- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Sorma yoksunluk krizine girdimbirinin canı ban çekmiş
Ahahah anladım ben onuSen yazma bence karanfil, anladın sen onu
Şehri sevmekten öte önce içindeki insanları seversin zaten. Ankara kötüyse sizin gözünüzde önce seveceğiniz insanlar bulun içinden.
Yaklaşık 10 sene yaşadım Ankara’da. moralim her bozulduğunda Anıtkabir’in etrafındaki yolda geniş bir tur atıp kafamı toparladım. Eğlenmek istediğimde aldım yanıma arkadaşımı Bahçeli 7. Caddeye gittim, bir bira içtim, avaz avaz canlı müziğe eşlik ettim Alışveriş yapmak istediğimde bin tane Avmsinden birini seçtim, aradığımı da genelde hep buldum. Çok sakin günler geçirdiysem Kızılay’ın karmaşasına daldım, Tunalı’ya yürüdüm. Aldım elime kitabımı starbucksta oturdum kahvemi içtim. Dümdüz şehir zaten istediğin yere yürüyebiliyorsun bunun avantajını çok kullandım. Sakin bi yerde yaşamak için son yıllarımda Eryamanı tercih ettim. Mangal kokuyo dediğiniz Göksu mangal yeri zaten, piknik yapmak için oraya gittim.
Bi şehirden ne bekliyorsunuz daha ben anlamıyorum? Kimse yaşamasın, nereye gitseniz sadece siz olun diyorsanız öyle bir yer yok. Şuan daha küçük bir yerde yaşıyorum ama burası da kalabalık. Avm ve piknik yerleri özellikle.
Ankara’nın tek eksiği deniz. Onun da çözümü yok kabullenmekten başka. Onun dışında her şehre göre yaşamayı öğrenmelisiniz şikayet etmek yerine.
ya da sanırsın geldikleri şehir San Francisco.. yok yani İstanbulun tek güzel tarafını söyle desen denizi derler, bir bardak çay 10 lira.. her köşe birileri tarafından kapılmış, ayakta durmaya yer yok ki olası bir yer bulma ihtimalinde o da paralı.. arabasız bir halt yapamazsın ama arabayla çıksan ne gidebilirsin ne de park edebilirsin.. ben de bu İstanbul aşkını zerre anlamam arkadaş..
Sis ve kapkara gökyüzü mu? Yahu abartmayin allah aşkına. Senenin 6-7 ayı günlük güneşlik hep. Ben dogma büyüme buraliyim. Öyle hava hep kapalıdır olayı falan yok. Kışı soğuktur evet ama kış genel olarak her yerde soğuktur. Güneyde yaşamadiğiniz müddetçe her yer aşağı yukarı böyledir. Yeşillik meselesine gelince evet her yer bina avm vs. Gezecek yürüyüş yapacak pek yer yok. Ama kızılay güzeldir ya.Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
ya da sanırsın geldikleri şehir San Francisco.. yok yani İstanbulun tek güzel tarafını söyle desen denizi derler, bir bardak çay 10 lira.. her köşe birileri tarafından kapılmış, ayakta durmaya yer yok ki olası bir yer bulma ihtimalinde o da paralı.. arabasız bir halt yapamazsın ama arabayla çıksan ne gidebilirsin ne de park edebilirsin.. ben de bu İstanbul aşkını zerre anlamam arkadaş..
Ya ankaraya kim gri şehir demisse halt etmiş. Neresi gri ya? Kasima giricez her yer günlük güneşlik hala. Keşke abartıldığı gibi yağmur olsa, hava kapalı olsa hep :) ben de o griligi çok seviyorum.Bende gri sehirleri seviyorum ya .
Yagmur yagsin,ortalik civildamasin
Surekli yagmur yagsin..
Insallah oyle bi yerde yasarim
Keşke sevmeyenler kendi memleketlerinde kalma imkanları olup gelmeselerdi de biz Ankara'da işe girebilseydik. Tekirdağ'dan Ağrı' ya her şehirden insan var çalışmaya geliyorlar. Ama Ankara'nın insanı kötü.Şehri sevmekten öte önce içindeki insanları seversin zaten. Ankara kötüyse sizin gözünüzde önce seveceğiniz insanlar bulun içinden.
Yaklaşık 10 sene yaşadım Ankara’da. moralim her bozulduğunda Anıtkabir’in etrafındaki yolda geniş bir tur atıp kafamı toparladım. Eğlenmek istediğimde aldım yanıma arkadaşımı Bahçeli 7. Caddeye gittim, bir bira içtim, avaz avaz canlı müziğe eşlik ettim Alışveriş yapmak istediğimde bin tane Avmsinden birini seçtim, aradığımı da genelde hep buldum. Çok sakin günler geçirdiysem Kızılay’ın karmaşasına daldım, Tunalı’ya yürüdüm. Aldım elime kitabımı starbucksta oturdum kahvemi içtim. Dümdüz şehir zaten istediğin yere yürüyebiliyorsun bunun avantajını çok kullandım. Sakin bi yerde yaşamak için son yıllarımda Eryamanı tercih ettim. Mangal kokuyo dediğiniz Göksu mangal yeri zaten, piknik yapmak için oraya gittim.
Bi şehirden ne bekliyorsunuz daha ben anlamıyorum? Kimse yaşamasın, nereye gitseniz sadece siz olun diyorsanız öyle bir yer yok. Şuan daha küçük bir yerde yaşıyorum ama burası da kalabalık. Avm ve piknik yerleri özellikle.
Ankara’nın tek eksiği deniz. Onun da çözümü yok kabullenmekten başka. Onun dışında her şehre göre yaşamayı öğrenmelisiniz şikayet etmek yerine.
Ya sev ya terk et.aynen. hele Suriyeli, Afgan, Somalili vs vs vs akınından sonra İstanbul'da, Bursa'da adam gibi yaşanacak alan kalmamışken görece bu göçmenlerin az olduğu Ankara her haliyle daha çekilir..
Ayrıca Ata'm var burda be daha ötesi olamaz.. geleceğimden her şüpheye düştüğümde atarım kendimi Anıtkabir'e, eski meclislere dolar taşar içim bi ferahlarım.
Ankara'da şikayet edebileceğim tek nokta şu olur yoğun trafik anında bi devlet büyüğü trafiği avaneleri ile daha da katlediyor ya ona ifritim.
yoksa Ankara candır. beğenmeyene 4 tane kapısı vardır arkalarından su dahi dökmeyiz..
Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Ayrıca ankarada ormanlar var patilikoyler patilidağlar günlük güneşlik ankarann 3 4 ayı gri dir bu 3 4 ayda ormanlarda ki dağlardaki sahipsiz kopuslerimiz için yapılan beslemelere katilirsaniz besleme sonunda içiniz sıcacık heryer günlük güneşlik olur tabi bu tercihe bağlı :)
Keşke sevmeyenler kendi memleketlerinde kalma imkanları olup gelmeselerdi de biz Ankara'da işe girebilseydik. Tekirdağ'dan Ağrı' ya her şehirden insan var çalışmaya geliyorlar. Ama Ankara'nın insanı kötü.Beypazarı köyündeki teyzelerden ne istiyolar acaba. Bir de iklimine laf ediyorlar ahahah çoktan seçmeli de sanki Ankara kuraklığı seçmiş.
Ya sev ya terk et.
senin o bilmem ne orman çiftliği dediğin alan ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'dir ve bundan 10 sene öncesine kadar yani katledilmeden önce kocamaaaann bir ormandı, içinde hayvanat bahçesi vardı. Hadsizliğinde zülfi yâre dokunuyorsun yapma. senin yerinde olsam bu cahilliğim için özür diler çekilirim kenara. ATATÜRK'ün adını silme çabaları ile ATA'mın yeşerttiği tüm alanları katleden bir zihniyete karşı yaşıyoruz biz bu şehirde. beğenirsin beğenmezsin ayrı mevzu ama burda yaşayanlara saygı için nerede ne var düzgün öğren..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?