Gozume batan kaynana

Kuzum sen iyi misin ben ne yazmışım sen ne cevap vermişsin yazılanları bir daha oku istersen, azcık kitap okuyun yahu veya kaliteli film, dizi izleyin ama bir şeyler yapın lütfen sonra böyle kalırsınız Allah korusun

Toplu cevaptı o arada kaynayan var mı bilmiyorum da hemen başkasına yok kitap okuyun yok kaliteli yaşayan gibi vıdı vıdı yapan varsa orada noksanlık çıkıyor kaldı ki itham ettiğiniz şey cehalet ve nereden biliyorsunuz ki benim neler okuduğumu neleri araştırdığımı vs neyse iyi günler size

Ne kadar az beklenti, o kadar mutluluk diye boşuna dememişler. siz eşinizle mutluıysanız gerisi boş. çoğu kaynana tarif ettiğiniz gibi zaten.

kaynana neden ilgi göstersin

oğlu eşinden ayrılacaksa kaynanaya ne

evlenirken kaynana onayı ile mi evlendiniz de boşanırken onun onayı gerekecek

kaç haftalık hamişlesiniz bilmem de ben 5 aylık olmadan kaynanaya da anneme de söylememiştim bile

aman şöyle aman böyle demesinler diye

özetle uzak olsun huzurlu olsun

ilk çocuğunuz olsa da ilgi beklemeyin beklenti insanı üzer

kaldı ki yani kv arayıp saçma sapan ay nasılsın kaç kg olmuş bebek vah vah az ya da çok dese daha mı iyi

aman kendine dikkat et Ayşe'nin gelini de tam bu haftada düşük yapmıştı, sakın ağır kaldırma dese daha mı iyi

ya da işte dün temizlik yaptım belim ağrıdı deyince, biz kaç tane doğurduk da bir dünya iş yaptık, sen de çıt kırıldımsın diye yorum yapsa daha mı iyi

O canlarda sevisiyor ama bunun icin telli zurnali düğün yapmiyor. Sevismek icin yatak ya da 4 duvari beklemiyor. Her yer sevisme sahasi onlar icin. Vefat edenlerini gommuyor. Bircok canli türü 3 5 aya yavrusunu terk ediyor. Bircogu kendi yavrusunu yiyebiliyor. Babalar oglanlarini boğabiliyor. 1 yil sonra cocuklarinla ciftlesip tekrar doğum yapabiliyor.

Bir seyi normal gostermek icin bu absurt bir kiyas olmus.
Cocuguna bakmayan ana icin kopeklerde doguruyor derler. Anlatabildim mi?
Insanlardan ayrica ilgi beklemek manasiz buna da katılmıyorum bu arada ama sizin kiyas yüzünden konusuyorum suan

Benimki simdiden diyor sutun gelmezse emzirmedginden gelmez. Benimkiler lok lok emdi yok 5 kg dogurdum bakalim sen kac kg dogurcan. Fotolarina bakip ay neden boyle duruyor bir sey yapacak kendjne.(hangi kafada bilmiyorum) boyle konusunca bir kaşık su da bogasim geliyor.
Arayip bir kere sormaz ama bu kişi nasil gidiyor hayat vs diye.
Ben bu msjdan sonra anladim ki arayip sormasi da degil buna ragmen boyle sacmalamasina kiziyorum. Aramiyor sormuyor kendi aranmak istiyor diye kizdgmi dusundum dun ama kizdgm nokta buymus

Anlatmak istediğim değer görmek için doğum yapabiliyor olmak değil her kadın değerli doğurmak istemeyebilir Allah nasip etmiyor olabilir evet doğurmak tüm canlılara has bir şey ve o hayvancağızlar hiç bir özel duruma maruz kalmaksızın doğuruyor çekilen acı da aynı. Ciddi bir şekilde abartmaya gerek yok her canlının doğasında olan bir şey üreme isteği ve üremek.

Nerenizle yazdınız bu yazıyı cidden şoklardayım

Tum canlilarda acinin ve doğum olayinin ayni olmadigi ortada aslinda hayatta kalmann ayni olmadgi gbi. Nerede cikardin diyeceksiniz. Genelde diger canlilar çoğul dogururlar. 3 5 gibi rakamlar. Bu kadar bebegi insan tasisa o sekilde hareket edemez misal ya da yardimsiz dogururken bircok icogul doguran insan hayatina veda eder.

Ben konuda anlatmak istedginizj anladım. Özel ilgi manasiz dogurmak cok onemli degil diyorsunuz haklisiniz bu konuda. Bunu anlatirkem
gidilen yol sonucunuzu yanlis degerlendirtiyor bunu belirtmek istiyorum

Son düzenleme:
Ben anlayamadim sizi neden kaynana size ilgi göstericek ki sonuçta o çocuğu eşinizle yaptınız degil mi
Ben de buna hasta oluyorum ya ilk torun olsa ne beşinci olsa ne neden ilgilenicek hem Allah aski için soğumak nefret etmek için mazeret aramayın ben sevmiyorum deyin dürüstçe bu kadar yeterli ilgi göstermiyor ne

yani ben kayınvalidelerin aranmak istemesini doğru bulmasam da toplumun genel algısında büyük aranır var

kv neden gelini arayıp hal hatır sorsun ki en fazla merak ederse oğlunu arar

15 yıllık evliyim

kv ile toplamda iki elin parmağı kadar telefonda görüşmedim

hiçbirinde ben aramadım ama kv de beni bir ya da iki kere aradı ki bunlar da başsağlığı vs gibi sebeplerle

aaa bak kv ile yaptığım içeriği olan tek telefon görüşmesini anlatayım ben sana

oğlum bebek kv kp vs bize misafirliğe geldiler

işte sohbet vs

masada da nem ölçer var

eşim anlattı işte evin nemi şu kadar bebek için uygun vs vs

ertesi gün kv aradı beni 4 ya da 5 yıllık evliyim ilk araması

hayırdır diye açtım telefonu

cümle şöyle başlıyor

bebeği öbür odaya götür beşiğine yatır

aklımdan neler geçiyor o anda eşim kaza yaptı, babasına bir şey oldu, kötü bir haber verecek de bebek güvende olsun diye beşiğe koy vs diyor şeklinde

balkonu pencereleri aç ev güneşlensin kurusun

sizin eviniz madem çok nemli nem insana zarar güneş varken aç her yeri ama bebeği de başka odaya koy sakın haaa üşütme

nasıl bir tepki verdim tam hatırlayamıyorum ama bir dahaki araması çocuk 3,5 yaşında iken babaannem vefat ettiğinde idi

Keşke benimle de ilgilenmeselerdi.

Bende tahmin edemedim tepkiyi hatirlasaydin keske.
Evet buyuk aranir ama hep değil bence büyükte gene 1 2 aramali bu hic. Birde cocugu aramasa kizmaz ben aramayınca sıkıntı. Arayinca da böyle yazdgim sekilde abuk sabuk konusur sinirimi bozar.
Artik hemen kapatmaya çalışıyorum telefonu.
Sizin is mantikli ne o ariyor ne sen en azindan muhatap olmak istemiyor ve bunu belli ediyorsunuz. Benimki gizli guresiyor guresirken ısırıyor

Bana değil torununa ilgi göstersin demişsiniz de daha ortada olmayan toruna neyin ilgisini göstersin? Nasıl göstersin? Karımı bırakacağım dediğinde tamam demeyecek kaç kaynana var acaba? Ayrıca neden desin, evlenirken sizin kararınız siz bilirsiniz desinler istiyorsunuz boşanırken siz bilirsiniz dese büyük mesela ama.

Kaynanadan ilgi alaka beklenmemesi konusunda hemfikirim. Zaten kv nin yaptığı şey, gelini kıskandırma ve kudurtma çabası. Konu sahibi de bu tuzağa düşmüş maalesef. Fakat bu yazılanlar kaba bence. Yarın bir gün eşiniz çıksa dese ki hamilesinde ne olmuş tanrıçamısın nesin dese hoşunuza gider mi. Bu tarz sözler, hanzo tiplerin bahanesine dönüşüyor... dikkat etmek gerek diye düşünüyorum. Kaynanayı boşverin o önemli değil.

Benim kv de aynı Allahtan benim aramamı istemez ya da istiyorsa da benim haberim yok ama eşim birkaç gün aramasın kızar küser telefona gelmez. Ki eşim kolay kolay aksatmaz, ailelerden uzakta yaşıyoruz, bazen kendi yoğunluğundan arayamıyor. Bilmiyor ki oğluşu buralarda nelerle uğraşıyor. Pandemi nedeniyle eve hastalık getirmeyeyim diye ayrı uğraşıyor, evin çoğu yükü onda alışveriş vs. evde bana da yardım ediyor çamaşır bulaşık yemekte, kendine sigara içimlik vakit ancak ayırıyor. Kv nin derdi de beni neden aramadın.

Türkçe bu yazıdan sonra eminim ağlamıştır.
Bence sen kv çok şey beklemiyorsun ama seni sevmiyorsa sıcak ve içten değilse ve bunu biliyorsan bu konuyu kafana takıp daha fazla kendini üzmenin anlamı yok ki. Torunu olacağını biliyor ve umursamıyor olabilir. Kv ilgi şefkat sevgi bekleme sonuçta kendi annen değil. Öyle davranan kv de illa ki vardır ama bu baya şans işi :)
O yüzden kendi ailene eşine bebeğine bak, kv kafana takıp canını sıkmaya değmez. Seni düşünmeyeni sende düşünme. Seni aramıyor bebeğinin durumunu da sormuyorsa sende arama :)

9 ay tavuk tan tiksindim evine 9 kere gitmedim hamıleyken hepsinde tavuk yaptı koydu önüme ,

sonra gülerek kahkaha atarak sen tavuk yemıyormusunnnnnnn dedi ,

beklediğimiz ilgi değil insanlık ,

konu sahibi bırak senden uzak olsun , dibinde bitmiyor en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…