göz rengi :)

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
kızlar selammm :)
birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
diğer 3müz kahverengi gözlüyüz.
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)

Evet var. Benim babam mavi gözlü, annem kahverengi. Eşim ve benim ela. Kizim mavi gözlü oldu.

Eşim kahverengi ben mavi bebeğim yeşil gözlü maviden döndü yeşile 4. Aydan sonra

Yengem kahve dayımda kahve. Bebişleri maviş. Anneannem ela gözlü yengemin babası mavi öbür dayım mavi liste uzayıp gidiyor :KK45:

Bazen dedelerden bile alınıyor göz rengi. Genetikte varsa olur neden olmasın?

olabilir. bizim ailede yok ama benim amcamla yengem ikisi de koyu kahverengi gözlüydü, 2 çocukları var çocuklardan birinin gözleri masmavi olmuştu, kendileri de şaşırmıştı. amcamın babası ve annesi de koyu kahveydi, muhtemelen yengemin anne-babasından gelen bir gendi o. ben renkli gözleri nedense hiç sevmiyorum, hiç beğenmiyorum ama bal rengi ve bazı ela renkleri hoşuma gidiyor sadece. :)

kızlar selammm :)
birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
diğer 3müz kahverengi gözlüyüz.
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)
anneniz bildiğin yeşil gözlü mü, ela ama yeşile çalıyor falan mı?
Biyolojik olarak mantıklı değil, anne-baba renkli gözlüyse çocuklar da renkli olmalı.
10 kuşak kahverengi/siyah gözlü olsa da renkli olma ihtimali vardır.
Neden önemli sizin için bilmiyorum ama sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

Arkadaşım ikiside kahve iken esmer hemde çocukları hem.sarisin hemde mavi dedesine cekti

mavi ve yesil gozlu ebeveynlerden kahverengi goz cikmaz.evlatliksiniz

anneniz bildiğin yeşil gözlü mü, ela ama yeşile çalıyor falan mı?
Biyolojik olarak mantıklı değil, anne-baba renkli gözlüyse çocuklar da renkli olmalı.
10 kuşak kahverengi/siyah gözlü olsa da renkli olma ihtimali vardır.
Neden önemli sizin için bilmiyorum ama sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
önemi yokta merak ediyorum kardeşlerimin çocuklarında yok benimkinde olurmu diye merak ediyorum :)
annem yeşil gözlü bildiğin :))

olabilir

Eklentiler

• bebek-göz-rengi-hesaplama.webp
    bebek-göz-rengi-hesaplama.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 1.132
mavi ve yesil gozlu ebeveynlerden kahverengi goz cikmaz.evlatliksiniz
Şaka mi yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım. Sizce 4 kardeş de evlatlık mı olabilir mi böyle?
Emin olmadığımız konularsa başkalarını itham etmeyelim.Çekinik gen diye birşey var konu sahibinin de çocuğu renkli gözlü olabilir. Çok yakın bir arkadaşımın babası mavi gözlü. Kendisi kahverengi esi de kahverengi gözlü. Bebekleri mavi gözlü oldu arkadaşımın eşinin kopyasi ama gözleri dedesinden almış. Olabilir yani.

Şaka mi yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım. Sizce 4 kardeş de evlatlık mı olabilir mi böyle?
Emin olmadığımız konularsa başkalarını itham etmeyelim.Çekinik gen diye birşey var konu sahibinin de çocuğu renkli gözlü olabilir. Çok yakın bir arkadaşımın babası mavi gözlü. Kendisi kahverengi esi de kahverengi gözlü. Bebekleri mavi gözlü oldu arkadaşımın eşinin kopyasi ama gözleri dedesinden almış. Olabilir yani.
ben şaka olarak algıladım , yoksa direk böyle bir itham yapması annem le babamı yakından tanıyor olması demek :)
çok sevinirim babam gibi gözleri olursa , çünkü babamı kaybettim 1 yıl önce :(

Back
X