Gorumceye goturme sorunsali..

Bence siz anne değilsiniz. Çok duygusuz cümleleriniz var. Anne babaya hizmet etmek nasıl olurda usaklik hizmetcilik sayılır. Pes diyorum pes!!! Bizler cocuklarimizi bize baksınlar diye buyutmuyoruz eğer öyle olsaydı onlara yapacagimiz masrafı yasliligimizda hizmetcimize oderdik ve bi ömürde emek vermezdik. Şuan birikim yapıyoruz tek bir tane hayalimiz yok kendi gelecegimiz için, varsa yoksa çocukların ileride rahat yasamasini sağlama çabası. Cocuklarimizi çok seviyoruz onlar hep iyi olsunlar diye cabaliyoruz, onları mutlu görünce huzur buluyoruz, bu sevgi başka hickimseye karşı yok. Evlat aşk, evlat can. Ve gün gelecek oglumdan bişey isterken gelinimin suratına maruz kalacağım Allah esirgesin. 30 yasimdayim ben böyle bi gelin olmadım ki benim kv kolay biri değil maddi manevi sürekli istekleri var. Allah banada öyle gelin vermesin diyeyim.

Mesele anne babaya hizmet etmek değil, ben buna uşaklık demiyorum. mesele anne babanın evladımın işi gücü var mı müsayit mi bir sorayım demeden ne zaman isterse kapısına gidip evladından her istediğini yapmasını beklemesi. Uşaklık dediğim bu, çünkü uşağınıza da meşgul etmeyeyim, rahatsız etmeyeyim, işinden alıkoymayayım, uygun durumunu gözeteyim kaygıları taşımazsınız. Ama evladın huzuru mutluluğu işi gücü müsayitliği ve kendine ait alanı için, uşağın aksine düşünmeniz gerekir.
Bir de çocuktan istenen bu isteklerin ihtiyaçtan ziyade keyfi ve sık sık olması meselesi var. Sürekli görümceye gezmeye götürülüyor. Hepsi çok mu normal? Siz de evlenmiş çocuğunuzun kapısını çat kapı çalıp beni şimdi şuraya götür mü diyeceksiniz? Duygusallıktan kastınız bu mu?
Ben anne babamızı ihtiyaç duyduklarında götürmeyelim etmeyelim demiyorum. Ama bunun uygun dili, zamanı ve sınırı vardır. Bunu özellikle evlenmiş, kendi yuvasını kurmuş kişiler için söylüyorum. Yani tüm bu dediklerim anne babayla yaşayan gençler için tamamen geçerli değil. O koşullar farklı. Kendine ait saygı duyulması gereken bir yuvası, düzeni ve eşi olmayan evdeki çocuktan beklentiler ve çoçuğun sorumlulukları daha farklı olur.
Duygusuzluk yazdıklrımın neresinde anlamadım. Konu sahibinin kv kp'i çok mu duygusal yaklaştıkları için oğullarını düşünmeden çat kapı istek istiyorlar? Valla duygusallık böyleyse ben duygusal bi anne olmayacağım.
Kayınvalidem eşimden bir şey istedi mi eşime yapma manasında bakış atmam. Hatta çoğu şey için ben alalım yapalım demişimdir.

Reactions: anu
Bence sorun etmeyin bu meseleyi boşverin annesi babası sonuçta götürsün 10dk yola işinizde kırmasın onları.Görumcenizin kendi ayıbı evet kendi alması bırakması gerekiyor ama olsun.10 dk yol için anne baba kırılmaz.Benim eşim nişanladık bi baktım 7 24 bütün sülaleyi evlerine bırakıyor alıyor geliyor.Annesini öyle 10 dk yoldan deyil 1 saatlik yoldan gider alır getirir evine ben hiç bişey demem..Bende annemi babamı getirip götursem eşime karistirtmazdim.Zaten benim annem babam gelince mutlaka eve kendi bırakır gelir bende sevinirim ne kadar düşünceli bir eşim var diye.Annem babam illaki biz gideceğiz deseler bile bırakmaz olmaz der.

Cat kapi degilde onceden soyleseler sorun olmayacak mi senin icin ? Eger oyleyse, esin uyararak cozebilir. Zaten 10 dk mesafedeymis. Donuste de onlar birakiyordur zaten. Bosverin hayat bu kucucuk seyleri dert etmeye degmeyecek kadar kisa.

Adam araba kullanamiyor demekki esiniz goturecek tabi evlatlar ne gun icin var madem istemiyorsun ailesini niye altli ustlu oturuyorsun o insanlarada yazik

Evet aynen oyle umrinda degilim,ama insanlarin iki yuzlulugunden biktim hemde cok.
Yahu her yerde boyke sorunlarla karsilasacaksin. Git kendin icin bişeyler yap. Kurslara katil. Bak miller mobilyasini boyuyor oyle bisey yap. Dekopaja ben hevesliyum ama suan cocuk kusuk. Dekopaja bak derim.tel kirma kursu varsa kesin git.benim ni akrabam 300 tl ye duvak yaptirmistu :)
Kursta arkadas da edinirsin.birlikte caya corbaya gidersiniz. Dogal olarak ne kadar az o kadar iyi prensibini gerceklestirirsin

Cat kapi degilde onceden soyleseler sorun olmayacak mi senin icin ? Eger oyleyse, esin uyararak cozebilir. Zaten 10 dk mesafedeymis. Donuste de onlar birakiyordur zaten. Bosverin hayat bu kucucuk seyleri dert etmeye degmeyecek kadar kisa.

Anlamiyorlar malesef,kac kez uyardim surat astim olmadi,gelmeden bir telefon edilse cokmu zor,cat kapi boyna caliyolar direk iceri daliyorlar,insan bi musaitmisiniz diye sormaz mi yahu belki dus aldim belki ustum acik yok,60 yasindaki eltisinin evine gider gibi geliyorlar bunlar genctir falan demek yok.Daha 10 gunluk gelinken de ayniydilar simdide ayni degisen hic bisiy yok.

Bak canim diğer konularını bilmiyoruz belliki problemleriniz var bilmediğimiz için sadece buna yorum yaptık bir konu ustunden
Bende altlı ustluyum bende problemler yaşadım
Ornek vereyim benim ailem annem Ablam halam babaanneme varasiya bana geldiklerinde eşim geri goturur gidip almisligida vardır hicde demez ben goturemem söylese cookk kirilirdim
Senin ailen uzakta galiba işin dusmuyor eşine
Bu ayrı bir konu daha öncede belirttim esin isterse götürür bu gibi şeyleri dert edersen aranızda duzelmez o evde mutlu olamazsın

Benim babamlarda yakin oturuyo 6 ayda bir gelir ve kendi arabasiyla gider gelir,esimdende hic birsey istemez,ben annesini babasini goturdugu icin kizmiyorum,kardesi cagiriyo ama dusunmuyo bunlarin arabasi yok nasil gelsinler diye,10 dk uzakta oturuyo arabasi altinda,abinden niye bekliyosun atla gelal anneni babani zaten esim heryere goturuyo
Ama kardesinin yaptigina sinir oluyorum.
Kv kp derde haklisin oglum demiyo surat yapiyo mecbur goturuceksin havalarindalar,zenginler taksi 10 lira yazmiyo atla kapidan bun git cokmu zor,kapiya gelmektense her seferinde,biz onlardan hic bisiy beklemiyoruz her isimizi kendimiz yapiyoruz,ameliyatlar geciriyoruz tek basimiza bakiyoruz,hamile kaldim cok tehlikeliydi 3 uz gebeydim tek basima kaldim kimse yardimci olmadi,herkes baksin cocuguna dendi.
Sonucta kaybettim evlatlarimi erken dogumla bir Allahin kulu yoktu,onlar ana baba olarak evlatlarina bunumu layik gorduler,hicmi vijdanlari sizlamadi.

Bunuda mı kendinize dert edindiniz... Allah dert göstermesin .. Götürsün yakın mesafe annesi babası sonuçta bugün bariz yarın yokuz Özlem duyar da bulamaz daha sonra aynı şeyde sizin için de geçerli ... Böyle ufak tefek şeyler için huzurunu ksçırma...

Altı üstlü oturmayı ilk baştan kabul etmeseydiniz .. Ettiyseniz de artık kendinizi yıpratmayın herkesin aile yaşantısı farklıdır . Size anormal gelir ona doğal insanları değiştirmeye çalışmakla hem kendinize yazık etmişsiniz hem de boş yere yıpranıp yıpratmışsınız .. Ben de ilk evlendiğimde eşimin ailesinin davranışları farklı gelmişti anlam veremediklerim de olmuştu şimdi tanıdım ve alıştım...

Her yere mi eşin götürüyo
Bence sen onları sevmediğinden kızacak yer arıyosun
Kendileri de gidebilir tamam ama aile binasındasınız madem arabanıza 10 dk binsinler bişey olmaz

Her yere mi eşin götürüyo
Bence sen onları sevmediğinden kızacak yer arıyosun
Kendileri de gidebilir tamam ama aile binasındasınız madem arabanıza 10 dk binsinler bişey olmaz

Evet sevmiyorum dogru soyluyorsunuz,sevdirecek hic birsey yapmadilar,hep sinirimi bozucak hal ve hareketler konusmalar vb. Seyler.

sureklı olan bırseyse esıme lafımı soyler, kendılerının bır sekılde ulasım ısını cozmelerı gerektıgını soylerdım. ama arada olan bırseyse yemek saatı , yemekten sonra bırakırsın der , konuyu kapardım..

kendimi senin yerine koydum.
ben rahatsız olurudum çünkü görümcemle birbirimizden haz etmiyoruz. hoş duygularımız karşılıklı....
birkaçkerelikten bir şey demem ama süreklilik arz ediyorsa sıkıntı.

Tabiki kendine gore haklisin o evden taşınamaz misiniz
Çok zor biliyorum iyi olsan bile zor
Basın sağolsun ayrıca inşallah Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

O zaman sende musait olma. Asagi yukari ne zaman geleceklerini biliyorsundur. Musait olma dustan cikmis ol kocan da evde ya hani ,kv n utansin bari biraz . Ustuste denk gelsin ki algilasin.

O zaman sende musait olma. Asagi yukari ne zaman geleceklerini biliyorsundur. Musait olma dustan cikmis ol kocan da evde ya hani ,kv n utansin bari biraz . Ustuste denk gelsin ki algilasin.

Cok rahat bir kadin,size bir ornek vericem,2 yil olmustur aksam 9 gibi afedersiniz esimle beraber oluyoduk,cat cat kapi caldi,esim gitti kapinin deliginden bakti annemle babam gelmis diye bana soledi sen kalk giyin ben kapiyi aciyim dedi,cussss yaaa dedim yeter yani bu kadarda olmaz birak vurup giderler dedim,acmadi donup gittiler,ertesi gunu esim ciktiginda dun geldik evdeydiniz niye acmadiniz kapiyi diye sormus,esimde isin vardi anne musait degildim isim vardi demis kizmis,oda ne demis biliyormusunuz,bizde zamaninda o haldeyken kapi calardi kalkar giyinir acardik kapiyi demis,sizinki gibi acmamazlik yapmazdik diye kizmis esime.
Boyle bir durumda siz napardiniz bana kizan hanimlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…