gorusmedigimiz kV KP tekrar ev almış

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Merhabalar
evlenirken kredi ile ev aldık KP kefil oldu banka ortaklık şartı koştu geçici olarak (!). sonra tapuya devrederim diyen adam düğünden önce isteyince oğluna ,bu bitince kardeşine de alalim öyle veririm, dedi.
kredileri tek biz ödeyecektik ev için 40 bin peşinati kp verdi ama ne altin ne eşya hicbirseye dokunmayacakti.
biz de evden esyalarimizi kiraya çıkarıp çıktık. o önce kiraya verdi sonra hala bize ödeyin ortaksiniz dedi ve ev icradan gitti.
şimdi eşimin abisıne dayısına köydeki amcasina aratiyorlar aradan geçmiş 4 sene. kV de arıyor ama eşim açmıyor. her arayan onlardan haber veriyor yol araba almışlar şimdi de kendi kardeşi ile ortak ev almış KP.
bize ne bundan ?
şansıma 5 6 tane ev degistirdim böcek çıktı rutubet çıktı ev satıldı.
şimdi bir de oğlum var ben ev için kalan peşinata, eşim noter tapu masrafı eşyaya vs kredi çekmişti onlar hala bitmedi icraligiz. siciller kirli.
Allahin adaletin güveniyoruz tabi ama çok yiprandik. abisi biraz rahatsız o yüzden esim geçen sene görüşmeye başladı ordan var yeni numarasi.
abisi arabayi artık begenmiyoruz full unu alacagiz dedi geçen hafta ,eşim çok mutsuz zira ise yürüme gidip geliyor onlar ise o arabayi icradan kalan para ile aldı.biz gitmedik icraya.
piskolojimiz bozuk ne yapalım nasıl edelim bilmiyoruz eşim huysuz mutsuz ve sinirli biri oldu. ki ben ortak olacağına kiraya çıkalım demistim o babasına güvendi,ben onu hiç suçlamadim erkek tarafı olmadan düğün yaptık.
taşınmaktan tüm esyalarimiz yiprandi hamileyken günlerce aç kaldım elektirik su devamli kesiliyor zaten.
demek istediğim biz hep mallarına mal kattiklari haberini mi alacağız ?
bu durumda suçlu biz miymisiz Allah katında ?
edit
Ben zaten çalışıyorum okullar tatil suan (ücretli ögretmenim)
evlenirken bize zorla ev alın kira ödemeyin diyen onlardi ve nasılsa kendi eviniz diye eşyaları lüks aldiran da!
evin tapusu boyası emlakçısi eksperi bizden cikti 10 bin odenmeyince oldu 20. (taşınma masrafı çıkınca tekrar odenemedi)
onun dışında kredi hakkımız bitti bu kayıp değil mi ? hem evi kiraya verip kirasını aldılar hem ortak ev neden tek ödüyoruz diyip icraya düşürduler.

Son düzenleme:
Şu kısmı anlamadım, kayınpeder 40 bin peşinat vermiş ama sizin cebinizden para çıktı mı? Siz, o tapuyu vermeyince, kredileri ödemekten ve ev işinden vazgeçtiniz gibi anladım da... Yani büyük bir para kaybetmediniz değil mi?

evlendikten sonra iki tarafında anne babasıyla ne ortaklık, ne para konularına hiç girilmemeli!!! hep bir şekilde sorun çıkıyor. bu kez de aile ilişkileri bozuluyor. iyi niyetle yavrum al sen şu parayı sende ekle üstüne şunu yapın diye iyi niyetle başlayan diyaloglar, sonrasında başka beklentilere falan dönüşüyor. hele ki ortak mal kavramına hiç girilmemeli...

Yoluna bak !

Kim ne yapmış ne almış çok mu mühim ? Sıkıntı içindeyken birde bunları problem etmeye gerek var mı ?

Bu dar boğazdan nasıl kurtuluruma bak sen. Bide çalışmıyorsan çalışmayı dene .çocuğun varsa evden katkı sağlamaya çalış ..gerisi seni ilgilendirmiyor bence

keskin sirke kupune zarar. ortaklıktan çıkmasa bile siz karda olurdunuz. adam olse yine size kalacakti zaten..sizden habersiz zaten satamazdi. otururdunuz bir zarariniz olmazdi. boyle yazik etmissiniz. 40 binde az para degil. haksizlik etmissiniz bence.

Ben anlamıyorum ya, kv_kp sizi oğullarına aldılar diye size evde mi alacaklar, düşün kardeşim düşün anne babaların omzundan, adam_kadın gelmiş 60_70 yaşına 20_30 yaşındaki çocukları ev sahibi olsun diye kalan ömürlerini borçla geçiriyorlar. Milletin sırtında kambur olmayın, gücünüz varsa evinizi alın yoksa kirada oturun

Eve aylık kredi ödemesinin dışında siz bir peşinat,altın verdiniz mi?Vermediyseniz neden mağdur olduğunuzu anlayamayacağım çünkü.Sonucta siz zaten eşyalarınızı ve krediyi odeyecektiniz.Simdi kira ve eşyaları ödüyorsunuz pek fark yok gibi.

Sizin sürekli bir maddi probleminiz var eski konularınızdan hatırlıyorum.
Eşiniz tek başına yetişemiyor. Siz de bir işe girip çalışmayı düşünmez misiniz?

Başkalarının kazancı ve mal varlığı ile alakadar olmayın. Kendi evinize odaklanın.

Ya ben sizi hatırlıyorum sürekli bir beklenti içerisindesiniz başkalarından (kendi ailenizde dahil) Öncellikle bunu bir bırakın sonra gerekirse bir işe girin çalısın. Bir de siz başta niye kiraya çıktınız onu da anlamadım.

Ya ben size cok üzülüyorum :( bence psikolojiniz iyi degil. Duruma bakılırsa terapi için maddi imkaniniz yok. Ama devlet hastanelerini falan bi araştırsanız.
Lohusaligi da cok agir geçirdiniz. Eşinizle ilgili de cok agir seyler düşünüyorsunuz. Keske aldatsa da bosanmaya bahanem olsa diyorsunuz, sürekli bosanma lafı ediyorsunuz. Ama ailenizin yanina da dönemezsiniz, aram iyi degil diyorsunuz. Eşinizin ailesiyle olan problemleriniz hali hazirda konuda var zaten.
Herkes sorunlu olamayacagina gore, sorun sizde olabilir mi acaba? Herkesten cok fazla beklenti içindesiniz

Ya ben sizi hatırlıyorum sürekli bir beklenti içerisindesiniz başkalarından (kendi ailenizde dahil) Öncellikle bunu bir bırakın sonra gerekirse bir işe girin çalısın. Bir de siz başta niye kiraya çıktınız onu da anlamadım.
Konu sahibi öğretmen değil mi?:KK64:

Ben zaten çalışıyorum okullar tatil suan (ücretli ögretmenim)
evlenirken bize zorla ev alın kira ödemeyin diyen onlardi ve nasılsa kendi eviniz diye eşyaları lüks aldiran da!
evin tapusu boyası emlakçısi eksperi bizden cikti 10 bin odenmeyince oldu 20. (taşınma masrafı çıkınca tekrar odenemedi)
onun dışında kredi hakkımız bitti bu kayıp değil mi ? hem evi kiraya verip kirasını aldılar hem ortak ev neden tek ödüyoruz diyip icraya düşürduler.

Ya ben size cok üzülüyorum :KK43: bence psikolojiniz iyi degil. Duruma bakılırsa terapi için maddi imkaniniz yok. Ama devlet hastanelerini falan bi araştırsanız.
Lohusaligi da cok agir geçirdiniz. Eşinizle ilgili de cok agir seyler düşünüyorsunuz. Keske aldatsa da bosanmaya bahanem olsa diyorsunuz, sürekli bosanma lafı ediyorsunuz. Ama ailenizin yanina da dönemezsiniz, aram iyi degil diyorsunuz. Eşinizin ailesiyle olan problemleriniz hali hazirda konuda var zaten.
Herkes sorunlu olamayacagina gore, sorun sizde olabilir mi acaba? Herkesten cok fazla beklenti içindesiniz
eşim 1 kişi ki değişme sebebi ailesi , onun ailesinden say 4 kendi ailem 3 kişi. burdan kimseyle anlasamadigim çıkmaz bence.
farkindaysaniz hepsi sonradan kötü oluyor benle is birliği içine baştan girmezlerdi dediğiniz gibi olsa.
yine de kendimi de yargiliyorum tabii.

eşim 1 kişi ki değişme sebebi ailesi , onun ailesinden say 4 kendi ailem 3 kişi. burdan kimseyle anlasamadigim çıkmaz bence.
farkindaysaniz hepsi sonradan kötü oluyor benle is birliği içine baştan girmezlerdi dediğiniz gibi olsa.
yine de kendimi de yargiliyorum tabii.
Eşiniz, eşinizin ailesi ve kendi aileniz. Anlasamadiklariniz bunlar. Yetmez mi?

Back
X