görümcenin telefonu

belli ki eşinizin yumuşaklığını fark etmiş, kullanıyor. çok ayıp. eşinizle konuşun çünkü istekleri artacak gibi görünüyor. eşiniz kör değilse o da fark edecektir.
annesiyle babasının yanımıza yerleşme gibi bir niyetleri de var. eşim o konuda sert davrandı ama içi rahat değil belli ki. sanki böyle yaparak kendini affettirmeye çalışıyor.
valla bilmiyorum. bir değil iki değil. zaten aylık belli bir miktar maaş bağladık onlara. hala kemirme derdindeler.
 
Önlemini almassaniz arkasi durmaz... Gerekirse büyük kavga cikartacaksiniz... 21 yasinda kiz, anasi babasida var... Abisi nevar diyenlerde oluyor, abisi zengin olsa ve dogumgünü falan yada ihtiyac olan bisey olsa yada gönlünden kopup yapsa tamamda, istemek ne? Abide biyere kadar abi, artik evlenmis yuvasini kurmus kendi cocugu var, iyi bari ömür billa baksin onlarda rahattan biyerlerini büyütsün... Oda kardes, madem oda biraz versin, yada anne baba , anne baba sonucta hep versinler hep versinler... Olur böyle canim...Bide 800 yani yuh... Arkasida gelir, esinizde verir, isiniz zor...
 
Yaşın şöyle önemi var küçük olur gönlü olsun diye alınır, oda 800 iralık değil daha uygun bir şey ama 21 yaşında afedersiniz ama eşşek kadar olmuş insan bir zahmet çalışıp kendi alsın yaa. Ben öğrenciyken isteyemyordum öğrenciyken çalışıp kendim alıyordum çok ayıp yüzsüzlük bu kızın anne babası demiyormu abin ev geçindiriyor diye
 
abisi değil mi sonuçta, neden bu kadar abes geldi anlamadım. siz çalışıyor musunuz?
 
Ya böyle erkekler evlenmesin o zaman oturup kardeşine baksın madem. Maddi durumu iyi olsa neyse maaşlı geçinen adamsın ne diye alırsın annesi babası alsın ya. Bugün hat alana telefon veriyorlar gidip alıp ödesinler. Kardeşi ne olmuş almışsa var mı ya. 21 yaşında bu kişi kendi neden almıyor ben tek çocuğum babamdan isteyemem ya.
 
Taksitle falan alsaydi normaldi. Hani 800 tlyi hasirtt vermesi hos olmamis. Kardesi sonucta tel alabilir abes bir sey yok bunda.
 
senin telini yeğenin kırmış. alması gayet doğal hatta elzem. bizimkinin şöyle bir durumu var. bayağıdır yeni tel istiyordu ama abisi ne yapıcan telin var diyordu. şimdi kırıldı demesine inanmadım. çünkü bu oyunbazlığı daha önce de yaptılar. ayrıca kendi gelirleri bizden fazla artı onlara her ay destek de oluyoruz. bu telle iş bitse şükür namazı kılıcam. bu böyle sürüp gidiyor. her ay acaba bu ay ne isteyecekler, kaç para sömürecekler diye düşünüyorum. çok bunaldım.
 
Maddi durumu kendi ailesine yetmeyen konu sahibine abisi degil mi alir demek kadar abes bir sey olamaz.
Ay sonunu getiremiyoruz diyor konu sahibi. Eve tek maas giriyor ve cocuklu bir ev. Etrafa para sacacak kadar zengin olsa alsin tabi. Kendi bogazindan, cocugunun bogazindan kisip 800 TL'lik telefon parasi verilir mi?
Ben olsam bir sekilde is bulup paramdan zirnik koklatmazdim. Madem sizi dinlemiyor, kendi paranizi istediginiz gibi harcarsiniz. O da ailesine yardim etsin, ay sonunu da kendi dusunsun.
 
bir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.
 
Ben 18 yaşımdan sonra hem okudum hem çalıştım, o yaştan sonra da kendi annemden, babamdan bile bişey istemedim, telefonumu, okul kitaplarimi, her seyimi kendim öderdim. O yüzden 21 yasinda bir kızın evli abisinden telefon istemesini anlayamıyorum.. bizde de var böyle bir tip, ucak biletini falan eşim yani abisi alır.
 
Sen kısıyorsan ve esin ailesine harciyorsa onlara harcanacak para birakmayip kendine harcayacaksin.
ama ben de istiyorum ki 3 kuruş artsın kenara atalım. ev yok araba yok. ben de onlara bırakmamak için yersem iyice b.ka batarız.
 

çalışmayan ev hanımları maalesef eşinin eline bakmak zorunda olduğu için harcamalarda da belli bir yere kadar söz sahibi olabiliyorlar. acı da olsa bu bir gerçek. eğer ay sonunu zor getiriyorlarsa konu sahibi de çalışacak, aylık gelir gider hesabında söz sahibi olabilecek. biz buna kendi ayakları üstünde durmak diyoruz. 21 yaşındaki görümceyi eleştirirken kişinin dönüp kendisine de bakması lazım.
 


sende yok de artık kendimiz birikim yapalım de eşinle konuş onlar için mi çalışıyoruz de her ay her ay evet olmamsı gereken durum

heleki böyle oyun düzen gerek yok
 


eşine abi diyebilir miyim
 
benimle evlendiğinde de ben çalışmıyordum. evine ailesine bakmak onun görevi. bu sorumluluğu o üstlendi. erkeğin asli görevi ailesini geçindirmektir. ben istrsem çalışırım istemezsem çalışmam. üzerimde böyle bir sorumluluk yok. kaldı ki ben üniversiteye hazırlanıyorum. boş durmuyorum yani.
 
800 tl bi telefona verilir mi ya?
Bence eşin hata yapıyor. Böyle yaranacağını zannediyor, ama emin ol naparsa yapsın yine ondan kötüsü olmaz
Olan olmuş para gitmiş be canım
 
Bende kardeşime 2.000 lik telefonumu verdim. Eşim buna yorum bile yapmadı. Kardeşe yapılan şeyler nasıl bu kadar rahatsız ediyor sizi? Sebebi ne? Eşlerinizin aileleri sizler için potansiyel düşman mı? Yoksa kendi kardeşlerinize de mi yapmazsınız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…