görümcesinden çekenler buraya

görümcenizle ilişkiniz nasıl

• çok iyi

OY: 10 16,9%
  • iyi

OY: 11 18,6%
  • orta

OY: 13 22,0%
  • kötü

OY: 25 42,4%

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
bende görümcezedeyim .benden 6 yaş küçük ortalığı mikser gibi karıştırıyo.düğün günü altınlarımı almaya kalktı vermedim kavga çıkarttı adetmiş saycakmış pışık inanırmıyım .şu an eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyoz.biz eşimin ailesi 3 kat insaat yapmış zeminde kaynnanam oturuyo 1 katı eşim hiç bir destek almadan kendi yaptı.eşyalarını aldı2. kat inşaat halinde .ev yapılırken hazırlıklarda hiç bişeye yardım etmediler.annem bişey yapmıyosunuz deyince msj atmış görümce ben para gözmüşüm sonra bi kaç şey aldılar .3 milyar falan tuttu ben 20 milyarlık çeyiz getirdim.üstüne de nederse beğenirsiniz .onların aldıkları şeyleri evden alsa ev çıplak kalırmış.yani ne söylediğini biliyo ne yaptığını .eşimden üst katı yptırmaları için laf sokmaya başladılar .etrafa kötülediler
Geçenlerdede (yukardan duyuluyo konuşulanlar) babasına üst katı yaptıramıcaz zaten satalım evi diyodu.evin tapusu kaynatanın üstüne diğer taraftan kaynana heryer uzakmışta bilmemne döşeniyolar.yani eşimin onca emek verdiği evi (3 katı komple satcaklar satarlarsa) kıskançlıklarından sattırmaya çalışıyolar.önce beni ve eşimi kaçırmaya çalıştılar evi ele geçirmek için şimdide hain planlar kuruyolar .zaten eskidendde 1 ev ödetmişler eşime habersiz satmış kaynata araba almış kendine araba 7 milyar eder etmez ev 70 milyar olmuş.eşimde çok sıkılıyor.öyle bişey yaparlarsa evi duvarlarına varıncaya kadar sökücem.bi tarafları terlesin de ev yapsınlarda onu satsınlar.o kadar emek boşa gidecek.Allah a havale ettim onları hele o görümcek i çok ah ediyom çok fazla çoğu zamanda tutuyo.burunları dertten çıkmıyo

görümceden gelinlere soru?
1-nişanlıyken bayıldığınız kaynananıza sonradan neden yaratık gibi bakarsınız?
2-bütün düğünü eşyaları takıyı aldırdığınız insanları sonradan dağdan gelerek neden küçümser kendinizi bi halt sanırsınız?
3-sadece hatır için haftada bir aranmak istemeleri neden size batar?
4-evinize ayda yılda bir gelen insanların yükü, sizin hergün evinizde olan ailenizden dahadamı ağar?
5-neden sürekli görümcenizi veye kaynınızın sizden çıkar saglamaya çalıştıkları gibi şeytani fikirlere kapılırsınız?
6-sürekli bayılarak gittiğiniz ailenizden fırsat bulup bide onları ziyaret etmek sizin için neden büyük bir külfet?
daha okadar çokki ama bunun bi cevabıda var şimdi bu sorulardan biri bile sizi ilgilendiriyosa diyorumki:
kocaman maskelerinizin altında nankörsünüzdür.

birtek sevdiğiniz insanı kocanızı büyütüp yetiştirdiklerini düşünseniz hayatınız dahada güzel olacak ama neeeerde.

Size böylesi düşmüştür..
niye genelliyorsunuz kii??

ben bir gelin olarak cevap vereyim genelleme bir soru olmuş. benim bir görümcem var. ve bende bir görümce adayıyım.

1--3-4.soruların cevabı olarak -) nişanlıyken çok çook az görüşürdük. ayda 1 kere falan. şimdi evliyim hergün ararım. ve her salı günü geleneksel balık günü yaparız benim evimde kayınvalidemler ve benim ailem gelir Adan Zye hazırlanırım sıkça görüşürüz
2- kesinlikle tkı istemedim. dilediğiniz kadar yapın yada yapmayın benim aileme kalmayacak sonuçta dedim. onlarda hoş karşıladılar ve oldukça çok yaptılar. ama takıyormuyum yada bir faydası var mı hayır istedği zaman eşim istedği gibi kullanabilir.yine karı onlara eşya konusunda herşey yarıyarıya asla pahalısınıda aldırmadım. ve eşim kendi kazancıyla aldı.

5- asla görümceme ve kaynıma şeytani düşüncelerle bakmadım beni çok severler bende onları birbirimize hep anlayış ve saygıyla yaklaşırız.

6- kendi aileme de eşimin ailesine de eşim götürür:)
maskem yok nankör de değilim.
asıl gelinlere elin kızı muamelesi yapan sürekli daha fazlasını isteyen zihniyet nankör. oğlun gelsin gitsin sen gelinine git gelinin sana gelmiyorsa laf söyle ama kimse ayağına beklemesin herşey karşılıklı. kötü insanda kötü kaynana ve gelinde vardır ama iyi niyetle herşey yola gelir dikkat edilmeli.

diğerlerini bilmiyorum ama bu söylediğine %100 katılıyorum düğüne kadar yapış yapış olunuyo nerdeyse kaynanaların kucağından inmiyolar ama düğün olduktan sonra ya kaynanalar değişiyo ya gelinlerin bişeyler işine gelmiyo bilmiyorum gözlemlerim böyle

ozaman cicim ayları oluyor canım
hem kayınvalide için
hemde gelin için.
evlenince sık sık görüşüyosun.kaynana kaynanalığını yapıyor
.gelinde gelinlik yapacak vakti buluyor.
eee çok muhabbet tez ayrılık getirir misali
o yüzden herşeye tek taraflı bakmayın

valla benim kayınvalidem nişana kadar çok iyiydi hatta çıkmaya başladığımız andan itibaren gelip beni istemek için çok uğraştı hediyeler aldı peşimde dolaştı el üstünde tuttu yere göğe sığdıramadı resmen ama nişan dönemi ne olduysa oldu kadın 180 derece döndü ben de sanırım kayınvalideme sorabilirim nişan lafından önce yapış yapıştın sonra ne oldu diye ben hiç değişmedim düğünden önce neysem şimdi de oyum

görümceme düğün yapılmadı diye benim düğünüm olmasını istemedi mesela

düğünüm için eşimin çalışıp aldığı yazlığı sattırıp sonra düğünümüzün altınlarımızdan yapılmasını sağladı o parayı da tahminen kızına verdi

yıllarca tüm ailesine bakan eşim olduğu halde elleri ceplerine gitmesin diye uğraştı durdular

boşanma aşamasına geldik kıllarını kıpırdatmadılar üstüne yangına körükle gitmeye kalktılar

annemi adam yerine koyup da evlerine çağırmazlar annem her gelişinde elleri kolları dolu gelir hediyelerini iki kere ben annem gittikten sonra götürüp verdim artık söylüyorum ki anneme bişi getirmesin değmez bu insanlara

görümcem bir ayrılıp bir barıştığı kocası nedeniyle bizim mutluluğumuza sinir olur boşanma dönemlerinde sürekli bizle uğraşır ne alırsam aynından alır arkamdan iş çevirir dedikodu yapar

ama ben bunlara rağmen görümcelere veya kaynanalara genelleme yapmam yapılmasını da tavsiye etmem

Senin ailende böyle gelinler var heralde.onların yüzüne söyle bence sen bunları .bayağı canın yanmış heralde.burdaki gelinlerin görümcesi olmadığına göre kaydirigubbakcemile3
herkesin yaşanmışlıkları farklı olduğuna göre bu yazın olmamış be canım Mesala ben bu yazdığın olayları kaynanam ve görümcemden gördüm( bu arada evlenirken bi halt yapmadılar ama devamlı bol bol köstek oldular) ve yüzlerinede aynen içimden geçenleri ve yaptıklarını söyledim. canım görümcem düğünden sonra takı odasında bizim altınlarımızı alamadığı için hayal kırıklığına uğramıştı.ben şimdi nankörmüyüm acaba yani hiçbişey yapmayan eşimin ailesine altınlarımızı vermelimiydim.bir soru daha bu aralar eşimin ter dökerek yaptırdığı evi mizi sırf yuvamızı yıkmak adına kayınpedere sattırmaya çalışan görümce ve kaynanama anahtarı teslimmi edeyim.Ee nasıl olsa doğurmuşlar kocamı herşey yapmaları mubah olmalı dimi. evet sadece doğurmuşlar başka bişey yapmamışlar aklinialirimsmile

1- Nişanlıyken de kaynanama hiç bayılmamıştım. Görüşmezdim de hiç.
2- Düğünümde bana şu alınacak diye diretmedim. Alınsın da demedim. Hatta 6 tane burma bilezik alınacak dediklerinde ne gerek var istemiyorum bile demiştim.
3- Haftada bir değil günde 3-4 defa aranmak isterler. Hatta kendileri arar her anın içine sokarlar kendilerini.
4- Ailem hergün evimde değildir ama onlar fırsat bulsa bizde kalırlar.
5- Çünkü kayınlarım değil ama görümcem gerçekten fırsatçıdır.
6- Evlendikten sonra 1 yıl boyunca ailemi görmedim sen ne diyorsun? Onları her gün gördüm ve bunaltıldım ama...

ilk once bu yaziya kocaman bir cvp yazdim sonra sildim,nedeniyse ancak ceken bilirr,ve yasayan,,,siz gorumcelerin herzaman bi koruyucu melegi olmustur,ama bziim olmadi,hirsizlikla namusuyla durduk yere suclanin bilir bence ki ben yeterince mutasip bir bayan olmama ragmen,ayrica topigin ismi gayet acik gorumcesinden cekenler diye size uymuyorsa bakip cikarsiniz,yada ayri bi topik acarsiniz olur biter

10 parmağın 10 nuda birmi arkadaşlar?
size iyisi gelir bana kötü.. bu tek görümce içinmi geçerli?
eş dost evlat bile dahildir..

1-Nişanlıyken kayınvalideme bayıldığımı hiç bir zaman iddia etmedim,ayılıp bayılanları bilemicem..
2-Düğün,takı almak zaten evlenirken olması gerekendi,bir lütuf değildir ki..:sm_confused:
3-Hatır sormak için aradığınızda size de bir sürü laf sokulsa belki size de batar..
4-Bu madde tam komedi.:roflol:
Kendi annem babam 3,5 yıl boyunca o kadar ısrarlarımıza rağmen 3 defa evime gelmedi kayınvalidem zaten pazar günleri gelirdi haber vermeden.. Ağır gelmezdi kendisi sadece sözleri ağırdı..
5-Kendileri ile maddi alışverişim olmadı hiç..
6-Belki de hiç bir zaman güleryüzle karşılanmadığımız ya da uğurlanmadığımız içindir..gamyoncuiremsu

Nankör müyüm?
Hem de fazlasıyla...
Çok kötü bir gelindim ben çoooook!hihoyyyt
Açıkçası; evliliğimde benim de büyük hatalarım oldu,ancak sizin maddelerinizin cevabını vermek istedim.
Herkes önce kendiyle hesaplaşsın..
Herkes ben meleğim onlar şeytan,ben iyilikseverim o nankör derse hiç bir zaman çözüm bulunamaz sorunlara...

Oğullarına yada gelinlerine karşı kocaman maskelerinin altına saklanan kayınvalede ve görümceler siz nesiniz acaba?Biz gelinler nankörlüğü seve seve kabul ediyoruz.Sizinkinin sıfatını merak ettim.
*:uhm:

Ben de bir bekar görümce var evlere şenlik... Hep o haklıdır, annesi haklıdır, kardeşi haklıdır, bir kere de sen şu konuda haklısın demedi... Kendine güveni tam maşallahh,,, Ama benden 10 yaş büyük daha bir tane çıktığı kişi, olmadı. Çok ukala, hiç laf söylenmez aksi huysuz hastalık hastası, çirkef, burnu kaf dağında... Küçük dağları bu yaratmış yani... Küstah, eşimi yeni evliyken çok doldurdu ama artık yapamıo ben annemlere gitsem batardı, ben okuyordum o da batıyordu, Çekemez hiç bir şeyi kıskançtır gururludur, bir de kaynanam onunla gecinemezsem bizi evden atacaktı başka bir eve cıkacaktık böle tehdit etmişti beni... Şimdi noldu peh hiç bir şey yapamazlar ayrıca evden atarsa da ben çooooooooook üzülürüm çokkkkkkk sinirimden göbek atarım vaallaa Ne dersem yanlış anlar benim görümcem ultra alıngandır... Bir konuda muhalefet olamazsın hep sen haklısın abla sen ne dersenn doğrudur dersen geçinirsin ama yok ben böyle düşünüyorum demeyeceksin küser aylarca barışmaz... Daha doğrusu gecimsizdir zaten herkesle küs. Pek kimseyle samimiyeti yok bütün gün anasıyla evde oturur. Ancak benim için en zor tarafı eşimle aynı işi yapıo ortak dükkan.. Yani eşimin yanına inince mecburen onun ekşi suratını görüyorum... Ahhh ahh keşke şöle arkadaş gibi olabilseydik ama nerde onunla imkansızzz

ayy benimki de hemen hemen aynı model her şeyi bilir onun söylediğinin aksine bişi söylersen doğrudan düşman düşman bakar ben avukatım bana hukuk öğretmeye kalktı kaç kere la havle çektim bir iki kere sonra baktım olmuyor Türkiye de de herkes hem teknik direktördür hem avukat dedim sustu bi de en son bilgisayar mühendisi olan kardeşime bilgisayar ile ilgili bişi öğretmeye kalkmıştı söylediği de yanlış ama diretiyor benim kardeş de yaş küçük ama abla öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyor araya girip benim kardeşi zor susturduydum :)

hayır tabi ki bazı şeyleri iyi bilebilir de ben ona işini öğretmeye kalkmıyorum ki o niye bana yapıyo

benim allahtan gorumcem yok ikide yok olsaydi aman allahim beter olurdu kesin ama ben gorumceyim
ikkii gelinimiz var onlari cok seviyorum arkadas gibiyiz massallah allah bozmasin herzaman beraberiz kotu gorumceleri bir turlu anlamiyorum abimle gelinimizzim arasindaki olaya ben ne karisirimki ben gorumcelik yapacam ne sacma isler

seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısın tıpkısı benim görümcem...hasta,yalancı,iki yüzlü ve dul...idare etmek bile olayı çözmüyor.eşimin bana yaptıklarının kendisi için yapılmasını istiyor.örnek eşim beni evde bırakıp onu sinemaya oraya buyara götürecek...

ayni benim görümceyi tarif ettinn.. hep haklidirr. mümkün oldugu kadar görüsmemeye calisiyorum. hic sevmiyorum .hic haz etmiyorum.telefonlarini falan acmiyom. gicik gicik hareketleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…