Götürüp kapılarına bırakmalı mıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yesyess Yesyess e bir noktada hak verdim.
Yardim etmeye niyet edip, edecek kurum bulamıyoruz. Güvenilirliklerini sürdürmeleri önemli bu anlamda.
Aksi durumda ne idugu belirsiz topluluklar dini somuru ile bu yardimlara cokuyor.
Keşke konu sahibi kurum adi vermeseydi.

Ote yandan bimer de falan isimsiz ihbar var.
Şikayet etmeye niyet eden eder.
He etmeyen de yapan kadar ortak olur kimse kusura bakmasın.
O elindeki poşet delil niteliğinde.
Onunla gidip şikayet etmesi gerekiyor.
Ama bir yerde götürmeyecegim diye yazmış 🤷🏻‍♀️

Her neyse. Herkesin kendi vicdanı.
Allah ıslah etsin.
Bir yukarıya yazdığımı okur musunuz , o zaman daha net anlaşılır diye düşünüyorum .
Kızılay yardım kurumundan çok böyle konularda işlevsel ve bu konular hayatı konular.
Cok çok çok onemli

Arkadaşlar onlinedan cimere ve kızılayın sitesine şikayet ettim, adımı da gizlemedim. Umarım yapılması gereken yapılır ve o zamanda olanı biteni yazarm. Bana inanmayanlara veya bilerek göz yumup halimden memnun olduğumu iddaa edenlere o zaman da tekrar anlatırım. Su an yapabildiklerim sadece bunlar, zaten cimer tekrar ger dönüş sağlıyor telefondan, o zamanda tekrar durumu izah ederim. Poşeti gidip almadım ama bu yaptıklarına dair etrafımda cokca şahit var zaten ispatlayabilieceğimi düşünüyorum.
İyi yaptınız bence. Kızılayı bilmem ama Cimer isim vermiyor rica ederseniz. Daha önce biryeri şikayet ettim, aradıklarında isim verirseniz bana zarar verebilirler dedim kesinlikle isim vermediler. Kızılayı bilemem tabi. Ama verseler bile günaha ortak olmamış oldunuz. Kış günü bir çocuğun mont almasını sağlasınız, o bile yeter. Elinize sağlık.

hemen orda kızılay ekıbının baskanına sıkayet edın acılen, baskanın haberı yoktur boyle bırseyde olsa uzaklastırırdı cunku , nıye gonullu calıstıgı bellı oldu kayınpderınızın, terbıyesızlık resmen adamın yaptıgı hemen sıkayet edın

İnsanlar istediği gibi hayır, bağış da yapamayacak, adamdaki yüzsüzlük seviyesi çok başkaymış gerçekten

hemen orda kızılay ekıbının baskanına sıkayet edın acılen, baskanın haberı yoktur boyle bırseyde olsa uzaklastırırdı cunku , nıye gonullu calıstıgı bellı oldu kayınpderınızın, terbıyesızlık resmen adamın yaptıgı hemen sıkayet edın

Başkan dedikleri kişininde eşi gidip kıyafet falan seçiyor malesef. Ve bunlar durumları cok iyi insanlar bu arada. Yedikleri içtikleri bir zaten. Buradakimkurumun tamamını sorgulamaları gerektiğini hepsinin aynısını yaptığını isim vererek yazdım ..

Bu hayatta bir hırsız atfedilmedigim kalmisti ,
Kızılayda çalışıyorum çünkü doktorum .
Çünkü kızılayın orda burda kurduğu koca koca kan bağışlama yerleri sayesinde kan ihtiyacı ne büyük bir oranda karşılanıyor farkında değilsiniz .
3 kuruşluk hırsızlıktan daha değerli şeyler var hayatta .
Ilık donuru olmak gibi ,düzenli kan bağışı yapmak gibi .. tabiki kurumun itibarı çok önemli çünkü bunu sağlıyor.
Insanları inanılmaz teşvik ediyor .
Ama siz anlamazsınız , anlamanız için bunlara ihtiyacınız olması gerekir .
Anlamanız için 3 yasındaki çocuğunuzun ölmemesi için donor. bulmanız gerekir.
Başka türlü anlamazsınız .
Başka türlü öğrenemezsiniz.
Ne güzel bir amaca hizmet ediyorsunuz..
Tebrik ederim sizi..
Nedense sizi anlamadılar ama bu mesajınız açıklayıcı olmuştur.

Başkan dedikleri kişininde eşi gidip kıyafet falan seçiyor malesef. Ve bunlar durumları cok iyi insanlar bu arada. Yedikleri içtikleri bir zaten. Buradakimkurumun tamamını sorgulamaları gerektiğini hepsinin aynısını yaptığını isim vererek yazdım ..
okadar uzuldum kı ben kızılayda gonullu calısmıstım tum calısan yanı ekıp ınanılmaz hassastı baskanda bu konularda cok hassasdı. bır laf vardır ıcerde kahpe olursa kapı kılıt tutmaz dıye. en bastan bozukmus demek kı baskanda kendıne benzeyenlerı almıs yanına. sıkayet ettıysenız degıstırılmemesı mumkun degıl ekıbın hatta ıncelemeye alırlar. evet maalesef ulkemızde adalet noksanlıgı aksaklıgı var ama bu konularda hızlılar ve cozum odaklı hemen yetısıyorlar. cok kısa surede geregı yapılır bundan emınım.

Beni çok farklı algılayan insanlar oldu, özelden de insanlar bi kaç şey yazınca haliyle korktum konum kapansın falan istedim ama zaten şlk mesajdan şikayet etmem gerektiğini anladım tek sıkıntı ismimdi o da nolacaksa olaun dedim . Dedikleri gibi aradıklarıdna gizlemelerini isterim umarım. Hiç bir zaman getiediklerini evime sokmadım. O aranayı falan ihtiyac sahıbı bir babaya verdi eşim. Ne o kavurmadan ne baika bir şeyden bir gram almadım. Ama çok sık şahit olmadıgım için belki de söylediklerine inandım. Ama gerçek yüzlerini gösterdikten sonra bu son poşet gelince gerçekten rahatsız oldum. Ne amacım kurumu kötülemek ne başka bir şeydi. Bunlar burda 3-4 kişi rahat oldukları için belki de bu kadar rahat davranıyorlar. Şehirde nasıl yürüyor işler bilmiyorum. Uyandığımdan beri bunları düşünğyorum ve ciddi anlamda çok üzgünüm. . Daha 22 yaşındayım , çok fazla şey yaşadım minik bir bebeğim var ve sorun yaşamaktan yorulduğum için korktum.. hepsi bu. Lütfen aha fazla konuyu baika yerelere çekmeyin. Böyle insanlar her toplumda her yerde var. Bir iki insan yüzünden bütürün bir kurumu itham etmek istemeyiz.

okadar uzuldum kı ben kızılayda gonullu calısmıstım tum calısan yanı ekıp ınanılmaz hassastı baskanda bu konularda cok hassasdı. bır laf vardır ıcerde kahpe olursa kapı kılıt tutmaz dıye. en bastan bozukmus demek kı baskanda kendıne benzeyenlerı almıs yanına. sıkayet ettıysenız degıstırılmemesı mumkun degıl ekıbın hatta ıncelemeye alırlar. evet maalesef ulkemızde adalet noksanlıgı aksaklıgı var ama bu konularda hızlılar ve cozum odaklı hemen yetısıyorlar. cok kısa surede geregı yapılır bundan emınım.

Zamanında içlerinden bie gönüllü bu duruma baş kaldırdıgı için o adamı ne yapıp ne edip attırdılar kurumdan. Bu insanların yaş aralığı 55-60 dan bailıyor bu arada.

Arkadaşlar onlinedan cimere ve kızılayın sitesine şikayet ettim, adımı da gizlemedim. Umarım yapılması gereken yapılır ve o zamanda olanı biteni yazarm. Bana inanmayanlara veya bilerek göz yumup halimden memnun olduğumu iddaa edenlere o zaman da tekrar anlatırım. Su an yapabildiklerim sadece bunlar, zaten cimer tekrar ger dönüş sağlıyor telefondan, o zamanda tekrar durumu izah ederim. Poşeti gidip almadım ama bu yaptıklarına dair etrafımda cokca şahit var zaten ispatlayabilieceğimi düşünüyorum.
Tebrik ederim umarım bir an önce çözülür konu. Lütfen korkmayın. Hırsızlığı yapan, kul hakkına giren onlar. Siz doğru olanı yaptınız. Hatalılar korkup utanmazken biz hiç korkmamalıyız ki insanlığımızı kaybetmeyelim.

O poşeti burdaki kuruma götürsem zaten bürodaki insanlarda onun gibi ve onun arkadasları, üstünğ her türlü kapatırlardı. Sonuçta onları getirdiğine dair şahitlerim vae poşeti eşimde gördü o yardım kolilerini binaya soktugunu konşular gördü. Benim tek sıkınrım adımın gidecek olmasıydı ama onu da boşverdim yaptım ihbarlarımı
posetı beledıyeye goturun
kızılayda gonullu calısan bır akraba ıhtıyac sahıbı olmamamıza ragmen esyaları alıp bıze getırıyor geregının yapılmasını ıstıyorum buda ıspatı dıyın :)

her ısyerınde mutlaka curuk elma vardır ustune alınan alınganlık yapanlar olmus Yesyess Yesyess bırcok yerde doktorum dıye yazıyorsunuz ulkemızde 200bın doktor vardır buyuk ıhtımal, organ mafyasıyla calısan , yerıne parayla bırını tuttugu ıcın bır cocugun (alı emırın) olumune sebep olan , yanlıs amelıyat yapan amelıyatlarda makas sargı bezı unutan doktorlar oldugu gıbı, kendı mukellefını dolandıran muhasebecıler oldugu gıbı, harc caldıgı ıcın yıkılan aptler bınalar yapan muhendısler taseronlar oldugu gıbı... her meslekte ısını kotuye kullananlar var. bende kızılayda gonullu calıstım boyle bırsey gormedım ama asla olmaz bır hırsızlıkla suclanmadıgımız kalmadı gıbı bırseyı asla soyleyemem cunku su dunyada 9 mılyar ınsan ıcınde en ustden en alta hangı meslek hangı egıtım hangı cınsıyetden olursa olsun hırsızlık yapan gorevını kotuye kullanan ınsanlar var
yoksa hapıste yatanlar kımler?

alınganlıgın yerı degıl ben arkadasa sıkayet etmesını tavsıye ettım, bu konuda yapabılecegı bırsey varsa lutfen sızde tavsıye edın alınganlıgı bır yana bırakıp.

@Mune
Bende kızılayda çalıştım , bu hanımefendinin dediğinin doğru olduğuna inanmıyorum .
Ekstra olarak derdinden ziyade kızılayı kotuluyor, belki buradaki insanlar yardım yapacak ama buna engel oluyor bir bakıma.
Bu konunun kapatılmasını talep ediyorum ben.
Kesinlikle katiliyorum. Bir kere yapsin hadi alsin gotursun gelen yardimlari. Ama boyle zort birt alip goturemez. Kizilay buna bu derece goz yummaz. Illaki bir yerde yakalanirdi.

kızılayda gonullu calısan bır akraba ıhtıyac sahıbı olmamamıza ragmen esyaları alıp bıze getırıyor geregının yapılmasını ıstıyorum buda ıspatı dıyın :)

her ısyerınde mutlaka curuk elma vardır ustune alınan alınganlık yapanlar olmus Yesyess Yesyess bırcok yerde doktorum dıye yazıyorsunuz ulkemızde 200bın doktor vardır buyuk ıhtımal, organ mafyasıyla calısan , yerıne parayla bırını tuttugu ıcın bır cocugun (alı emırın) olumune sebep olan , yanlıs amelıyat yapan amelıyatlarda makas sargı bezı unutan doktorlar oldugu gıbı, kendı mukellefını dolandıran muhasebecıler oldugu gıbı, harc caldıgı ıcın yıkılan aptler bınalar yapan muhendısler taseronlar oldugu gıbı... her meslekte ısını kotuye kullananlar var. bende kızılayda gonullu calıstım boyle bırsey gormedım ama asla olmaz bır hırsızlıkla suclanmadıgımız kalmadı gıbı bırseyı asla soyleyemem cunku su dunyada 9 mılyar ınsan ıcınde en ustden en alta hangı meslek hangı egıtım hangı cınsıyetden olursa olsun hırsızlık yapan gorevını kotuye kullanan ınsanlar var

alınganlıgın yerı degıl ben arkadasa sıkayet etmesını tavsıye ettım, bu konuda yapabılecegı bırsey varsa lutfen sızde tavsıye edın alınganlıgı bır yana bırakıp.
Beni alıntılayıp sizde kızılayda çalışıp kp gibi hırsızlık yapıyorsunuz sorgulamaktan mi korktunuz yazana ne yazmamı bekliyorsunuz .
Kızılayın sadece kan vs sağlık bölümü ile ilintiliyim bunu anlatmaya çalıştım .
Geri kalan diğer bölümleri de açıkçası umrumda değil . Bu bolümü her şeyi kapatıyor gözümde iyilik , işlevsellik bazında .
Siz , size hırsız denirse bu yüce gonullulugunuzu koruyup alinganlik yapmaz , hic bir sey açıklamaz tavsiye verirsiniz .
Ben bunu yapabiliyorum , iyi günler size.

Ne yaşadınız ne yaşattılar bilemem ama siz karışmayın. Eşinize verin kendisi bıraksın neticede onun ailesi. Kızılay konusunda da lütfen kırılmayın ama bana hiç inandırıcı gelmedi zira gönüllüler kafalarına göre yok şunu alayım yok bunu alayım vs diyemez. Ayrıca kira vermek yerine çıkın bence oradan, zira bahsettiğiniz kadar kötü insanlarsa bu insanlar, zaten onu bile arkanızdan diyorlardır, biz o evi daha pahalıya kiraya verirdik vs gibi.

sizin yazılarınızı çok mantıklı buluyorum hep.
burda bence Yesyess Yesyess i yanlış anlamış olabilirsin, tek derdi bence Kızılay ın kurum kimliğinin zarar görmemesi, asla yapılmaz demiyor, ama bunun şikayet edilmek yerine burda dallanıp budaklandırarak konuşulması kurum kimliğine zarar verir, kan bağışı yapacak adam yapmaz, para bağışı yapacak olan yapmaz diye dusunuyor sanki.
bireysel de insanlar iyi ve kötuler olarak ikiye ayrılıyor ama bu kadar iyi niyetle kurulmuş bir kurum isminin geçmesi yanlış bence de. keşke kurum adı belirtmeseydi, keşke önce şikayet etseydi burda kurum adı belirtmeyip.

Beni alıntılayıp sizde kızılayda çalışıp kp gibi hırsızlık yapıyorsunuz sorgulamaktan mi korktunuz yazana ne yazmamı bekliyorsunuz .
Kızılayın sadece kan vs sağlık bölümü ile ilintiliyim bunu anlatmaya çalıştım .
Geri kalan diğer bölümleri de açıkçası umrumda değil . Bu bolümü her şeyi kapatıyor gözümde iyilik , işlevsellik bazında .
Siz , size hırsız denirse bu yüce gonullulugunuzu koruyup alinganlik yapmaz , hic bir sey açıklamaz tavsiye verirsiniz .
Ben bunu yapabiliyorum , iyi günler size.
sıze oyle denmesının bır sebebı var durduk yere alakasız bır sekılde yazmadılar
bır ıftıra yemedıgımız bu kalmıstı donorluk ilik saglık cocugunuz gıbı hassas konulardan dem vurdunuz buda tepkı cektı. ınsanlar sıze dunyanın her yerınde gorevını kotuye kullananlar olabılır dıyor sız kendınızden sorumlusunuz sız ıyısınız dıye kımse yapmaz anlamına gelmıyor kı .
ben muhasebecıyım, dunyada kendı mukellefını dolandıran bırsuru muhasebecı var, burda bırı konu acıp muhasebecı benı dolandırmıs dese bende ona senı ıftıracı bır fatura gırmeyı bılmezsın bırde ıftıra atarsın desem ne dusunursunuz :) ben oyle demem dıyemem gıdebılecegı ılgılı merciiler kımse onları soylerım su sıkayetı yap derım onlar yuzunden bızım meslek lekelenebılır derım. eger doktorsanız gercekten, doktorlar cok yonlu ve genıs bakıs acılarına sahıptır sızın bunu dusunebılıyor olmanız gerektı.

sıze de ıyı forumlar sayın doktor hanım

sıze oyle denmesının bır sebebı var durduk yere alakasız bır sekılde yazmadılar
bır ıftıra yemedıgımız bu kalmıstı donorluk ilik saglık cocugunuz gıbı hassas konulardan dem vurdunuz buda tepkı cektı. ınsanlar sıze dunyanın her yerınde gorevını kotuye kullananlar olabılır dıyor sız kendınızden sorumlusunuz sız ıyısınız dıye kımse yapmaz anlamına gelmıyor kı .
ben muhasebecıyım, dunyada kendı mukellefını dolandıran bırsuru muhasebecı var, burda bırı konu acıp muhasebecı benı dolandırmıs dese bende ona senı ıftıracı bır fatura gırmeyı bılmezsın bırde ıftıra atarsın desem ne dusunursunuz :) ben oyle demem dıyemem gıdebılecegı ılgılı merciiler kımse onları soylerım su sıkayetı yap derım onlar yuzunden bızım meslek lekelenebılır derım. eger doktorsanız gercekten, doktorlar cok yonlu ve genıs bakıs acılarına sahıptır sızın bunu dusunebılıyor olmanız gerektı.

sıze de ıyı forumlar sayın doktor hanım
Sizinde okumayı biliyorsanız eğer bana bunun çok once söylediğini sonra(hatta en son, zaten ondan sonra herkes sakinleşti siz tepki çekti diyorsunuz?) kan ve doktorumla ilgili şeyler yazdigimi görmeniz gerekirdi ama maalesef olamıyor işte..

sizin yazılarınızı çok mantıklı buluyorum hep.
burda bence Yesyess Yesyess i yanlış anlamış olabilirsin, tek derdi bence Kızılay ın kurum kimliğinin zarar görmemesi, asla yapılmaz demiyor, ama bunun şikayet edilmek yerine burda dallanıp budaklandırarak konuşulması kurum kimliğine zarar verir, kan bağışı yapacak adam yapmaz, para bağışı yapacak olan yapmaz diye dusunuyor sanki.
bireysel de insanlar iyi ve kötuler olarak ikiye ayrılıyor ama bu kadar iyi niyetle kurulmuş bir kurum isminin geçmesi yanlış bence de. keşke kurum adı belirtmeseydi, keşke önce şikayet etseydi burda kurum adı belirtmeyip.
kızılay kurumu nıye zarar gorsun kı zımmetıne para gecıren vakıflarda var her vakıf oyle dıyormuyuz ya da hırsızlık yapan ınsanları soyan koca koca yerler var ama hepsı oyle dıyormuyuz hastasınının ölumune neden olan doktor var ama hastane kotu dıyormuyuz :)
kızılay dunyada 1 tane degılkı yuzlerce baskanı var her sehırde... kızılay ıcın calısan bınlerce kısı var hepsı aynı anda nasıl kotu olabılır kı ımkansız bu yanı... kurum adı belırtmeden boyle bırsey yasandı dıyemez kı ozaman soracaklar neresı orası dıye bence tam aksıne cok ıyı oldu cunku burdan cıkan yuksek seslerle ınceleme daha cabuk olacak :) hangı sehırdeyse bende sıkayet edeyım ne kadar cok sıkayet gıderse ıncelenmesı okadar etkılı olur . sosyal medyanın olumlu anlamda gucunu kullanabılırız bunun ıcın, kurumun adı kırlenmesın dıye sessız kalmak ya da eksık anlatmak ustunu ortmekle aynı olur

Tebrikler.. Çok doğru bir şey yaptınız. Ne kadar mutlu oldum anlatamam..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X