Görümceniz size düğün de ne taktı ? Yada görümce adayı geline ne takmalı ?

Durumuna bağlı canım. Ama takabiliyorsan bencede bilezik tak. Bana görümcem kelepçe bilezik takmisti

ya bence görumce olarak değil abla olarak takıcaksınız. takabılecek durumunuz varsa bilezik.
ne bılım çeyrek olmaz gibi geliyor bana.

Erkek kardeşin 1 defa evlenecek, biraz dişinizi sıkıp bilezik takabilirsiniz.

Cnm valla calisirken odeniyor bi sekilde bence bilezik tak ben olsam ole yapardim.

Esimin abisi bize ceyrek takmisti 7 sene oldu hala unutmam alabilecek durumu varken.

Haklısınız kızlar zaten çeyrek takmam bana yakışmaz.Bu konu da eşimi dinlemek istemiyorum.dediğiniz gibi kardeşim bi defa evleniyor.geride 4 tane daha erkek kardeşm daha var ama olsun :)))) hepsine feda olsun bilezkler.napalım ablayız yapacagız görevimizi...

çeyrek altın tak tamam:)
benim görümcem abisine hiç bişey takmadi ama. eşim takcaz diyo bilezik istiyo bizden valla.
eşim tmm dedi oğlumuz olursa oda karşığını vermek zorunda bilezik takcak yani

Ben bilezik takmıştım. Sonuçta dün evleneceğim demediler o yüzden birikim yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bence çeyrek çok az olur.

Durumun musait degilse ceyrek tak
Yok sartlarimi zorlarim kendim para kazaniyorum dersen de bilezik tak dinleme kocani

Iki çeyrek fiyatına düzgün bilezikler var böyle eğilip bükülmeyen

Bicim kuzen tarifemiz yarım altın idi kuzenine bilezik almak istiyorum dedim ve o fiyata bilezik aldım benim az kuzenin var elimin çok üstünde alsam da bir şey olmazdı ama biz bu kararı almıştık

Sonra anneme verdim taksın diye ama bu hiç ucuz durmuyor demîşti

Görümcem bana bilezik taktı o bekardı

Biz o evlenirken eşimle biter bilezik taktık hatta damata da birer altın takalım dedim eşim yeter deyip taktırmadı

Bence bilezik ille de 22 ayar Adana burma olmak zorunda değil maddi duruma uygun olanı al

Bir de aile ortamınızı bilmem ama adı Bilezik olsun Îki küçük altın taktılar denileceğine adı bilezik olur ederini kim bilecek

Görümce olarak iki çeyrek takmak olmaz bence el gibi. Ben kuzenlerime bile yarım taktım hep ayıp olur yani. Abla olarak bir bilezik takmanız şart artık gramı falan size kalmış bir şey ama eşinize bunun uygun olmayacağını söylemeniz lazım onun kardeşi evlense iki çeyrekle geçiştirebilir miydi.

Ben bilezik takmıştım. Sonuçta dün evleneceğim demediler o yüzden birikim yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bence çeyrek çok az olur.

Evet haklısın canım çeyrek takmam kardeşime.erkeklere göre hava hoş.Sonuçta 600,700 tl ye blezk var.alırım uygun bütçeli bir blezk takarım.Çeyrek olmaz

Adı bilezik olsun diye ayarı düşük bileziğe verilen paraya yazık. Düğünümde bana takılan bilezikleri bozdurmaya gittiğimde görüntü olarak en afilli duran bilezik 8 ayar çıktı 120 tl ye bozarız dediler, alsam kaça alırım diye sordum 600 tl .
Düşünebiliyormusunuz aradaki zaraı, neredeyse tam altın parasına alınan bilezik bir çeyrek etmiyor bozulurken. Düğünde takı takarken bozdurulduğunda çok değer kaybetmeyecek birşey almaya özen gösteriririm o sebepten alana da bzoduranada yazık

Benim görümcem bana bir şey takmadı
Kokteyle geldi ama elini kolunu sallaya sallaya geldi, gitti.

Her kavgamızda eşimin yüzüne vurdum. Daha doğrusu bana ailesini savunduğu kavgalarda yüzüne vurdum.

Benim görümcemden gelecek altına ihtiyacım yoktu. Birileri altın takacak diye de evlilik yoluna girmedim.

Ama aile diye bir şey vardır yahu. Kardeştir, karındaştır. Seni önemsiyorum mesajı vermek bu kadar zor mu?
Yani biz nişanlandık Aralık ayında, Haziran'da evlenene kadar hiç mi kenara koyayım demedin. Hiç mi önemsemedin kendi öz kardeşini?

Eşim için üzüldüm ben. Çünkü benim ailem kıyafetini bile aylar öncesinden planladı, kim davetiye dağıtacak, kim kuaföre gelecek vs vs. Aslında benim mutluluğumu ve heyecanımı paylaştılar. Çünkü bana değer veriyorlardı, önemsiyorlardı.

Eşimin ailesi ise her zaman başka yere giderken giydikleri kıyafetle geldiler. Eşime hakaret bence bu, bana olan bir şey değil.

Ben ne yapardım?
Borç alırdım, gerekirse kredi çekerdim. En güzelinden 22 ayar bir bilezik takardım. Gerekirse onu 12 ay, 24 ay taksitle öderdim. Ama kardeşim evlenirken diğer davetlilerin yaptığı gibi çeyrek altınla gitmezdim.

900 tl ye bir blezk alırım bozdurursa da ne kadar yapar bilemem.150 tl de neymiş

Yok canım o eşimin lafı zaten yarım altn alır takarsın diyor.İki çeyrek alıpta gitmem ayıp kaçar.Hani bilezikten başka kriter var mı mesela kolye küpe bleklik olur fikir danışmak amacım ama yine de blezikte kararlıyım.

Bence de durumunuz musaitse ceyrekten fazla olsun ceyrek basit durur.
Kendi gorumcelerimin ne taktigini inanin hic hatirlamiyorum ama durumlari pek iyi degil belki takmamislardir bisey. Canlari sagolsun bana iyi davraniyoarlar o yeter.

Benim de abimin 2 ay sonra dugunu var ben bilezik takacam ama gelinimizle birbirimizden nefret ediyoruz simdiden sıkıntı basti bilezigi takakrken yakin durmak zorunda kalacam diye :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…