- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi victoryvivi
-
evet artık emin oldumsanki benim görümcem gibi bende bozuldum. abimi kutladım ya yeterci buda. bizimkide arar abisini bayramlaşır kandilleşir benimle hiç konuşmaz. boşver kıskanç bunlar.
ayne enterasan bak kimse bilmiyor burda bizimle paylaşıyorsun hamileliğini benimde her iki hanileliğimde böyle olmuştu. burada herkezle dertleşiyordum ama aile bilmiyordu :)Bende daha kimseye söylemedım hamılelıgımı . Açıkladıgımda yakınlarım tebrik edip bir kaç dua etmezlerse alınırım açıkcası haklısın ..
Ona göre sende mesafenı koy madem ..
Samimiyetten değil, çoğunlukla laf olsun diye konuşuyorlarmış diye düşünürdüm yerinizde olsam. Mesafeli kalmaya devam edin ama buna canınızı da sıkmayın. Yani zaten hayatınızda çok önemli bir insan değil ki, arasa ne olur aramasa ne olur. Şimdi hamileliğinizin mutluluğuyla mest olmak varken, buna kafayı takmak iş değil. Boş verin.mesafeli ilişkimiz var ancak bir araya gelince her türlü soruyu sorarak bu mesafeyi bozuyorlar.
canımı sıkan bu oldu
yakınlıklarına güvendim bu sefer
hayatında bir gelişme olmadıpeki siz onun hayatıyla ilgili gelişmeleri takip eder hal hatır sorar mısınız. belki de karşılıklı duygularınız
Dışardan öyle görünüyor olabilir de kimbilir içerden nasıl 44 yasında ekonomik özgürlüğü yok boşanmış 2 çocukla baba evinde çokta rahat bir hayat profili canlanmadı gözümde. Kaldı ki Kardeşini arayıp tebrik etmiş yani.kendine göre sorunları yok
çok rahat koşullarda yasıyor
çok neşeli hayat dolu bir insan
o kültürde bir insan yabancı birileri oldugu vakit , herseyi kutlayan hal hatır eden birisi
emekli olmuş kendisiDışardan öyle görünüyor olabilir de kimbilir içerden nasıl 44 yasında ekonomik özgürlüğü yok boşanmış 2 çocukla baba evinde çokta rahat bir hayat profili canlanmadı gözümde. Kaldı ki Kardeşini arayıp tebrik etmiş yani.
annesi yön değiştirdiCanım ben seni şimdi hatirladimEski konularını da biliyorum.Anasinin kızıymis demek ki,kiskanmis kardeşini senden ve bebeğinden!!Hamilelik haberine cok sevindigimi söylemeden edemeyeceğim. Allah sağlıklı bir şekilde kucağını almayı nasip etsin
görümcemin cocukları da kv -kp emeği ile büyüyor 15 yıldırValla bende de görümcemsi bir kayın olduğu için seni gayet iyi anladım :) bugüne kadar eşimi kendi çocuklarını kullanarak maddi manevi sömürdüğü için, bizim bebek haberini duyunca damdan düşmüşe dönmüştü. Şimdi de yüz yüze denk geldiğimizde de ne eşime ne bana olumlu olumsuz bebek konusunu açmıyor. Bir de şu yönü var kendi çocuklarını dede ve babane parasıyla şımarttığı için yeni bebek geldiğinde ( hele ki bizimki erkek olursa diye korkuyor) onunkilerin pabucu dama atılcak sanıyor. Yazık zavallı insanlar böyleleri. Takmıyorum çok acınası psikolojileri hayatları olan insanlar bunlar. Bence ancak üzülmelisin görümcene.
Bence bozulmanız yersiz.emekli olmuş kendisi
kocasından iki çocugu için aldıgı bir evi var tazminat olarak ve nafaka da alıyor ayrıca
kp kv maddi durumları çok iyi iki çocugunun da tüm ihtiyaclarını onlar karsılıyor
görümcem tur tur gezen birisi:)
evet ancak hala olacak bir insanın da o cocugu doğuracak olan anneyi ne olursa olsun arayıp tebrik etmesi gerektiğini düşünüyorum.Abisini arayp kutlamış işte. Zaten mesafeliymişsiniz, tek tek aramaya gerek yok. Abisine ettiği tebriği üzerinize alınabilirsiniz.
Bir de şunu unutmayın. Süreç ne olursa olsun sizin hamileliğiniz sizin tüm hayatınızı değiştiren bir durum olabilir, ama başkası için sıradan bir olay. Kendisi hala olacak bile olsa durum böyle. İnsanlardan buna büyük tepkiler, büyük mutluluklar beklemeyin. Hayırlı olsun der, geçer insanlar. Kadın da arayıp tebriğini iletmiş. Başka bir şey yapmasına gerek yok. Herkesin kendi hayatı, kendi derdi var sonuçta.
teşekkürlerBence bozulmanız yersiz.
Bunları düşünmeyin bebeğinize odaklanın.
Tebrikler.
Kardeşinin artik çocuğu olacağı için kendi çocuklarının sahipsiz kalacağını felan düşünüp hamileliğinizi çekememis olabilir, bu nedenle aramamistir.......Merhaba,
5 yıldır bebeğimiz olmuyordu.
Görümcem ile mesafeli bir ilişkimiz var.
Özel günler dışında pek arama sorma olayımız olmaz.
Kendisi ailesi ile yasıyor ,44 yasında iki çocugu olan boşanmış bir kadın.
Eşim evlenirken kendi iki çocugu için, evlendin diye yegenlerini unutmak yok diye baskı kuran bir kadın ve ayrıca eşim evlendiği için yegenlerin sana cok kırgın bu cocuklar babadan cok seni bildiler diye cümleler kuran bir kadın kendisi
İlk 3 sene çocugumuz olmadığını bilmiyordu,
2 sene evvel boş bir anımda bu durumu onunla paylaştım hatta tüp bebek yaptıracağımızı söyledim.
Kendisi ailesi ile yasadıgı için kv demlere ( senede iki kere gideriz farklı şehirdeler) gitiiğimizde o da orda olur çocukları ile.
Neyse bu benim durumu ona anlatmamdan sonra kendisi o kadar süre bir araya geldik ancak bir kere bile ne yaptığımızı sormadı bana.
Uzak şehirde iken samimi bir havamız yok ancak aynı ortama girince dışarıdan biri izlese bizi kardeş sanacak derecede yakın davranır. Ben de yumuşak yüzlü oldugum için kırgınlıgımı devam ettiremem.
Bu yaz kv demlerin yazllığında kaldık 6 gün
tüp bebek için iğne olduğum zamanlara denk geldi ve o sordu ben cevapladım tüm detayları.
ne sorunumuz var, ne kadara mal olacak, nerde yaptıracağız herşeyi öğrendi.
Velhasıl bu süreç 4 ay sürdü, benim tedavi sürecim.
Oradan döndükten sonra iki ameliyat oldum bunları da biliyordu ama arayıp sormadı bile.
Bunlara takılmadım ancak tüp bebek tutup hamile kaldığımda telefon ile bebek haberini kv deme verdik , görümcem de yanında idi o sırada.
(kvalidem kendisi sordu sonuç ne oldu diye ben de pozitif dedim)
Görümcem 3 gün sonra eşimi tebrik için aradı ancak beni arayıp da bir hayırlı olsun çok sevindim demedi.
Bu duruma çok bozuldum açıkcası , ne kadar uğrastıgımızı gördü ,bu masum bebek haberi için bir arayıp da hayırlı olsun demesi gerekmez miydi.
Ben bundan sonra mesafeli olmayı düşünüyorum kendisine karşı.
siz olsanız bozulur muydunuz o da ilk defa hala olacak.
evet yanyana iken yüzüme gülüp abla gibi davranan bir insanın en azından bir telefon açıp hayırlı olsun demesini isterdim , yok saymak yerine.5 sene sonra hamile kalıyorsunuz ve derdiniz görümcenin neden tebrik etmediği mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?