Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

pistachio_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
690
667
103
38
Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?

Aynisindan bir tane bende de var. Hatta biz daha kotulerini yaşadık. Şimdi bayramda kv evine gideceğiz. Ve orada ilk defa oğlumu gorecek. Bakalım ne yapacak. Ben dokunmasini bile istemiyorum ama yaşayıp göreceğiz. Simdiden bende onun stresini yasiyorum

Evlenınce anlar canm kendı görümceleri olursa sızle ugrasmayı bırakır. Kımsenın yaptıgı kımseye kalmaz bekar görümceler bıraz atarlı oluyor. Ne kadar kardes gıbı göreyım desende olmaz bence sen hıc muhattap alma ızın ıstedıgınde esıne soyledıgınde kızının banyosu uykusu oldugunu soyle bır ıkı defa bahanen olursa ıstemeye yüzü olmaz. Esımın aılesınde hosuma gıtmeyenle gorusmuyorum bır gorumcemle hafta bır konusurken bır görümcemde denk gelırsek bayramda yazın fılan görüsüyorum. Esıme de dıyorum kardeslerın ıyı ahlaklı ama her ınsan herkesle anlasamaz dıyorum bana musade et görüsmek ıstemıyorum dıyorum esımde karısmıyor.

Elbette sıkıntı yapmam öyle olsa. Problemde eşimin niyetini görmemesi zaten. Anlatıyorum, yok o öyle yapmaz senin elin rahatlasın diye yapıyordur diyor. ozaman benimle neden hiç irtibata geçmiyor diyorum, sen kızı hiç götürmediğindendir deyince benim kan beynime sıçrıyor artık. Haftasonu sen evde temizliğini bitir ben kızı halasına götüreyim diye tutturuyor.

Ayni durum bendede var.. benden 10 yas kucuk o da.. senin kine nazaran esim bu durumun farkinda ve benim arkamda oldugu icin o evlenip gitsede buraya geldiginde kizimi gormek istediginde asla gostermiyorum.. ben kendisini sildim hayatimdan bizimde aramizda oyle hic sozlu kavga vs. olmadi ama kendisi mesafe koymaya calisti geldigi zamanlar hosgeldin diyecekken ben yuzume bile bakmayip yokmusum gibi davranmalari ve niceleri oldu bunun gibi.. bende aynisini ona yapinca kiyameti kopardi hanimefendi niye bakmiyomusum yuzune vs. diye kendisi yapinca sorun yok ben yapinca sorun oldu tabi.. ve bunu duzeltmek icin en ufak bi caba bile sarfetmedi.. bende tamamen kopardim bagimi.. cocugu oldu gormeye bile gitmedim o derece kayinvalidemlere getirdi cocugunu esime dedim git gor yegenini sonra karisi izin vermedi diye laf cikarir dedim.. ne gorucem ya banane sana deger vermeyene ben hic vermem dedi.. en son geldiginde de kizimi cok ozlemiste gormek istemis kayinvalidem aradi getir dedi asla dedim.. o once kadir kiymet bilmeyi ogrensin.. benimle isi olmayanin kizimlada isi olmasin dedim ve 1 seneden fazladir konusmuyorum kendisiyle kizimida gostermiyorumm..

Evlendi canim zaten. Aksi gibi esi cöpsüz üzüm, ne elti var ne Görümce. Beni anlamasını isterdim yoksa.

sizin görümcenin ağzı iyi laf yapıyor sanırım, sende sesszi sakin kibar bir bayansın yazılarından anladığım kadarıyla...
şimdiye kadar edindiğim tecrübeye dayanarak, öncelikle asla eşinle bu durumu çözmeye çalışma, boşa kürek çekmek olur.
gideceğin 2 yol var, ya kaleye almayıp, onun karekteri bu, yapcak bişi yok deyip, görümceyi olduğu gibi kabullenmek....
yada kendi silahıyla onu vurmaktır...o seni ne şekilde kızdırıyorsa, aynısını ona yapmaktır...örneğin şakayla lafmı çarpıyor, sende aynısını yapcaksın...yada onun çarptığı lafı, sen dillendireceksin şakaya getirip....
örneğin çocuğuna dönerek, aaa bak gördünmü hala bize laf çaprtı şimdi deyip, kahkahayı atacaksın...yada aynı şeyi,
kalabalık ortamdada yapabilirsin, kendi kendine konuşarak...yada görümcelikle ilgili, deyimler, atasözlerini ortamda kullanabilirsin, şakayla karışık tabiki:)
2. durum kişiliğinize uygun değilse, sizi yorabilir...karşıdaki insan değer verirseniz, çarptığı laflar, yada yaptığı hareketler sizi üzer...ama onu değersiz bir varlık olarak görürseniz, en acı kelimeyide söylese üzülmessiniz...
örneğin onu koltuk olarak görün, bir şey dediğinde, aaa koltuk konuştu gibi düşünün:)

Evlendi canim zaten. Aksi gibi esi cöpsüz üzüm, ne elti var ne Görümce. Beni anlamasını isterdim yoksa.
O ıs zor ıste evlıyse ve kımsesı yoksa ugrasacak sen engel olucaksın sınır koyacaksın esıne gorumcenı kotulemeden ınsanların karakterının farklı oldugunu herkesın anlasmak zorunda olmadıgını anlat ama aıle bırlıgı ıcın ozel gunlerde konusacagını soyle kızınıda verme bahane et gelsın evde yanında sevsın. Esıne ona guvenmedıgımden degıl cocuk kucuk basına bırsey gelır vıcdana azabı yasamak ıstemem cocgumun yanı benım yanım de. Kendını hıcbırseye zorlama.

Birde cocugun nekadar duskun olursa olsun inan bana onlar cok hisliler.. ben kizimi karsima alip asla kotulemiyorum ona karsi ama duyuyorum kayinvalidem telefonla konusturmak istemis onunla kizim konusmicam istemiyorum demis bikac kez terslemis onu
Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim.. evet anne o seni cok uzuyo dedi ben sok oldum acaba nasi biliyo dedim kendi annemle konusurkende genelde onun yaninda da hic konusmam anneme soyledim cocuklar cok hisliler dedi annem.. simdi daha kucuk birazdaha buyusun gun gelir kizin halasini tersler icine su serper ☺
Benim kizim suan 3 yasinda bazen oyle sozler soluyoki resmen benim ic sesim benim soyleyemedikleri disa vuruyor ☺

2 yaşındaki çocuk çocuğu olmayan birine yalnız gönderilmemeli

Eşin de olmuyor yanında anladığım kadarı ile

Dikkat gerekir o yaş gurubunda ve çocuğu olmayan bunu zor takip ediyor Birgün biz de varken görümcem oğlumun üstüne bir tabak çorba döktü kazadır olur ama kendisi dedi orada olabileceği asla aklıma gelmedi diye

Bir de mesela düzen şaşıyor

Oğlum küçükken bizimle yürüyüşe gel derlerdi 4-5 yaşında çocuğu 2-3 saat getirmezlerdi yemeği vs onların aklına bile gelmezdi

Ne olacak sonra yer vs derlerdi

Ya da işte akşam olunca da sürekli çocuğa şunu yapalım bunu yapalım derlerdi

Okul çağı geldi dersi ödevi var hayır desek de aklı sizin teklifte kalıyor vs dedim de yavaş yavaş bıraktılar

Normal bir iliskiniz varsa gorumceyi hatali bulamadim ben. Benim gorumcemle hic iliskim yok,buna ragmen esime soyluyorum al gotur cocugu gorsun diye. Ama dedigim gibi sizin iliskiniz nasildir bilemedim o yuzden size kalmis bir durum,gitmesini istemiyorsaniz gondermeyin

Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim..

Allahtan kötülememişsiniz.
Bu cümleyi 3 yaşında ki çocuğunuza mı kullandınız? Sizin görümcenizle eşiniz dışında bir bağınız yokken, çocuğunuzun kan bağı var. Ve asla değişmeyecek. Çocuğunuzun omzuna yüklediğiniz yükün farkında mısınız? Düşünsenize ondan çok büyük bir ilgi ve sevgi görse, yada bir sürpriziyle karşılaşsa çocuğunuzun iç dünyasında ki gel gitleri. Neden böyle haset, fesat düşünceleri öğrensin ki, toz pembe dünyasında, melek o daha.

Çocuk sadece sizin değil, eşinizin de aynı zamanda. Görümcenizle frekansınız tutmadı diye eşinize kardeşi ile çocuğunu görüştürememe gibi bir yükü nasıl yüklersiniz?

Görümcenize sorsak neler der sizin hakkınızda. O zaman direkt sizin kötü olduğunuza mı inanalım? Beğenmediğiniz görümceniz tarzında bir yetişkin olmasını istemiyorsanız, çocuğunuz fitlemeyi bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…