi yemek yiyelim denir yemek yapılırken gelin kalkıp yardım ediyim demezse işte o zaman hizmet bekliyor diyebilirsiniz. Bence çok ayıp yaptıkları böyle mi yetiştirildik biz bu nasıl bir düzen aklım almadı benim.Ay kimse size hizmet etmek zorunda degil. Gorumcenizin evine gitmiyorsunuz kayinvalidenizin evine gidiyorsunuz. Siz de kizi gibi kalkip her seyi yapacaksiniz. Yapmiyorsaniz da kimseden bir sey bekleyerek gitmeyin yani. Siz kayinvalidenize giderken goruncenizi arayip musait misin evde misin bi planin var mi diye soruyor musunuz… nerden bi sey bulsam da gorumceme taksam diye ugrasmayin kendinize yazik.
Kayinvalidem 70 yaşında biz gidince kendimiz getirip, kendi getirdiklerimizden servis ediyoruz. Hiçte niye getiriyorum diye gocunmam, çünkü çayı oyle boş boş içemem, biri kalkıp getirecek diye de bekleyemem.Siz şakamısınız cidden hem kendim getircem hemde kalkıp kendi önüme kendim mi koyacağım harbi ne yeyip içip bu yorumları yapıyorsnz
Benim kızım 12 yaşında babaannesi geliyor atıyorum,maksimum 1 saat oturuyor,sonra arkadaşım disari cağırıyor diyip kaçıyorAy valla herkes sizin gibi söylemiş ama ben anlamıyorum. Uzak mesafeden abim ablam kardeşim geliyorsa ve haftada bir ya da sürekli olan bir şey değilse nadir geliyorlarsa ben planım varsa da iptal ederim çünkü abimi görmek isterim. Mevzu hizmet etmesi değil tamam hizmet etsin demiyoruz ama çalışmıyorsa ya da okumuyorsa o gün de çarşı pazar gezmeyiversin çok mu zor bir şey bu ? Bizim ta dıdının dıdısı gelirdi de yine de özlediğimiz için yanlarında oturur muhabbet eder özlem giderirdik. Ya gerçekten kültür farklılığı ya da 30 umda ben yaşlı kalmışım.
☝Yukarıda yazdığıma ek olarak ekliyorum, günü birlik gitmiyorlardır herhalde,bu kızda 24 saat sokakta olmuyordur illaki kendi evine dönüyordur,görüşüyorlardır.Abisi 600 km uzaktan geliyor aynı şehirde olsalar belki kimsenin gözüne batmaz ama uzaklık, özlem duyma var bu kadar da olmaz..
Sevgilisiyle, arkadaşıyla gezmeyi 1 günlük erteleyebilir. Burda bir gariplik yok mu?
Konuyu tekrar okumanızı tavsiye ederim.Benim kızım 12 yaşında babaannesi geliyor atıyorum,maksimum 1 saat oturuyor,sonra arkadaşım disari cağırıyor diyip kaçıyorNe yapsın bizimle oturup,gitsin arkadaşları ile vakit geçirsin bence de zaten normali o.
Anneme gideceksem abimi de arardım şu gün geliyorum işin var mı diye sorardım,görmek istiyorsam,bazen işim var derdi bazende tamam ayarlarım görüşürüz derdi. Bekar insanlar yani,çokta sorun etmemek lazım.
Görümcemle sık görüşemiyoruz,uzak evlerimiz,kayınvalidem yanında yaşıyor bazen gidince görümcem olmuyor evde,bekar kadın yani,özellikle arayıp geliyoruz size demediğim için olmamasından rahatsız olmuyorum açıkçası. Ha onu arasam ne zaman müsaitsin tarzında bir görüşmemiz olsa,ona göre ayarlasam ve evde olmasa rahatsız olayım ama yani bana hizmet etmiyor diye dert edinmem. Kalmaya gittiysem o gün görmesem gece gelecek evine yani sonuçta 24 saat dışarda vakit geçirmeyecek ki.
☝Yukarıda yazdığıma ek olarak ekliyorum, günü birlik gitmiyorlardır herhalde,bu kızda 24 saat sokakta olmuyordur illaki kendi evine dönüyordur,görüşüyorlardır.
Ki zaten konu sahibi görüşememekten yakınmıyor ki,hizmet edilmemesinden yakınıyor. Hizmet bekliyor. Bana göre bu yanlış.
Günübirlik gidiyorlar ve 12 yaşında çocukla 25 yaşında kadını kıyaslamak yanlış olur benim gözümde. Ayrıca bekar kadın asıl daha kolay adapte olabilir ve annesiyle yaşıyor ben evdeyken eve misafir geleceği zaman bilirdim illa bana arama mesaj falan gelmezdi kimse beni arayıp şu gün annen müsaitmiş sen de müsaitsen gelelim demezdi ki denmemeli. Bekar ve boş birisi sadece 3-4 saat gelen abisi ve gelin için de arkadaşlarını bir gün ötelese ölmez üzgünüm. Ben bunu yapanla bir daha imkansız görüşmem.Benim kızım 12 yaşında babaannesi geliyor atıyorum,maksimum 1 saat oturuyor,sonra arkadaşım disari cağırıyor diyip kaçıyorNe yapsın bizimle oturup,gitsin arkadaşları ile vakit geçirsin bence de zaten normali o.
Anneme gideceksem abimi de arardım şu gün geliyorum işin var mı diye sorardım,görmek istiyorsam,bazen işim var derdi bazende tamam ayarlarım görüşürüz derdi. Bekar insanlar yani,çokta sorun etmemek lazım.
Görümcemle sık görüşemiyoruz,uzak evlerimiz,kayınvalidem yanında yaşıyor bazen gidince görümcem olmuyor evde,bekar kadın yani,özellikle arayıp geliyoruz size demediğim için olmamasından rahatsız olmuyorum açıkçası. Ha onu arasam ne zaman müsaitsin tarzında bir görüşmemiz olsa,ona göre ayarlasam ve evde olmasa rahatsız olayım ama yani bana hizmet etmiyor diye dert edinmem. Kalmaya gittiysem o gün görmesem gece gelecek evine yani sonuçta 24 saat dışarda vakit geçirmeyecek ki.
☝Yukarıda yazdığıma ek olarak ekliyorum, günü birlik gitmiyorlardır herhalde,bu kızda 24 saat sokakta olmuyordur illaki kendi evine dönüyordur,görüşüyorlardır.
Ki zaten konu sahibi görüşememekten yakınmıyor ki,hizmet edilmemesinden yakınıyor. Hizmet bekliyor. Bana göre bu yanlış.
Görümce neden abisi geldiğinde özellikle kaçıyor o kısmı ben de anlamadım, konu sahibinin bilmediği bir şeyler var demek ki. Ya da bilip amaan bu mesele mi dediği şeyler de olabilir. Bazı insanlar yaptıkları şeylerin tuhaf olduğunu bilmiyor, ya da hafife alıyor. Ona göre tavır görünce şaşırabiliyorlar. Ben görümceyi de dinlemek isterdim.Yahu ben anlamıyorum 25 yaşındaki kadın çalışmıyorsa ya da okulu yoksa neden 6 ayda bir gördüğü abisi geldiğinde dışarı çıkar ki ? Görümceye takmak değil mevzu o zaman onlar geleceği zaman da gelin çıksın gitsin arkadaşlarıyla buluşmaya. Hizmet etesin demiyoruz zaten ama insan sırf özlediği için bile iki oturur muhabbet eder özlem giderir hoş beş sohbet eder nasılsınız iyi misiniz der. Bunu beklemekte artık ayıplanıyorsa diyecek bir şey kalmamış gerçekten. Evet eskiler gibi kimse kendini paralamasın ama misafir 10 rızkıyla gelir birini yer 9 unu bırakır derler. İki çay iki kek koymak bir tas çorba pişirmek hizmet etmek değil. Ortamda hadi yemek yiyelim denir yemek yapılırken gelin kalkıp yardım ediyim demezse işte o zaman hizmet bekliyor diyebilirsiniz. Bence çok ayıp yaptıkları böyle mi yetiştirildik biz bu nasıl bir düzen aklım almadı benim.
Bana göre 25 yaşında birinden de hizmet beklemek saçma. Zaten geçerken uģruyorlar belki aile kırgın yani bunu da bilemeyiz. Sırf çıkıntılık yapmamak,huzursuzluk çıkarmamak için niye kalmıyorsunuz demiyor da olabilirler.Konuyu tekrar okumanızı tavsiye ederim.
12 yaşında kız tabi ki yerinde duramaz ve kimse beklenti içinde olmamalı ona karşı.
Konu sahibi 1 gün kaldıklarından bahsetti 600 km uzaktan geliyorlar ve ilgi alaka yok bana göre garip, umursamaz bir aile konu sahibi takmamayı öğrenip ziyaretlerini azaltmalı..
Peki hizmet beklemek olarak değil de misafir ağırlamak olarak söyleyim. Kaç yaş grubu misafir ağırlarken bir bardak getirip götürebilme yetisine sahip ? Saçma olmaması için kaç yaşlarında olunmalı ki misafir geldiğinde elimizi taşın altına koyalım ?Bana göre 25 yaşında birinden de hizmet beklemek saçma. Zaten geçerken uģruyorlar belki aile kırgın yani bunu da bilemeyiz. Sırf çıkıntılık yapmamak,huzursuzluk çıkarmamak için niye kalmıyorsunuz demiyor da olabilirler.
600 km gitmeleri saçma zaten 1 gün kalmak için ki sadece oraya gidiliyor olsaydı yola düşmezlerdi 1 günlüğüne diye düşünüyorum.
Orada kalmayıp konu sahibinin ailesine gidip kaldıkları için bence hazırlık yapmıyorlar bu durumda. Ne de olsa bizde zaten fazla kalmıyorlar diyerek verilen bir tepki de olabilir bu pekala.
Asıl sorun şu,aile evimde kalırım bu kadar uzakta olsalar ve gitsem,1 gece gećirmem. Kal demelerine de gerek var mı yani sizce? Eşinin ailesinin evi kendi ailesine gecerken ugradıkları bir yer olmuş halihazırda. Anormal olan bu. Bir kaç gün kalsalar belki farklı ağırlanırlar diye düşünüyorum.
Ama genc bir insan bu. 25 yaşındaki insana da bize hizmet etmiyor diye kızılmaz. Görüşmek görüşmemek değil ki burada asıl dert. Görümcenin önlerine bir tabak hazırlayıp koymamasına içerlenmişGünübirlik gidiyorlar ve 12 yaşında çocukla 25 yaşında kadını kıyaslamak yanlış olur benim gözümde. Ayrıca bekar kadın asıl daha kolay adapte olabilir ve annesiyle yaşıyor ben evdeyken eve misafir geleceği zaman bilirdim illa bana arama mesaj falan gelmezdi kimse beni arayıp şu gün annen müsaitmiş sen de müsaitsen gelelim demezdi ki denmemeli. Bekar ve boş birisi sadece 3-4 saat gelen abisi ve gelin için de arkadaşlarını bir gün ötelese ölmez üzgünüm. Ben bunu yapanla bir daha imkansız görüşmem.
İşin açığı ben günü boş ancak arkadaşlarıyla takılıyor olarak anladım eğer okuyorsa çalışıyorsa zaten evde olmaması normal. Yine de diğer şekliyle sizin gibi düşünemiyorum 6 ayda bir gördüğüm abim kıymetlidir benim için. Aralarında bişey varsa dediğiniz gibi orası ayrı.Ama genc bir insan bu. 25 yaşındaki insana da bize hizmet etmiyor diye kızılmaz. Görüşmek görüşmemek değil ki burada asıl dert. Görümcenin önlerine bir tabak hazırlayıp koymamasına içerlenmiş
Bu da bana göre tuhaf yani.
Bekar ve boş demek doģru mu onu da bilemedim, evde oturduğunu sanmıyorum kızın,çalışıyor yada okuyor olabilir.
Ben yastan bağımsız o evde yaşayan özellikle görüşmek istediğim biri varsa ararım. Evin genç bireyi de olabilir bu gocunmam yani arayıp müsaitmisin geleceğiz sende evde ol görüşelim demekten.
Bir çay koyup, gelen paketleri açıp tabağa koyarsa hizmet etmiş oluyor lütfen.Peki hizmet beklemek olarak değil de misafir ağırlamak olarak söyleyim. Kaç yaş grubu misafir ağırlarken bir bardak getirip götürebilme yetisine sahip ? Saçma olmaması için kaç yaşlarında olunmalı ki misafir geldiğinde elimizi taşın altına koyalım ?
Siz kendinizden pay biçip ona göre karar verin buna bence.Peki hizmet beklemek olarak değil de misafir ağırlamak olarak söyleyim. Kaç yaş grubu misafir ağırlarken bir bardak getirip götürebilme yetisine sahip ? Saçma olmaması için kaç yaşlarında olunmalı ki misafir geldiğinde elimizi taşın altına koyalım ?
Katip yanlış okumadıysam konu sahibinin eşi 18 yaşında evinden çıkmış ve aileden bağımsız kendi hayatını kurmuş, sonra da evlenmiş zaten.Görümce neden abisi geldiğinde özellikle kaçıyor o kısmı ben de anlamadım, konu sahibinin bilmediği bir şeyler var demek ki. Ya da bilip amaan bu mesele mi dediği şeyler de olabilir. Bazı insanlar yaptıkları şeylerin tuhaf olduğunu bilmiyor, ya da hafife alıyor. Ona göre tavır görünce şaşırabiliyorlar. Ben görümceyi de dinlemek isterdim.
Munenin dediği gibi aile bağları araları açıksa eğer normal. Ancak ben hala diyorum ve demeye de devam edicem. Evet kimseye baskı yapmayalım yapmak istemeyen yapmasın bu konuda sorunum yok ama çoluğumuz çocuğumuz bu şekilde bu kadar bireysel ve bu kadar aile bağları uzak büyümesin bence. Yani eşitliği de savunuyorum benim erkek kardeşim de benim gibi her şeyde elini taşın altına koymaya çalışır çünkü öyle gördü öyle büyüdü.Siz kendinizden pay biçip ona göre karar verin buna bence.
Mesela 60+kayınvalidenizden/annenizden beklermisiniz hizmet?
Yada çocuğunuzdan,sizden yaşça küçük kardeşinizden beklermisiniz gezmesin evde otursun bana hizmet etsin diye?
Ben beklemem,kendimden büyükten de küćükten de hizmet beklemem. Siz beklersiniz,beklemezsiniz o sizin bileceğiniz iş.
Çocuklarıma da misafirime (benim evim =benim misafirim)hizmet etmelerini dayatmam. Başka sorumlulukları var ve misafire hizmet bunların içinde yok. Ha kendi tabak çanaklarıni kaldırıp, odalarını toplarlarsa evdeki sorumlulukları bitmiştir benim açimdan.(ödev,çalısma vb şeyleri ayrı bir tarafta değerlendiriyorum bu konuya dahil değil ve evet okula gidenin bir sorumluluğu da bu )Çocuk çocukluğunu yapar,genç gençliğini,yetişkin yetişkinligini. Herkesin sorumluluğu başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?