Gorumceye goturme sorunsali..

Sizin aileniz bayaga iyilermis,iyi gecinenler bayaga azaldi,ne mutlu size o zaman..
canım talep sürekli bizzat size ise, zorlanıyorsanız yapmayabilirsiniz. veya eşinizin hatırına bir yaparsınız, iki yapmazsınız gibi. ama anne baba evladından bir şey istiyorsa etki etmemek lazım. evlat yani, aralarındaki ilişkiye karışmamak lazım. bilmiyorum şahsen ben öyle düşünüyorum. eşiniz rahatsızsa kendi söylese bile eşi anne babana saygılı ol, ne ekersek onu biçeriz diye uyarmalı. kızdığınız başka şeyler var mutlaka ki, gözünüzebatıyor. kendiniz için, iç huzurunuz için bence karışmasanız iyi olur. üstelik kız evlada düşen hizmet başka, erkek evlada düşen hizmet başka. anneya babaya hizmet etmekten kaybeden insan görmedim.

eşiniz kendisi götürmek istemiyorsa kendisi söylesin götürmesin ,adam annem babam götürürüm derse de siz niye götürüyorsun demeyin karışmayın,adamın anası babası ne zman götürüp götürmemesi gerektiğini kendisi tayin edebilir .ben olsam eşime götürmeyeceği varsa da götür derim bugün varsalar yarın yoklar diye düşünürüm.ama siz çok rahatsız iseniz aynı binada oturmayın zaten küssünüz.

Esinizin annesi ve babasi neticede durum rahatsiz ederse onu etmeli siz hic karismayin derim. Sonucta haklari var esinizin ustunde onun kararini esiniz vermeli

İnsaAllah bende bir gun bu aptmandan cikip kendi daireme gecerim o zmn rahatlarim boyle olmuyo hep sorun sikinti.

Aynen anlattiginiz gibi hepsini yasiyorum,onlarla yatip onlarla kalkiyorum psikologda ordan tasin diyor buda hic kolay degil bakalim rabbim bir bebek daha nasip ederse belki butun kotu duygular kalbimden silinir herseyi unuturum unutmak istiyorum..
Allah hayirliysa evlat nasip etsin.. Durumunuz zor valla butun psikologlar bunu diyo ama isin icinden cikmasi oyle kolay olmuyor dimi.. Allah gonlunuze gore biyerde oturmayi nasip etsin size

Sorun etmezdim. O kıziysa o da oğlu sonuçta. Hatta ben derdim iki dk götürüp gelsene diye.

Senin yine iyiymis. Bizimkiler konu komsu kim varsa esimi kullaniyolar. Gece vakti ariyolar komsu hastalandi gel hastaneye gotur. Arkadasin otobusu var gel gotur vs cokkk. Ama hiccc umrumda degil acikcasi. Esim dusunmuyo ben mi dusuncem. Onceden cok sinir oluyodum simdi hic takmiyorum. Kv kp nin tek sevmedigim huyu budur. Onun disinda aramiz cok cok iyidir. Alistim artik napayim :)

Bumu derdin? Gotursun onlarin evladi degilmi esiniz. Gereksiz bir konu gereksiz gerilmeler. Sizinde evladiniz olacak bir gun (vardir hatta belkide). Iyilik yapin denize atin demisler, hele helede ana babalariniza. Dua almanizi tavsiye ederim, beddua degil.

Yorumlara şok oldum. Yok oğludur her işlerinde hizmet etmek zorunda, ne isteseler yapmak zorunda. Yok ev kayınpederin, hem evinde oturuyorsun hem minnet etmiyorsun, yok araba işyerinin sana mı düştü? Sen kimsin ki? Sana ne'ler? Tövbe tövbe. İdrak edemiyorlar galiba. İki insan evlenmiş. Konu sahibinin eşi artık ana babasıyla aynı evde yaşamıyor. Ayrı bir yuva kurmuş karısıyla iki kişilik bir aile olmuş. Karısını da getirtmiş oturtmuş evine. Tabii ki eşine ait olan evle ilgili konu sahibi de söz sahibi. Ne demek sana ne? Aile oğluna ev yaparken oğulları beni Uşak gibi kullanabilirsiniz, zort bırt kapımı çalıp iş buyurun sözü mü vermiş? Siz evladınıza ev araba alırken oğlum beni yerli yersiz zamanlı zamansız getirsin görürsün diye mi yapacaksınız?
Ay nolur bu beklentilerle çocuk yapmayın. Anne baba olmak için çocuk yapın, gelecekte her işinizi bir lafınızla yapmaları ve uşak olarak kullanmak için değil.
Herkesin birbirine ihtiyacı olur, anne babanın çocuğa çocuğun da anne babaya. Ama bu ihtiyacı karşı tarafın gidermesi yaş ne olursa olsun rica ve gönüllülükle olur. Herkes bir birey, kendisinden istenen şeyi yapıp yapmamakta özgür. Emrivakinin de bir sınırı vardır. Kimse kimseyi eşek yerine koyamaz.
Lütfen çocuk yaparken yaşlılığınız için bakıcı niyetiyle yapmayın. Sadece karşılıksız sevgi verin. Sevgiyle büyütülen bir çocuk zaten gerektiği kadar anne babasına sevgi saygılı olur.

Neden o eşinizin götürmesini istemediği insanların evinde oturuyorsunuz?
Ne olacak götürse?

Agziniza saglik konumu cok guzel ozetlediniz..

O zaman eşinin anne ve babasının evinde oturmasın. Gitsin başka yerde otursun. Minnet etmesin. Onlarda o evi onlara vermek zorunda değil. Şok olunacak bir durum yok. Bizde anne babaya hürmet diye bir şey vardır. O insanlar bir ömür bakmış 3 -5 dakika araba sürünce hizmetçi mi oluyorsun. Şok olunacak durum ne ?

O evlada verilmiş bir ev. Evlada ev vermek onu kullanma Hakkı vermez. Hizmetçi istiyorsan uşaklık yapacak ve kira vermeyecek birine verirsin. Evlattan karşılık beklenir mi? Karşılık uğruna ev yapılır mı? Ana babalık nerede bu durumda. Anne babaya tabii ki hürmet edilir ama her şeyin bir adabı vardır. Çocuktan bir yere götürülmesi istenecekse işin var mı veya götürebilir misin denir. Giyinmiş şekilde kapıya inip hadi bizi götür denmez. Sonra bu götürme işi zırt bırt da yapılamaz, götürme işi yardım için ihtiyaç için gezme içinse belli sınırlar içinde yapılır. Ben burada anne babaya hürmetten çok uşaklık görüyorum.
Benim annem babam benden ufacık bir şey isterken bile işin var mı diyorlar. Babamın internet üzerinden acele yardıma ihtiyacı oluyor, onda bile bana rica ederek, yapıp yapamayacağımı sorarak konuşuyor. Benim ailem ana babaysa bu adamınki ne? Benim annem babam bana bakıp büyütmedi mi? Fark ne?

esin gerekeni yapmıs bence siz ordan tasının sorun kokten bitmis olur

Bencede sorun degil.takmayin kafanizi .gotursun geri geldin

cok guzel demissiniz benim ailemde sizinki gibi.ama nerdeeee oyle anlayis bazilarinda.

Ne kadar sıklıkta olduğuna göre değişir rahatsız olmak. Benim eşime ben hiç sorun çıkarmam ailesiyle ilgili konularda. iki üç günde bir hadi bırak Diyorlarsa abartı olur ama haftada birse Büyütecek bir şey yok bence.

Şimdi ailelere saygı, hürmet gerek evet. Ama bazen aileler abartıyorlar. Kendi annemi dişçiye götüreceğim, pat diye arıyor yarın 11 de gidiyoruz. Olmaz da diyemiyorum ama benim de programım var, okula giden çocuğum, onun okula gidiş geliş saati var. Bir iki derken, işleri kendi elime almakta buldum çözümü :) . Doktordan ben alıyorum randevuları bana da uyan şekilde, hallediyoruz. Yani bazen bir hassas ayarlamalar gerekiyor ailelere.

Ben sorun etmezdim. 10 dakikalık yolmuş zaten.Eşim götürüp getirmekten rahatsızlık duymuyosa beni ilgilendirmezde bana laf düşmezde bence.Bu kadar müdahaleci ve her konuda fikir sahibi olmakta hoş değil eşiniz dahi olsa.Çünkü mesafe 10 dakika diyorsunuz, e eşinizin annesi babası. Anne baba yani.Bundan ille biri şikayetçi olcaksa eşiniz olur.O da olmuyosa zazten kimseye düşmez bence. Vay yemek saatinde geldiler de hep aynı şeyi yapıyolarda dese benim kocam benim kendi anne babam için, gerçekten ondan inanılmaz uzaklaşırım. 10 dakika yemeğe geç başlicak olmanız veyahut eşiniz olmadan başlamak durumunda kalmanız sizden birşey eksiltmez nihayetinde. Evlilik bu ayrıca. Bu kadar ufak şeyler bile gözünüzde büyürse her alanda söz sahibi olmayı normal görürseniz sizde çok yıpranırsnız. Anlamsız buldum ben düşüncenizi. Sonucta kv kp ile sizin aranızın bozuk olması eşinizinde ailesine yapması göstermesi gereken hürmeti göstermemesi gerektiği anlamına gelmez. 10 dakikalık yol için bizi bıraksana diyolarmış hatta neyseki.Sırf gelinle anlaşamıyolar diye inadına oğluna başkasını bulmaya çalışanı bile okuduk biz burda. Dert ettiğinize değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…