• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceniz size düğün de ne taktı ? Yada görümce adayı geline ne takmalı ?

Maddi durumunuza bağlı kendinizi çok da kasmayın bana da çeyrek takmışlardı..

Benim ablam evlendi biz tam altın taktık. Bizim bütçe bu.

Hediyelik bilezikler teneke gibi. Takmaya utanırsın. Alacaksan yine 20 gr aşagı olmaz. Ehhh bi de burgu olursa fiat artar.

Ben nisanda da düğünde de bilezik takıcam,babamızı kaybettik bi yerde babamın görevini yapmakta bana düşüyor ve elbette anneme,kınada da avcuna yarım koymak istiyorum, Allah utandirmasin

Düğün özel bir gündür, normal bir hediye gibi olmaması gerekir.
Herkesin maddi imkanı farklıdır ama bence özellikle kardeşler el gibi çeyrek yarım altın takıp geçmemeli.
Belki günlük bir altın kolye takabilirsiniz yarım fiyatına, saat olabilir ya da biraz bütçenizi zorlayarak bilezik de olur.
Benim evli ve bekar görümcelerim hem nişanımda hem de düğünümde ayrı ayrı bilezik taktılar.
Eşinizin kardeşi evlense çeyrek mi takarmış, bir sorun ona.

Haklısın canım.Tek görümceyim bu nedenle bende senin gibi düşündüm.Eşime,kardeşine de çeyrek mi takacaksın dedim yüzü kızardı :) Tek görümceyim çeyrek takmak bana da yakışmaz zaten..

Hiç bir şey takmadı takması gerekirdi ev aldım hayırlı olsuna gelmedi gelmesi gerekirdi hatta bu haftasonu kv ile bu yüzden atıstım abisiydi yapması gerekir di durumunda yoksa borclanacak bir kere olan seyler bu işler yoksa ben gibi geline düşüp uc bucuk yıldır dinlerler

Yok vallahi canım :) Kimseciklere yük olmam.annem de dünyanın en iyi niyetli kayınvalide adayıdır.Damadına ne kadar hoş davranıyorsa geline de öyle.Görümcelik bi sıfat sadece.Ben etliye sütlye karışmam :) bende yeni gelin sayılırım.Sorumsuz insanlara yardımı dokunmayan aile fertlerini de kınıyorum. Herkes sevgi ve saygıyla yaklaşsa dünya ne güzel olur :)

Başınız sağolsun canım...Amin çok teşekkürler..

Sağol canım, gerginliğini anlıyorum aynısı bende de var,bizimki ağustosta ama şimdiden başladı,onu taksam üzülür mü az mı olur,bunu yapsam aile bütcemizi mi zorlar, gibi gibi

Bir de bizim kızımız tek çocuk, anne babasının ilk ve tek hevesi boynu bükük olsun istemem

Merhaba kızlar.3 ay sonra erkek kardeşimin düğünü var.Nişan da altın ince bir bileklik takmıştım gelinimize.Düğün de de bilezik takmak istiyorum ama eşim iki çeyrek yani yarım altın takarsın diyor.Ama ben bilezik konusun da kararlıyım.Sizce ne takmalıyım.Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler :)

Bir tane kardeşin varsa ve maddi olarak zorlanmayacaksanız bilezik münasiptir.

Durumuuza gore bence.
Ama bilezik iyi olur maddi zorluklaf düzelebilir ama kardeşinize bir kere dugununde taki takcaksin.
Bir de ben şu ceyreklik fiyatında bilezige karşıyım. O kadar ucuz ve kotu gözüküyor ki teneke gibi
Eger ucuz bilezige karar kildiysan yarimlik daha hos olur

Durumuuza gore bence.
Ama bilezik iyi olur maddi zorluklaf düzelebilir ama kardeşinize bir kere dugununde taki takcaksin.
Bir de ben şu ceyreklik fiyatında bilezige karşıyım. O kadar ucuz ve kotu gözüküyor ki teneke gibi
Eger ucuz bilezige karar kildiysan yarimlik daha hos olur

Takarken kırılan oluyo,o sebepten takmadan takı çantasına atan var nasılsa bozduracaksınız hihihiiii diyen gördüm

Merhaba kızlar.3 ay sonra erkek kardeşimin düğünü var.Nişan da altın ince bir bileklik takmıştım gelinimize.Düğün de de bilezik takmak istiyorum ama eşim iki çeyrek yani yarım altın takarsın diyor.Ama ben bilezik konusun da kararlıyım.Sizce ne takmalıyım.Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler :)
Valla benım gorumceler nısanda bırsey takmadı gerekte yoktu, dugunde bırı ınci bır kolye dıgerı kolyesı ve bıleklıgı ıle takım bır set taktı....

Bence duruma gore takilmali. Durumunuz yoksa da zorlamayin bence. Ama uygun fiyatli bilezik olursa hem goze de gorunur.

Erkek kardesim evlenirken daha oncesinden benden borc alip alip uzerine yatmisti. Annem de bana "sen sakin bisey takma taki toreninde bizim takacaklarimizin birini alip takarsin 5 kurus daha harcama suna" dedi. :KK49: Ben de oyle yaptim. Gelin hanim sonradan bozulmus ama kocasinin yediklerine saysin.

Bence kardeşe en azından bi bilezik alınmalı. Ama imkan azsa yarım da olabilir. Bir de karşılıklı ilişki de önemli bence. Karşıdaki kişi seni hiç düşünmüyorsa çok da önemseme ama güzel bi kardeşlik bağınız varsa bence almalısın.

Durumunuz varsa tabiki bilezik takın ama yoksada zorlamayın
Benim görümcem lisedeydi ben evlendiğimde para falan kazanmıyodu daha yani o yüzden bişey takmadı ama o evlenirse ben takarım şu anki durumumda olursam

Bu ceple değil de gönülle alakalı.

Bana ablam bilezik taktı, eniştem "o benim de kardeşim" deyip yabancı para taktı.

Görümcem yok ama eltim, bana takılması için verilen büyük altını kendi bebeğinin omzuna taktı, bana takmadı. Kaynım da bir şey takmadı, "düğün altınlarını erkek tarafı yapmıyor mu zaten "demiş.

Şimdi kendi evlenecek, " siz hem bana hem karıma bilmem ne takacaksınız" demeye başladı.

Maddi durumum var ama allah izin verirse takmayacağım:))) inş:))

İyi bir bilezik alabileceksen bilezik al. Ama maddi durumum müsait değil diyorsan yarım , tam ne alabiliyorsan onu al derim ben. Çünkü ucuz bilezikler bozdurunca çok çok daha ucuza gidiyor. Yeni evliler bozdurmak isterler belki bileziğin sadece görüntüsü var.

Back
X