görümcesinden çekenler buraya

görümcenizle ilişkiniz nasıl

• çok iyi

OY: 10 16,9%
  • iyi

OY: 11 18,6%
  • orta

OY: 13 22,0%
  • kötü

OY: 25 42,4%

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
bende uzun zamandır görümcemle görüşmüyordum.9aydır yani.aramız bozuk. bugün msn de denk geldik.slm attı.bende slm attım.sonra gayet soğuk bir biçimde 5dakika yazıştık ama genel seylerden bahsettik.eskiden olsa cnm güzelim yazardı falan bende karşılık verirdim. ama hersey bozuldu. halbuki bu görümcemle aram çok iyiydi. atki para muhabbeti olana kadar.neyseeeeeeee.madem soğuk soğuk yazcan niye slm attınki.ne gerek var.anlamadım

Bebekli insanın kusuruna bakılmamalı halbuki. Görümcen sizinle mi yaşıyor canım. Eğer öyleyse işin işklava:

aynen bende görümceyim ama bi keresinde kız benım hakkımda yorum yapmış abime bende agzıma geleni saydım cok sınırlıydım sonra napıosun sen salak dedım kendı kendıme aradım kızı özür diledim abimin yanında.yok ya valla kötü olmamalı insan

Benim görümcemde anne babasına fesat sokmakla meşgul. çok kırgınım ona. hemde eşine..onlar için zor günlerinde onca destek oldum dualar ettim.birara kendi kardeşim gibi sevdim dertleri benim derdim oldu..ama artık yok!!
Düğün öncesi aile büyükleri kavga ederken oda karışmıştı.neyse demiştim.
şimdide anne babası bizim ayrılmamızı istiyorlar. Çocuğum oldu diye resmen cezalandırılıyorum. Doğumuma kadar hiç bir şeyim olmadı. ama onlara ne yapsam yaranamıyormuşum meğer..çünkü beni istemiyorlarmış. Çocukları abisi sokakta onlarla telefonda konuşuyor diye ben suçluyum.yuh!! bilmiyorlar ki oysa bende eşime bu yüzden kızıyorum.ailesiyle niye evde konuşmuyor beni mi çekiştiriyorlar diye huylanıyorum..
benim çocuğuma değilde kendi çocuğuna bakılsın diye annelerine yapma etme günahtır çocukları var diyeceklerine kapıma kadar taşıyorlar..
ne diyeyim onlara ben..
ömür boyu affetmeyeceğim..

canim benim yaa ( cok üzüldüm okurken inan....bende benzer seyleri yasiyorum ama bnim daha henüz cocugum yok, düsünüyoruz yakinda kismetse...
tabi eger kaynanamlar esimin aklina giripte esimi caydirmazlarsa....
bende hemne hemen aynilarini yasiyorum...hatta galiba benimkisi daha kötü cünki benim kaynanamlar dügünüme bile gelmediler....üstelik nisanimizda ve nikahimizda hicte isteksiz görünmüyorlardi....cok üzüldüm senin adina...ayni kaderi paylasiyoruz...birbirimize destek olalim böyle zor günlerimizde cünki inan bende bazen ne yapacagimi sasiyorum, kafayi yedim iyice....garip garip düsüncelere geliyorum...ooff of...konusacak kimsemde yok, annemlerle konustugum zaman takma artik kafana 4 ayi gecti daha alisamadin diyorlar...ben okadar kirginim ve okadar üzülüyorumki.. esimle konusyoruz bazen oda ayni senin esin gibi annesini aradigi zaman disardan ariyor. bende ben evdeyken aramasini istiyorum, diyorum aceba benim hakkimda mi dedikodu yapiyor ailesi, onumu saklamaya calisiyor bilmiyorum ama eminimki esimin ailesi benim hakkimda konusuyorsa esim benden kesinlikle saklar ben üzülmeyeyim diye...cünki hastanelik ettiler beni... ( :gitme::gitme::gitme::gitme::gitme: ben artik üzülmek istemiyorum B]

Betül22 sakın yılma..Değer mi hiç onlar için kendini hastanelik etmeye..
Neyseki benim eşim yanımda. Ailesinin kardeşinin hatalarını biliyor ve çok kızıyor. Çünkü benim sütümü kestiler. Yavrumuzun rızkını kestiler..Lohusayken kayınvalidem bile diyerek sahiplenmek istemediğim kişi dırdırıyla yapmadığını bırakmadı. Sanki ben lohusa değilimde o luhusa..Meğer bana karşı ne kinliymişler. Oğullarını kaybediyorlar diye korkuyorlarmış. Erken doğumuma bile inanmadılar. Eşimin babası gülerek doğuma gittim diye inanmıyor pes!!! Bilerek haber vermediğimize getiriyorlar..Allahlarından bulsunlar..
Zar sor onlardan bulunduğum ortamdan kaçmıştım sütüm gelsin yavrumu emzireyim diye..
Ama eşimin ısrarına dayanamadım torunlarını görsünler diye..söyledimde onlarla görüşmek konuşmak istemiyorum çünkü yuvamı dağıtmak istediler, anne olduğumu bildirmediler, sütümü kestiler..Ama amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmekmiş.Bizi ayırmaya çalıştılar. Birde utanmadan bunu açık açık söylediler..Hadi bizi ayırmak istiyorsunuz bu yavruda mı öksüz kalsın dediğimde vicdansız kadın dünyadaki tek öksüz çocuk bu olmayacak ya dedi..

Ben daha ne anlatayım arkadaşlar...Yazıklar olsun hepsine..Birde saygı bekliyorlar..
Verdim hepsini verdim..ama yetmedi ki onlara...çünkü beni oğullarından kıskanıyorlar..
Hatta benim ölmemi bile istediklerini düşünüyorum. Yoksa yeni lohusayı hangi vicdansız kim bayıltır. Ve sonrada hiç çekinmeden diyorki bayılmam bile numaraymış...

ama ben eşimi bilir ona güvenirim. Eşim dediki istersen görüşmem. ben hayır benim böyle bir derdim hiç olmadı ki dedim. Ama ben görüşmeyeceğim..Ve ömür boyu affetmeyeceğim benim bebeğimin rızkını kestiler üçü hatta görümcemin eşide..
Bana bütün dediklerini affederdim ama bu masumun anne babasını ayırmaya çalıştılar ya..
ne diyeyim onlara ben..

Kızlarrrr ben de sizdenim malesef
2009 Mayıs ayında sözlendik, dün de nişanımız oldu.
Beni nişanlımla tanıştıran, etrafımda fır fır dönüp bana bakmaya bile kıyamayan, beni ele güne herkese övüp övüp bitiremeyen görümcem NİŞANIMA GELMEDİ!
Hem de aptal aptal kıskançlıklar yüzünden. Daha şimdiden mutluluğuma gölge düşürecek şeyler yapıyo.
Şimdiye kadar hiçbir saygısızlık, hiçbir edepsizlik yada terbiyesizlk yapmadım ama iyice üstüme çıktı. Ne yapıcam bilmiyorum. Nişanlım beni asla ezdirmiyo ama yine de çok huzursuzum daha şimdiden bir sürü tatsızlık yaşadık

ben de görümcemin düşüncesiz davranışlarından şikayetçiyim. henuz 20 yasında. hediye almaya bayılır, geldiği zaman yardım eder, abla abla diye peşimde dolanır. o konuda sorun yok. ama onun her istediğini abisine yaptırmaya calısır, arada ben de yanarım. herkes peşinde pervane olsun ister . evlense de kurtulsam bu huylarından:)

benim eşim de ailesiyle konusurken benim yanımda konusmuyor. ben de gecenlerde isyan ettim. dedim senin benden sakladıgın birşey mi var. arada telefonundaki mesajları okuyorum. kardeşi mesaj atmış mesaj şöyle:

"abi iş yerindeyken annemi bi arayacakmışsın"

şimdi bi ne anlama geliyor.?? benim de canım sıkılıyor bu yuzden. benden gizli ne konusuyorlar diye. sonra unutuyorum ama. kafaya takmıyorum pek. çatır catır sorup cevabımı alıyorum ama. kayınvalidem diyormuş ki "bize gelince 3 saat oturup kalkıyorsunuz, hic kalmıyorsunuz, kalmaya gelin bazen de" diyormus. umarım soyledikleri bundan ibarettir:) yıne de kendi kulagımla her konusmalarını duymak istiyorum. cunku ben ailemle ne konusursam onun yanında konusurum. :hulya:

ya ben anlamiyorum bunlar kuldan cekinmiyorlar, vicdanlari sizlamiyor ama Allahtanda mi korkmuyorlar....aklim kesmiyor...o kücücük bebegin Öksüz kalmasini istiyorlar, nasl bir vicdandir bu yaa...insan gelinim dedigi zaman oglunla evleniyor, bagrina basa, kizi gibi görmeye calisir, görümceler ve kaynanalar hep aksine gelinlerle yarismaya calisiyorlar, onlara hep kötü gözle bakiliyor....
bende aslinda esimden memnunumda esim bukadar olan bitenden sonra cok cabuk yumusuyor, ikna oluyor...annesi falan cok aglamis rolü yapiyorlar, ortada birsey yok ki aglicak, siz küstünüz siz gelmediniz, sonrada evimizden cenaze cikti sanki diye agladilar...
evlenen ilk ogullariydi benim esim...hic mi istemezsin mürvetini görmek...
anlamiyorum...inan dügün planlandigi zamanlarda sirf onlara masraf olmasin diye, gelinlik parami nisanlilik döneminde ben biriktirmistim, gelnligimi kendim alayim size masraf olmasin demistim kaynanamada bana 1hafta kadar bir süre cok iyi davranmisti...aferim kizim falan demistide cok garibime gitmisti demekki bunu bekliyormus diye düsündüm...
okadar üzülüyorumki aklima geldikce....
ama sizinkilerde kundaktaki bebege bunu yapiyorlarsa birsey demiyorum....normalde lohusa kadinin üstüne titrerler...yapilirmi böyle sey yaa...yeni dogum yapmissin, hormonlarin alt üst zaten...bide bu dertlerin icinde kaynanayla görümceyle ugras...canim inan bana yukarda Allah var....elbet er gec alirlar bunun cezasini...Vicdansizlar...
Hic degmezlermis bosver....verdigin emeklere yazik...hepsini Allah a havale et...ben öyle yaptim....
Bizimkilerde bana ne iftiralar atmadilar,
bizim imam nikahida olmustu ozamanlar resmi nikahimizda, anlattigim gibi is sadece bir dügüne kalmisti onunda hazirligi yapiliyordu zaten, birden bir kiyametler koptu...
amcasi utanmadan aradi ahmetle özel konustu,(bu arada telefonun sesi acik ama amcasi bilmiyor ) iste ahmet bu kiz deli, kafasinda var, bir cocugun olursa kurtulamazsin, gel benim yanima ben sana kizda bulurum, seni ben evlendiririm yeterki birak bu kizi..aah neler neler orda ilk bayilmami yasadim zaten, insan beklemiyor cünki ben onalra karsi okadar iyi niyetliydimki, mümkün degildi benim onlar hakkinda böyle düsünmem....
benim kayinvalidem görümcemin görümcesi icin benimle kavga bile etti...gerci ben kavga etmedimde o etti....her firsatta beni ahmete sikayet ediyordu...mesela sofrayi toplarken (örnek veriyorum) tek tek götürsem tabaklari kavga nedeniydi onlar icin...
bukadar olay oldu birkerede bir telefon bile edip, agzimi acipta neden böyle yaptiniz demedim...demicemde...yeri gelince konusurum belkide...kismet....
aah ah... ama buraya yazdikca, sizlerle konustukca sanki yüküm hafifliyor...
kendini üzme canim sende....
olan bize oluyor onlara hic birsey olmuyor....
ama sizlerden tek ricam birbirimize burdanda olsa destek olalim...
cünki ben öyle bir boyuttayimki neredeyse pskologa gidecegim (
ve insanlarla konusmaya cok ihtiyacim var, annemlele konustugum zaman, onlar da cok üzülüyorlar, esimle arada konusuryoruz ama arkadas gibi konusamayiz ki sonucta ailesi......bilmiyorum ne yapacagim...hakkimizda hayirlisi :gitme:

kesinlikle annelerimize artık hiçbirşey söylememeliyiz.
yazık onlara..çok üzülüyorlar..
Bizlerde bir anne babanın evladıyız..Onlarda evlatlarını böyle üzgün görünce ciğerleri yanıyor..
Karşıdaki vicdansızlar aynı şey kızlarına yapılınca kaplan kesiliyorlar..
Ne damat bırakıyorlar ne dünür edepsizliği ele alıyorlar..

En iyisi allaha havale etmek..
ben bu dünyada da adalete inanıyorum..

evet canim, zaten bu dünyada da alirlar mutlaka yaptiklarinin karsiliklarini, bende inaniyorum buna...
zaten dedigim gibi annemlerle konusmamaya calisiyorum bunlari....
ama insan cok yipraniyor yaa...
kayinvalidem veya kayinbababamin kizina yapsalar bana yaptiklarini gercekten kaplan kesilirlerdi....gözümün önünde dahi canlandi bi an valla....

Hepsini Allah a havale edelim....

merhaba kızlar ben hem gelin hem görümceyim :)) benim eltim ve görümcem yok olmayacakta.üstelik şehir dışında evliyim.yani ailem ve abimlerden uzaktayım.yazılanlara şöyle bir göz gezdirdimde hep tek taraflı yorumlar yapılmış gibi geldi bana.abim ve eşi 10 yıl flört etti.bu 10 yıl boyunca abimin eşi sürekli bize gelir giderdi.ve abimin bana ne olan sevgisi,düşkünlüğü için abin seni sevdiği kadar beni sevseydi ben dünyanın en mutlu kadını olurdum derdi.ha bu arada gelip gitme sıklığı her akşam!!!!onunda kız kardeşi yok benimde kardeşi gibi gördüğünü söylerdi hep beni...hatta abimle kavga ettiği zamanlarda beni arar benle konuşur falandı...sonra ben evlendim.ben evlendikten sonra nişan düğün falan derken onlarda evlendi...ama bizim gelin gitti yerine çoookkk başka biri geldi...düğün üzeri başladı bu davranışlar ben hep ailesinin gazına gelio eda bizi tanıyor ama annesinin etkisinde kalıyor diyerek hep annemi susturdum.aradan yıllar geçti bir bebeğimiz oldu.bu arada annem bişi sölemeye kalktığında ben hep annemi susturuyorum.bana kayınvalidem dese ne kadar üzülürüm falan deyip hep annemi saf dışı bırakıyorum.bebeğin mevlütü için abimlere 5 saatlik yoldan ve kendi çocuğuma alışveriş yapar gibi elim kolum dolu gittim.ki çalışıyorum 2 gün izin alıp gittim.mevlüt şekerlerine kadar herşeyine özendim yaptırdım gittim.ama ağlayarak geri döndüm.çünkü bebeği kıskanmasıyla bizden savunacak hiç bir tarafım kalmadı ve çok kırıldım.ki benim 6 yaşında bir oğlum var ve rahatsızdı doğduğunda ben çocuk doğurmuş büyütmüş olarak çocuğu tutmama bile bahane bulmasıyla bende ki yerini tamamen bitirmiş oldu.bayramda da çocuğu kucağıma veriyor sev halası diye hadi gene loğusa piskolojisi falan dedim ama sizce bu gelin çok iyide görümcemi çok kötü onu için bence tek taraflı düşünmemek lasım.ki bu güne dek hiçbirşeylerine karışmadığım ve kimsenin karışmasına izin vermediğim gibi birde üzülen ben oldum.çok uzun oldu üzgünüm ama içimi dökmek istedim çünkü çoookk kırıldım ona...

biraz önce kayınvaldemi anlattım şimdi görümcem için bişey yazmassam gıskanır valla:roflol:çünkü kendilerüü çok gısgançç fesat biri oluiii...
saman altından su yürüten cinsinden oluii kgendileriii:dilcikar:

Çok geçmiş olsun canım . ALLAH ın adaleti tecelli eder . Sıkma canını .

En yakın zamanda sağlıklı bir bebek sahibi olursunuz inşaallah opuyorumnanaktan

Canımm çok sağol.Aslında öyle insanlar için üzülüyorum,yazık.Dünyanın amacını anlayamamış,içi kötülük dolu.Bu kadar kötü kalplilik sonunda kendisine zarar verecek ve ben de bunu göreceğim biliyorum.
Artık kafama da takmıyorum,maneviyat çok önemli kızlar oraya biraz ağırlık verince insan daha farklı bir bakış açısıyla bakıyo.Tek düşündüğüm iyileşip bebişimi kucağıma almak:)

betül 22 en son psikoloğa gidicem artık demişsin.Kendini bu kadar kötü hissediyorsan git hiç düşünme.Psikoloğa gitmek kötü birşey değil.Nasıl bir yerimize birşey olunca,hastalanınca doktora gidiyoruz.Ruh halimiz de bazen yardıma ihtiyaç duyuyor.İnanılmaz faydasını göreceğine yüzde yüz eminim.Biz eşimle beraber gittik.Çok faydasını gördük.Ayrılma kararı almıştık gittiğimizdde,şu an ise herşey çok farklı,bakış açılarımız değişti.Görümcem yaptıklarına devam ediyor ama biz olaylara farklı açıdan bakıyoruz ve evliliğimize zarar veremiyor.Herşey bizim nasıl baktığımızla alakalı.Kendine iyi bir psikolog seçmelisin.İçini dökmekten çok daha fazlasını bulacaksın emin ol,mutlaka git.

genelleme yapmak çok yanlış ama sizin gibilerde çok az maalesef..
bizede bizi kıskanan kardeşini kıskanan
kendi çıkarları için yuvamızı dağıtmak üzere anne babasını gazlayanı düştü
bizde sizin gibi görümceye sahip olmak isterdik..
ah ozaman başımın tacı ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…