- 3 Şubat 2015
- 378
- 480
- 73
- 40
- Konu Sahibi afra tafra
-
hayır kızmıyorum.
kimi nasıl gördüğünle alakalı diye düşünüyorum.
kardeşimin şunu almam lazım dediği şeyleri alırken yada onun ailesinin sözünü ettiği şeyleri alırken mutlu oluyorum.[/QUOTE
Hediyelesmek güzel,gönülden kopup gelen güzel.Ama kardesim icin yasamiyorum,ve kardesim icin calismiyorum.Sorumlulugunu üstlendigim bir ailem ve iki cocugum var mesela....Ben kendi aileme de esimin ailesine de yardim da ederiz aliriz da,ama onlar da her daim arkamizdalar.Konu Sahibinin olay cok farkli,siradan degil...
Ayyy benim yengemde konuşuyomudur acaba böylegeçen sene benimde telefona ihtiyacım vardı benim borcum çok (biraz müsriflikten bu borç) abicim telefon alacaktı bana ama istediğim telefon o olmadığı için aldırtmadım yengemde ses çıkarmıyo hiç belkide içten içe gıcık oluyordur kim bilir...
hepsi birer gönlü bol hayırsever, hepsi birer yardım meleği, konu sahibi kıskanç, eli sıkı, para meraklısı..arkadaslar olaylari saptirmayin.Hediyelesmek olur veya kardes kardese alir satar.Sorun o degil zaten.Sorun konu sahibesine danismamak,kendi elin darken Kardesim diye tek cekim öyle büyük bir meblag harcamak.Olay bu....yani duygusallastirmaya gerek yokki,herkesin nerdeyse abisi kardesi neyse var.Ama ben gidip zaten zor kanaat gecinen abimden öäyle pahali bir hediye istemem.Kabul etmem, onun da gecimiyle yükümlü bir ailesi var derim.Kendi ailesinin de durumu iyiyse,sunu da merak ediyor insan.Neden gidiüp kendi annen babandan istemezsin ? Onu gectim,21 yasinda genc bir kadin kendi calisip da alabilir veya taksitle de alabilir...neyse
Bosver canim, anladim ne demek istedigini...herkes ya evli degil yada Aileden devamli yaridm görüyor.Konuyu okuyan ne demek istedigini anladi,muhakkak haklisin.Essek basi degilsin,bunu görümce de olsa KV de olsa ögrenecek,ögrenmeli.Allah yardimcin olsun...hepsi birer gönlü bol hayırsever, hepsi birer yardım meleği, konu sahibi kıskanç, eli sıkı, para meraklısı..
hayretler içerisindeyim inanki.. yani her ay gönderilen para, karşılanan lüx giderler normal, benim buna dur demeye kalkmam anormal. benim çalışmamam anormal, paraya karışma hakkım yok. görümcenin çalışmaması normal, bütçemi lüx ihtiyaçlarına kullanmaya hakkı var. anladım ki bazı kadınlar herşeyin cıvkını ( buraya başka bir kelime gelecek) çıkarıyor. şu kadınların çalışmaktan anladığına bak, aileden anladığına bak, yardımdan anladığına bak. ben bu tür mesajlara cevap vermeyi bırakıyorum. herkes vicdanıyla başbaşa.
eğer abinin bütçesini sarsıyorsan, ailesinin huzurunu kaçırıyorsan, çocuğuna harcaması gereken parayı harcıyorsan, karısıyla arasının bozulmasına sebep oluyorsan yengen olmasam da yengen farzet beni. başını ellerinin arasına alıp biraz düşün.Sen benim yengemmisin yoksaAma ben aldırtmıyorum o zaman sen değilsin :) benim yengede de o potansiyel varda ben pek fırsat vermem..Ben araba aldım kredisini ödüyorum haftada bir onlarda biner, sağolsun abim ben arabayı aldım alalı pek yakıta para vermedim o bidiğinde depoyu doldurur ben boşaltırım...:) Okadar iyiliğide olsun canım abimin..Ama onda laf ediyodur diye düşünüyorum
Ben onları sevmiyormusum içim kötüyüm 11 yasindaki kızı kıskanıyor musum ne varmış bnde yigenine hediye alamayacamiymis. Bilgisayarda söyleye söyleye aldiracaklar eminim sürekli bizden onlara birsey yapmamız istiyorlar gorumcemlerin durumu bizden iyi karı koca çalışıyorlar
Cok güzel cvp verdin daha da güzel yazamazdin...Eger kardesim benim ailemi cocuklarimi düsünmeyip böyle bencil davranacaksa, kesinlikle beni kardesi olarak gör,üyordur zaten ;-)eğer abinin bütçesini sarsıyorsan, ailesinin huzurunu kaçırıyorsan, çocuğuna harcaması gereken parayı harcıyorsan, karısıyla arasının bozulmasına sebep oluyorsan, yengen olmasam da yengen say beni. başını ellerinin arasına alıp biraz düşün.
başka bir konuda yorumum alıntılanıp hakaret mesajı yazılmıştı. ben hiçbir hakarette bulunmadığım halde banlanmışım. sağlık olsun.. ama keşke kurallar eskisi kadar sıkı olsa. bazı insanlar burayı iyice cennet mahallesine çevirdi.ben devamlı görüyorum karşılıklı yorumlarımız oldu gayet uyumlu ama bilmiyorum bu konuda yok polemik başka yerde olduysa bilemiyecegim
Tatlım dur gerilme işin espirisindeyim ben o zaman konunda haklısın diyip olayı tatlıya bağlarım...Eğer senin evinin rızkından kesip sadece onların keyfine yapıyorsa elbette abes bir durum,kaldı ki benim durumumda ne ben abimi zor durumda sokarım nede abim bilinçsiz hareket eder...Ama benim olayım tamamen farklı sırf kıskançlığına yaparsa bende olayı çirkinleştiririmeğer abinin bütçesini sarsıyorsan, ailesinin huzurunu kaçırıyorsan, çocuğuna harcaması gereken parayı harcıyorsan, karısıyla arasının bozulmasına sebep oluyorsan yengen olmasam da yengen farzet beni. başını ellerinin arasına alıp biraz düşün.
E ama , ama , ama konuyu okuduktan sonra yorumlara sırayla bakarken görüp cevapla ya Tıklıyoruz napak :)hemşom yorum yazdım konu sahibi alıntı yapmış haklı olarak bende ona açıklamamı yaptığım halde
sanırım arkadaşlar okumamışlar bi kaç kişi yine alıntı yapmış.aynı şeyleri yazmayım diye patlattım
ne yapayım sakızı patlatmayım da ben ne yapayım
bizden telefon isteyen, ya da alın diyen olmadı ki.. direk parasını istemişler. eşim önceki gün yollamıştı zaten.görümcenin telefonu alındımı
Bence kendi parası diye birşey yok. Evlisin ve herkesin parası ortak artık. Hele ki çocuk ta varsaAdam kendi parasindan veriyorsa siz karisamazsiniz ama sizden istiyorsa yok artik...ekonomik durumunuz musait degilse bence saçmaliyor eşin..
inan bunun adı ne hümanistlik, ne anlayış, ne de bonkörlük.. bunun adı aman kimse para kaynağımıza bulaşmasın, aman eşler abileri silkeleyip aklını başına getirmesin, aman abiler hep bize çalışsın..Ne hümanist, anlayışlı, bonkör milletmişiz yahu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?