- 27 Ekim 2008
- 5.980
- 2.438
- 723
şahsen banlanacaksam da varsın bu yüzden banlanayım.birinin canı ban çekmiş
Merhaba bende 1 senedir Ankara'dayim:))) 10 12 yilda burada olacaz. Ben sevmeye basladim bile. Bilmeden ev tuttugumuz semt apartman derken sansliyim diyorum. Semtin en guzel yerinde. Komsulugun iyi oldugu bir apartmanda ev tutmusuz. Benimde canim sıkılıyor ara ara ama yapacak bir sey yok.Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Univ.okurken okuduğum şehre gitmek için hep ankaradan binip gitmek zorundaydım.her geliş gidişimde o soğuk havasından nefret ederdim.sonra çok büyük konuşmuş olacağım ki evlendim ve ankaraya yerleştim 3 yıldır burda yaşıyrm.hergun uyandığımda nefretim bin kat artıyor.insanlari çok soğuk kimse kimseye selam vermez..azicik yürümek istersen yokuşlardan yürümek imkansiz.araba ile biryere gitsen trafik ve kural tanimamazlik hat safhada . Avm lere tıkanıp kalıyorsun.huzur bulayım biraz yeşil çevre göreyim desen arabayla okadar yol katetmen gerek zaten dermanın kalmiyor trafik cok yoruyor vs.vs.vs. benimle ayni dusunen birini gordugun icin cok mutlu oldum suanAlışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
yok onunla eski bir mevzu var da o yüzden dedim onuşahsen banlanacaksam da varsın bu yüzden banlanayım.
Ama ben bunu yazmaya gelmiştim.
anladım, ben de yazarken banlanma ihtimalimi aklımdan geçirdim de bi ara o yüzden öyle dedim. bu yüzden banlanmak bir şeref olur ancak..yok onunla eski bir mevzu var da o yüzden dedim onu
Yoksa bu ülkede yaşayıp da Atatürk adının geçtiği yere bilmem ne diyen bir 'beyin' olamaz!
Kuru havali yerlerde insanlar kolay kolay kirismaz.Cilt kırıştıran kuruluğuna herhalde :)
Allah aşkına İstanbul'dan Ankara'ya gelenler ve sürekli bıdıbıdı yapanlar azalarak bi bitin artık.
Kimse her yeri sevmek zorunda değil ama yaşadığın sürece bu kadar da şikayet edilmez ki mübarek sanki çin işkencesinden geçiriyorlar adamı Ankara'da..
Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Univ.okurken okuduğum şehre gitmek için hep ankaradan binip gitmek zorundaydım.her geliş gidişimde o soğuk havasından nefret ederdim.sonra çok büyük konuşmuş olacağım ki evlendim ve ankaraya yerleştim 3 yıldır burda yaşıyrm.hergun uyandığımda nefretim bin kat artıyor.insanlari çok soğuk kimse kimseye selam vermez..azicik yürümek istersen yokuşlardan yürümek imkansiz.araba ile biryere gitsen trafik ve kural tanimamazlik hat safhada . Avm lere tıkanıp kalıyorsun.huzur bulayım biraz yeşil çevre göreyim desen arabayla okadar yol katetmen gerek zaten dermanın kalmiyor trafik cok yoruyor vs.vs.vs. benimle ayni dusunen birini gordugun icin cok mutlu oldum suan
Ankara'nın insanına b.k atılıp durulmuş konuda ama şehrin yüzde 80 i memur zaten ve hep başka şehirlerden gelme, tıpkı sizin gibi.
ya da sanırsın geldikleri şehir San Francisco.. yok yani İstanbulun tek güzel tarafını söyle desen denizi derler, bir bardak çay 10 lira.. her köşe birileri tarafından kapılmış, ayakta durmaya yer yok ki olası bir yer bulma ihtimalinde o da paralı.. arabasız bir halt yapamazsın ama arabayla çıksan ne gidebilirsin ne de park edebilirsin.. ben de bu İstanbul aşkını zerre anlamam arkadaş..
ya da sanırsın geldikleri şehir San Francisco.. yok yani İstanbulun tek güzel tarafını söyle desen denizi derler, bir bardak çay 10 lira.. her köşe birileri tarafından kapılmış, ayakta durmaya yer yok ki olası bir yer bulma ihtimalinde o da paralı.. arabasız bir halt yapamazsın ama arabayla çıksan ne gidebilirsin ne de park edebilirsin.. ben de bu İstanbul aşkını zerre anlamam arkadaş..
Bursaya bi iş için gittik şehrin yarısını gezmek zorunda kaldık bende orayı hiç sevmedim yalnızca gidiş ve dönüş yolu güzeldi gezdik işte :))Sayılır bursadan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?