- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
- 128
- Konu Sahibi afra tafra
-
annesiyle babasının yanımıza yerleşme gibi bir niyetleri de var. eşim o konuda sert davrandı ama içi rahat değil belli ki. sanki böyle yaparak kendini affettirmeye çalışıyor.belli ki eşinizin yumuşaklığını fark etmiş, kullanıyor. çok ayıp. eşinizle konuşun çünkü istekleri artacak gibi görünüyor. eşiniz kör değilse o da fark edecektir.
senin telini yeğenin kırmış. alması gayet doğal hatta elzem. bizimkinin şöyle bir durumu var. bayağıdır yeni tel istiyordu ama abisi ne yapıcan telin var diyordu. şimdi kırıldı demesine inanmadım. çünkü bu oyunbazlığı daha önce de yaptılar. ayrıca kendi gelirleri bizden fazla artı onlara her ay destek de oluyoruz. bu telle iş bitse şükür namazı kılıcam. bu böyle sürüp gidiyor. her ay acaba bu ay ne isteyecekler, kaç para sömürecekler diye düşünüyorum. çok bunaldım.ama ama benimde eski telime yigenim oyuncak attı ekrani çatlamıştı.
ve erkek kardeşim yeni telimi aldı.ha ben alma falan dedim ama aldı.ne yalan söyleyim eski telim baya eskiydi.yenisine pek sevinmiştim
gelinimiz de ne kadar mahcup oldun alıcak tabi kardeşi degilmisin dediydi.
acaba arkamdan kendi araların da sorun ettiler mi
bu geldi şimdi aklıma
bir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.Yaşın şöyle önemi var küçük olur gönlü olsun diye alınır, oda 800 iralık değil daha uygun bir şey ama 21 yaşında afedersiniz ama eşşek kadar olmuş insan bir zahmet çalışıp kendi alsın yaa. Ben öğrenciyken isteyemyordum öğrenciyken çalışıp kendim alıyordum çok ayıp yüzsüzlük bu kızın anne babası demiyormu abin ev geçindiriyor diye
ama ben de istiyorum ki 3 kuruş artsın kenara atalım. ev yok araba yok. ben de onlara bırakmamak için yersem iyice b.ka batarız.Sen kısıyorsan ve esin ailesine harciyorsa onlara harcanacak para birakmayip kendine harcayacaksin.
Maddi durumu kendi ailesine yetmeyen konu sahibine abisi degil mi alir demek kadar abes bir sey olamaz.
Ay sonunu getiremiyoruz diyor konu sahibi. Eve tek maas giriyor ve cocuklu bir ev. Etrafa para sacacak kadar zengin olsa alsin tabi. Kendi bogazindan, cocugunun bogazindan kisip 800 TL'lik telefon parasi verilir mi?
Ben olsam bir sekilde is bulup paramdan zirnik koklatmazdim. Madem sizi dinlemiyor, kendi paranizi istediginiz gibi harcarsiniz. O da ailesine yardim etsin, ay sonunu da kendi dusunsun.
senin telini yeğenin kırmış. alması gayet doğal hatta elzem. bizimkinin şöyle bir durumu var. bayağıdır yeni tel istiyordu ama abisi ne yapıcan telin var diyordu. şimdi kırıldı demesine inanmadım. çünkü bu oyunbazlığı daha önce de yaptılar. ayrıca kendi gelirleri bizden fazla artı onlara her ay destek de oluyoruz. bu telle iş bitse şükür namazı kılıcam. bu böyle sürüp gidiyor. her ay acaba bu ay ne isteyecekler, kaç para sömürecekler diye düşünüyorum. çok bunaldım.
az önce eşim aradı beni. kız kardeşinin teli kırılmış. ne hikmetse tam da telini değiştirmek için abisine ısrar ettiği bir dönemde kırılmış. eşim kardeşinin hesabına 800 tl havale etmemi istedi. ben olmaz öyle şey babası alsın dedim. hem nasıl oluyor da tam tel istediği sırada kırılıyor, kesin sana yenisini aldırmak için telefonunu kırdı dedim. eşim uzatmadı konuyu ama şimdi baktım kendisi havaleyi yapmış. tam da beklediğim gibi.. hiç bitmeyecek mi bunların istekleri? ben hep kendimden kısıp onların zevkleri için harcama yapmak zorunda mıyım? yoksa bu bir kader mi?
benimle evlendiğinde de ben çalışmıyordum. evine ailesine bakmak onun görevi. bu sorumluluğu o üstlendi. erkeğin asli görevi ailesini geçindirmektir. ben istrsem çalışırım istemezsem çalışmam. üzerimde böyle bir sorumluluk yok. kaldı ki ben üniversiteye hazırlanıyorum. boş durmuyorum yani.çalışmayan ev hanımları maalesef eşinin eline bakmak zorunda olduğu için harcamalarda da belli bir yere kadar söz sahibi olabiliyorlar. acı da olsa bu bir gerçek. eğer ay sonunu zor getiriyorlarsa konu sahibi de çalışacak, aylık gelir gider hesabında söz sahibi olabilecek. biz buna kendi ayakları üstünde durmak diyoruz. 21 yaşındaki görümceyi eleştirirken kişinin dönüp kendisine de bakması lazım.
abi dedin ve şimdi kapına bir telefon gelecekeşine abi diyebilir miyim
abi dedin ve şimdi kapına bir telefon gelecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?