• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonunda anlayan birisi çıktı 😀bana geldiklerinde ben yıllık izin aldım izzeti ikram da eksiklik olmasın diye gezdirdim piknikler yaptık ama düşün önümüzde en basit çekirdek alıp koymadılar
Sizde bir daha geldiklerinde ekstra bir çabaya girmeyin.
Görümceye takılmanizi gereksiz buldum ama kayinvalide gayet umursamaz davranıyor. Aile yapısı falan değil bu yani, hazır bir şeyler alınıp konulabilir en kötüsü. Şehir dışından gidiyorsunuz sonuçta ve kalmadan geri dönüyorsunuz gayet misafisirsiniz, eşiniz içinden geçerli bu. Özellikle Onun açısından rahatsiz olunacak bir durum.
Misafire ikram etmek, hele aile üyelerinden biriyse hizmetcilik değildir. Bu hizmetçi lafı da ne kolay kullanılıyor.

+1000
Ramazanda eltimgilde kaldık 6 gün. Cok güzel vakit gecirdik. Bu bayram onlar gelecek. Bende onlari güzel ağirlayacağım. Zaten hep birlikte olmak yetiyor. Önemli olan anı biriktirmek❤. Buraya bakarsak bizim iliskimiz vıcık vıcık 😂
Tabi ki.Bi de vıcık vıcık tabiri türedi son zamanlarda.Çocukken komşularımız akşamları toplanıp çekirdek çay partisi yapardık.Öyle güzel zamanlardı ki.Böyle düşünenler yüzünden toplum ruh gibi oldu yalnızlaştı.

Benden hiçbir akrabam böyle benden hizmetçilik beklemiyor. Çünkü senin gibi toksik vıcık vıcık sülale meraklısı biri değilim. Sen git şikayet ettiğin kaynanana evinde hazırlık yap, evini temizle tatlını pişir.
Yaparım bu benim kendi kalitemi gösterir bu yaptıklarımı hizmetçilik olarak görmüyorm içimden gelerek yapıyorm sen kendi beceriksikliğini hizmetçilik olarak görüyorsn o benim problemim değil

Buradaki yorumlara bakmayın,herkeste bir bencillik var ,anlamk mümkün değil.
Hem kayınvalide hem görümce(yaş da 25 miş,yorumlara bakarsan 12 sanki) misafir olarak gelince tabiki hazırlık yapmalı ,tavırların dan görgüsüzlük akıyor.Hazırlıkları beraber kurar,kaldırır yardım edersiniz siz de.İnsana değer kalmadı maalesef,üzülerek görüyoruz
25 yaşa ergen diyenler bile var. Benim 12 yaşindaki kızım bir gelen olsa anne kahve yapayım mı der

Misafiriz ya hani 😆

Eşiniz misafir değil orada. Ailesinin evi.
Sizin ailenize gittiğinizde eşinizin çayını, kahvesini, tabağını hep anneniz, kardeşleriniz mi hazırlıyor? Siz kalkıp hizmet etmiyor musunuz eşinize, restorana gitmiş gibi el el üstünde oturup hizmet mi bekliyorsunuz misafiriz deyip?
Aynı şekilde kayınvalidenizin evinde de eşiniz iş yapabilir. Erkek diye incileri dökülmez.

600 km uzaktan gelip yol yorgunu çoluğumu çocuğumu aç göndericem öylemi .Bi de bekar kız size hizmet etmek zorunda mı vıdı vıdısı çekmişler burada.İnsanlık meselesi kardeşim bu.senin taaa nerelerden kardeşin gelmiş ne ayıp kaçar gibi gitmek.Bizim hep övündüğümüz misafirperveliğimiz hürmetimiz nerede.Yazık herşeye mecbur mu diye diye bitirdiler aile kavramını
Hepsi Avrupa özentisi ben gocunmuyorum sende gelsen evime misafir elimden geleni yaparm kaldı ki eşimin kendi ailesi bunu yapmıyor

Sizde bir daha geldiklerinde ekstra bir çabaya girmeyin.
Görümceye takılmanizi gereksiz buldum ama kayinvalide gayet umursamaz davranıyor. Aile yapısı falan değil bu yani, hazır bir şeyler alınıp konulabilir en kötüsü. Şehir dışından gidiyorsunuz sonuçta ve kalmadan geri dönüyorsunuz gayet misafisirsiniz, eşiniz içinden geçerli bu. Özellikle Onun açısından rahatsiz olunacak bir durum.
Misafire ikram etmek, hele aile üyelerinden biriyse hizmetcilik değildir. Bu hizmetçi lafı da ne kolay kullanılıyor.
Maalesef demedikleri kalmadı

Eşiniz misafir değil orada. Ailesinin evi.
Sizin ailenize gittiğinizde eşinizin çayını, kahvesini, tabağını hep anneniz, kardeşleriniz mi hazırlıyor? Siz kalkıp hizmet etmiyor musunuz eşinize, restorana gitmiş gibi el el üstünde oturup hizmet mi bekliyorsunuz misafiriz deyip?
Aynı şekilde kayınvalidenizin evinde de eşiniz iş yapabilir. Erkek diye incileri dökülmez.
Ya peki peki öyle öyle haklısın

Kocam 18 yasında çalişmak için cıkmış yılda bir yada iki defa ancak gider evlenınce malum berâber gidiyorz aynı şehirde değiliz yatılı değiliz çat kapı gitmiyoruz toplasan yarım gün kalacağmz yerde de kocam mı yapsın hizmeti

Biz de her gün gitmiyoruz yatili da kalmiyoruz en fazla bir kac ayda bir gidiyoruz ama eşim hizmet yapiyor, gorumceler oradaysa gorumcelere yardim ediyor. Kocaniz da kalksin bir zhamet incileri dökülmez.

Kardese kizdim siz gelince kaciyor ama koltuga yapişip oturan insanlar varsa sa kacmasini biraz anlayabiliyorum.

Hepsi Avrupa özentisi ben gocunmuyorum sende gelsen evime misafir elimden geleni yaparm kaldı ki eşimin kendi ailesi bunu yapmıyor
Amerika’da olsun Avrupa da olsun insanlar eşi dostuyla görüşmek için fırsat yaratırlar bol bol mangal yapıp bir araya gelmeye çalışırlar.Avrupai kafası değil bu canım umursamamazlık tamamen

Biz de her gün gitmiyoruz yatili da kalmiyoruz en fazla bir kac ayda bir gidiyoruz ama eşim hizmet yapiyor, gorumceler oradaysa gorumcelere yardim ediyor. Kocaniz da kalksin bir zhamet incileri dökülmez.

Kardese kizdim siz gelince kaciyor ama koltuga yapişip oturan insanlar varsa sa kacmasini biraz anlayabiliyorum.
Senede 2 defa diyorm bayramdan bayrama aaa aaaa aaaa normalde birde bayram hazırlığı olur demi ondan hiç bahsetmiyorum bile

Senede 2 defa diyorm bayramdan bayrama aaa aaaa aaaa normalde birde bayram hazırlığı olur demi ondan hiç bahsetmiyorum bile

Ayyy ben bile uyuz oldum size ya ilk yorumumu geri aliyorum. Kiz hakli, benim de boyle yengem abim olsa durmam evde silerse silsin derim ya bu ne.
Kimse size hizmet etmek zorunda degil.

Yaparım bu benim kendi kalitemi gösterir bu yaptıklarımı hizmetçilik olarak görmüyorm içimden gelerek yapıyorm sen kendi beceriksikliğini hizmetçilik olarak görüyorsn o benim problemim değil

Yo, ben gayet hamaratım. Kadayıf dolmasından mantıya hepsini çok güzel yaparım.

Ama senin gibi gelincilik oynayıp kendi hayatında sorun çıkarmaya yer arayan kaos meraklısı biri değilim.

25 yaşa ergen diyenler bile var. Benim 12 yaşindaki kızım bir gelen olsa anne kahve yapayım mı der
siz de, hayir annecim o senin gorevin değil, git sevdigin seylerle oyna diyebilirsiniz.
Ha ogrensin diye ben de mutfaga giriyorum cocuklarimla ama, misafir gelince kahve yapayim demek bir çocuğun aklina gelmez, gelmemeli, geliyorsa kendinizi bi sorgulayin lakiiiin hic sanmiyorum ki kendinizde bir kusur bulun:)
neyse devam.

ve evet, 25 ergen yastir, bunu ben soylemiyorum, eger okuyan biri iseniz, bilmeniz gerekir ama korkuyorum ki siz buna da her sey kitaplardan mi öğrenilir vs dersiniz:)

Kadınlar kendi ailelerinin evinde eşlerine hizmet ederken problem yok ama erkekler maşallah her yerde misafirler.

Kızcağız da bir bayram/hafta sonu tatilim var, bunlarla mı uğraşacağım diyordur bence.
Bir de o yaşta kim aile evine gelen misafire ne ikram edileceğini dert eder ki?

Sensin ezik.
Arkadaşsız üye, eşi dostu olmayan birisi bana görgü öğretemez.
Tek arkadaşı eşi olan üye :KK70:
Haaa okuduğunu anlamayan biriymişsiniz birde eski konularıma göre bana laf sokmaya çalıştığına göre ben iyi sokmuşum 😀😀canımmm ben çalışıyorm yeni geldim arkdasşmın olmaması gayet doğal her tuzum var diyene hıyarla koşmuyorm seçiciyim ezik barındırmıyorum etrafımda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X