Görümceyle yüzük kavgası

Yüzük çok güzelmiş
Kv keşke daha önce kızını kenara çekip söyleseymiş bu yüzüğü gelinimize vermek istiyorum gibi..görüncede annesinin hareketinden şoka girmiş o an besbelli..
Ben olsam kızıma verirdim o da kızına torunuma yada kızı olmazsa gelinine... Ama öncelik kızının gönlünü almalıydı diye düşünüyorum..

Kadınlar kulübüb kv den dertli olan bütün kadınları bu başlığa gelmiş gencecik daha evlenmemiş bir kıza yok niye anne diyosun yok o senin annen değil SİZE NE? ne kıskançsınız ne içiniz kötü sizin ya. Belli ki gelinden geline aktarılan bir yüzük var ortada kadın da gelinine vermek istemiş. Görümce zaten daha çocuk gereksiz kıskançlık yapıyor. sizin kv niz kötü diye hepsi öyle olacak değil. insanların mutluluklarını bozmaya ne meraklısınız hayret ediyorum.

Gorumce isteyebilir ama yuzuk basta zaten geline takilmis. Yani babanne gelinine vermis, o da gelinine vercek, sen de de gelinine vercen, ama gorumce genc bunu anlamaz, gençken geline alinan verilen her sey batar, benim gorumcem de oyle, ayni 20 yaşındaydi, esim dogumgunu hediyesi falan bi seyler almisti, abim de ala ala bitirememis demisti, benim gumus yuzugum bile yok demisti ki ben evlenene kadar gumus nedir bilmezdim :)

Bazı gelin Adayları bende onun kızıyım diyerek Herşeyde hak sahibi olduklarını düşünürler, aynı yakınlığı kv kp ilerleyen zamanlarda, hasta olduklarındada bekliyoruz, o zaman Söylenen söz şu ben gelinim kızı baksın, herşeye maydonoz olmayın o zaman gelinliğinizi bilin, ben o Yüzüğü hayatta Alıp takmazdım görümceme verirdim, biraz arsızlık var sanırım ve görümcenizde bunun farkında, zira konuyu şöyle açnalıydınız Yüzüğü nasıl alırım değil görümcemle aramı nasıl düzeltirim olmalıydı.

burda konu sahibi yüzüğü görüp bunu ben istiyorum dememiş kv gelinine kendisi takmak istemiş onun da hoşuna gitmiş. o da ilerde kızına değil gelinine takacaktır. abartacak bir durum görmüyorıum ben.

Eğer eşinin annesi tarafından seviliyorsanız yüzüğü kafanıza niye takıyorsunuz ki tamam güzel olabilir çok takmak istemiş olabilirsiniz ama yanınızda yaşanan o olaydan sonra da hala yüzük gitti diye üzülmeniz garip versin o zaman kızına medme böyle maddi şeyler için üzülmeyin şimdi ortalık sakinleşsin diye de kaldırmış olabilir belki sonra verir boşverin görümceniz kıskanmış işte sonuçta annesi ve size ilgi göstermesine bozulmuş yani. Olabilir evlat bu kıskanabilir.

valla kendi kvalidem ile pek anlaşamam ama kötü de diyemem.
ama bu konudaki kv ye de kötü demesem de haksız derim.
çünkü her şekilde kendi kızının huyunu biliyordur değil mi, darılacağını, kırılacağını biliyordur, bunu bile bile geline yüzük vermek bana kalırsa çok acımasızca.
hani evlatlarımıza bir şeyi öğretmek için bazen sert çıkarız, paylaşmayı öğrenmesi için bazı şeyleri paylaşmak zorunda bırakırız,
ama sürekli de üzerine gitmeyiz, burada görümce kız resmen ezilmiş, özellikle anne tarafından,
ben zaten en çok kv yi suçlu görüyorum, kendi kızına bunu yapan emin ol gelinine de zamanı gelince çektirecektir.

bu kadar basit belki de...

Emeen sırf görümceye değil komple buradaki kadınlara da nispet için konu açmış. Allah bilip de yaratıyor Osmanlı döneminde falan yaşasa baş haseki olacağım diye kan dökerdi kesin
Güle güle kullan ne diyelim de yüzük bir bana mı çok aşırı güzel falan gelmedi. Ben de inanılmaz zarif bir şey beklemiştim normal bir yüzükmüş yani. Yani şu yüzük için bir damla gözyaşı da dökmezdim gerçi bana neyse :)
Mutlu günlerde takınız efendim baktıkça Hürrem olacak kadındım be ah yanlış zamanda doğmuşum diyin ama mutlaka ne de olsa kaptınız yüzüğü

ay herkes geçiyor bu yollardan,
dediğin doğru, iyiliğini düşünüyoruz da anlayamaz.
babannem şey derdi;
kız aklı kaz aklı

Ya goha beni görseydin sen
Bana kazak ördü, bana kızım yok sen benim ilk kızımsın dedi ayyy canıım diye gezerdim
Anneme de diyordum ay galiba kayınvalideden şanslı olacağım iki annem olacak falan diye geziyordum ağzım kulaklarım da
O nikahta bir şey varmış evlendik değişti her şey Burada demişlerdi bana ben de içimden aynı konu sahibi gibi pis fesatlar biz öyle olmayacağız demiştim resmen haklı çıktılar.
Hani günahını almayayım ölçülü sayılabilir bana aleni laf sokmaz, elinden geldiğince sabreder falan da içten içe oğlunu da kıskanmaya başladı nikahtan sonra
Görecek o da görecek de şimdi ne desek boş

zaten önceki konusunda da o evde durma dedik, yine biz suçlu olduk.
al işte kv sorun çıkarmadı ama görümce haftasına sorun çıkardı, ki normal bu şeyler,
konu sahibi biz sanki olmayan bir şeyi söylüyormuşuz gibi tavırlar içinde,

yok ben odasına yerleşmişim diyor,
e yalan mı, bir haftadır odasında kalmıyor mu,
şimdi herkes farklı ben samimi arkadaşımla odamı paylaşırım ama eltimle veya görümcemle paylaşmam yani.

Kız cidden yine efendiymiş. Ben cidden sinirliyimdir, başlarım abisine de yengesine de diye ciddi ciddi kavga ederim benim gibisine denk gelmediğine şükretmesi lazım ama anlamıyor.

Yuzuk de baya cirkinmis bijuteriden alinma gibi
Kaynana hatali,kiziyla onceden paylsmaliydi bu durumu
Gorumce aslinda hakli ama orada sizin yaninizda tepki gostermesi yanlis
Siz de fazla annem annem diye dolasmayin az mesafe birakin ki sonradan kv kisisi tepenize micmasin

bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya.
konu sahibi yaşadıkça görecek.
sanırım insanları iyi tartamayan biri.
dediğin gibi bir haftada yaşanan bu olay ders olsun ona.
bi de nişanlısının odasında yatacaktı.
neler duyabileceğini hiç tahmin edemiyor.
bu kadar kör olmamak lazım.
aynen neden öyle davranıyo ki.
hem görümce ile olan kavgasını yazıp ta sonra bişey olmamış havası nedir.
basbaya gelin görümce çekememezliği.
ne kadar süslenip püslense de:))
olur bunlar.
insanoğlu çiğ süt emmiştir.
insan keni ailesi ile bile sürekli ters düşebiliyor tartışıyor.

kayınvalide olduğum için konuya yorum yapmadan duramıyorum.

sevgi nedir,sevgi emektir.(türk filmi repliği gibi oldu ama)

emek vermediğim insanı nasıl seveyim?en fazla saygı duyarım.bu nişanlanıp,evlenince kızım da kızım,annem de annem diye dolanan insanları hiç samimi bulmuyorum.
benim gelinim, 8 aydır gelinim. öncesinde de 1 yıl nişanlı kaldılar.daha yeni yeni birbirimize alışmaya başladık.ama ilk günden itibaren,saygı çerçevesinde bir ilişkimiz var.bana gelinin kızın olacak diyenlere,hayretle bakıyordum.

nasıl, benim doğurmadığım,eğitimini vermediğim,hastayken başında beklemediğim bir insan kızım olabilirdi?kızım olmadığı için mi bu duyguları yaşamadım ,bilemiyorum.

aynı şey karşı taraf için de geçerli,beni nasıl annesiyle bir tutabilir ki,beni sevmek zorunda değil,saygı duyması önemli.bu yüzden,fazla samimiyetin,inandırıcı olmadığını düşünüyorum.

burada da kayınvalidenin,gelin adayını sevdiğini düşünmüyorum.oğluna yaranmak için,gelinine böyle davranıyor,bence.
ama terazinin dengesini sağlayamıyor.zira bir tarafı memnun edeyim derken,kendi öz kızını darıltıyor.

Gayet empati kurarak yaziyorum.
Kayinvalideden geline kalmis bu güzel bir gelenek..
Ancak gorumcemi düşünüyorum acayio kiskanirdi.
kyinvlidem muhtemelen önce ona aciklama yapardı rahat verebilmek icin yada onun gözünün önünde vermezdi.
bence gorumcende sende çocukluk yapmissiniz.
Anne agzimizin tadi kacmasin de verebilirdiniz. gorumcen zatej anne babasi diyeceklerini di y ecektir. Gereksiz huzursuzluk olsun

Bence kvdenden gelecek bir adımı beklemelisiniz yüzüğü verirse verir artık vermezsede çok görme kızı sonuçta ortaligin karismasini istememistir kadın

Bu konuda agzinizi açmayın bence hanimliginizi koruyun demekki kv sizi seviyor görümce de kiskaniyor

ya cidden ben de öyle düşünmüştüm ama hadi yazmayayım demiştim beğenlerin bi bildiği vardır diye.
ben anlamam takılardan filan çünkü.
kv kesinlikle hatalı.kızı ile konuşup ona göre hediye etmeliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…