- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
Kuzum sen iyi misin ben ne yazmışım sen ne cevap vermişsinHer canlı ürüyor sadece insan değil o canlar da acı çekiyor yük taşıyor falan şımarıklık yapmaya gerek yok evet zorunuza mı gitti bebeğine kendine iyi bakarsın olur biter sağdan soldan aaa hamile geliyor aaa nasıl ya hamile sen çok yaşa sen bir tanesin tanrıçasın demelerini beklemek de ne bilim
Toplu cevaptı o arada kaynayan var mı bilmiyorum da hemen başkasına yok kitap okuyun yok kaliteli yaşayan gibi vıdı vıdı yapan varsa orada noksanlık çıkıyor kaldı ki itham ettiğiniz şey cehalet ve nereden biliyorsunuz ki benim neler okuduğumu neleri araştırdığımı vs neyse iyi günler sizeKuzum sen iyi misin ben ne yazmışım sen ne cevap vermişsinyazılanları bir daha oku istersen, azcık kitap okuyun yahu veya kaliteli film, dizi izleyin ama bir şeyler yapın lütfen sonra böyle kalırsınız Allah korusun
O canlarda sevisiyor ama bunun icin telli zurnali düğün yapmiyor. Sevismek icin yatak ya da 4 duvari beklemiyor. Her yer sevisme sahasi onlar icin. Vefat edenlerini gommuyor. Bircok canli türü 3 5 aya yavrusunu terk ediyor. Bircogu kendi yavrusunu yiyebiliyor. Babalar oglanlarini boğabiliyor. 1 yil sonra cocuklarinla ciftlesip tekrar doğum yapabiliyor.Her canlı ürüyor sadece insan değil o canlar da acı çekiyor yük taşıyor falan şımarıklık yapmaya gerek yok evet zorunuza mı gitti bebeğine kendine iyi bakarsın olur biter sağdan soldan aaa hamile geliyor aaa nasıl ya hamile sen çok yaşa sen bir tanesin tanrıçasın demelerini beklemek de ne bilim
Benimki simdiden diyor sutun gelmezse emzirmedginden gelmez. Benimkiler lok lok emdi yok 5 kg dogurdum bakalim sen kac kg dogurcan. Fotolarina bakip ay neden boyle duruyor bir sey yapacak kendjne.(hangi kafada bilmiyorum) boyle konusunca bir kaşık su da bogasim geliyor.kaynana neden ilgi göstersin
oğlu eşinden ayrılacaksa kaynanaya ne
evlenirken kaynana onayı ile mi evlendiniz de boşanırken onun onayı gerekecek
kaç haftalık hamişlesiniz bilmem de ben 5 aylık olmadan kaynanaya da anneme de söylememiştim bile
aman şöyle aman böyle demesinler diye
özetle uzak olsun huzurlu olsun
ilk çocuğunuz olsa da ilgi beklemeyin beklenti insanı üzer
kaldı ki yani kv arayıp saçma sapan ay nasılsın kaç kg olmuş bebek vah vah az ya da çok dese daha mı iyi
aman kendine dikkat et Ayşe'nin gelini de tam bu haftada düşük yapmıştı, sakın ağır kaldırma dese daha mı iyi
ya da işte dün temizlik yaptım belim ağrıdı deyince, biz kaç tane doğurduk da bir dünya iş yaptık, sen de çıt kırıldımsın diye yorum yapsa daha mı iyi
Anlatmak istediğim değer görmek için doğum yapabiliyor olmak değil her kadın değerli doğurmak istemeyebilir Allah nasip etmiyor olabilir evet doğurmak tüm canlılara has bir şey ve o hayvancağızlar hiç bir özel duruma maruz kalmaksızın doğuruyor çekilen acı da aynı. Ciddi bir şekilde abartmaya gerek yok her canlının doğasında olan bir şey üreme isteği ve üremek.O canlarda sevisiyor ama bunun icin telli zurnali düğün yapmiyor. Sevismek icin yatak ya da 4 duvari beklemiyor. Her yer sevisme sahasi onlar icin. Vefat edenlerini gommuyor. Bircok canli türü 3 5 aya yavrusunu terk ediyor. Bircogu kendi yavrusunu yiyebiliyor. Babalar oglanlarini boğabiliyor. 1 yil sonra cocuklarinla ciftlesip tekrar doğum yapabiliyor.
Bir seyi normal gostermek icin bu absurt bir kiyas olmus.
Cocuguna bakmayan ana icin kopeklerde doguruyor derler. Anlatabildim mi?
Insanlardan ayrica ilgi beklemek manasiz buna da katılmıyorum bu arada ama sizin kiyas yüzünden konusuyorum suan
Nerenizle yazdınız bu yazıyı cidden şoklardayımKımın olsa batar.tek derdi oğlu.lğlu ne derse dogru haklı. Ben bıyle bır eey gormedim.onumde egil bana tap dese tapar herhalde. Hamıleyım.ılgk alaka sıfır.bana degil yanı torunu sonucta.hıc heveslı degil ,laf olsjn dıye konusuyor.cok itici bi kadın ya.oglu mesala dese cocugumu da karımj da istemıyorum bırakıcam falan hemen tamam der.yanı dunyadakı tek dogrusu oğlu..
Halıyle ben de sogudum. Ilk bebegkm.ınsan ılgı alaka beklıyor mutluluk gormem istiyor karsıskndakınjn yuzunde. Ama nerde...
Zaten mesafelıydım iyice oldum.banane dımı oğlu dusunsun
Tum canlilarda acinin ve doğum olayinin ayni olmadigi ortada aslinda hayatta kalmann ayni olmadgi gbi. Nerede cikardin diyeceksiniz. Genelde diger canlilar çoğul dogururlar. 3 5 gibi rakamlar. Bu kadar bebegi insan tasisa o sekilde hareket edemez misal ya da yardimsiz dogururken bircok icogul doguran insan hayatina veda eder.Anlatmak istediğim değer görmek için doğum yapabiliyor olmak değil her kadın değerli doğurmak istemeyebilir Allah nasip etmiyor olabilir evet doğurmak tüm canlılara has bir şey ve o hayvancağızlar hiç bir özel duruma maruz kalmaksızın doğuruyor çekilen acı da aynı. Ciddi bir şekilde abartmaya gerek yok her canlının doğasında olan bir şey üreme isteği ve üremek.
Merak etme adres istedim versin TDK sözlüğü göndereceğimNerenizle yazdınız bu yazıyı cidden şoklardayım
Ben anlayamadim sizi neden kaynana size ilgi göstericek ki sonuçta o çocuğu eşinizle yaptınız degil miKımın olsa batar.tek derdi oğlu.lğlu ne derse dogru haklı. Ben bıyle bır eey gormedim.onumde egil bana tap dese tapar herhalde. Hamıleyım.ılgk alaka sıfır.bana degil yanı torunu sonucta.hıc heveslı degil ,laf olsjn dıye konusuyor.cok itici bi kadın ya.oglu mesala dese cocugumu da karımj da istemıyorum bırakıcam falan hemen tamam der.yanı dunyadakı tek dogrusu oğlu..
Halıyle ben de sogudum. Ilk bebegkm.ınsan ılgı alaka beklıyor mutluluk gormem istiyor karsıskndakınjn yuzunde. Ama nerde...
Zaten mesafelıydım iyice oldum.banane dımı oğlu dusunsun
Sende olmasanMerak etme adres istedim versin TDK sözlüğü göndereceğim
Benimki simdiden diyor sutun gelmezse emzirmedginden gelmez. Benimkiler lok lok emdi yok 5 kg dogurdum bakalim sen kac kg dogurcan. Fotolarina bakip ay neden boyle duruyor bir sey yapacak kendjne.(hangi kafada bilmiyorum) boyle konusunca bir kaşık su da bogasim geliyor.
Arayip bir kere sormaz ama bu kişi nasil gidiyor hayat vs diye.
Ben bu msjdan sonra anladim ki arayip sormasi da degil buna ragmen boyle sacmalamasina kiziyorum. Aramiyor sormuyor kendi aranmak istiyor diye kizdgmi dusundum dun ama kizdgm nokta buymus
Bende tahmin edemedim tepkiyi hatirlasaydin keske.yani ben kayınvalidelerin aranmak istemesini doğru bulmasam da toplumun genel algısında büyük aranır var
kv neden gelini arayıp hal hatır sorsun ki en fazla merak ederse oğlunu arar
15 yıllık evliyim
kv ile toplamda iki elin parmağı kadar telefonda görüşmedim
hiçbirinde ben aramadım ama kv de beni bir ya da iki kere aradı ki bunlar da başsağlığı vs gibi sebeplerle
aaa bak kv ile yaptığım içeriği olan tek telefon görüşmesini anlatayım ben sana
oğlum bebek kv kp vs bize misafirliğe geldiler
işte sohbet vs
masada da nem ölçer var
eşim anlattı işte evin nemi şu kadar bebek için uygun vs vs
ertesi gün kv aradı beni 4 ya da 5 yıllık evliyim ilk araması
hayırdır diye açtım telefonu
cümle şöyle başlıyor
bebeği öbür odaya götür beşiğine yatır
aklımdan neler geçiyor o anda eşim kaza yaptı, babasına bir şey oldu, kötü bir haber verecek de bebek güvende olsun diye beşiğe koy vs diyor şeklinde
balkonu pencereleri aç ev güneşlensin kurusun
sizin eviniz madem çok nemli nem insana zarar güneş varken aç her yeri ama bebeği de başka odaya koy sakın haaa üşütme
nasıl bir tepki verdim tam hatırlayamıyorum ama bir dahaki araması çocuk 3,5 yaşında iken babaannem vefat ettiğinde idi
Her canlı ürüyor sadece insan değil o canlar da acı çekiyor yük taşıyor falan şımarıklık yapmaya gerek yok evet zorunuza mı gitti bebeğine kendine iyi bakarsın olur biter sağdan soldan aaa hamile geliyor aaa nasıl ya hamile sen çok yaşa sen bir tanesin tanrıçasın demelerini beklemek de ne bilim
Benim kv de aynı Allahtan benim aramamı istemez ya da istiyorsa da benim haberim yok ama eşim birkaç gün aramasın kızar küser telefona gelmez. Ki eşim kolay kolay aksatmaz, ailelerden uzakta yaşıyoruz, bazen kendi yoğunluğundan arayamıyor. Bilmiyor ki oğluşu buralarda nelerle uğraşıyor. Pandemi nedeniyle eve hastalık getirmeyeyim diye ayrı uğraşıyor, evin çoğu yükü onda alışveriş vs. evde bana da yardım ediyor çamaşır bulaşık yemekte, kendine sigara içimlik vakit ancak ayırıyor. Kv nin derdi de beni neden aramadın.Benimki aramiyor bile nasil gidiyor dye ya da muayne sonrasi ama ben aramasam 2 haftaya sorun çıkarır neden aramadin diye.
Ilgi degil bir nasil gidiyoru bekliyorum bak yalan değil. Insan oğlunun çocuğu olacak muayne sonrasi bile merak etmez mi yahu
Ben aramayinca sorun cikarmasa bunu da dert etmem. Bana uzak Allaha yakin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?