- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
2 yıl oldu.. Alışmaya çalısıyorsun da onları yanında görmek istediğinde olamadıklarinda yıkılıyorsun..Alışılıyor
20 yaşından beri yurt dışında, uzaktayım
Üstelik yalnız basıp çıkıp gittim ben
2 yıl oldu.. Alışmaya çalısıyorsun da onları yanında görmek istediğinde olamadıklarinda yıkılıyorsun..
Kımsen yok mu senin de orada ?Benim 5 anca bu yıl o ben Türkiyeye bağlıyım hissi koptu
Yani evet Türküm ama artık acımıyor
Daha çok dünyaya aitim gibi bir his
Özlemek hiç bitmez ama acısı geçiyor
Kımsen yok mu senin de orada ?
Ben de kendime uğraşlar buluyorum da uğraşlar bittiğinde o bunaltılar bana da geliyor..Arkadaşlarım var ve sevgilim var
Ama şu an taşındığım yere taşınalı daha 6 ay oldu çok sağlam arkadaşlar diyemem o yüzden açıkçası darlanıyorum bazen bunalıyorum
Sevgilim de işi gereği hep başka ülkelerde, şehirde
Ama ne bileyim koşuya başladım, çıkıp dağ tepe yürüyorum, bişeyler okuyup izliyorum, yalnız kalınca bunaltı geliyor tabi onu çok iyi anlıyorum
Hele öyle boşta kalınca kur Allah kur
Sen neler yapıyorsun
Ben de kendime uğraşlar buluyorum da uğraşlar bittiğinde o bunaltılar bana da geliyor..
Annemi babamı çok arıyorum. Yanlarında olmak istiyorum. Bakıyorum kimsecikler yok ver gelsin gözyaşları..
Benim ki senin ki kadar gurbet olmasa da hani dedim ya kapının ardında her yer gurbet diye.Bu ara kendimi işe ve dizilere verdim
Napayım öbür türlü hep negatifleşiyorum
Ama mesela o his geliyor tabii şimdi aileme yakın olsam çıkar yürürdük, dondurma falan yerdik beraber, hem ısınmıştır da Türkiye
Valla unuttum nasıldı Türkiye aylar oldu görmedim şimdi çok acayip geldi
Hele dönünce şey oluyor
Herkes Türkçe konuşuyor falan acayip bir his ağzımdan yabancı kelime çıkıyor yanlışlıkla
Sen neredesin?
Benim ki senin ki kadar gurbet olmasa da hani dedim ya kapının ardında her yer gurbet diye.
İstanbul'dayım bende.
Ama ne arkadaş ne dost ne ailem var..
Eşiminkiler buradalar sadece.
Çok doğru söylüyorsun da.. Vesveseler insani rahat bırakmıyor işte.. Arkadaşım dostum da yok burada. Eşime bağlıyım. Malûm İstanbul kimse kimseye selam vermiyor. Komşuluk ilişkileri "0".. Hele ki 70 dairelik rezidanstayim. Köyden indim şehire gibi bir hava var..Baska kisilere bakip bakip kendinizi darlamayin .Evet o komsunun annesi babasi yandadir ama baska derdi vardir.
Seninkiler uzakta isteyince goremiyorsun ama hayattalar ve alo deyince seslerini duyuyorsan, sagliklari yerindeyse mutlu ol .
Insan oldugu yeri ya cennete cevirir ya cehenneme bu senin elinde canim .
Elbet zordur ama gurbet ellerde öksüz yetim modunda takilma .Yalnizligi sevmiyorsan farkli seylere yönel. Arkadaşlarla aktivite olur ,kurs ,hobi vs .
Allah korusun.. Yalnız hissettim tutamadım kendimi yazmak istedim sadece.Vefat etti zannetim bir an yahu !
Sakin olun gecicek.
Su an uyum surecindesiniz oyle düşünün. Ben de universite okurken benzer dusuncelere kapılmıştım. Sonra adapte oldum .Çok doğru söylüyorsun da.. Vesveseler insani rahat bırakmıyor işte.. Arkadaşım dostum da yok burada. Eşime bağlıyım. Malûm İstanbul kimse kimseye selam vermiyor. Komşuluk ilişkileri "0".. Hele ki 70 dairelik rezidanstayim. Köyden indim şehire gibi bir hava var..
Öyle ha deyince gidemiyorum işte. Bir kaç gün gibi değil de insan her elini uzattığında yanında görmek istiyor ne bileyim işteAa ben de yurtdışındasın sandım
Sen aynı ülkedeymişsin
Ucuz biletleri kovala atla uçağa git gel birkaç gün =)
Ben fazla hassas oldugunuzu düşünüyorum. Bende ailemle farklı şehirlerde yaşıyorum eşimin ailesi de farklı şehirlerde bu şehirde akraba tanıdık adına kimsem yok buraya gelir gelmez hemen dil kursuna yazildim oradan arkadaşlarım oldu şuanda da spora gidiyordum şuan riskli bir gebelik yaşıyorum ve eşim de işi gereği yurt dışında şuan . Evimin temizliğimi bile yapamıyorum içinde olduğum durumu aileme anlatmak istemiyorum uzulsunler istemiyorum her arayana her şey yolunda diyorum.İyi akşamlar arkadaşlar..
Öyle bir dolmuşum ki şuan şuraya yazarken de gözyaşlarımı tutamıyorum.
Arkadaşlar ben gurbete gelin geldim. Gurbete alışmak daha doğrusu alışmaya çalışmak benim için çok zor oldu. Arada da zorlandığım yalnız hissettiğim zamanlarım çok oluyor.
Benim annem babam ve 2 kardeşimden başka kimsem yok çünkü.. Ne anne tarafım ne baba tarafım bize hiç sahip çıkmadılar..
Babam bize çok düşkündür. Tabi bizde ona. Yeri gelir arkadaş yeri gelir kardeş yeri gelir sırdaş olur.
Annem çok gariban,sakin,sessiz,savunmasız bir insandır. Babama sevgimi fazlasıyla gösterirken anneme olan sevgimi hep icimde tutmuşumdur. Ne bileyim hic ona sevgimi gösteremedim. Ama icimde hep volkanlar kopardı. Evlendikten sonra onun pişmanlığını hep yaşıyorum. 12 yıl okuduktan sonra 4 5 yıl çalıştım.Evle olan alakami da az çok tahmin edersiniz.Keşke annemin yanında daha fazla zaman gecirseydim. Keşke ona sevgimi gösterebilseydim. Annem,babam beni gönderirken çok ağladılar,tabi bende.. Baya uzun bir süre kendime gelemedim..Çünkü uzun ince bir yola gidiyorum hemde temelli..Gerçi kapının ardındaki her yer gurbet..
Çok özlüyorum.. Evlendikten sonra daha da düşkün olmaya başladım.
Ne bileyim bilmediğim bir şehirdeyim. Burada hiç kimsem yok.. Evet eşim var abileri kardeşleri var ama ne olursa olsun insanın kendi ailesi gibi olmuyor.
Sık sık özlediğimi dile getirip onları da zor duruma sokmak istemiyorum. Şuan maddi durumları da biraz kritik.. Ev aldılar,kredi ödüyorlar,memur maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışıyorlar. Gelmek isteyip de gelememek çok üzer onları..
Bende istediğim zaman gidemiyorum. Malûm 11 12 saat ötemdeler.
Hemen yanımızda benim gibi yeni bir gelin geldi. Annesi babası hep burada geliyorlar gidiyorlar seslerini duyuyorum.. Zoruma gidiyor,ağlıyorum..
Gurbette olunca insan kendinden çok onları düşünüyor. Her sıkıntımı söylemem onlara beni düşünüp evhamlanmasinlar diye. Çünkü kıyamıyorum. Benim yüzümden üzülsünler istemiyorum.
Çok korkuyorum onlara bir şey olacak diye. Kimsesiz olmak çok zor arkadaşlar..Allah'tan başka sığınacak hiçbir dalım yok..
Ne bileyim işte ne yazdigimi bilmeden öyle yazdım.. Umarım anlaşilabilirim..
Ne yazık ki hep böyle olacak gibi görünüyor. Burada selam verince insana yabani gibi bakıyorlar.. Adapte olmaya da çalışıyorum da Annemi babamı çok özlüyorum yaSu an uyum surecindesiniz oyle düşünün. Ben de universite okurken benzer dusuncelere kapılmıştım. Sonra adapte oldum .
Komsuluk çoğu yerde öldü. Ben selam verince almiyorlar .Ayni anda bayan bayana asansor kullanmıyorlar filan .Gülüp geçiyorum. Kendi dünyamda mutluyum etraf olmasa da olur.
Gecici bir dönem emin olun .Ne yazık ki hep böyle olacak gibi görünüyor. Burada selam verince insana yabani gibi bakıyorlar.. Adapte olmaya da çalışıyorum da Annemi babamı çok özlüyorum ya
Rabbim senin de yardimcin olsun. Gercekten çok zor gurbete alışmak.Ben fazla hassas oldugunuzu düşünüyorum. Bende ailemle farklı şehirlerde yaşıyorum eşimin ailesi de farklı şehirlerde bu şehirde akraba tanıdık adına kimsem yok buraya gelir gelmez hemen dil kursuna yazildim oradan arkadaşlarım oldu şuanda da spora gidiyordum şuan riskli bir gebelik yaşıyorum ve eşim de işi gereği yurt dışında şuan . Evimin temizliğimi bile yapamıyorum içinde olduğum durumu aileme anlatmak istemiyorum uzulsunler istemiyorum her arayana her şey yolunda diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?