Görümceyle yüzük kavgası

Kızıyla konuşsa tabiki iyi olurdu ama gelindrn geline olan biley içinde sorun çıkartmak normal mi ?

Bu kız kıskanç börek için bile sorun çıkaran biri eminim düğün zamanı takı taksa o olmaz banada alıcaksın diye tutturur.

E bu kız evlenmesin ozaman

Bir tane halası var nişanlımın. Yani kızı da varmış halbuki :)

Çok ayıp vallahi.
Başkasının gözyaşlarıyla gelen bir yüzüğü takacaksanız sizde de var sorun.
Benim eşimin annesi kalkıp bana kızının istediğini bile bile taksa da ben almam. Kimsenin gözyaşıyla gelen şeyi takma uğur getirmez o.

Başlangıç olarak yüzük "Gelin"e verilmiş. Şimdi de kvniz "Gelin"ine vermek istemiş.
Görümcenizin yaptığı gereksiz bir kıskançlık ve kabulsüzlük. 20 yaşında birisi için bile haddinden fazla ergence geldi bana okuyunca.

Görümcenizi direkt sallayın (Bir ortak noktamız olduğu için neler hissetmiş olabileceğinizi tahmin edebiliyorum)
Onun şımarıklığına, empatideki yetersizliğine ve kontrolsüzlüğüne verin sergilediği davranışı ve mümkünse şimdiden bi sınır çizin aranızda. Bir yere kadar alttan alırsınız-yapıcı olursunuz, ancak her seferinde kendisi ile sizi kıyasa girerek annesini sizin önünüzde azarlayan karakterde bir insanı iplemeyin.

Yüzük size gelirse gelir, gelmezse gelmez bunu da dert etmeyin. Dediğiniz gibi kvnizin düşünmesi, inceliği yeter

ama böyle de olmamış işte,
ben bir tarafı sevindirirken diğer tarafı üzmeyi doğru bulmuyorum,
kendi parmağında kalsa kimse üzülmeyecekti.
belki düğün zamanı hediye etse görümce bu duruma alışmış olacaktı.
onun açısından da zor bence, birden bire bir kız geliyor, kendi odasını paylaşmak zorunda kalıyor,
annesi özel bir yemek yapıyor, kendi kızına ikram etmiyor,
abisi belki hep misafirle ilgileniyor,...

bence üzerine çok gidilmiş görümcenin.

Ben olsam ben de olay çıkarırdım doğruya doğru.
Babaanne benim babaanne dün geldi aldı yüzüğü diye

yüzük olayı gelince benim. kadifeli salvar aklima geldi...
annem yengeme vercekmişti o salvari ama ilk önce (küçükken) bana bu senindir demişti sonra yengem istememiş..
salvarda benim oldu...
eğer kv kızına o yüzüğü bu yüzük senindir saklarsin derseydi sana gösterseydi o yüzük benim olmali deseydi ama o yüzük görümcenin nasibi olurdu.. ilk önce sözü tutulmuş olandir..
amaaasiii
kv ben bu yüzüğü gelinime vercem deseydi.. o yüzük kesin görümcene nasip olmazdi..
ilk verilen söz Nasip olur...
kv sana vercekmiş görümcenin ne hakla karıştı ki?
belki kv ilk önce kızına danişmadi.. sölemedi ortalık karıştı.
kv de hata var bence. yoksa bişey olmazdi..

Kvdeme de kvsinden gelen bilezik vari bişey vardı. Kendisi tek gelin 3 tane görümce var ona rağöen geline takmış.
Babanne hayatta binkere benim yabımda bile sende gelinine takıcaksın dedi kv kızına taktı.
O da araba alırken satmış uçtu gitti.
Ben olsam asla satmazdım hiçte problem yapmadım şafta sokmadım.
Zihniyet herkeste farklı o kız şuan bunu sırf geline veriyo diye istiyo bence

Ya ama sende annem, annem, annem..
Yok manevi değeri, yok babannesinin yüzüğü,
yok ben taşımak isterim.
Kate middleton bu kadar kasmamıştır emin ol

Aynen katılıyorum
Bana çok tuhaf geldi kvden annem diye bahsetmek
Babaannesi benimde babaannemdir demek
Yüzüğün manevi değeri benim için fazla felan
Sıcak, samimi bir ilişki olması ne ala da burada bir abartı var sanki
Görümce o ailenin asıl üyesi olarak yüzüğü istiyor, öyle bir ortamda dayanamayıp söylüyor
Hala bana versinler diyorsun
Allah akıl fikir versin

valla bizde pek bu tarz adetler olmadığı için çok hayal edemiyorum ben.

bana mesela, odasını paylaşmak zorunda kalması daha zor geliyor

Tabii kızcağızın açısından bakan yok. Kız kim bilir ne düşünüyor.
Konu sahibi eminim kendi yaşattıklarını yaşasaydı abisinin nişanlısında şimdi ki gibi olmazdı. Kızardı.

Bir tane halası var nişanlımın. Yani kızı da varmış halbuki :)

böyle düşündüğünüz sürece empati yapamazsınız. yani boyunuz mu uzayacak, ne fark edecek sizin için..
babaanneyi sevseniz bile torunu kadar sevebilir misiniz, vakit geçirmiş olabilir misiniz, yüzük parmağınızdayken onu anımsayıp hatırlayacağınız hiç anınız olacak mı?
hayret ediyorum sizin gibi sadece kendini düşünen insanlara

Konu sahibi, gelecekte görümcen ve eşinin ailesiyle problem yaşaman kaçınılmaz.. Gelinden geline geçiyor kusura bakma nedir yahu, kız alsa yüzüğü n.h veririm sana dese ne diyeceksin?
He ben olsam öyle yaparım. Bu şekilde problem çözülmez.

Amaan benim de konum var burada.
Kayınvalidem bana örgüler kazaklar örerdi. Kızım da kızım derdi. Evlendik oğlu kıymete bindi oğluşum oğluşum oldu. Artık eskisi kadar minnoş bir ilişkimiz yok.
Bana da demişlerdi evlenince değişecek diye ben sanmıyorum kayınvalidem melek melek diyordum. Allah için yine iyi niyetli kadındır da eskisi kadar sevişemiyoruz.
Konu sahibi de öyle olacak aslında

Bende kendine elmas bir set aldım. Ilerde gelinime takmak istiyorum o da geline taksın niyetim aile yadigarı gibi bişey olması.. bı arada kızım yok eğer kızım olsa o niyetle ona göre de birşey ayarlardım ilerde sende kızına tak diye.. yani o yüzük konu sahibinin görümce cazgırlık yapmış. Alttan alma o kıza karşı her şeyde böyle yapacaksa ooo işiniz var

İyi de ben bütün takıları nes varsa benimdir kızına bir şey vermesin demiyorum ki. Kaldı ki annem beni uygun görmüş bundan sonra asıl kızına verse almalı mı? Asıl yanlış olan bu bence

ilerde miras konusunda kavga edecegine çok yakinsinz yüzük olayindan başlamiş şu andalik...
şurda ben NET bir şekilde sölüyorum..abisiyle miras kavgasi yapacak.. sende olayin içinde olacaksin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…