Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Ben ona cok sey derdim de.. belli ki anlayacak beyin yok onda.. haddiymis gibi herkes anne olmasin lutfen ya diyecek luksu bulabiliyor kendinde.. sanki ona kalmis.. once kendine baksin o ondan sonra gelsin anneligime laf etsin..
Beynin kimde oldugu gayet ortada. Sizinle tartisilmiyor bile Ay bir de benim beynime laf etmis ya. Tovbe estagfur

Mune abla konuyu kapatirmisin gercekten kavgaya ilerliyo konu kimse ne dediginiz bilmez durumda banlancaksam da banla beni ama daha fazla sinirlenmek istemiyorum
Konuyu tartışmanın boyutunu bilmeden veya konu sahibesi talep etmeden kapatamam ama ne tartışılıyorsa bir an önce sonlandırılmalı zira malum biz devreye girince toplu kıyım olabiliyor.

Bu sayfaya göre değerlendirecek olursam yine annelik kavgası var gibi görünüyor, kimse kimsenin anneliğine laf etmesin, kusura bakmayın ama genel bir eleştiri yapayım, sitede tartışma adabı git gide bozuluyor, her gün daha kötüsü olmaz diyorum beterin beteri tartışmalara şahit oluyorum, tamam pamuklara sarılı prensesler değiliz belki, lakin tartışmanın bile bir adabı olur.

Sizi alıntılamadım ki arkadaşa bir anımı paylaştım.
Size sabaha kadar da anlatsak anlamazsınız. O yüzden pek yormuyorum kendimi..
Aferim demek var, aferim demek var..

aynen katiliyorum canim.ama bak celiskiler beni gulduruyo ya sen kime laf attinda sana yuklendi herkes laf atmadan yorum yapilmiyomus burda
Kimseye bisey demedim kuzum sirf polemik yaratmak icin yorum yapanlar oldugu surece bu forumda istedigi kelimeyi istedigi gibi anlayip sana kolaylikla yuklenip tartisma yaratabiliyolar

Sizi alıntılamadım ki arkadaşa bir anımı paylaştım.
Size sabaha kadar da anlatsak anlamazsınız. O yüzden pek yormuyorum kendimi..
Aferim demek var, aferim demek var..
Ben peki sizimi alintiladim da bana oncesinde karsilik verdiniz? Kaldiki o kisiye benden bahsediyosunuz tabiki alintilayip cevabimi vericem..

Kesinlikle katiliyorum ablacim ben senin bu guzel ricani kabul edip seni kirmadan bu konudan cikiyorum

Ben peki sizimi alintiladim da bana oncesinde karsilik verdiniz? Kaldiki o kisiye benden bahsediyosunuz tabiki alintilayip cevabimi vericem..

Ben ilk sizin yazdığınız yorumu alıntıladım zaten.
Siz benim Gangsta'ya yazdığımı üstünüze alınıp direk yazdınız. Fark var..
Alıntılamayın artık beni lütfen. Sağlıklı iletişim kurulamaz sizinle..

Ustumemi alindim :) ha siz ona benden bahsetmediniz yani :) bence siz once kime ne yaziginiza dikkat edin ondan sonrada bana cevap verin olur mu..?

Ne olabilirdi ki en fazla? Hislerinizde haklı olduğunuzu, karşı taraftan duyduğunuz şeylerin sadece sizi değil, anne-babanızı da rahatsız ettiğini ve bir adımınızı geri tutmanız gerektiğini çabuk anlar, sevmek kadar, sevmemenin ve uzaklaşmanın da doğal olduğunu düşünür, "Acaba ben mi yanlış anlıyorum?" ikilemini yaşamazdınız.

Çocuklar fark edebiliyor, bakın siz hatırlamışsınız, ben de çok iyi hatırlıyorum o zamanın laflarını-tavırlarını. "Aferin" desteği, önceki yorumlarımda söylediğim gibi benim için uç bir yönlendirme ama takdir ediyorum ki yapay bir "Sevgi pıtırcığı sülalesiyiz" olayına girmemiş İmzaben. Çocuğu fark etmiş, kendini geri çekmiş; annesine kötü davranan birine karşı tavır alabildiği için de annesi aferin demiş. Ben aferin demezdim ama "Evet, durumlar böyle, sen nasıl davranmak istiyorsan öyle davran; herkesi sevmek zorunda değilsin, sevmediklerin de olabilir, bu çok normal" tarzı durumu açıklayıcı ve daha öğretici bir konumda durmayı tercih ederdim. Her ne kadar "Aferin" lafını desteklemesem de, haksız da bulmuyorum.

Kadın da "Şunu şunu söyle, şöyle dinle" dememiş zaten, yorumda böyle bir şey okumadım. Kendisine kötü davranan biri karşısında çocuğunu takdir etmeyi tercih etmiş. Gayet insani. Çocukları olayların akışına ters yönlendirip, sürekli tatsızlıkların üzerini kapatmak, karşı tarafa "O sizin halanız" diye zoraki itmeye çalışmak, hislerini diline döküp söylediklerine-söyleyeceklerine "Aa bu söylenmez, ayıp" diyerek ket vurmak bence çocuğun psikolojisi açısından daha sıkıntılı bir şey. Çok rahat bir şekilde "Bize kötü davranıyorlar ama biz hep iyi olmalıyız" "Demek ki doğruyu söylüyorlar, annem babam da bir şey demiyor, annem-babam halamın anlattığı gibi insanlar mı acaba?" sorgu ve mesajlarını alabilir öbür türlü de.

Ben açıklıktan yanayım çocuğa karşı; sevgi kadar nefretin de insani ve doğal olduğunu tecrübe edebilsinler.
Edebilsinler ki, bu duygularla nasıl baş edilebileceğini de gelişip öğrensinler.
Suni sevgi, sessiz kalarak yok sayma, üzerini örtme ortamındansa, üzerine konuşulmuş, yüzleşilmiş ve baş edilebilmiş bir nefret duygusunu tercih ederim.

Boyle bir durumda insan gondermek istemez arada kavga gurultu olmamis gorumce kendi kendine hallere girmis ustune ustluk ben yokmusum gibi davraniyor esime mesaj atip cocugumuzu getirmesini istiyor cok sacma cok istiyorsa gelsin gorsun gondermiyorum derim

Cok tesekkur ediyorum gercekten beni daha iyi anlayabilmeleri icin caba sarfediyosunuz burda gercekten cook tesekkur ediyorumm.. ama bazi insanlar sizde cok karsilasmissinizdir illaki zit goruslu olabiliyolar.. neye inanirlarsa koru korune inandiklarini savunmaya devam ederler ve asla acaba gercekten boyle dusundugu icinmi oyle soyledi demezler.. inandiklari yanlis da olsa degistiremezsiniz dusuncelerini bu gibi insanlarin.. ve ben beni anlayip burda benim acimdan dusunup yorum yaptiginiz icin tekrar cok ama coook tesekkur ediyorum.. bunlari yasamayan anlayamiyomus bunu bikez daha anladim ..

Ben ona cok sey derdim de.. belli ki anlayacak beyin yok onda.. haddiymis gibi herkes anne olmasin lutfen ya diyecek luksu bulabiliyor kendinde.. sanki ona kalmis.. once kendine baksin o ondan sonra gelsin anneligime laf etsin..
Beynin kimde oldugu gayet ortada. Sizinle tartisilmiyor bile Ay bir de benim beynime laf etmis ya. Tovbe estagfur
tartismami aaaa ben neden gormedim sewiyeli bi konusma bakim hala goremedim
Kesinlikle katiliyorum ablacim ben senin bu guzel ricani kabul edip seni kirmadan bu konudan cikiyorum
Pek yapmadığım bir şeyi yapıp örneklendirmek için yazılarınızı alıntıladım, şimdi kendinizi benim yerime koyun ve objektif olun, ilk 2 alıntıda boldladığım yazıların birbirinden farkı var mı? Birine uyarı verilse diğerine de uyarı verilmesi gerekmez mi? Biriniz kendi yazdığını normal karşılıyor, aynı şekilde karşılık gördüğü yazıyı hakaret kabul ediyor, seviye yok diyorsunuz ama kimse iğneyi kendine batırmıyor, yeri geliyor polemiğe giriyorsunuz ben başlatmadım ki diyorsunuz, herkes üslubuna dikkat edip polemiğe de girmiyorsa, herkes yazdıklarını hakaret olarak kabul etmiyorsa, tartışmayı başlatan veya devam ettiren taraf değilse topiklerdeki bunca kavga kıyameti kim çıkarıyor?

Kadınlığınıza, anneliğinize laf söyletmeyin, kimsenin de laf söylemesine izin vermeyin ama insanlar incittiler diye de incitmek için aynı dilde cevap vermeyin, sonra forumda seviye kalmadı diyorsunuz/diyoruz, seviyeyi biz kullanıcılar belirleriz, yazım dilimiz belirler.

Forum kuralları sizi sadece uyarıp banlar ama önemli olan insanın kendine ait kuralları ve otokontrolü olmasıdır.

Ben kendim adima arkadastan ozur diliyorum ablacim ama ayni seyi ondan da beklerim.. cunku bana allahim lutfen artik herkes anne olmasin diyerek.. benim anneligime hakaret etti..

O arkadaşlar daha yapıcı-toparlayıcı, çocuğun aklını büyük işleriyle sıfır meşgul eden bir dünya üzerinden konuşuyorlar; haksız değiller. Çocukluk zaten böyle bir şey, daha dünyanın çirkin yüzüyle karşılaşmadığın kadar çocuksundur, masumiyet dediğimiz şey de bu.

Zaten zamanla insanlar gerçek duygularını gizlemeyi - kontrol etmeyi öğrenir ve büyümek dediğimiz şey de esasen budur. Duygularını kontol edebilmek, büyümektir. Çocuklar ise bu konuda ayna gibi, neyseler o, ne hissediyorlarsa o. Benim demeye çalıştığım şey, bu alana mümkün olduğunca suni bir şekilde müdahil olunmaması gerektiği. Sadece bu yani.

Haklisiniz kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…